Separuh Hati....

Apakah... emosi aku macam kat atas tu?? Aaa..aa memang aku rasa "separuh hati", "separuh hati" nak gi kerja sat lagi... Alangkah bahagianya aku kalau "separuh hati" aku itu boleh ditukarkan kepada "separuh hari" kerja... boleh tak bossss??? :( Tetapi memandangkan aku seorang pekerja yang sangat dedikasi, rasa-rasanya boss aku susah nak melepaskan aku pergi... kerana dia tahu "diriku ini yang begitu berharga" mua ha ha ha sila lompat kijang seberapa banyak yang korang nak!


Dah le aku sorang jer hari ni yang bekerja, En.Somi dan Anak aku bagussss jer tidur... ish ish ish sesungguhnya ini adalah satu penderaan mental yang teramat buat diriku ini.... Dan boleh aku bayangkan di sepanjang perjalanan ke pejabat aku nanti... aku diselubungi lagu-lagu raya yang syahdu sambil kaki menekan pedal, dan tangan memegang steering, bila aku menoleh kiri dan kanan aku, dah pasti ramai pemandu-pemandu lain yang bermanis muka, ditemani anak dan bini derang yg bagus punya mengangga tidoq lam keta, nak balik ke kampung masing-masing... sambil menjeling2 dan tersenyum kambing pada aku yang keseorangan lam kereta.. mentang-mentang aku tak de kampung... (dan dalam hati ku berkata-kata) "tak pe hari ni hari lu... hari gua minggu depan sekali aku cuti direct..." lepas tu aku pulak tersenyum kambing sengsorang... ha ha ha...


Pada korang yang nak balik kampung tu aku doakan semoga dipermudahkan perjalan pergi dan balik korang ke kampung halaman masing-masing. Kalau dah jumpa kaum kerabat, sahabat handai, kuih muih tu... janganla pulak melupakan diriku ini (ingat aku ni PPP) tau... tiap kali korang nak teguk air... mohon ingatkan aku... tiap kali ko nak menyuap ketupat lam mulut mohon ingat jugak kat aku... keh keh keh. Pendek kata (panjang tak kata apa apa mua ha ha ha) setiap pergerakkan ko mohon ingat-ingatlah aku hu hu hu... 


Akhir sekali salam aidilfitri untuk korang semua, semoga kita akan kembali ke udara alam maya seperti sedikala insyallah: MIKO, LANA, APAI, AMIRUL, ETY, LINA, NONG, AIDA, PUYAK, EZ,  POTIA, KODING, CALIPH, ZUK AK, ZUL DE ALEXIS, MK SYAHIR, SYAKIR RAHMAN, ZAMANI, DEL, MISS VELENTINE, ARELAN, CIK ZAITUL, CIK RONGOKS, PIRAAA, PINK2LIPS, LELAKI SEMALAM, TWISTIEST, HANS, TELOR POWER,PHAT, SOP, UNCLE, WALLID, NASIR HAMZAH, MUTTALLIF, HANIF, EDY FEE, MUMMY SHAKIRA, FARA AHIN ALI, KAMAL LEE, CENDOL, KORN, ZYRA ROXX, BITT, KESUMA ANGSANA, MRS EADY, EYDA SYAHIDA, RAZANAH ANIS, IZA ZATY, HANA JAY BEE, KUNCI LOCKER, AIMI SYAFIQAH SUHAIMI, SHAWN RAZALEIGH dan yang mengenali diriku ini.... SELAMAT HARI RAYA SEMUA... I LAB YOU BERRY BERRY MUCH... TAKE CARE AND DRIVE SAFELY TO YOUR HOME TOWN....


selamat.hari.raya.aidilfitri@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

23 comments:

  1. mood ramai sudah datang

    ReplyDelete
  2. Del sedang tak de mood untuk pergi kerja ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  3. selamat mengharungi hari kerja. haha

    syoknyaaa, nak tidoq :PP

    ReplyDelete
  4. weh weh ni apa pakat2 menambahparahkan penderaan metal aku niweh?? wehhhhh piraaaaa aku nak tumpang tidoq sekali... =.=

    ReplyDelete
  5. bapak cendol pn keje keje keje keje esok pn keje separuh hari.tensii tensiii tengok dia asik kejeee!!
    hah cendol ade kmpung mcm takde.bosan ah.
    nak tanya,setiap pergerakan kene ingat ppppppppppp kan? kalo pegi membuang pn ingt pppppppppppppppppp jgk eh?hehehe
    Selamat hari Raya juge ppppp ampun maap kalo ade mnyakitkan hati ppppppppp dgn komen2 yg ditaip ye.maap boss!

