Nasi Ambang Style Baru... Ko Hade?? Hu Hu Hu

Tadi petang aku berbuka kat Ben's KLCC. Ni bukan Ben Ashari blogger melatops tu ok. Tapi Ben ni adalah sebuah restoran di KLCC. Iftar hari ni office kami berbuka dengan client dan juga IT Team. 


Menu kiterang NASI DULANG... memang dalam dulang diletaknya lauk-lauk, mula-mula sebagai starter dia bagi makan "sup ayam" shredded chicken, nasi, dan lepas tu air dia sirap selasih dengan laici. Satu dulang tu untuk dua orang. Antara isi-isi yang berlonggok lam dulang tu 2 ekor udang galah, 2 ketul ayam goren berempah, 1 ekor ikan cencaru size XXL, ulam-ulaman & belacan, daging masak lemak hijau. 


 Di pengakhiran ada desert berbagai rasa, ada rasa jagung, sagu,
 ice cream, peanut butter... pergh....












kenapa.la.aku.suka.sgt.bergambar?@paripariputih.blgospot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

27 comments:

  1. Salam.

    Waa..berbunga2 baju hakak, menyerlah, kalah makanan dalam dulang.hekk. >_<


    ReplyDelete
  2. Lana: Ya dalam hati ada bunga... buna kekwa keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  3. 1 dulang utk org...mang aiii banyak tu hehehehe

    salam lebaran yuuuu..mohon ampun dan maaf ;)

    ReplyDelete
  4. Bitt actually 1 dulang for 2, tapi rasanya 4 org pun cukup :p

    ya same to you Bitt harap maafkan jika ada salah dan khilaf :)

    ReplyDelete
  5. wahh sedapnyee.. teringin. :)

    ReplyDelete
  6. gigiAriEma memang beshhhh terutamanya FREE he he he >..<

    ReplyDelete
  7. kalau aku la kak. x termakan :|

    ReplyDelete
  8. banyaknye makannnnnnnnnnn.. huhu

    ReplyDelete
  9. wah wah. semua sporting2. sakan bergambar :D

    ReplyDelete
  10. Puyak: Itu la dia... tadi tu pun byk yg derang x habes... aku sorang jer cuba perabihkan keh keh keh >..< tak baik membazir berdosa... :P

    ReplyDelete
  11. Del alhamdulillah rezeki Allah beri :)

    ReplyDelete
  12. Ety yg paling sakan nu.. org yg pakai baju corak bunga2 tu mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  13. dah lama tak mkn dlm dulang..dulu slalu je..tp kt kg la

    ReplyDelete
  14. aduhai banyak makanan dalm dulang tu leh habis ke

    ReplyDelete
  15. kt situ diorg msti ada jual menu ben 10 kn, hukk...

    ReplyDelete
  16. dah ramai ckp mkn kat ben nih..nak kene pegi gak nih...

    ReplyDelete
  17. Mrs Velentine bukan takat meriah.. kecoh tak henggat... nak lak aku ada.. h aha ha >..<

    ReplyDelete
  18. kesuma secara jujurnya boleh dikatakan mejaku sahaja yg agak kemas tinggal lebih2 tapi tak le banyak macam dulang2 derang yg len tu :P

    ReplyDelete
  19. caliph keh keh keh ini Ben10 punya dua pupu ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  20. Mrs. Edy gi la... makanan dia not bad.. klw nak tukar2 selera boleh ko kat sini, tapi sokmo queue..

    ReplyDelete
  21. waaaaaaaa...mantop ya mbak nasi dulangnya....haha

    ReplyDelete
  22. Apai: Iyaa.. begitu deh... tidak usah report mau masak nyg banyak2 lumayan banget ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  23. amoiiiiii..lu apasai lawa sagat maaa...

    terpikat aku dr tengok makanan tuh :)

    ReplyDelete
  24. CikZaitul pls be specific ramai amoi kat situ masa tu... mana satu?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  25. daku melihat ada keropok di situ...sigh =.=" membaca n3 mknn di jam 5;15 ptg...perut berbunyi sudeyy

    ReplyDelete
  26. miko sesungguhnya kepok tu memang enak... krup krup krup ha ha ha dan itulah makanan pertama yg habis dalam dulang tu.. hu hu hu memang sedap keropok tu siyes :P

    ReplyDelete