Keliru...

Ah kisahnya... ha ha ha kadang-kadang aku nak tergelak pun ada. Dah lama aku menapak kat FB and Blog PariPariPutih ni (dari tahun 2010). Rupa-rupanya masih ramai lagi yang masih keliru dengan status aku. Apakah?? Ahaks... Puas aku letak status dan umur aku punya widget kat tepi KANAN blog aku, supaya awal-awal (dengan harapan) derang akan tahu bahwasanya aku ini berumur 41 sudah, berkahwin sudah, punya anak sudah.. ha ha ha... 


Tapi tak pe aku maafkan korang, sebab mungkin korang tengok DP aku yang awet muda tu (keh keh keh sila berenang ulang alik cara kuak lentang). Alhamdulillah itulah "gifted" yang Allah beri pada aku, walaupun bila aku tengok cermin muka aku memang la dah stock2 muka makcik-makcik keh keh keh.... Ataupun mungkin cara aku chat, and bagi komen kat blog or FB korang mengalahkan, orang-orang muda ek?? Aku sejak dari azali lagi memang macam ni lawyer.... "LAWYER BURUK" keh keh keh... lagi satu aku ni tak pandai nak "propaganda" "propa" dengan En.Suami pun; selalu gak dia terkena aura loyar buruk aku ni.. (yang membuatkan dia tak terkata apa2, dengan "kesengalan" isteri jelita tercinta dia ni, termasuk anak aku, pun kena gak ngan aku he he he aku mohon dan berdoa derang berdua sentiasa TABAH). Akukan, satu hari lau tak gunakan "skill" LB aku tu; rasa hidup aku hari tu "kurang sempuran" la.. ha ha ha ...


Pasal DP gambau tu korang jan tertipu le.. sebab itu sume "mainan" make up semata-mata... (selain aku kan dulu2 part-time retis.. modal model, itu la klw amek gambau muka tetap nak budget cute2 gitu..) aku secara life tak cantik tapi "cute" keh keh keh (kali ni, jom le muntah ramai2 lam besen). Bila aku dah "touch up" mesti la jadi macam "aku bukan bidadari" keh keh keh (korang tengok tak citer tu?? tiba-tiba tukar topik kan).... tak caya cuba tengok gambar kat bawah ni... gambar ni gambar latest aku yang di ambil pada hari Isnin, 13hb August, 2012... waktu ko nak tau..?? Takyah la.. bukan ada effect pun kan... ha ha ha... (paling best, gambar ni boss aku yg tolong snap... ko hade? Boss nak tolong snap2 kan gambau cenggitu?? Mua ha ha  >..<


Aku pun tak tau nak cakap apa... cuma ada lah juga "Blogger Buddies" aku yang tau pasal ni... Jadi derang tak le KELIRU dengan status aku... even ada yang panggil aku PPP jer atau nick aku... wa tak kisah... ko nak ber "lu" ke "kau" ke, "aku" ke aku tak kisah, yang penting aku rasa selesa... jadi aku pun mula la ops "sesumpah" bila ada blogger yang menggunakan bahasa propa, secara "automatic" aku akan tukar penggunan aku kau tu kepada yang lebih supan gitu.. ah ha ha ha... kelass kan... jadi pada sesiapa yang tak selesa bercakap ko aku dgn aku sila angkat KETIAK ha ha ha... supaya aku boleh menyelesaikan KEKELIRUAN korang yang TERKELIRU dengan aku... HA HA HA KELIRU tak ayat aku ni?? Mua ha ha ha >..< dah jom jangan nak buat muka toya ko kat sini... jom kita release TENSION jom dengau lagu NURUL & DATO AJAI (erk apakah? keliru tul aku camner AJAI boleh dapat gelaran DATO?? he he he)... lagu bertajuk KELIRU... 


bila.keliru.aku.suka.tidur@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

34 comments:

  1. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat kak zaimah..hiks :)

    ReplyDelete
  2. Terima kasih adik MK Syahir keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..
    Itu tanda awet muda...

    ReplyDelete
  4. ehem. kau boleh make up kan aku kak. aku cume ade bedak carry junior je. hihi.

    kau tetap kakak yang comel dan macho. lebiu.

