Menu 'BERBUKA' Hari Ni...

As salam... fuhhh! Lama rasanya aku tak buat entri menu berbuka puasa untuk weekend yang macam selalu-selalu aku post. Tapi hari ni memandangkan, ini minggu 2nd last kita berpuasa so aku nak buat satu lagi entri menu berbuka sebelum semua dah sibuk cuti beraya next week. 

Hari ni agak sikit letih... mungkin dah nak penghujung-penghujung Ramadhan ni.. jadi tenaga makin low-low-low (tapi jalan-jalan gi shooping tak pulak low he he he). Ok le hari ni aku masak 3 jenis masakan jer, macam selalu-selalu le... sejenis lauk utama, sayur & lauk cubit... Hari ni aku masak "Ayam masak kurma" yang dah berminggu-minggu bertanguh finally baru aku masak (entah macam-macam hal jer bila aku nak masak kurma ni), sayur aku masak sayur terung jer... and goreng ayam Ramly...

Hari ni tekak aku betul-betul rasa kering dengan cuaca yang panas dan berangin kat tempat aku ni, so aku akan pastikan aku buat air yang boleh menghilangkan dahaga... (baru citer dah melecur air liur...) Hari ni menu aku Sirap + Aiskrim Soda... ko hade?? Ha ha ha... fuuuhhhhh letak ais banyak-banyak... masyukkkkkkkk.... K jom tengok apa yang aku dah masak tuk hari ni...


Ikut Pusingan Jam.... Ayam Kurma, 
Terung Goreng Sambal & Ayam Goreng.


Kurma Ayam + Kentang + Karot + Tomato


Goreng Terung Berlada


Ayam Goreng


Air tak dek gambau, sebab lum buat lagi he he he..

selamat.berbuka@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

12 comments:

  1. minggu lepas ika blaja masak kurma ayam tp failed. hahaha

    ReplyDelete
  2. wlaupon terung berkenaan nmpak sedap ( sedang puji ppp) dimakan, err masih dan masih terung antara mknn bukan kgemaran dn xakan mkn :P

    ReplyDelete
  3. Cik rongkos itu maknanya kena rajin practice ~ practice makes perfect ^.^

    ReplyDelete
  4. miko: awat tak makan? ni mesti ada kejadian yg tak diingini masa makan dulu kan?? ha ha ha PPP terung ni jarang masak sbb takut masa potong2 tu ada ulat :P (sendang kembang kempis hedong sbb dipuji) keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  5. xdak pgalaman buruk pon..cuma euwwww dgn struktur n tekstur bila terung tu dmasak...lembik n berlendir...euwww

    ReplyDelete
  6. piraa dgn besar hati badan kecik nya nak jadi adik angkt buleh? hahaha, mesti makan sedap nanti. :))

    ReplyDelete
  7. miko: apa daa ha ha ha ingat kan sebb nampak ulat.. ni sah2 mika tak suka bendi jugak kan?? sebab berlendir... :P

    ReplyDelete
  8. piraaa: bukan ko dah lama ke jadik adik aku.. adik jer laa... angakat tu lum iktiraf lagik ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  9. paling nakpak menyelerakan adalah ayam goreng itu huhuhu.. ayam kurma aku memang tak seberapa, terung? aku suka terung masak lemak+ikan masin aja.. lain2 masakan terung (selain dari bakar n makan with sambal) aku out.

    rajin PPP masak :D

    ReplyDelete
  10. Nong Andy: macam lam entry aku yg kat atas tu seganaz-ganaz daku... masih terselit sifat kewanitaan yg ayu dan jelita eh anggun ha ha ha a(sila la ko terjun lombong sekarang dimalam yg shyahdu ni) keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  11. hahaha.. mana aku nak cari lombong tengah malam buta ni eh.. hehehe

    ReplyDelete
  12. Nong: keh keh keh ada ko carik lam mimpi sat lagi mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete