Syawal & Open House...

Bila datang jer bulan Syawal, mesti le ramai yang buat open haus house. Bila dah ada open house tu,  dah semestinya la membawak sampai sebulan... Dan hari ni... aku dah ada jemputan open house yang pertama... (sebenarnya ramai lagi umah mak-mak dan pak sedara aku yang belum lagi sempat menjenggah). Maka bermulalah oppss tambah "KILO" badan aku kan?? Ha ha ha... camner le aku ni nak jadik slim?? Sebab dalam keadaaan camni, peluang untuk jadik "slim shadey" pun teramat-amat le slimkan??

AYO YO JAN JADIK CENGGINI DAH LE.. HE HE HE HE


Pas tu memandangkan minggu depan kerja 4 hari jer sebab Jumaat kita menyambut hari MERDEKA, maka aku pung amek peluang ni nak buat open house utk adik beradik dan org opis aku... jadi sapa2 yg tersesat kat area2 umah aku tu, jemput le ye... he he he... masak apa?? Haa... itu aku x pasti lagi... tengok le mana2 yang aku rajin nak buat itu le yang akan aku hidang atas meja... kuih raya?? Ha ha ha korang jan tanya... aku memang suka suki tak suka beli kuih raya... sebab akhiranya ia akan jadi perhiasan jer lam peti ais nanti... so aku amek langkah tak nak membazir..... 

OPEN HOUSE - GAMBAR DARI ABAM GOOGLE


Tapi ari ni, sebelum nak gi open house sat lagi... aku nak ke kedai mamak, nak mengeteh... seminggu dah x merasa tossai.. hu hu hu... so apa lagi jom le sila-silakan le ek... hu hu hu papai....

DAH JOM 'NGETEH'


http://paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

23 comments:

  1. best kan kalau dapat tidoq berbantalkan budak tu..empuk sangaat..haha..

    I had my PullTea this morning..sodeh..tossei ngak ade pulak!

    ReplyDelete
  2. Apai: keh keh keh... aku sokong! sure ko terlena selama 3 hari 3 malam...

    Ko posa 6 yg ke berapa dah? Alhamdulillah... aku tadi ada tossei tapi mcm kureng sikit rasa dia... :P

    ReplyDelete
  3. hahaha.. memang raya ni bukan masa yang sesuai utk diet..

    ReplyDelete
  4. Boni mohon doakan PPP tabah menghadapi situasi neh.. keh keh keh.... ^..^

    ReplyDelete
  5. lama betol aku dah tak ngeteh nih.. bila mengeteh jek, hilang masalah aku. noona, makan banyak2 pun takpe, selagi kesihatan terjaga. huhu..

    ReplyDelete
  6. berat aku menurun mase raye ni. acano tu? hikkss

    ReplyDelete
  7. RS pun ngah menunggu jugak ni jemputan2 open house.tahun ni kalau boleh semua rumah nak pegi sbb yg lepas2 tak berapa nk berpeluang beraya sakan.apa pun slamat hari raya ye PPP :)

    ReplyDelete
  8. aku pun dah semakin naik badannye . hahaha,nak bgtau jugak ni. :P
    ala PPP kalo cam budak lam gamba tu ok ape , makin la comel ye ko; hihi~

    ReplyDelete
  9. amirul... aku takut jadi macam "budak empuk" kat atas tu ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  10. Puyak... how la...??? Jom kita tukau selera nak??

    ReplyDelete
  11. Ratu Siput samat hari raya maaf zahir batin jugak... so far gi mana2 open house lum lagi jumpa kuih siput he he he >..<

    ReplyDelete
  12. Mici masalahnya budak atas tu budak comel le.. law aku erkkk.. ha ha ha tak mampu nak ku luahkan dan bayangkan keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  13. ngeteh tu apakah maknanya ah (sambil garu-garu kepala)

    oh ya.. tossai tu yang rasa masam tu kan..? bukan??

    ReplyDelete
  14. Nong mengeteh tu maksud dia lepak2 minum teh di kedai mamak, especially teh tarik... haa aaa. yg masam tu.. tpi normally org x suka yg masam... aku pulak suka masam klw x masam aku x makan... ko hade?? ha ha ha

    ReplyDelete
  15. haahaha ko buat2 la comel , mcm aku ni haaa.. haha

    ReplyDelete
  16. erk... bukan selama ni aku memang comel ke?? keh keh keh (lompat la suka hati ko style hapa pong) :P

    ReplyDelete
  17. Hehehehe.....r
    Apa2 pun yg best teh mamak jugak..

    ReplyDelete
  18. Hanif ya betul... (sebab x nampak cara dia buat) klw nampak mungkin ko akan tarik balik kata-kata ko tu keh keh keh ^..^

    ReplyDelete
  19. diet??

    takde maknanya diet di bulan raya2 ni hehehe
    makan lagi best


    nong andy: ngeteh tu mcm lepak2 minum aair berperis di warung ar, tak semestinya minum air teh.

    ada yg panggil mengopi ada yg panggil ngeteh.

    bahasa kampung barangkali tu

    ReplyDelete
  20. TP tau tak pe... ha ha ha ya lor menngopi pung ada gak ek.. aku selalu dengau mengeteh jer :)

    ReplyDelete
  21. PPP: aada tapi bunyinya ngopi
    aku ada terdengar ayat tu di perak.

    ReplyDelete
  22. TP ha ha ha okeh jom kita NGOPI :p

    ReplyDelete
  23. hahha comel la tp aku comel lg kot. [sila muntah , tolong?] :P

    ReplyDelete