    ReplyDelete
  5. ika pon ingat akak tak kawen lg. hahaha . nmpak muda gituuu

    ReplyDelete
  6. adoii.. mula2 aku tengok gambar noona kat komen blog torres (pose noona tengah skodeng celah jari tuh) aku ingat, hmmm, pempuan nih mcm lasak jek.. so, aku decide guna aku, ang kat blog beliau.

    sekali aku bila aku dah memollow noona, baru perasan noona dah 40 something.. aiseh.. terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata, redah jela.. aku pun gabra r, nengok ety panggil noona akak, aku rasa cam aku ni kuang hajo plak..

    tapi noona pun sempoi jek bila aku guna 'aku', so aku teruskan jela..huhu terus terang aku cakap, aku lagi selesa guna 'aku' dari 'saya' yang kedengaran sungguh sopan padahal aku tak sopan mana pun.. it is so not me..kuikuikui

    komen tem lawak dol.. bedak carry junior jek. aiseh..cemana nak mekap gitu.. paling koman bedak pixy. haha

    sekian,

    sikacak

    ReplyDelete
  7. pengaruh noona ke atas diriku yang begitu berharga, komen aku pun dah start panjang berjela..hahaha

    ReplyDelete
  8. hahaha.. aq pon tertipu juga.. sebab asik sgt dgn c tores tu,sehingga kn aq ingt kak pp & tores ni COUPLE,, huhu**pengakuan jujur** harap di maafkan.. adeiiiiiiii.. maluuuuuuu,,, skali tgk tu kak pp dah maried pon btw aq selesa ngn kak pp.. sebab aq xde kakak sesengal kak pp... i love u...

    ReplyDelete
  9. Salam.

    Lana awal2 dah nampak angka 40 tu kak,keh3.

    Kalau ikutkan lana nak 'aku kau' dgn akk, tpi..lana plak yg tak selesa sudahnya,kih3.

    Sejak mula ku mengenalimu, aku mmg dah tabah dgn 'lawyer buruk' hakakk tu,hahahaha. Mesti en suami n en anak dah lama bertabah berdepan ngn akk kan, >_<

    ReplyDelete
  10. Salam kak PPP sayang. XOXOXO sikit meh :)

    Ety pun sama macam Kak Lana. Nak guna aku-kau boleh je sebenarnya, tpi tak selesa. ada masa time kita duk melawak2 tu je la, boleh la nak guna time tu kan. Hihihihi.

    Hehehe. Kak,tak nak lah angkat ketiak dah, masa entry kad raya dah angkat ketiak dah. ni nak turunkan pulak sbb Ety DAH DAPAT KAD RAYA akak ! yehuuuu ! nntikan entry dari daku yaa. cwahh :D

    kak, maintain awet muda tau. manis je, muka tak berubah dari zaman muda2 dulu, waktu masih taiko :D

    ReplyDelete
  11. Mirul. Aah la weh. Aku pun jadi terbiasa komen panjang2 sekarang ni :P

    ReplyDelete
  12. gua syak 30++ je, awek muda leteww, jamu mak dara kah? haha

    ReplyDelete
  13. eh bukan ko sebya awek aku si cik senduk ke? hahah dia bru 19..:P

    weh..ko pakai bontok( bukan sejenis botok) ke? hahah tegang je muke..:P

    ada ank pompuan? mohon jd menantu? hehehhe oh my mama zaimah..:)

    ReplyDelete
  14. klau dh panggil kak peri2 msti laa awet muda kn, hukk...

    ReplyDelete
  15. makan jamu apa kakk..kongsi2 la sket.. hiks! :p

    ReplyDelete
  16. kak,lama dah tak melawat blog akak ek,hehe.. sori.. nampaknya bg pn da btukar,smgt nak raya ni,hehe.. :D

    ReplyDelete
  17. koding: itulah aku bersyukur sangat2 ni... alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  18. puyak ekau punyo pasal, den ok yo... bodak bran apo ekau nak? Bodak batu den ado, bodak topung gomak pun den ado, bodak sojuk pun ado... ha ha ha ekau pilih la mano satu ekau bokonan :P

    flushing udah aku mua ha ha ha lebiu too 6.6

    ReplyDelete
  19. cik rongoks apakah benar kata-kata mu itu?? haruskah aku bahagia dgn kata2 mu itu.. ko biar betul rongoks... apakahhhhhhhh?? 100 x ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  20. Amirul Verdasco Nadzri ha penuh lagi aku type nama ko ni (padahal copy pates jer ha ha ha)... owh alkisahnya ek...??? tu la aku ni pung kadang2 serba salah... aku memang dah style cenggini... dgn sume2 orag yg muda dari aku especially budak2 lelaki aku mmg address kan diri aku "ko aku jer kat derang" lantran "keganasan" bahasa yang aku praktikan setiap hari ha ha ha.... aku paham.. aku ok jer bro.. haa siap bro bro lagik.. kan... no hal.. le... it's ok it's allright.... janji kita tak bercekau macam anjin n kucen dah.. kan :)

    p/s: er mohon bayar copyright sbb tiru aku buat komen panjang lebar keh keh keh.... >..<

    ReplyDelete
  21. khairolina: dalam banyak-banyak komen, komen ko la yang mebuatkan aku tercekik dan tersedak hingga aku hampir-hampir koma membacanya... LOL... MIKO ada ke dia kate kita COUPLE??? uina... ko ni lina... naseb ko tu duk jauh dari aku, lau tak habis ko aku ikat kat pokok pelam tempat aku "date" ngan Abam Torres ha ha ha. Memang le aku rapat ngan si torres.. kira lama gak aku kenal dia kat alam maya ni sblum aku kenal ko lagi & lain2 kecuali Lana, masa mula2 dia punya blog KOMIK.. mana ada apa2 la... aku dgn si Torres tu macam adik ngan kakak/makcik (mua ha ha ha)... baik ko minta ampun kat si torres... tak nanti harus dia x mo dtg blog aku ni... ha ha ha >..< urut dada aku baca keh keh keh...

