KAD Raya... CUTI Raya... HARI Raya...

Ya tiap-tiap hari aku dengau "perkataan" RAYA, makin dekat nak masuk Aidilfitri makin sibuk le masing-masing dengan persiapan menjelang raya... Seronok rasanya nak masuk bulan Syawal... Tapi dalam masa yang sama, turut rasa sedih sebab Ramadhan semakin hampir melabuhkan tirainya, untuk memberi lalunan pada Syawal. Rasanya masih belum cukup sempurna amalan aku lam bulan yang mulia ni, lebih banyak kepincangan dari kesempurnaan... 


DAN tadi ada beberapa orang geng blogger aku cakap kad raya yang aku hantar pada derang dah sampai (ni untuk yang 1st batch) Aku harap korang suka la dengan kad raya aku bagi tu... >..< ingat nak tulis panjang2 tapi tak reti nak mengarang, klw taip ok la.. klw tulis tangan ni FAIL!! malas ha ha ha... Ada sesiapa lagi tak, yang lum dapat kad yang aku pos?? Sila angkat ketiak keh keh keh.... 


JUGA Hari Raya yang bakal menjelma ni aku percaya... KL pasti hilang "identitinya" bila kawasan PANAS seperti KLCC, DATARAN MERDEKA, KOTA RAYA, dan lain-lainya akan dibanjiri oleh "pelbagai bangsa dari seluruh pelusuk dunia" pernah sekali masa raya aku gi ronda kat town, aku pulak yang rasa ASING walhal KL tu.. jadi bayangkan la... Yang nak balik ke kampung tu, pastikan rumah dah dikunci rapi, kenderaan dah diselengara mengikut piawaian, persiapan dan perbelanjaan balik kampung pun dah di congak... tak lebih tak kurang (biar sederhana). Pada yang nak driving tu dapatkan rehat secukupnya... Aku RAYA pertama, di KL... raya kedua sampai ke 4 he he he destinasi BIORLE RAHASIA... >..<


Mungkin sepanjang raya ni nanti, blog aku akan dipenuhi sawang-sawang SPIDERMAN, tapi aku dah pesan dgn DIA (SPIDERMAN le x kan korang pulak ha ha ha) supaya tolong sapu-sapu kan mana-mana sawang yang cuba-cuba nak hinggap kat blog PPP ni... owh ye aku akan bercuti selama seminggu... (panjang tu hu hu hu) Jadi kalau korang rasa RINDU sangat2 kat aku (la la la la sila muntah 2 gengseng ha ha ha) jemputla masuk pondok usang lagi rock aku ni, sebab pintu blog PPP ni sentiasa terbuka untuk para tetamu terutamanya di hari yang mulia... silalah buat macam rumah AKU ye...ha ha ha, kuih dan minuman ada aku sediakan kat bawah ni... jan la malu-malu nak menjamu selera... aku bukan ada pun masa tu ...


LAST, Part paling aku sadis bila RAYA ialah part bersalam dan bermaaf-maafan. Sebab apa, masa ni la banyak adegan "cerekarama" yang penuh dengan airmata, (aku le tu... ) kadang-kadang rasa macam tak nak jer mintak maaf, bukan apa tak sampai berapa jam mintak maaf, ura-ura untuk melakukan semula kesalahan tu hampir mencecah ke 85%, jadi macam mana nak kira tu kan?? Walhal baru jer tadi nages-nages cerekarama... he he he. Tapi tak pelah.. yang penting, nawaitu kita untuk saling bermaaf-maafan di hari mulia... bukan kena bayar pun... cuma klw boleh bila dah ucap maaf tu... biarlah dengan keinsafan yang sebenar-benar, bukan kerana nak "cukupkan syarat" di pagi raya tu...


Aku kira tahun ni la first time jadi blogger dan stock retis... tak caya...?? Percayalah.. sebab bukan aku yang cakap pun, tapi FB.. he he he (sila terjun lopak sekarang)... itu lum lagi dengan kisah Abam Aaron Ajis nak datang beraya kat rumah aku kan?? Ari tu dia mai berbuka ngan aku.. he he he kelas, KO HADE???


Oklah... mata aku ni dah sayup-sayup jer pandang skrin lappy kat depan ni... tulisan aku kejap kecik, kejap besau, tu dia dah bagi signal le tewwww suh aku, manja-manjakan mata aku ni kan... ok la macam biasa la blog-blog ni kan.. bila nak puasa citer pasal puasaaaaa jer... bila nak raya... mesti sume topik nak citer pasal raya... (termasuk le aku)... jadi aku pun macam korang gak... bior le sume sederhana... (cakap pasal sederhana... baju raya aku lum gi amek oh no!!!!!!!!)



http://paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

32 comments:

  1. Raya inipun aku cuti gak!!!
    Sama2 lerkita ternak spider

    ReplyDelete
  2. TQ ppp dh sampai suday kad raya hitam berbulu tersebut..cantik :P

    ReplyDelete
  3. baju raya aku plak, tukang jahit cakap baju je baru siap. aiseh , risau aku.. dulu dah ada kes, baju je siap. dah aku kena pakai jeans. huhu.. kalo jadi jugak, aku taknak maafkan beliau..huhu

    ekceli, aku taksuka bab2 cerekarama tuh. malu ada gak nak mintak maaf sume nih. kalo ckp kat phone baru ok skit..haha. betulla tu. baru 10 minit mintak maap, dah buat kes balik..haha

    ReplyDelete
  4. Hanif samo la kito... dah kenapa pulak?? Ko nak ternak sawang ke?? Spider?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  5. MIKO you are welcome :) ingat nak cari kaler merah tak dop la plak.. ha ha ha bulu2 comel kan?? :) glad u like it ^^

    ReplyDelete
  6. MIRUL: En.Suami ku memang macam tu le trend dia baju melayu ngan suar jeans... puas aku suruh dia pakai sepasang, balik2 itu jugak dia nak pakai.. ha sukati le.. janji dia bahagia ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  7. kak oo kak. trimas untuk kad nye. lame dah x berutus surat bagai thru abg posmen ni. ihikss

    lebiu *blushing*

    ReplyDelete
  8. Puyak... ko punya pung dah sampai?? Hu hu hu bagus2 samo-samo kasih diterimo secaro tunai... mua ha ha h >..< tu la... tahun ni aku rasa orang dah busan ngan sms fb bagai.. kad rayo gak yg terbaek!! >..<

    ReplyDelete
  9. rindu dgn kad raya...

    ReplyDelete
  10. Angkaat ketiak ! *sob sob, sabar menanti*

    Hihihi. Ety pun rasa blog Ety akan bersawang nanti time raya.

    Ohh part cerekarama pun, perkara wajib buat family Ety tiap2 tahun. Aku la yg paling kuat tacing nya, tiap2 tahun leleh ayaq mata. Ada sekali tu, cousin Ety, kecik lagi, dia siap tanya mak cik Ety "mak, kenapa kakak jati nangis". Hahahaha.

    Kak, nanti sampai kana slam pada Abg Aaron tau. Aww :D

    Akhir kata, Salam Aidilfitri buat akak PPP dan keluarga :)

    ReplyDelete
  11. wah muka seiras datuk siti...hehehe

    ReplyDelete
  12. selamat hari raya maaf zahir & batin PPP

    ReplyDelete
  13. aq angkat kaki dulu la kak pp.. sebab aq nyerr blom smpi2 lagi.. almaklumlah jauh tu.. nak naik perahu, nak naik rakit.. haha.. mcm nampak gayanya aq nyer pas raya la baru smpi.. adeiii .. aq fhm atas kesulitan tersebut sebab tertentu.. yelka.. tmpt aq ni bukan dekat.. lain la kalau area smnanjung tu 3 4 hari smpi dah.. haha

    btw xnak mnta maaf la.. bab aq tau akan buat lagi.. hahaha... tp kena minta maaf juga nnt beribu2 keturunan dosa aq.. haha...

    SELAMAT HARI RAYA KAK PP.. MUUUAHHH
    MAAF ZAHIR DAN BATIN...

    panjang sgt dah komen ni.. haha

    ReplyDelete
  14. Lelakisemalam: Fuhhhhh! (kesat peluh sat) rindu ngan kad raya tak pe... jan rindu kat aku dah le keh keh keh (sila ketuk ketampi 10x) >..<

    ReplyDelete
  15. Del aku nak raya.. "jan" tu x mo keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  16. Owh bertuah le ko wahai ETY sebab mempunyai naluri anak wayang macam aku ha ha ha tipu le kalau ko tak sedih kan?? Org yang x sedih tu agak hati batu ke hape? Mua ha ha...

    Oh sila jan angkat ketiak ko tinggi2 dikhuatiri ada unsur2 "yg x mampu aku nak tengok" mua ha ha ha... abam posman tu saja je nak buat "saprise" kat ko tu... keh keh keh... harap ko tabah ye Ety... ha ha ha >..<

    Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin to you and your Family :)

    ReplyDelete
  17. Mrs Velentine bukan aku yang cakap, FACEBOOK yg bagitau malam tadi keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  18. Phat Selamat Hari Raya jugek... balik kampung tu jangan byk sangat makan lomang nanti cholesterol naik mendadak mua ha ha ha (jeles sebenarnya, sebab aku yg kena jaga makan takut HBP naik) :P

    ReplyDelete
  19. Lina aku tengah fikir camner gamaknya rupe ko angkat kaki tu kan?? Ha ha ha >..< harap ko tabah menunggu abam posman tu menempuh segala rintangan utk menyampai ke rumah ko... semata2 nak anto kad raya aku (tima kasih abam posman jaso mu ku kenang he he he)...

    Aku pun x berapa pasti le tahap minta maap ko tu kan... agak2 ko dah kompem betul2 nak bertaubat baru ko mintak maaf dgn aku boleh?? ha ha ha camni pung ada ke...?? LINA acah jer.. aku pung nak mintak maaf zahir batin diatas kata2 dan ayat JAHAT aku selama ni mua ha ha ha HUGS YOU BACK MUAH MUAH MUAH... SEPAK FLYING KISS KAT KO 50X he he he >..<

    ReplyDelete
  20. selamat hr rya aidilfitri...maaf zahir n batin kalo ade...hihi

    ReplyDelete
  21. tirahziari sesungguhnya ko memang x de dosa hatta sebesau kuman sekali pun dengan aku he he he selamat hari raya n maaf zahir batin jugak buat ko >..<

    ReplyDelete
  22. wah sakan la raya ni..syoknye tak sabar ase

    ReplyDelete
  23. Edy Fee... sakan tak sakan le.. aku takut poket aku yang nages sakan, sbb raya tengah bulan kan?? ha ha ha samat ari raya kat ko Edy... rambut raya fesyen camner lak tahun ni?? >..<

    ReplyDelete
  24. angkat ketiak!...hihi...pa2 pun selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin ye PPP. ;)

    ReplyDelete
  25. mummy SHAKIRA ewuwwww nampaknya ramai gak yang gemarkan aktiviti 'ANGKAT KETIAK' rupe-rupenya ek?? ha ha ha selamat hari raya juga Mummy SHAKIRA :) maaf ye lau ada apa2 terkasar bahasa dan kata2 cecewah aku tukar jadi supan :)

    ReplyDelete
  26. ppp:mohon terus setia jd partner tisu aku,hahaha selamat hari raya..:) mohon ampun dan maaf ye..:)

    ReplyDelete
  27. zaxx: baca slang sabah: BOLEH SAJA KALAU KO.. ha ha ha ye aku pung sama mohon ampun dan maaf jugak kat ko >..<

    ReplyDelete
  28. datang beraya rumah sis jela nanti boleh tak? nak request lauk pauk nie :P selamat hari raya maaf zahir batin kak.. muah3

    ReplyDelete
  29. Aida boleh jer... owh ko lau datang aku idang biskut kering cicah kopi o jer ha ha ha >..< ko kena dtg hadiah x amek lagi :P calling2 le lau nak dtg

    Selamat Hari Raya gak kat ko hu hu hu >,,<

    ReplyDelete
  30. minggu pertama raya msti byk itchy bitsy spider kt blog2 kn, erkk...

    ReplyDelete
  31. caliph bukan setakat itsy bitsy spider, segala lipan, lipas, langau sume ada ha ha ha >..<

    ReplyDelete