Bila Rasa Diri Ini Terpinggir... :(

Hari ni sume blog aku baca... kebanyakkan sume tak de mood, ada yang dah ke laut, ada yang mood menjunam... ada yang nak berhenti berblogging sementara.. ada yang hilang terus tak dapat di kesan, ada yang macam biskut pun ada, kejap ada kejap ilang... ada yang blognya bercuti "kahwin"... Jadi sedikit sebanyak, "kemanisan berblogging" makin menjadi tawar la aku rasa... ramai sebenarnya yang aku tercari-cari kehilangan mereka... Pada yang cuti belajar, berkahwin, aku pasti mereka akan tetap kembali berblogging. Cuma mungkin banyak perkara untuk mengaturkan penghidupan baru bersama orang baru, memaksa mereka utk tidak berblogging buat sementara atau mungkin buat selama-lamanya...


Mungkin faktor-faktor "hilang-hilang, ada" tu yang membuat kebanyakkan dari blogger2 rasa hilang mood, mana kan tidak... bila tulis entri... harap respon yang banyak, tetapi sebaliknya boleh dibilang dengan jari... dan apabila terjadi perkara2 sebagitu, secara automatik mood menulis terus hilang bersama-sama hilangnya si tukang-tukang komen. 


Aku selalu jer berhadapan dengan situasi macam ni... walauapa pun yang terjadi... aku gigih mengingatkan diri... aku berblogging kerana aku suka mencurahkan idea dan penulisan aku di atas muka blog ni... (kalau ikutkan emo aku) dah lama bungkus jugak blog PPP ni... ha ha ha.. tapi syukurlah... aku rasa (perasan sediri boleh ke?? he he he sila muntah dalam baldi masing-masing) blog aku ni masih ada lagi peminat-peminatnya... eh mcm retis lak rasanya.. tapi betul ke ada... rasa-rasa macam tak de jer... ha ha ha kalau tak de, nampak sangat aku berbloggin sebab "SS" atau syok sendiri...


Satu lagi yang aku dah lama tak buat, (yang sepatutnya aku tak boleh berhenti mcm tu jer)... aku dah lama tak berblogwalking dan tambah follower aku, tapi aku rasa dah beribu2 aku follow orang, cuma orang tu jer yang tak follow aku balik, atau pung dia memang x dek hati nak follow... (tak pe aku follow orang dengan ikhlas hati) jadi tak de masalah kalau derang x follow aku balik... jadi mungkin... aku kena mulakan pengembaraan aku dalam mencari dan menambah teman2 bloggers... kalau aku x mahu followers aku tak gerak2 macam batu... ha ha ha...


Tuhan tolong nyatakanlah... Adakah masih diriku diperlukan??


Ok... cukup emo tak entri aku malam ni?? Kalau tak cukup emo... ko emokan jugak le hati korang tu membaca entri ni kan.... 


aku.tdk.mengharapkan.yg.terbaik.krn.apa.yg.aku.miliki.ini.adalah.yg.terbaik.buatku
@paripariputih.blogpsot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

22 comments:

  1. rilek sis rilex jgn sedih2....tabah dan sabar itu perlu ada.

    ReplyDelete
  2. syg ,maafkan abg..abg pergi berjuang di medan perang ..perang nafsu..eh?:)

    PPP walau wa kejap ada kejap xde,tmbh2 kt group (eh mcm chipsmore lak..) tp wa ttap support lu..lu kn partner wa..:) tkmau sedey2 ea..:)

    ReplyDelete
  3. Mood beraya tak habis lagi ....

    ReplyDelete
  4. Aku lain sikit Datin PPP, aku follow blog yg aku akan singgah dan baca saja. kalau blog yg aku tak berminat nak baca tak guna aku follow. menyemak dashboard aku saja. Kalau aku follow ribu riban pun tapi aku tak baca n3 derang aku rasa baik tak payah follow hehe.. jadi sebab tu aku selected sikit dlm hal follow2 ni. tapi lain org tentulah lain caranya kan..

    biasanya blog yg aku follow. mcm blog kamu ni.. walaupun lambat tapi aku akan baca juga.. aku akan scroll n3 lama yg aku terlepas.. tapi kalau byk yg dah ketinggalan tu aku akan baca 5-6 n3 terbaru saja..

    apa-apa pun kan Datin PPP, harap terus berblog sebab aku suka celoteh Datin PPP. jangan sedih-sedih sebab reader akan turut sedih dan emosi macam yg terjadi kat aku sekarang ni :(

    *blog ada pasang surutnya.. biasalah tu Datin PPP :D

    ReplyDelete
  5. aku rase mlm ni mood memasing macam terjun lombong.
    kau jgn bersedih berduka kak.
    aku ttap support kau. :)

    ReplyDelete
  6. Salam.

    Aduh kak..memang buatkan ak emo entry ni,hehehe.

    Ala kuci2..dah2, jangan dilayan prasaan tu..eceh,pandai je la kan lana nasihat org,sndiri pun mood ilang,hahahah.

    Sabar jela kak..berblog ada pasang surutnya.. akk pun dah lama kan bergelumang dalam dunia maya ni..mesti dah tahu permainannya macamana.. :)

    Satu je kak.. bila sorang pergi 'tinggalkan' kita, kita cari penggantinya.

    ReplyDelete
  7. noona, aku yang kacak dtg sini..huhu aku rindu gila (read GILAAAAAA!!!!) kat 'noona and the geng'..sob3x. tapi, aku skang agak sibuk settlekan borang2 nak pi study. kalo dulu aku bley suka2 hati nak tido kul bape pun, la dah tak bley.. aku nak kena betulkan balik biological clock aku nih..

    aku setuju ngan Nong Andy nak2 perenggan pertama beliau..haha noona, nong andy ni datin ke datuk? aku terkonpius..maafkan aku nong.

    aku harap noona sihat, ok? aku selalu baca entri noona yang sah2 akan meretakkan masker aku pasai lawak noona yang tanpa batasan. huhu.. walaupun kadang2 aku tak komen. noona don't worry ok?

    ReplyDelete
  8. Ooo kak, lupa nak habaq..pas baca komen amirul kacak, baru lana teringat.

    Sekarang musim org sambung blaja..jadi, memang ramai la blogger yg akan menyepi balik (kan blogger ramai yg student).

    Pastu, hjg thn nnti, ramai plak yg kahwin..jadi ak harap akak bersedia menghadapi situasi macam ni skali lagi,keh3.

    ReplyDelete
  9. kalo yang masih study tu diorang terpaksa balik da ke uni..kadang2 tenet kat kolej lambat..loading time tu dekat sejam..sebab tu malas nak update blog..yg dah keje mybe sibuk pulak..

    ReplyDelete
  10. sy tetap setia disini PPP.. sudikah PPP menjadi SIS sy? hidup sy x pernah rasa kasih syg sorg kakak.. :'(

    Thanks SIS atas ulasan sis dekat entry yg out of mood sempena my besday hari ni.. im glad hav someone like SIS... thanks SIS...

    ReplyDelete
  11. PPP jgn risau..phat sentiasa ada..kecuali hari sabtu ahad mmg cuti hehe

    ReplyDelete
  12. olololooo jan ko sedih2 PPP .. t aku pun sedih. hehe .. aku tetap sukung ko bah even ko dah tak suka dtg blog aku lg, kehkehkeh :P
    aku tetap ada sukung ko cuma kdg2 aku nih mcm chipsmore, yelah aku takde idea nak update blog jd aku kemalasan la nak bukak blog. hehehe .. lau aku ilang pun aku tetap dtg blog ko, :D
    sila gembira dgn komenku ini.. hehe ^^

    ReplyDelete
  13. ya, ingat semula tujuan asal berblogging... kadang2 aku terikut-ikutkan perasaan gak... tapi aku dah jadikan blogging satu tugas yg aku perlu cari bahan2 untuk entri dan perlu update hari2...

    ReplyDelete
  14. rilex..chill je.. kita buat macam biasa je. bw n follow. kalau orang tak bw balik, kita buat donno je.. insyaAllah dalam 5-6 ortang tu , 2-3 orang akan terjah kita balik

    ReplyDelete
  15. ha..betul ppp , janganlah pulak tinggalkan kita sesorang... dah la kita ni kerat je haaa kawan :)


    ppp , kita fhm perasaan awk tuh...emo awk tu da sampai ke hati kita tau..ni tengah sadis nih hati kita,


    ppp , tahukah awak, kita walaupun lambat komen n3 terbaru awk, sekurangye kita ade gak jenguk awk kan... :) ye dak???

    ReplyDelete
  16. huhhu..jgn sedih2~

    ReplyDelete
  17. alahai...aku xkesah pon ade ke x org komen kt entry (mmg haram xde la kan)..mood tuk menulis tu for me xlah sangat bergantung pade berbilionz pengomen,....the things is mood aku xbrape nak stabil dah skang ni wahai nenek2 sibongkok 3...huhu..tu yg xbrape nk menulis kt public blog ni...so aku tulis le kt private blog je...adess..

    bimbang kalau aku kerap menulis bende yg men-down-kan mood org acap kali akan buatku rimas dgn diri sendiri dan seterusnya mengambil keputusan bijak men-delete-kan blog tu...adesss

    ReplyDelete
  18. mood kita sma la ppp..:( xmenentu...ttapi jangan risau ppp..daku setia dgn blog ppp...wlaupon kadang2 xmningalkan komen d n3 ppp tak bermakna daku tidak mlawat ppp...xmeninggalkan komen tp daku slalu ulang alik ke blog ppp ni walaupon sbg silent reader...smoga mood berblog tu mekar kembali...doa :)

    ReplyDelete
  19. haha aku la manusia yang kejap muncul kejap hilang..mood ke laut.. dah la blog tak pemes hihi

    ReplyDelete
  20. Thank you all, for lending me your shoulders to rely on... really appreciate it... and thanks for your support... :)

    ReplyDelete
  21. salam kak pp yg lg manis lg menggoda jiwa raga ku bagaikan coklat perisa hazel nut.. haha.. ok dsini saya ingin mngomen kak pp..

    mood kita sama je kak tp kak lg ok , bleh wat en3, mcm idea tu senantiasa ada.. tp aq ni, xde lgsung. hihihi, aq sentiasa mnyokong kak pp dan sentiasa baca entri..

    i love u .n i miss u..

    ReplyDelete