Bila Supermom Bertukar Jadi Super Tired :P

Ok... 3 hari berturut-turut aku menyarungkan jersi "supermom" aku, akhirnya terbukti sudah bahwa semakin meningkat umur aku semakin hilanglah kuasa "supermom" aku ni.... manakan tidak memasak berhempas pulas, dicelahi dengan jemputan kahwin, in between.. aku rasa tenaga aku dah "overloaded" sehingga membawa kepada rasa nak demam (aku dah agak dah, tiap-tiap tahun camni la) asal buat open house jer aku haus, asal haus jer, sebab buat open house le tu.. he he he... >..<

Sungguh cam tu pun alhamdulillah makanan yang aku masa cukup (padahal berlebih-lebih) sampai setiap tetamu yang datang aku bekalkan set makan, boleh?? Mak aku pesan tak baik membazir.. jadi aku siap suruh derang bungkus dan bawak balik makanan tu. Oh! Sorry ye sebabkan aku x berapa nak sihat terlupa nak ambil gambar (tapi budak pejabat ambik, nanti bila derang dah upload aku akan share dgn korang).

Tetamu yg datang hari ni boleh tahan ramai jugak la... dan paling meriahnya bila mak angkat aku (juga memerangkap bakal mak mertua yang tak jadi ~ ha ha ha ko hade??) datang dengan anak pompan and cucunya (ex aku dtg raya pertama kat umah mak aku, tapi tak jumpa pung)... Kawan2 opis pun sume datang... alhamdulillah... jadi sume2 ni kira memang memenatkan dan membawa kaepada esok den CUTI... yi haa.... nak santai2kan badan... sebab ni ada ala2 mo demam sude... 







Oh ni aku petang tadi (anakku lelaki sempat ambek gambar curik ha h ha) tak larat sangat-sangat, penat giler... dan tertidur... sementara menunggu nak gi open haus kt umah adik aku lepas maghrib tadi... :P


maafkan aku sebab x sempat nak berblogging macam selalu.... yang pasti esok aku CUTI >..< (cuti penat ha ha ha ko hade??)

p/s: Open house aku dah selesai... nak ke open house yg lain2 lum lagi selesai... adeh...

open.house@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

33 comments:

  1. akak. tu diaa, merah menyala gitu. vogue sakan nohh. mak Ety pun buat open house juga baru ni. sekali dgn sambutan bday anak sdara Ety.

    kak, Ety datang nak 'pamit' sama akak. tetiba aku cakap indon. hahaha, nak mohon permisi meng-sawangkan blog buat seketika.

    Ety akan rindu akak dan rakan2 blogger lain, Kopi, Mirul, Kak Lana, Lina dan yg lain2. Akan doakan Ety ya. Nnti bila smpai masa yg sesuai, Ety akan inform pada semua.

    Lagu kat blog akak buat Ety touching. Sedih la pulak, nak tinggalkan blog. Nnti tak dpt nak berjimba dgn semua.

    Akak tolong jagakan rakan2 blogger yg lain. Ety sayang semua.

    Lepas ni, Ety dah start study balik, rasanya, masa nak meng-update blog pun macam terbatas.

    Okay sebak. Dah bergenang. Sebelum air mata Ety meleleh, Ety nak out dulu.

    Akak , terima kasih atas segala2nya. Ety syg akak. Ety syg blogger buddy kita. Terima kasih sbb rapat sangat2 dgn Ety walaupun kita kenal kat alam maya je.

    Jgn risau, Ety akan kembali :)

    Salam sayang, dari Ety babyface :)

    ReplyDelete
  2. ety..jgn sedey...abg zaxx ada..meh sandar atas bahu...eh? haha...

    kak PPP waa meriah open house..mohon nnti masakkan untuk wa.. wa selaku bakal menantu nk rasa la msakan mama mertua kan..hahaa

    eh , mana stok tisu kilang kita? ttak tunjuk kt tetamu ke? hikhihkhihk

    ReplyDelete
  3. waahhhhh...open house???hahaha.

    urm..hyperaktif sgt ekpun,kan da pancit dah...haha !!!

    poke2...bakal mak mertua ko yg xjadi tu ade anak perempuan x?klu ade,kasi kat aku la senang...hahahaha.

    ReplyDelete
  4. Hehehe mari bertukar... Open house ker?

    ReplyDelete
  5. best nyer meriah tul!

    ReplyDelete
  6. waw.. bukak2 jer entry ni, tgk je pict 1st dah ade censored.. harap tutup bhgn tak sepatutnya... ade kanak2 mcm zaxx x boleh tgk pict cenggitu.. huhuhu

    ReplyDelete
  7. sakan tuh.. tapi suka kat teadybear tu besau!!

    ReplyDelete
  8. Aiya... tacing tacing sudah aku kat sini... jan le sebut cam tu Ety... lau ko sayang aku... aku sayang ko 1000x ganda dan sebenar2nya aku punya kasih sayang pada org2 yang aku sayang tiada bersempadan... :)

    ko cakap ni mcm la x de mase bebenau nak menyinggah sini walau sesaat pun kan?? bila2 buat assignment tu, curi2 la sikit masa.. (sikit jer... bukan suruh berjimba sampai pagi ha ha ha)... jangan lost contact la kita sume...

