Pecah???

Apa yang pecah?? Kaca?? Gelass??? Tak... sume-sume tu tak... yang pecah ni... hati aku ni... yang rasa nak pecah, dan 4 hari x on9!!! Dalam pada 4 hari tu aku rasa klw tenuk diri tepi aku, ensem lagi tenuk tu kot?? Ha ha ha ko hade??? Ahh... pedulikan sume2 tu.. apa yang pasti hari ni aku tetap tak boleh bw... sebab banyak kerja yang harus aku selesaikan (work comes first ok). 


Tapi apa apa pun aku tulis entri "terpendek" aku ni, untuk memberitahu atau lebih tepat sekali, nak kasi "kiasan-kiasan" pada some of you yang aku dah layangkan Kad Hari Raya... sebagai pengganti diri di Hari Yang Mulia Ini..cecewah.. macam orang dulu-dulu la plak kan... (tapi tak sume la dapat, mintak maaf ye...) Kalau terasa-rasa perasaan diri korang tu akan dapat Kad Raya dari aku, sila la rajin-rajinkan tangan korang tu buka katop (cek le maknanya), peti surat kat rumah, atau collage, atau di mana-mana jua anda berada (keh keh keh siap buat gaya pramugari dlm flight). Ko hade??

Ok lah.. Kad tu lam sehari dua, insyallah sampai la kot... sebab aku baru tulis tengah-tengah malam buta semalam dalam kul 1 - 2 boleh?? (ha ha ha, sorry dalam kad raya aku tak tulis panjang2, sakit tangan der.. nak tulis panjang2). So sila la ya, mulakan aktiviti harian meng"ngecek" peti-peti surat korang tu... 

Ini ada pantun untuk korang:
Ini pantun yang belum bagi aku kad raya

PECAH KACA, PECAH GELAS,
SUDAH BACA, HARAP BALAS, 
(he he he terkenang lak masa aku sekolah2 dulu kan)

Ini pantun yang dah postkan kad raya kat aku (walau satu pun den tak dapek lagi :P)
PECAH KACA, PECAH SAMPAN,
SUDAH BACA, HARAP SIMPAN,

p/s: aku rasa blog PPP ni pun merajuk ngan aku, lagu yg merdu tu dah x kedengaran lagi.. why?? why?? is this happening to me?? WHY????????????

aku.nak.kad.raya@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

14 comments:

  1. jumpa link blog ni dari blog TELOR POWER... coz dia buat entri dapat kad raya... jeles i tau... hehehe

    ReplyDelete
  2. dwaty: jan jeles2 tak bek tau jeles2 bulan2 posa ni... nanti pahala posa nipis he he he ;p

    ReplyDelete
  3. pecah kaca pecah pecah,
    kad wa harap besar dan lawa serta panjang berjela isinya..

    ReplyDelete
  4. MK Syahir: sorry satu kad aku budget 3 baris perkataan jer, boleh?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  5. hahaha... kak pp tggu je taw.. sebab skrg maC menulis2 lagi.. mgkin khamis @ jumaat aq g pjbt pos la.. tggu la dlm mggu dpn akan dpt kot.. hehe.. hehe

    ReplyDelete
  6. khairolina: aku ni pagi2 dah nipis puasa.. bukan tak sabau nak tunggu kad raya... tapi tak sabau2 dok bertekak ngan TM tadi.. adeh... geram aku.. boleh di close kes report aku tu?? haisy... apa ke sengal la derang ni.. semalam aku tunggu kata public holiday coz sel.. fine, hari ni kata kena ada org.. ok fine, pas tu tetiba bila aku bersoal jawab bagai.. tiba2 suka suki operator tu ckp report dah cloz what is this?? ha ha ha TM are you making jokes ke ko nak aku yg wat JOKE?? sabau100x ni...

    ReplyDelete
  7. phat nye ada tak hehe

    ReplyDelete
  8. segan nak masuk blog sis sebab semalam tak jadi :( ahhh!! tension. persoalannya tenuk comey ke? hik3

    ReplyDelete
  9. Phat: biorle rahasia... (boleh nak jawab stock retis) ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  10. Aida: Nape lak segannya?? bukanya akak ni ANITA SERAWAK nak segan2 keh3 tenuk?? eh ensem per?? klw dipakaikan baju ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  11. mmg teringat2 zaman sekolah lah

    ReplyDelete
  12. Kesuma masa dulu2 siap guna pembaris buat pantun ni ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  13. Salah tu..
    PECAH KACA, PECAH SAMPAN,
    SUDAH BACA, HARAP BALAS ...HEHEHHEHE,

    ReplyDelete
  14. Pecah Kaca Pecah Simen...
    Sudah Baca Harap Komen....

    ReplyDelete