Bila Isteri Terkorban Di Tangan Suami...

Astagfirullah... apa nak jadi la dunia akhir zaman ni... aku malas nak cakap la... di mana letaknya kewarasan mereka? Di kaki atau di dalam tempurung kepala? Sedangkan haiwan lagi berkasih sayang... Wahai manusia bukan kuasa mu untuk mengambil nyawa insan yang milik Allah... (dan sebab itulah kita dilarang membunuh kan...) Entah la aku baca berita ni rasa macam nak hilang akal jap...

Hi suami... masa ko nak kawen ngan orang tu kemain lagi dengan penuh adat... bila gaduh or apa2 terus jer ko tamatkan riwayat dia.. ermm rasa macam LETRIK je dia buat arwah tu.. bila nak ON bila gaduh ke, tak suke ke.. terus OFF.. (tak mampu nak berkata-kata... sebab nak menuduh sembarangan pun tak boleh.. sebab tak tahu cerita sebenar di sebalik semua ni...) cuma agak terkilan ia berkahir dengan kematian... yang sadis... si isteri mati terkulai di tangan suami... apa kes??


................................................................

Ketua Polis Selangor, Datuk Tun Hisan Tun Hamzah mengesahkan kes kematian, Eksekutif Pentadbiran Berita TV9, Nursyaleza Jaafar diklasifikasikan mengikut Seksyen 302, Kanun Keseksaan iaitu membunuh.


Sebelum ini, pelbagai media melaporkan pemergian Allahyarham diklasifikasikan sebagai mati mengejut dan turut melaporkan Allahyarham dijumpai tergantung di salah sebuah bilik di rumahnya di Damansara Damai, Petaling Jaya.


Seorang lelaki berusia 31 tahun dipercayai suaminya, ditahan sepasukan anggota polis Ibupejabat Polis Petaling Jaya (IPD PJ) di Felda Redong 1, Labis, Johor kira-kira jam 10.15 malam semalam.


Perkembangan ini hasil bedah siasat dijalankan Hospital Sungai Buloh mendapati mangsa meninggal kerana sesak nafas akibat dijerut di bahagian leher.

semoga.kita.semua.masih.berakal.untuk.melakukan.perkara.yg.tidak.berakal
@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

37 comments:

  1. muka x bersalah je husband dia masa pengebumian hari tu tgk kat tv

    ReplyDelete
  2. Phat: itulah bila hati dah jadi hitam... kering, ini kesa bila NAFSU AMARAH dah menguasai diri... :P

    ReplyDelete
  3. al-fatihah..ni lah bila syg dibelai..bila benci dipukul.hish2..

    ReplyDelete
  4. Mrs Velentine: masalahnya ni bukan pukul je siap cekik pas tu gantung kat kipas (nak cover line konon arwah tu bunuh diri) boleh??

    ReplyDelete
  5. adakah kerana kerasukkan ablasa?

    ReplyDelete
  6. Nizam.Ariff: Mungkin juga.. tapi boleh kah ko terangkan maksdu "ABLASA" aku dah lama dengar perkataan ni, tapi tak pernah tau apa maksdu sebenarnya...

    ReplyDelete
  7. aku rasa asal perkataan ablasa tu 'Iblis' dalam ejaan jawi...

    ReplyDelete
  8. Nizam.Ariff... owh... patutlah len mcm sungguh bunyinya... thanks a lot... :)

    ReplyDelete
  9. Aduhh kesihannya, kot ada masalah pun jgnlaa berkelakuan seperti binatang mcm ni, cian kat anak dia tu kan... sedihh hope di jauhkanlaa dr kita perkara mcm ni.

    ReplyDelete
  10. Cik Mama: PPP paling kesian anak dia.. bapak dia tu ermm malas nak citer... :P

    ReplyDelete
  11. tapi kan 3P, memang laki dia menggantung arwah di kipas siling ke?

    ReplyDelete
  12. ell: ikut laporan bedah siasat kematian dia tu bukan tergantung kat kipas, tapi kena cekik dulu... (pas tu baru gantung - nak cover line) eh aku ni dah mcm CSI la plak kan.. tapi klw ko nak lebih sahih sila cari dari sumber yg boleh dipercayai ye... sekian =)

    ReplyDelete
  13. hai, harap pasni pihak berwajib gantung sampai mati pulak laki dia...

    ReplyDelete
  14. ell: uishh! marah tul ko kan?? ye sume pun marah sebenanrya... harap2 klw betul itu perbuatan dia.. biar lah dia dikenakan hukuman yg setimpal... supaya x de lagi suami di msia ni sesuka hati jer nak kasi OFF isteri derang kan...

    ReplyDelete
  15. ISHHH... ppp DAH KONPEM KE MMG SOMI DIA YG BUNUH... SEDIH ARRR... SIAN ANAK DIA, COMEL LAK...

    ReplyDelete
  16. laki2 dia erk yg bnuh dia....
    erm...berat2....!

    nasib baik la aku ni,lelaki yang baik,bertanggungjawab,jujur dan ihlas.

    ReplyDelete
  17. mayangsayang: ppp tak pasti (tu sbb tak berani tuduh2, tapi bedah siasat mmg kematian dia tu sbb di cekik) tak pe kita tunggu la kan... mesti kuar berita...

    ReplyDelete
  18. TwIstiEs pembetulan laki (satu jer) ha ha ha ye cenggitu la menurut laporan berita.. tapi tak pasti lagi sblm siasatan dijlnkan..

    Yea mae?? leh caya ke ko ni baik, bertanggungjawab jujur & ikhlas.. promote nampak keh3 >..<

    ReplyDelete
  19. SAMPAI HATI KAN. SIAN KAT ANAK DIA. ELOK ELOK ADA MAK KENA BUNUH PULAK. APA NAK JADI DENGAN ORANG ZAMAN SKRG NI. MAKIN MENJADI JADI PULAK HILANG AKAL DERANG NI.

    ReplyDelete
  20. Ibu Lala: bak kata si Nizam.Ariff kat atas tu Inilah rasukkan ablasa (iblis) mintak2 kita sume dijauhkan kan?? yela bila dah marah tu hilang rasa keperimanusiaan...

    ReplyDelete
  21. tul ke laki dia yang buat tuh semua??apa kesnya sampai sanggup jerut bini??

    ReplyDelete
  22. terkejut jugak bila tahu hal ni...

    ReplyDelete
  23. nasib baik ada blog.. kalau tak. aku memang tak tahu kes ni datin pari-pari.. maklumlah tak tengok tv dan tak baca news paper..

    ReplyDelete
  24. bila dah marah, otak mmg xleh nk fikir logik sudah....smue berpandukan nafsu amarah...

    ReplyDelete
  25. suebee: ye itulah laki yg menghawini mangsa... yg akhirnya mati di tangan si suami jugak kejam kan?

    ReplyDelete
  26. Del: Yup don't be, dunia skrg ni tak de apa yg mustahil... scary kan??

    ReplyDelete
  27. Nong Andy: Ini yg aku tau bah.. mungkin ada lagi byk kes2 yg serupa yg aku terlepas pandang bah... hurmm sandi ani kes...

    ReplyDelete
  28. MIKO: Ye... masa tengah marah tu adalah org ke 3 yg masuk campur kan... sapa lgi klw x "MR.RED DEVIL" :p

    ReplyDelete
  29. nie mesty suami dyer panas baran..
    http://chocolateholic4eva.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. nur atiqah: tak pasti la... tapi klw marah dah menggila org yg x panas baran pun blh hilang ingatan kot :P

    ReplyDelete
  31. Salam.

    Akak, berita2 spt ini, tu antara punca bikin daku takut nak kawen, keh3.

    Sbelum kahwin, mmg baik belaka. jangankan pijak semut tak mati, pijak kuman,bakteria, virus pun, depa hidup lagi tau dak.

    Takut ngn spesies lekas berubah..berubah tu biasalah..tpi yg berubah jadi monster, serigala jadian, setan, incredible hulk..

    mati daku camni,huhuhu..

    ReplyDelete
  32. Lana: Itulah yg dinamakan perkahwinaan itu diibaratkan satu perjudian "kalau nasib baik, untung klw tak..." tapi kita tak leh jadikan "benda" ni sbg alasan atau halangan utk nak kawin... insyallah klw kita pandai mempupuk rumah tangga kita tak le jadik camni.. tul tak.. gaduh dlm rumah tangga itu pasti... so don't thinks too much of it.. tak yah gi jauh2 tengok parents lana... camner... ha... 1 lam 1000 kot kes2 cenggini...

    ReplyDelete
  33. Iskkk...aku pun dah mula2 suspek suaminya..
    Apa pun tunggu penyiasatan..

    ReplyDelete
  34. Hanif tu la.. selagi x de bukti..kan... sama2 le kita tunggu dan lihat :/

    ReplyDelete
  35. msti sbb nk cover something ni tu pasal hubby dia wt cmni, erkk...

    ReplyDelete
  36. mnyeramkan ada laki mcm ni.. tgk muka perrhht baik gilerr.. xsesuai ngn perwatakannya.. gilerr..

    ReplyDelete
  37. Anonymous9/1/13

    memang tak patut.sepatutnya suami lindungi isteri.bkn membunuh dngn cra yg kejam.tak suka ceraikan.

    ReplyDelete