    Pasal derang tu jan la ko risau.. kalau aku tak jaga pung derang sume dah besau panjang... pandai le memasing nak jage diri mereka dan jugak aku...eh?? ha ha ha terbalik kot pulak :P

    Ni way aku ni saja2 jer tulis lawak2 bodo, sbb nak cover line kesedihan kan... ok Ety.. akak mintak maaf bebanyak incase selama kita berjimba di alam maya karin ni, ada perkataan2 yg buat Ety hangin ngan akak (mana la aku nak tau kan) akak mintak maaf... and belajar le bersungguh2 sehingga ke puncak kejayaan... semoga keluar nanti akan mejadi siswazah berjaya.. dan bila dan berjaya jgn dilupa buddy blogger kat sini, terutamanya macam aku ni yang hanya punya kelulusan spm dan itm separuh jalan... sekian salam dan x0x0x0 kat ko jugak take care... :)

    ReplyDelete
  9. zaxx ko ni nak kena babab! ni! duit tambang sekolah pun aku yg support keh keh keh ada hati nak bagi bahu kat ety... sini kau...!! ulur tangan ha ha ha...

    aku mana le ada anak pompan nak jodohkan ngan ko tu.. .(klw tak ok gak.. dapat bakal menantu tokeh tissu dgn pandai buat kek ceklat) muha ha ha...

    Apa tisu-tisu?? Ko tu yg seibuk tak hantar2 lagi stock kat aku.. ni tisu laku ni musim2 kawen dgn open haus >..<

    ReplyDelete
  10. TwIstiEs*meSti Mau* apa nak buat... bila dan tua camni le... memanjang pancit... ha ha ha...

    bekas bakal mak mentua tak jadi tu anak pompan dua2 dah kawen, tu yg sebelah aku tudun itam tu yg pompan last... sila harap maklong dan paklong ha ha ha ^..^

    ReplyDelete
  11. Leeza dayasari [santai leeza] Open house ke open BED... EH! YE KE?? HA HA HA >..<

    ReplyDelete
  12. KESUMA ANGSANA aa aaaah meriah tu yg sampai demam urat satu badan mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  13. KorN camner ko boleh perasaan?? ha ha ha ni si Zaxx ke yg tak leh tengko gambau tu, atau ko?? ha ha ha sila tutup mata dengan spek itam :P

    ReplyDelete
  14. Riri Yoorin: a aahh sedap peluk tu.. ha ha ha >..< gebu..

    ReplyDelete
  15. untung la ada Ety syg .. :D

    ReplyDelete
  16. nnti kalau aku nak pi umah kau. kau msk bnyk2 mcm ni taw. :D

    ReplyDelete
  17. Mici loorr maknanya ko tak sayang aku la ek?? mencik mencik :P ha ha ha

    ReplyDelete
  18. puyak: ko cakap dulu nak datang bila... baru aku buat... eh tapi bila ek ko nak mai??

    ReplyDelete
  19. tggu aku balik s.alam aku mai umah kau naa :D

    ReplyDelete
  20. okeh tapi ko kena tempah aku awal2 tak nanti aku buzz dgn jemputan menyanyi eh open house keh3 ^..^

    ReplyDelete
  21. hulamakkk. payah kawan dgn retis ni. kehkehkeh

    ReplyDelete
  22. seksinya yang pakai seket tu..haha

    ReplyDelete
  23. buat open house eh....tak ajak hihihiihiiihi

    ReplyDelete
  24. Sedeyh betoi ayat ety..huhuhu..macam jauh beno nak pegi..huhuhu..

    Kak, kalau saya tinggalkan blog, akk touching2 jugak tak? bhahahhaa. tak yah jawab, lana saja ngusik akk, kih3.

    Esok (selasa) akk keja balik cam bese la ya.. ok2..mood lana terumbang ambing ni, akk tulis entry mcm biasa ea..insyaAllah saya datang :)

    ReplyDelete
  25. sape cakap aku tak syg ko? ko yg tak syg aku. ngehngehngeh :P

    ReplyDelete
  26. puyak... cenggitu le adanya ha ha ha ^..^

    ReplyDelete
  27. Dah lagi sorang pulak ke ni?? terumbang ambing asal Lana?? Ish ish ish lama2 hilang jugak sume my blogger buddies ni kan??? why why??? why is everyone leaving me??? :(

    ReplyDelete
  28. boni tutup mato ha ha ha

    ReplyDelete
  29. TP boleh jer kalau nak datang... tak yah tunggu open2 bagai mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  30. mici don't worry mcm aku selalu cakap aku sayang korang sume.. tanpa korang sapa la aku kan??? kan? kesat air mata guna kertas A4 ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  31. wah..wah..wah... open haus sakan. hahaha.. aku dah habis semua open haus. nak tunggu datang KL jumpa Datin PPP pula nanti.. teruja sangat. Tapi sekarang sibuk sebab sebelum cuti kerja di opis kenalah kasi settle supaya percutian tiada gangguan haha...

    pic last tu hebatlah.. :D

    ReplyDelete
  32. No, no, not leaving u..hahahaha.

    Masih ada..cuma mungkin..mungkin la kurg update entry or kurg blogwalking..antara dua ni.

    Depends pada keadaan juga.. if i feel much better, keadaan akn kembali normal balik.. ^_^ sayang akk, hehehe ^_^

    ReplyDelete
  33. arrr tetiba sedy baca komen ety .bkn apa , ety dpt blejar aq plak x.. padahal aq yg xnak bena.. haha

    waaaaaa.. open house.. mohon ada lauk utk aq...

    ReplyDelete