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya aidilfitri, papehal jmpa kat kg je nanti ye :D *bajet sekampung lettew :P

    ReplyDelete
  7. Cendol: Selain dari perubatan yang "best2" tu ko takyah le ingatkan aku ek... aku nak time ko makan, minum, tido ha ha ha....

    p/s: tu cuba nak menyedapkan hati aku letewwwww kan.. siap kata apak ko pun kijo... kim salam kat apak ko kata selamat bekerja walaupun nak raye.. ha ha ha...

    aku pun sama ek... kosong-kosong... :P

    ReplyDelete
  8. afzalsukasuki: selamat hari raya aidilfitri gak kat ko... pepehal kebendanya...?? ko tak tau ke kampung aku kat Disney Hong Kong tu.. jauh tu... ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  9. Salam Aidilfitri juga buat akak PPP. Esok Ety akan pulang ke kampung halaman, mungkin tidak akan ke udara dalam jangka masa yg agak lama :D

    Jgn rindu-rinduan yaa :)

    ReplyDelete
  10. alangkah hebat'y separuh hati menjadi separuh hari kan kak.. btw.. aq hari ni separuh hari.. walaupon hari ni aq demam , aq truskan juga merempit dtg ke kerja, walhal bdn aq sakit batuk2 yg teramat ni.harap sebelum raya aq sehat la.. nak p beraya.. apapon selamat hari kak.. maaf zahir ye.. selama ni pnggunaan aq dan kau.. hehehe

    ReplyDelete
  11. salam aidlfitri pari-pari putih

    ReplyDelete
  12. Ok Ety baju raya jan lupa bawak law tak nanti tak boleh posing CUTE lam kamera ha ha ha.... jom kita sama2 ternak sawang kat blog ni... :)

    nggak rindu2 missing u jer ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  13. Lina itulah kelebihan PPP boleh menukarkan apa-apa jer yg aku suka ha ha ha... dan kejap tadi boss aku tukarkan separuh hati aku jadi 3/4 hari kerja pukul 4 aku boleh cabut.. yihaaaaaa! keh keh keh >..< aku pung minta maaf byk sgt gurau secara mental kat ko >..<

    ReplyDelete
  14. Lina itulah kelebihan PPP boleh menukarkan apa-apa jer yg aku suka ha ha ha... dan kejap tadi boss aku tukarkan separuh hati aku jadi 3/4 hari kerja pukul 4 aku boleh cabut.. yihaaaaaa! keh keh keh >..< aku pung minta maaf byk sgt gurau secara mental kat ko >..<

    ReplyDelete
  15. mama aryan salam aidilfitri maaf zahir batin... bila makan ketupat palas tu ingat2 la aku kat KL ni ye.. ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  16. saya pun tak balik kampung..haha

    selamat hari raya aidilfitri ye ppp.. maaf zahir dan batin... :)

    ReplyDelete
  17. same le kita boni... ok same to you :) selamat hari raya and maaf zahir batin :)

    ReplyDelete
  18. noona, aku harap noona bersabar sat. aku tengah tulis perutusan si kacak takut jugak noona tak sempat baca.. huhu

    ReplyDelete
  19. Amirul Verdasco Nadzri... apakah perutusan si kacak tu?? Surat ke?? Entri ke?? Kad ke?? ha ha ha sila la mengexplainkan pada ku yg begitu berharga keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  20. mmg lompat kijang pun baca perenggan pertama tu, hukk..

    kak peri2, jgn main mercun tau.. selamat hari raya & maaf zahir batin jgak ^^

    ReplyDelete
  21. caliph ha ha ha pas ni tukar lak jadik lompat kangaroo :p Merucun?? Insyallah tak... paling2 pun aku akan bakau mercun meriam jer.. camner cun tak?? muehe he he he >..< selamat hari raya & maaf zahir batin jugak Caliph

    ReplyDelete
  22. salam eidul fitr ppp...mohon kosong-kosong ya klu ada salah silap tp rasa2nya xdak kt...bhahahaha just in case hehe

    ReplyDelete
  23. MIKO: PPP pun nak ucap salam aidilfitri maaf zahir batin... 0-0 gak ha ha ha... nah you don't have any salah kat PPP pong... PPP yg bgi masalah kat MIKO ada lah ha ha ha (kena jadi Captain Amerika)... >..<

    ReplyDelete