Oh Patut Le... He He He

Oh! Patut le ape?? Nak jawab sendiri; patut le tak sempat-sempat nak membuka blog... busy rupe-rupenya diriku yang begitu berharga.. ha ha ha ko hade?? Dah rasa nak patah dua, pinggang aku ni. Dari pagi sampai le la ni, baru le aku boleh berblog... Tapi at least aku dah prepare apa-apa yang remeh temeh untuk OPEN TABLE HAUS HOUSE suk kan???

Esok aku buat makan untuk adik beradik dan jiran-jiran tetangga. Aku dah plan nak buat soto nasi..  Aku kan suka sup-sup ni, ikut suka aku le nak idang apa ha ha ha.. suka tak suka derang kena telan gak... Tapi hari ni perpare yg bumbu - kira rencah2, eh betul ke...? Belasa jer... 

Peti Es ni la yang selalu jadi mangsa, 
tiap kali raya ha ha ha macam nak meletup


Korang tau apa yang aku dok buat dari pukul 3 tadi?? 
Ni dia.. dari cili api aku transfom jadi...


Sambal Cili Kicap... he he he ni kalau tak masuk jamban 
org yang makan tu tak tau le aku :P


Yang Ni Pulak... Glass Noodles (Su Hoon) dari Suhun, aku transform jadi..


Su Hoon Goreng...


Dari cili hijau aku transform jadi..


Cili Jeruk... Ni Nak Di Makan Dengan Mee Goreng Basah Aku Esok... ^..^


Yang Kentang Ni Pulak aku transform jadi...


Bergedil Daging


Aku Rebus Ketupat Mini Jer.. Comel dan Senang Nak Potong..


Ha ha ha En.Somi yang sedang gigih mengemas ruang tamu... :P


Fuyoooo! Apa yang tergantung tu?? Mercun Papan Ke?? Ha ha ha 
Dan Macam Gong Xi Fa Cai le pulak kan... rasa-rasanya bukan tu, tapi..


Tu dia.... Kad-Kad Raya Yang Aku Dapat Dari Blogger2 Kesayangan Aku..
 hu hu hu toceh toche... (mesti adik beradik aku heran bin ajaib aku dapat byk kad raya tahun ni) keh keh keh... aku nak cakap kat derang.. KO HADE?? ^..^ Yang Pasti mesti derang geleng-geleng kepala mua ha ha ha >..<


P/S: ESOK KALAU BERKESEMPATAN AKU BUAT ENTRY UTK OPEN HAUS ARI AHAD LAK OK! ^..^

 bertungkus.lumus.untuk.open.haus.raye@paripariputih.blogspot.com


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

17 comments:

  1. Salam.

    Akak, banyak beno transform nih.

    taknak transform n transfer kesini ke?keh3.

    Selamat beropen house hjg mngu ni ea >_<

    ReplyDelete
  2. sedap kak mohon post kat umh gua sekilo dua buleh?

    dapat jugak gua mkn depan tv sambil layan doremon..haha

    ReplyDelete
  3. sedap kak mohon post kat umh gua sekilo dua buleh?

    dapat jugak gua mkn depan tv sambil layan doremon..haha

    ReplyDelete
  4. bergedil?? wuuu lama sudah lidah ku tidak mencap rasa bergedil berkenaan....:P

    tapi tgk sambal kicap tu, fuuhh mcm kaw2 jer..haha yg xleh blah nyer 'Feel Good Snacking'...mmg ssiapa yg mkn tu mmg feel good kaw2 la nnt...hehhe :)

    ReplyDelete
  5. bella: ye?? sedap la tu kot... keh keh keh (terjun la lopak sekarang la la la la)... >..<

    ReplyDelete
  6. Lana: Meh le transfer ke gombak sekejap... meh le.. meh le.. >..< pecutkan kejap myvi awak tu... :P

    ReplyDelete
  7. Zul de alexis: Ko nak yang mana?? Sambal cili kicap tu ek?? keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  8. MIKO: meh meh datang umah PPP... dapat le lidah mu itu mencpa rasa bergedil ku yg finger licking gud.. mua ha ha (terjun tirus cepatt!!)

    yang sambal kicap tu.. baru rasa ujung lidah dia punya bahang tu satu kepala mcm hangat.. keh keh keh... >..< beratur depan jamban jugak derang tu ha ha ha ^..^

    ReplyDelete
  9. err...patik ni orang pantai, mmg FOBIA dgn apa2 yg pedas nie...tgk yg kat atas tu pon dh trase cuak hendak mencuba nya...kekeke

    ReplyDelete
  10. Rumah terbuka ke???

    ReplyDelete
  11. miko: ha ha ha.. same here.. walaupun bukan org pantai... tapi x tahan dgn kepedasan cili api tu.. especially yg kecik2 tu.. yg cili hijau still ok sbb PPP buh gula & garam :)

    ReplyDelete
  12. koding ha aa... mai la datang kalau kat KL ni :)

    ReplyDelete
  13. wah--wah.. kelasnya!! meleleh air liur aku melihat masakan di atas. Lada tu banyak gila hahaha.. kaki makan pedas ke?

    Kad raya aku paling x cantik ekekeke..

    ReplyDelete
  14. mang aiii banyak kad raya u...tahun depan nak minta u satu la...aagaggaga

    ReplyDelete
  15. rasa nya basah dh baju ,air liur terkeluar tgk bhn2 tu je..lum lg tgk hasilnya..haha ni kalo tk bg siikit mmg potng gaji kilag tisu ni,,hahah
    eh22 ada kad raya yg mcm kenal la,hahah

    ReplyDelete
  16. super duper sedap sehingga menjilat kaki jari. ngehngeh ~~

    ReplyDelete