Pilis... Kekalkan Tradisi Anto Kad Raye...

Kalau korang tanya aku dalam mode apa, semenjak dua menajak ni kan?? Mode aku sekarang ni mcm mood orang tengah "angau bercinta" mana taknye.. tiap-tiap hari bila aku balik rumah jer, mesti aku jengah "peti surat" keh keh keh. Dan setahu aku la... ada 2 jenis manusia jer yang tiap kali balik, mesti menjengah peti surat: 1. Orang bercinta (ni dulu2 punya la.. dok tunggu surat dari buah hati... la ni suma tibai pakai MMS/FB/Twitter/WhatsApp/sms/), 2. Orang tengah tunggu surat interview/panggilan kerja. Tul tak?? Oleh sebab dah berbelas-belas tahun jugak la.. aku tak pernah dapat Kad Raya... jadi tahun ni aku ada rasa-rasa macam "terkejut beruk" atau dalam bahasa Inggerisnya "monkey shock" keh keh keh Oh! My English!

Dan aku nak ucap senkiu le kat rakan2 blogger senantero alam sekitar, (tak kira la yang bagi aku kad ke, atau pun tak kan...) Sebabkan korang le, aku dapat mengibau balik kenangan2 masa zaman sekolah dulu (masa tu aku selalu berlumba2 dgn adik beradik aku yg lain, sapa yang dapat kad raya paling banyak). Dan semestinya "I'm The Winner".. al maklong stock retis le katakan, he he he (sila terjun tiruk ala-ala Pandalela). Jadi di kesempatan ni, aku nak ucapkan one thousand island thanks le pada NONG ANDY orang pertama yang telah melayangkan kad raya pada aku, melalui burung2 Merpati katenye... KRETIP tak henggat kad raya dia... (walaupun dia x bagi aku buat entry... tapi aku tak kira aku nak buat jugak ha ha ha)... 

Semalam pung ada gak aku dapat satu lagi kad, tapi mcm msiteri nusantara la plak kan... siap tak bernama.. tapi aku syak wasangka ni mesti kad dari CikZaitul... (mohon buat pengakuan CikZaitul)... So pada yang nak bagi aku kad raya tu sila la "pahatkan" nama berserta alamat mu di KAD RAYA ku ha ha ha...


Datin Sri Nong thanks... aku respek la ko.. masih ada masa nak buat ni... 
(bukan senang nak print satu-satu ni fuh)... 
sorry aku tak boleh penuhi permintaan ko utk tdk buat entri ha ha ha


Tengok tu siap lagi kat setiap gambau si Shinta tu ada dialouge lagi.. ko hade?? 
Mampoo nak wat cenggitu?? Hu hu hu.. 
Shinta nanti jan lupa pulangkan Aunty PariPari punya kepak ok he he he


Alo lo lo tomei tomeinya kad raya ni... 
tapi sapa le pengirim dia yg MISTIK ni kan...


Kepada... aku pun nak ucapkan mekaceh sbb sudi bagi aku kad raya dan sudi jadik kawan aku cecewah... ha ha ha ... tu yang aku suka dapat kad ni... TERUJA...


Insyallah.. aku akan simpan kad-kad yg korang bagi ni... (hanya inilah saja kenangan paling berharga, dari korang yang ada lam hidup aku... sob sob... Zul Ak aku nak tisuuueee he he he )

mengimbau.kenangan2.manis.dapat.kad.raya@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

21 comments:

  1. hohohoho.. kak pp tggu je la aq nyerr kad raye yerr... tp mohon d maafkan sebab tulisan mcm doktor.. doktor pon xmcm tu .. hahaha

    aq pon lama dah xdpt kad raya,bukan lama mmg dr dulu xpena dpt kad raya.dapat pun 1 keping, hanya aq je yang malar bagi. tp 1 habuk pon xdak.. so aq malas nak guna kad raya pulak.hahaha..

    tapi kali ni thn ni aq stat bg kad raya tuk sahabat2 aq,, cewahhh.. xmgharapkan pon balasan, tp kalau adaaaa uwaaa terharunyaaaa

    ReplyDelete
  2. LINA: harusss la aku tunggu ko punya... alo lo lo .. aku ingat aku sorang jer yg x penah dapat kad raya lagi.. rupe2nya ada jugak ye ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  3. dah lama tak berkad raya...teringat zaman berbalas kad raya dulu...sangat seronok...;)

    ReplyDelete
  4. dah lama tak berkad raya...teringat zaman berbalas kad raya dulu...sangat seronok...;)

    ReplyDelete
  5. aiseh ko ni tak abes2..bab tisu je carik aku, carik aku je mesti bab tisu,hahahaha tapi tkpe, moga2 ko mengkayakan bisnes tisu aku,hahahaha

    weyh.. seyes kan..aku pun rasa teruja sgt2 bila dpt kad raya... rasa cm waktu kegemilangan kad raya dulu-dulu.. thnks gak to all yg bg kad raya..belum msa lg nk wat entry,nk tunggu sampai byk2 dulu,hahah (bajet retis je,:P)

    ReplyDelete
  6. Aishah tu la kan baru terasa kemeriahan hari raya... :)

    ReplyDelete
  7. zaxx: aku tu bukan apa nak tolong promo tisu ko tu jer keh keh keh...

    aku punya ko tunggu jer la kan... ha ha ha aku nak buh tisu lam kad raya ko tu keh keh keh buat ganti duit raya kelasss >..<

    ReplyDelete
  8. lawo tlisan zaxx..bhahahhaaaaa

    ReplyDelete
  9. MK SYahir: Apakah?? Itu bukan dia bagi le... dia baru mintak aku alamat pagi tadi :P

    ReplyDelete
  10. cantik tulisan kad yang last nie heheee

    ReplyDelete
  11. Dkna: tapi takdok namo la plak.. ha ha ha tapi rasa2nya tau dah sapa yg bagi tu.. :)

    ReplyDelete
  12. wah wah. kak PPP dah byk dapat kad raya.

    Ety pun dapat satu pagi tadi dri blogger. hihihihi :D

    ReplyDelete
  13. Ety.. Dua banyak? Klw dapat nak 50 keping ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  14. er... terkelu gila tangan aku nak komen. hari ni saja 3 blog dok buat n3 kad raya dari aku.. mana aku nak nyorok ni.....

    ReplyDelete
  15. Nong..mana aci kasik si semot ni je..aku nyer kad mana?ni yg nak nanges guling2 ni

    ReplyDelete
  16. EZ: Aci kat India la.. ha ha ha >..< see d leg le aku kan stock retis keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  17. Nong ha ha ha ko dok ja diam2 situ mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  18. ppp , kad merah tu aku puye..mak aih..BURUK lak tulisan aku..ko siap taruk pic ek..huhhuhuhuhu :)

    HAHHAHAH!! tengah spa kaki time buat kad ko neh..tu yang terlupa bubuh nama.. aisyehhhh.. :)

    ReplyDelete
  19. Zaitul aku mmg dah agak hang punya ... ha ha ha thank you dear... hope your card will arrived soon... :)

    ReplyDelete
  20. wow kad raya nog andy ada shinta....demn jeles jeles..hahaha...fuu esok nk p pos kt rya tp alamat dgn ucapan xisi2 lg..bhahaha

    ReplyDelete
  21. miko: ppp amek masa berjam2 untuk buat sume2 tu.. haiysss dah lama tak tulis kat raya, rasa excited (tapi suma ayat sama lam sume kad raya) ha ha ha ^^ budget tak lebih dari 10 barisan... sakit tangan ha ha ha

    ReplyDelete