Aku Sihat-Sihat Je.... SIYES!! Ni.. AKU TIPU...

Ape la punya tajuk cenggitu?? Ko ni betul-betul la PPP, ko sihat ke ko sakit ne weh???!! (Dah menggong la tu kan cakap kat diri sendiri)... Siyes!! Aku SAKIT dalam hati dengan demam yang start malam tadi berjinak-jinak nak bermanja-manja dengan aku yang kaki pukul lemah antibodi... pantang sesema... hinggap siap le, merah hidung macam clown dah... hingus aku errrrr... mengalir deras macam air terjun "Nigeria Falls" dah lagaknya.... Begitu pesat nampanya dia mengalir sehingga ke saat aku menulis entri ni...

Tapi yang paling HIBA, sakit-sakit pun aku masih rajin ke OFFICE (inilah tabiat seorang pekerja CEMRELANG kan... mohon terjun dalam lombong sekarang)... Ni tak de malam kang ni, mesti esok, TAHAP kesihatan aku harus le merundum macam brusa saham yang kerugian berbillion-billion rupiah.. eh??


Dan  sebab itu la.. aku hanya mampu memandang segala kumen-kumen korang dan updates2, disebabkan badan aku yang rasa bisa-bisa, dengan pening yg semakin menjadik2 ni, tak pasti le camner aku nak take away drive away sat lagi ni... Tapi aku selalu ingat pesan BOSS aku.. dia kata selagi boleh gi klinik dan sms kata tak sihat, selagi tu la aku masih mampu bergerak eh?? Entah...

Aku mohon business partner aku ZUL AK a.k.a Zaxx untuk hantar stock TISSUE beraroma STRAWBERI dengan kadar segera... (kalau tak aku punya partnership ngan ko cukup sampai ujung bulan ni jer harap maklong) sebabnya aku dah kehabisan stock TISSUE... aku rasa lau korang tengok meja office aku sekarang ni, mesti korang pakat-pakat gelak kan aku, sebab penuh dengan gumpalan tisu, yg dihias dgn cendol ingus aku eh?? Ye ke?? (AKU NAK TIPU YG NI , TAPI BETUL LA DAH TU...)


Bila badan tak sihat, apa yang aku mahu adalah sokongan dari orang tersayang dan rakan2.... Walaupun x larat nak melakukan aktiviti mcm biasa tapi atas desakan kata-kata semangat dari rakan  2, aku kuat kan jugak... eh?? Ye la aku pun x le "announce" kat sume orang, aku demam (kang nanti korang cakap aku buang sampah tebiat ke hape kan) Aku sempat sms ke MR COPY jer kata aku nak order kopi eh... eh tak, aku cakap malam tadi aku x leh on9 sbb aku GERING... dan pagi2 lagi dia antau sms bagi wasiat.. counselling secara sms pukal... suh aku minum air banyak2... dan makan banyak buah2an, yg mengandungi heroin vitamin c. Naroooommmm!!! dah buat dah tuan doktor.... (tapi rasanya demam ku ini lebih hebat krn makin teruk aku rasa ni). Dan tima kasih gak pada sorang lagi blogger buddies aku SI PUYAK yg suruh aku jadik lintah lincah spt sedikala... ni aku cuba la ni.. buat masa ni, jari aku jer yang boleh lincah... yang len2 tu aku terpaksa slow kan sikit pergerakkan dia.... 

Mekash le Miko.... tu yg aku cakap counseling secar pukal
 dia dah hantar sms siap bagi msg kt PISBUK aku.. ha ha ha ko hade?? 


Aku bukan apa, minggu lepas anak aku tak sihat, dan minggu ni giliran aku la... untuk pengatahuan korang area kondo aku tu memang tengah ada kes denggi... so mohon la ya supaya demam aku ni demam biasa-biasa jer... :'( 

Pada geng-geng yang aku selalu buat lawatan rasmi and kumen2 kat blog korang, insyallah kalau aku larat aku akan gi naik kerusi roda blog korang :/. Dengan itu jagalah kesihatan korang, sebelum korang rasa-rasa kesihatan yg nak jaga korang balik... eh... apakah?? (Abaikan aku melalut ni.. terlebih minum air putih ni...)

kita.sakit.sebab.Allah.sayangkan.kita.so.jangan.mengeluh
@paripariputih.blogspot.com



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

51 comments:

  1. akak..get well soon..semoga sakit yang Allah berikan tu dapat menghapuskan dosa-dosa kecil keta..jaga makan minum..jgn lupa makan ubat 3x sehari selepas makan..labiyuu akak tiri!

