Stock Terakhir Kad Raya Yihaaaaa!!!

As salam dan selamat hari raya idulfitri... pada yang aku x sempat nak ucap selamat hari raya, ini aku nak amek kesempatan la kan.. untuk ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin, batin? jumpa pun x penah batin kebenda kan??? HA HA HA.... Fuhhhhh! Sebenarnya aku ni tersangat la letih + penat + longlai + tired sebab memandu balik tadi (110 - 120 km/jam) dengan lori & bas kiri kanan tak henggat... jadi badan aku dah tak mampu nak beraya lagi... PENATTTTTTTTTTTTTT!!!

Sebenarnya plan nak balik ke kg halaman En.Suami sampai Rabu jer, tapi sebab anak saudara (En.Suami) telah kerahmatullah pada raya ke dua, (kemalangan) maka kami tangguhkan kepulangan itu untuk menyelesaikan urusan2 yang sepatutnya, dan alhamdulillah segala urusan pengkebumian, kenduri dan lain2 dapat dilakukan dengan sempurna. (Aku dapatlah juga memandi serta mengapankan jenazah). Anak saudara perempuan baru berusia 18 tahun, dia kemalangan pada hari Sabtu (malam raya), motor dengan kereta dan (dia tunggang motor...) semoga rohnya aman di sana amin....... (insyallah bila aku dah ready aku akan buat satu entri ye pasal ni)... Mohon kesabaran korang...

STOCK TERAKHIR KAD RAYA AKU HU HU HU


Jadik dipendekan cerita, itulah sebabnya aku tak hupdate blog aku ni. Hamboi! hamboi! Aku tak de.. bermaharajalela si Spiderman menebarkan sawang-sawang dia di merata-rata blog aku ni kan....??? Ha ha ha nasib jugak le ada blogger yang rajin jengah-jengah blog pepari aku ni, hilang le sikit sawang-sawang yang bertepek sini sana kan...... oklah apa daa... menyimpang tul tulisan aku ni.. dalam sedih-sedih tu, terhibur balik hati aku... bila mana aku sampai jer rumah terus aku gi ke peti surat.. dan.. he he he finally dapat jugak aku kad raya yang aku nanti-nanti... kad raya STOCK TERAKHIR dari blogger buddies aku, (cuma aku tak pasti kad sapa yang sampai dulu kad raya si MIKO aka MR.KOPI PASTA aka TORRES ke atau si ZUL AK punya). Niway, whatever la sapa-sapa punya sampai dulu ke apa, yang penting aku dah terima kad raya u ollsss.. CANTIK aku suka hu hu hu... 

Alo lo lo tomey tomeynya card MIKO, mekaceh cantik!! PPP suke... ^.^, ucapan paling pendek ha ha ha... (takpe awal2 dia dah mintak maaf) PPP maafkan :) (utk pengetahuan korang mamat yg bawak beg shopping tu boleh goyang2 ok! Ha ha ha ko hade??)


Walaupun dia dok kata tulisan dia dop santek, tapi personally aku rasa mcm cantik jer!! Banding dengan tulisan PPP lagi buruk mua ha ha ha.... THANKS MIKO ^.^


Ha ha ha tu dia.... DARI BUSINESS PARTNER AKU si ZUL AK... TOKEH TISU MUA HA HA... ZUL SENKIU2.. you make my day... aku gelak sengsorang baca kad ko ni kann... Aku harap ko dah terima le kad raya aku :(


Ha ha ha Ko Hade Ucapan Kad Raya macam karangan UPSR?? keh keh keh APAKAH?? Aku dah lama ampun kan ko mua ha ha ha, lemak manis cettttt...


Zul, aku rasa lau Abam Aaron Ajis aku tengok ni sure dia PITAM, 
lima hari lima malam keh keh keh...


Masa kecik2 dulu, klw dapat kad raya aku akan gantung, tapi la ni aku letak atas almari... 
cantik jugak kan?? hu hu hu... ini jer kad raya aku tahun ni jadik le...


And for that aku nak ucap THANK YOU kat, NONG, CIK ZAITUL, PUYAK, MK SYAHIR, LINA, MIKO & ZUL AK... next year (insyallah) jan lupa pos lagi KAD RAYA kat aku ek?? keh keh keh... CAMAT ARI RAYA ^..^


p/s: Aku harap sume kad raya yang aku hantar dah pung sampai kat penerima memasing :P

aku.dia.dan.kad.raya@paripariputih.blogpsot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

23 comments:

  1. yeah, noona is back.. ceh, encik zul, beliau menjadi 'si terlebih kacak'.. nampaknya aku telah di'overshadow'kan oleh beliau..hahaha..

    incik zul, aku memain jek..huhu maaf zahir batin..



    ReplyDelete
  2. yeay lagi sekali.. aku first!!!!! hahahahaha

    ReplyDelete
  3. Mirullll rinduuu nya noona kat buddy blogger ku yg sorang ni... ha ha ha noona dah gi blog mirul tadi... dah baca cuma lom komen jer.. sebab nak baca banyak2 kali kelasss siap gambau lagi.. kan.. ha ha ha ko hade??? hope you doing good during eidul fitri... keep in touch ok >..<

    ReplyDelete
  4. perghh ! banyaknye kad ^^

    alfatihah buat anak saudara suami ppp . semoga arwah ditempatkan dlm kalangan org yg beriman . amin

    ReplyDelete
  5. yeay aku keempat! eh?

    hihi. untung laaa bnyk dpt kad rayeee. diva gituu. kelass kau kakk. hihi.

    ReplyDelete
  6. Cik Rongoks... banyak?? ko bergurau ke hape??? Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Orang dapat puluh2 aku dapat 8 jerk... (tak pe tau depan aku beli banyak2 aku pos kat diri aku sendiri) he he he ko hade??

    Yup.... amin semoga dia aman di sana... sbb kata doktor lau dia hiduppun dia akat cacat sepanjang hayat.. sebab kecederaan dia banyak especially bahagian otak :(

    ReplyDelete
  7. Puyak ko pun PERLI aku ke?? uwaaaaa....!!! nak nages lagi sekali.. walauppun kat atas tadik aku dah nages.... :P he he he kira ok le tu dari takde langsung kan???

    Kelasssss?? ke gelasssss?? pecah kacap pecah gelas sudah baca harap balaas mua ha ha ha >..<

    Puyak ko ada simpang rendang tuk aku tak?? keh keh keh

    ReplyDelete
  8. masker aku retak lalu berderai ibarat kaca terhempas kebatu membaca statement encik zul "berlemak manis dan disukai ramai pulak tu rasa dia.." hahahahahaha.. superfunny lor..

    noona, takziah atas pemergian anak buah noona..

    ReplyDelete
  9. mirul zul tu memang dia suke tu menda2 cenggitu ha ha ha... tu la semoga roh nya dicucuri rahmat amin... :(

    ReplyDelete
  10. arghhhh..tidakkkk..malu siot tulisan ala2 dak tadika terpmpang besar gedabak..hahaha ko memang PPP.... menci2! hahahah

    ReplyDelete
  11. ahahaha.. kad raya kedua itu memang happening giler.. banyak sangat "eh.. tersilap" ekekeke.. tapi memang sonok baca walau bukan di tujukan untuk aku..

    Datin. Aku masih tak ada masa nak tayang kad-kad raya tu.. dah 5am ni. aku ketagih nak blogwalking.. jadi aku jenjalan juga mana-mana blog wajib terjah hehehe..

    ReplyDelete
  12. Datin PPP, takziah ya..

    alfatihah..

    ReplyDelete
  13. zaxx: Eh apa lak ko nak malu?? tu yg manis lemak berkrim tu ko ok jer keh keh keh.... "terserlah kesengalan" ko kan.. ha ha ha.. ok la tu... tuliasan dak tadika... klw cam tulisan doktor ha.. tu mmg x leh bla.. mua ha ha ha ^..^

    ReplyDelete
  14. Datin sri nong... cenggitu le si Zaxx aka ZUL AK ni... ha ha ha tersilap memanjang... tak tau le aku bila lak dia x silap mua ha ha ha...

    Owh aku memang dari dulu klw dpt kad raya mesti aku akan gantung atau susun kat mana2 tempat yg aku rase sesuai.. masa budak2 dulu lagi rajin, aku cari ranting pokok yg kecik la, kat hujung ranting tu aku gantung kad raya yg dah diikat dengan benang, jadi bila tiup dek angin bergoyan2 le kad2 raya tu.. hu hu hu... ko hade??

    ReplyDelete
  15. Nong terima kasih amin semoga roh dia ditepatkan di dalam golongan org2 beriman amin...

    ReplyDelete
  16. finally kak pp come back...

    aq nyerr kad raya xsmpi2 ag la kak pp.. mnyakitkan hati btul... nak kata posmen tu sesat xkot sebab rumah aq dkt area bndr jugak.. ni nak g bom pejabat pos jap.. huhhh.. klu sekeping yg xsmpi2 xpa jugak ni .. adoyaiiiiii ...betul2 mencabar kesabaran .. nmpak gaya'y kena la tggu sebulan dua lg.. mcm ada kes dlu mcm tu jgk..member anta bln 2 tp dpt bulan 4.. adoyaiiiii.. knp la nasib aq mcm ni...

    apapon beraya sakan nmpak.. hihihi.. aq ni xde mood nak beraya kak.. duk uma je.. cuti seminggu mcm xde pape pon.. dah kad raya xsmpi2.. hak2...

    selamat hari raya..

    lina c comel

    ReplyDelete
  17. wah kad raya kad raya~
    hehe

    ReplyDelete
  18. LINA ha ha ha aku SPEECHLESS dgn keunikan POSMAN2 di sana.... harusssss le lagi 2 bulan baru sampai kad raya aku tu agaknya... dah nak dekat hujung tahun baru leh dapat ish ish ish... sian ko LINA tapi apa kan daya x dapek den nak nolong :p

    ReplyDelete
  19. miss fluffy... he he he hope it's not too late SELAMAT HARI RAYA ya.. ^.^

    ReplyDelete
  20. oh akhirnya sampai juga :)

    takziah juga dan sedekah al-fatihah untuknya....

    ReplyDelete
  21. miko ya finally... ha aa thanks semoga rohnya aman di sana amin.....

    ReplyDelete
  22. untung la ko, ada rasa mcm artis tak? hahaha

    ReplyDelete
  23. Mici artis tu tak le... tapi retis tu ada le.. keh keh keh >..<

    ReplyDelete