    ReplyDelete
  22. Lana: Ketabahan mu itulah yang membuat aku semakin sayang padamu dik mua ha ha ha (AKU RASA PELIK bila beradik2 dgn mu wahai cik Lana) keh keh keh... haaa aa... memang derang tu tabah la sangat.. sebb en.somi ku itu pun LB orangnye keh keh keh dah kena la tu buku ngan ruas... boleh?? mua ha ha ha Itu la kot petua awet muda akak.... ko hade? he he he >..<

    ReplyDelete
  23. Salam Ety ku sayang budak cute yg suka tayang KETIAK ha ha ha. XOXOXO sikit meh :) keh keh keh copy paste jer ni...

    Tima kasih la sbb bagi puji-pujian... sesungguhnya aku tak de CASH nak bagi ko ha ha ha... duit SAIDINA nak tak?? he he he >..< apa2 pun den bersyukur dgn KURNIANYA... alhamdulillah... :)

    ReplyDelete
  24. Piraaaa sepanjang hayat aku sekali tu jer lah aku makan jamu (masa lam pantang beranak) jamu pun entah brand hapa-hapa tah... ko nak ke jamu mak dara tu..?? tak yah la kot... Kat anak2 dara rasa aku tak effect ha ha ha ceeeettt.... >..<

    law ko nak free aku boleh rekomen gi le kat blog MAK DARA mesti dia ada banyak ha ha ha LOL >..<

    ReplyDelete
  25. zaxx
    eh bukan ko sebya awek aku si cik senduk ke? hahah dia bru 19..:P (memang la sebaya 22 tahun yang lepas... ko tak tau ek?? ha ha ha >..<)

    weh..ko pakai bontok( bukan sejenis botok) ke? hahah tegang je muke..:P (mana ada botok2 de... aku pakai sabun buku CAP X KAPAK jer sental muka aku ni.. tu yang nampak extra tegang dan extra ganazzz ha ha ha >..<)

    ada ank pompuan? mohon jd menantu? hehehhe oh my mama zaimah..:)(Anak pompan tak de anak hamster betina ada ko nak tak?? mua ha ha ha >..<)

    ReplyDelete
  26. caliph: kira-kira nama glam stock2 retis la kan?? ha ha ha ko hade?? >..<

    ReplyDelete
  27. CintaKhadijah: aku pun tak tau.. mana ada rahsia-rahsia bagai... ko ada rahasia tak?? bak mai la share ngan aku pulak keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  28. Zamani: Tu la ko.. asik sibuk konsert raya sana.. sini aku pung ko trus lupa cenggitu.. ha ha ha BG tu bukan sebab raya.. nu mata aku ni sakit pulak tengok merah meyala.. maklum dah tua mata punya power tu kena lowdown kan skett... hi hi hi >..<

    ReplyDelete
  29. kak pp tu la aq kate ..sebab tgk kak rapat ngn die ingtkn kapel.. sekali tgk btul2 hehe..kakak rupanya.. sory kak.. ampun maaf dipinta... nasib jauh,kalau x kene ikat kat pokok dah aq.. hahaha,, ni nak p minta maaf ngn miko la ni.. hahaha,, ya baru ingt dia ada blog komik plak..

    ReplyDelete
  30. lina: rapat x semetinya kapel... aku dah kita2 ni jer pun yg rajin berbw.. ha ha ha no hal la small the matter.. mua ha ha ha... >..<

    ReplyDelete
  31. kakPPP: hahaha,mne ada koi wat konset. jenjalan je maklumla 2 mgu lagi nak raya,jenjalan la. hehehehe.. haha,merah menyala smpai skt mata? bg ni ok jgk,takla menusuk mata sgt..

    ReplyDelete
  32. zamani tau tak pe... lagi pung aku dah tired tengok merah nak relax kan mata buat seketika ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  33. err...xtau nk komen apa...asyik sgt baca komen2 mereka di atas ni...haha..rmai yg sanka ppp awalan 20/30 an..haha...smoga panjang umur :)

    ReplyDelete
  34. MIKO: Ya sila abaikan keh keh keh... >..< tu la... mungkin sebab "ketidak maturean" si ppp yang masih lagi mcm golongan RIBENA kot... mua ha ha ha >..< (harap2 mereka jelas la.. siap bagi bukti gambau lagi tu ha )... panjang umur?? Aminnnn.... doa-doakan la ye :)

    ReplyDelete