    ReplyDelete
  2. MK Syahir insyallah tima kaseyyyy anak tiri labiyuu 2 jaga anak2 aku yg kat group APAKAH tu lok-lok... :(

    ReplyDelete
  3. moga cepat sihat~~

    ReplyDelete
  4. u will be fine SOON paripariputeh! ;) bnyak2 minum air n makan ubat!

    ReplyDelete
  5. Jna marcello thnx dear

    ReplyDelete
  6. semoga cepat semboh der :D

    ReplyDelete
  7. mohon makan ubat agar segera sembuh.. :)

    ReplyDelete
  8. cian ppp..seronok kan ada org yg concern tentang kita, itulah namanya kengkawan...get well soon!!

    ReplyDelete
  9. cepat2 sembuh seperti sediakala ye mama, sabar ye dgn ujian ni (kita pun kalau kena flu abis 1 badan hilang)..

    ReplyDelete
  10. mama!!!!!!!!!!!

    rehat taw...byk minum air nak mama sihat sentiasa nk mama tersenyum. nak mama sentiasa ada, nak mama temankan kami semua...mama jgn lupa mkn ubt jg kesihatan yew. mama kena kuat taw tuk cepat sihat..syg mama

    ReplyDelete
  11. tekomen dengan blog nie lak..:)

    ReplyDelete
  12. harap2 takde yg berjangkit kat ofc tu yee

    ReplyDelete
  13. ermm tak tau la plak ko demam
    get well soon

    nk aku jenguk bwk cheese powder x? aku g ngn zaitul nak?

    #siyes ni

    ReplyDelete
  14. Semoga cepat sihat!!

    ReplyDelete
  15. get well soon bayamm ..
    sakit jgn lama =)

    ReplyDelete
  16. kesian kena dmm. moga cpt sembuh la ye.

    ReplyDelete
  17. Selalukan bersenam. Dah asyik hadap blog, boleh demam wooo.. Hahah.

    ReplyDelete
  18. akak, moga cepat sembuh. elok2 lah ya...
    moga segalanya baik2.

    ReplyDelete
  19. akak, moga cepat sembuh. elok2 lah ya...
    moga segalanya baik2.

    ReplyDelete
  20. akak, moga cepat sembuh. elok2 lah ya...
    moga segalanya baik2.

    ReplyDelete
  21. PPP,

    sila makan ubat dan jaga diri baik-baik.. aku nak kata

    "Cepat sembuh"

    nanti katun tu perli aku pula..

    " u think i'm not trying?"

    hehe..

    apa-apa pun sila la dengar nasihat si kopi pasta. minum air suam byk2 dan makan buah-buahan. buah kan banyak vitamin C. dan jangan lupa makan ubat ikut arahan doktor. Antibiotik tu kena habiskan.. ewah. dah macam ceramah doktor pula.

    Tapi serius! aku nak PPP sembuh n ceria macam selalu..

    miss u

    ReplyDelete
  22. la sakit rupanya.....

    ok la PPP semoga cepat sembuh ok.

    ReplyDelete
  23. Noona, aku baru baik selsema dua ari lepas. Mmg masa tu dah rase nk demam. Tp aku telan sebijik jek panadol soluble, petang aku gi blari kat trek cam biase. Kasi badan peluh2.. Minum air overdose + 100 plus. Alhamdulillah..ok balik. Fyi, bdk bilik aku 3 org dh demam. Huhu...

    ReplyDelete
  24. Akak, moga cepat sihat... korn pun seharian demam rabu lepas, xlarat bangun, kepala berat semacam jer...

