Gambo Raye 2012 ~ Sakan Ha Ha Ha

Alo lo lo orang nak bergambau aku pung nak bergambau jugekkkk.... ha ha ha ko tahankan aje le.. pose-pose maut x le blah aku ni kan... (dah rupe gambau syok sendiri pun ada gak... keh keh keh KO HADE??)... Ok ni gambau aku snap masa raya pertama, yg ala-ala sengal (gambau amek sendiri tu) sebelum aku ke umah mak aku... sementara nak kuar snap-snap le sekeping dua.. kan.. untuk tatapan peminat2 diri sendiri keh keh keh...



Bila dah puas bergambau sengsorang aku libatkan pulak mak & kakak2 aku untuk sama terjebak dalam sessi bergambau ha ha ha (kakak no 1 baju biru, mak aku tengah, kakak no 2 tudung pink, aku... tu kat bawah anak pompan bunsu la katakan... pose pun ala2 manjer gituwwww he3) mohon garu ketiak korang ha ha ha 


Yezaaa! Yang cun-cun macam "mak uda" (gelaran anak2 sedara kat aku) tu sume anak2 buah aku yg masih single belajar... sume bawah 20 an ye... harap maklong... mcm promosi buah-buan le pulak kan... ha ha ha jangan le ko jeles kan...


Dah terlanjur aku upload gambau tu meh le aku kenalkan ahli muzik keluarga aku, ini family kakak sulung aku yang duk di Dubai, anak sedara lelaki aku tu masih study kat Russia, yang pompan tu UITM, and yg bongsu tu sekolah kat sana.... 


Alo lo lo... ni kakak aku yang no 2, supan 100 x ganda dari aku keh3, lemah lembut orgnya.. anak dia sume pompan harap maklong he he he, tapi sume masih student... yang paling sulung tu... yg duk sebelah kanan sekali tu.. dia pun ada blog gak tu... sapa yg ada follow dia tau le... mua ha ha ha


Ha ni yang muka ala-ala Cina ni, abang aku anak ke 3, anak dia 2 orang jer... aku masa kecik2 selalu ni gaduh ngan dia ni!! ha ha ha.... (ni gambau tahun lepas, sebab tahun ni dia beraya kat umah mak mentua dia) jadi suka suki aku jer rembat gambau raya tau lepas.. ko hade?? ha ha ha


Owhh! Ini aku x yah kenalkan pun mesti korang dah kenal kan??? Ha ha ha budget 'CUMIL' le plak kan yang baju merah tu keh keh keh.. anak ku lelaki tu lak aku x perasan kenapakah dia macam tidur jer??? Ish ish ish sokmo amek gambar famili yg candid gituewww


Ha yang peminat FANTASTIK FANATIK MU ni adik bongsu aku... dia pung cam aku gak anak sorang jer... anak dia yg kecik tu ish ish ish ngan aku "kerek" tu... kalau aku ada ceklat jer baru dia nak baik2 ngan aku bole? Ha ha ha... ini pun  gambau raya tau lepas aku rembat, sbb dia pung beraya kat umah mentua dia...


Yezaaaaa.... ini adalah kaum ADAM lam family aku, kecuali dua abang & adik & dua anak lelaki derang jer yg x dek lam gambau ni.. yang tengah tu ayahnda tercinta... (and abang Ipar aku yang dua kanan tu), dua-dua tu orang Kelantan harap maklong... hu hu hu... 


Bila dah penat bergambar dgn ahli keluarga, aku teruskan misi aku lagi... kali ni aku terjebakkan pulak jiran mak aku sebelah rumah, ha ha ha ... nasib dia sporting law tak... tak jadik le kan misi aku.. (alamatnya jadi misi kat sepital tu le) :P


Dan inilah "aktiviti" wajib aku, bila tengah tak de orag datang, sikit-sikit check PISBUK, dgn blog... ha ha ha "tegar" tak henggat...


Owh! Sapakah jejaka tinggi lampai ni kan??? Haaa.. kelas aku dgn dia dah nampak mcm NO 10, (yg terbalik) ha ha ha ko hade?? Ini anak kepada jiran mak aku... dia pung belajar kat Russia tempat anak saudara aku tu.. cuma krusus lain-lain... kira derang ni balik bercuti raya le ni...


Aisaymen.. hu hu hu malu aku.. ha ha ha (budget kunun2 romantika sangat le tukan??) malu-malu tucen... yewwwwww!!


Comel tak org sebelah kanan tu?? Mua ha ha ha (tahun ni nasib bek, En. Somi nak senyum lam kamera) lau tak mcm2 dia buat muka kalau bergambau... 


Dah besau anak den... hu hu hu... tak lama lagi.. siap le dia kena jadik drebar mama dia kan... keta aku bagi le, tapi lau naik motor hurmmm fikir 100 x kot.. :P


Sekian bingkisan gambau-gambau raya 2012 aku... letih nak mengupload ha ha ha.. ni suku jer ni.. ada lagi beratus tu.. tak larat den.. ni mato dah jeling2 bantal bersarung kan Angry Bird dah ni ha ha ha... ok selamat le ye menantap wajah2 sengal aku ni... as salam k-bai....

aku.raya.dan.gambau@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

18 comments:

  1. amboi romatiknya.... hehehe..

    ahahaha.. gambar depan cermin tu memang tak boleh blah... la Datin PPP (sebab aku kekadang tu lagu tu juga akakakaka)

    encomlah encik somi tu.. dah lama puji dlm hati. ni kali jer puji dengan jejari hehe!!

    ReplyDelete
  2. Datin Sri Nong, setahun sekali nak romantik mua ha ha ha >..<

    keh keh keh... itu la gambau aku yg paling sengal + tak ble blah keh keh keh

    uina... ko jan puji2 dia, nanti kombang lobang idung dia ko puji2 he he he, LB boleh tahan cam aku gak tu.. tunggu jer le ko mai KL nanti ^..^

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum wbth...
    Salam lebaran Maaf zahir batin dari TA....

    Salam perkenalan dari
    TiranaAduka...
    Selaku blogger baru ...memohon maaf atas kehadiran di blog ini.....tanpa diundang...maaf dari Tirana..

    From TiranaAduka.....: Mengenali TiranaAduka - kesihatan.

    Jemput singgah blog saya.....jika ada kelapangan dari anda.....

    From TiranaAduka.....: Bila diri Tirana Dicintai....tanpa ku sedari


    Wasalam..
    Ikhlas,
    TiranaAduka...

    ReplyDelete
  4. Ish ish ish kalau sekali orang sudi jengok blog PPP ni beribu2 kali lagi aku pun ucap thanks... no hal... sila le datang beberapa kali pung ko nak... pintu gerbang blog ppp ni sentiasa terbuka tuk sapa2 jer... :)

    ReplyDelete
  5. nice..cntknye merah sakan..he2

    ReplyDelete
  6. wahh.. kemain.. merah menyala

    ReplyDelete
  7. Tema merah! !!!!
    Sama ler kita...rayo ni asik bergambau ajer

    ReplyDelete
  8. wahh, serba merah raya kak peri2 ^^

    ReplyDelete
  9. elyna he he he mekaceh la ekk... tapi aku x de duit kecik nak bagi ko keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  10. boni... sesungguhnya MERAH & PPP tak boleh nak dipisahkan mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  11. Hanif sama tang mana tema merah kewww?? Atau asik bergambau kewww?? Hi hi hi ^..^

    ReplyDelete
  12. Caliph hu hu hu akak jer org len sume kaler redup sket.. kelass ko hade?? :p

    ReplyDelete
  13. wah...
    dasyat...pic no 3 paling semat

    ReplyDelete
  14. TP yezaaaa?? hu hu hu mestile semat sbb ngan mak and kakak2s ku :-)

    ReplyDelete
  15. Hamboi, terteleng2 bergambor depan cermin tu kan. Kalah ak camni, keh3.

    Tak cukup family sendirik, jiran sblh rumah pun akk tarik sekali,hehehe.

    Ooo..akak anak pompuan bongsu..patot le hyperaktif semacam sket..dah hyper,semacam plak..pndai2 je ak nambah,ha3

    ReplyDelete
  16. Lana he he he tau tak pe... tu pun amek yg tapis2 gituwwww.... erk ye ke anak pompan bongsu hyperaktif?? kelasss baru den tau :P

    ReplyDelete
  17. bergambar sakan la ko beso ye famili ko.. jauh beno anak sedara ko tu study ye. untung la , aku dah resign dah study kat russia dulu sebab memang tak layak. hahaha~
    "garu ketiak tinguk gamba no 3 kat atas tu :P"

    ReplyDelete
  18. bagus ko kan... ko sorang jer yg garu ketiak tengok gambau2 sengal aku ni... keh keh keh.. haa aa itu pun bapak dia suh sambung lagi... b.t.w family aku memang besau dari segi jumlah dan jugak fizikal mua ha ha ha ^..^

    ReplyDelete