    1. wahh akak dah tukar serba serbi kat sini, best penggunaan kaler yang lebih lembut.. tp lagu still menten giteww... hehehe

    2. btw, nak gtau yg font mcm kecik semacam jer... jenuh nak pinjam spekmata jiran sbelah.. kalo boleh enlarge besor sket, ok gak.. (mungkin korn je nmpak kecik kot, org len x tau la, ceer tny org len cm ne)

    sbelum komen ni bertukar jadi entry, elok korn fullstop dulu.. ekekeke

    ReplyDelete
  25. salam kak... wlupun dah text semalam tp nak komen kat cni jgk.. mohon cepat sembuh ya.. seperti yg puyak ckp lincah seperti sediakala.. cewaaahhhh...

    apapon cendol dlm hdung tu buang jauh2... hehehe..

    kak puyak org sabah ka??? hehe

    ReplyDelete
  26. cik azLyzah⊙.☉ thanks dear :)

    ReplyDelete
  27. boni kacak terima kasih atas doa itu ^.^

    ReplyDelete
  28. Thnks ya Norhaizan :)

    ReplyDelete
  29. baby comel alhamdulillah ya kita sakit sebab DIA sayangkan kita... :)

    ReplyDelete
  30. Pencetus Fenomena ha ha ha sama jer komen dari Rilex Sebentar ke atau PF Zul tetap Zul yg aku kenal... tima kasih Zul De Alexis ^.^

    ReplyDelete
  31. the malay male DEL itu sebab ini hari amek cuti cepat2 :P

    ReplyDelete
  32. Iffah Afeefah a'aa dah 4 hari tapi alhamdulillah semakin kebah dah kot.. ha ha ha x yah la ko susah2 Iffah ko komen di sini pun dah lebih dari cukup :)

    ReplyDelete
  33. Hanif Idrus mekaceh :)

    ReplyDelete
  34. Michelle Hopell ko pun tahukan aku ni tak "betah" lama2 terbaring :P

    ReplyDelete
  35. aswadz redah jer :) thanks ya...

    ReplyDelete
  36. Romeo Laut ha ha ha aku bersenam setahun sekali bole?? Mungkin kot... haiyss...

    ReplyDelete
  37. Leeza dayasari [santai leeza] thanks for your concern :)

    ReplyDelete
  38. Nong Andy LOL teda bah itu cuma gambar hiasa jer... mana mungkin aku marah org yg nak bagi aku wish utk cepat sembuh... insyallah... ni pun aku rasa dah berkurang pening tapi selesema, batuk masih berbaki lagi... thanks Nong :) bertuah dapat kengkawan yang amek berat mcm korang ni ^.^

    ReplyDelete
  39. Telor Power yo sakit :) nape tak caye ek?? Manusia ni sehebat mana pun dia bila Allah nak bagi dia sakit dia x boleh lari.. :) thnks ya...

    ReplyDelete
  40. Amirul Verdasco Nadzri tu dia nasehat dari athlete ha ha ha noona pun rasa memang ramai yg kena demam ni not only me... tengah musim kot :(

    ReplyDelete
  41. KorN - Akak pening tu tak la sgt... masih boleh bangkit, tapi yg buatkan teruk was batuk and selesema :P

    thank you insyallah nnti lau ada masa akak inform kat abam Potia ;-)

    ReplyDelete
  42. khairolina LOL mekasi dear ko kan mmg sayang aku... aku tau tu... tak pe ko nak text ke... nak komen beratus2 riban pun aku x kisah...

    P/S: Puyak bukan sabahan dia org N9 :)

    ReplyDelete
  43. pesan penaja : makan ubat ikut time
    mandi air suam
    makan sup panas2
    hembus hinggus tu..cendol tu xsedap oke.. :)

    dan sila kembali berblogging :)

    ReplyDelete
  44. Cik Zaitul ha ha ha baik le cik doktor arahan sedia diterima :P

    ReplyDelete
  45. Kawaii D Y S H A hey how nice of you thanks dear :)

    ReplyDelete
  46. Boss sis mmg kritikal thinking orgnye..! Hiks. Moge cepat sembuh!

    Btw sy bru kat sini.:)

    ReplyDelete
  47. Khalilah MNor itu le sbb dia jadik boss ha ha ha >..<

    thanks ya amin....

    ReplyDelete
  48. byk sgt dosa ekpun...hahaha

    waaahhhh....blue ocean laaaa rumah diaa.......=]hahahaha

    ReplyDelete
  49. TwIstiEs*meSti Mau mame le manyak dosa... sebab asaik marahkan ko yg dok asik nak cepuk orang jer kerja dia ha ha ha...

    blue ocean nice kan?? mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete