Buah Hati... Eh?? Ha ha ha

Soklan pertama... camner hari minggu korang ari ni?? Aku yakin sangat-sangat mesti ada yang meletops tak henggat dunia kan... ye le esok kan cuti... jadi ramai le yg amek kesempatan "berjimba-jimba" di mana-mana yang patut kan?? Aku hari ni adalah hari minggu berkemas-kemas, setelah seharian "berjimba-jimbaan" dengan blogger buddies aku semalam kan.. (mohon jan cemburu atau nanges bila tengok gambau kiterang lepak-lepak atas para dapur aku) ha ha ha... 

Ni le Masak Lemak Lodeh Aku... 
Nak ke? He he he


Seronok giler dapat jumpa kawan-kawan yang selama ni korang date kat alam maya jer... dan bila dah bertemu bersua pipi muka empat mata, korang pasti akan dapat merasakan kelainan... kemesraan akan menjadi lebih "super duper" mesra alam.. (itu aku, korang aku tak tau la pulop) ha ha ha... dan aku seperti biasa la... tak terlarat-larat derang nak membalas serangan tekan tubi soklan-soklan "sengal" aku pada derang mua ha ha ha... Dan sume hampir-hampir terkedu la dengan "keramah-tamahan aku" yang agak luar batasan biasa tu... hu hu hu ^..^

Layankan pulop dengan "nasi impit mini" dan "ayam goreng madu"
 perghhhh! masyukkk!


So hari ni sesi kemas mengemas pun bermula... (walaupun pada hakikatnya hari ni aku banyak membute, sebab cover line semalam x cukup tidur). Kemas punya kemas, hari pung dah meninggi, aku tengok banyak lagi "ketupat mini" yang berlebihan.. Pas tu aku suru En.Somi tulun gi beli barang2 untuk masak lemak lodeh. Ye la dari membazirkan.. Jadi tengah hari tadi aku masak lemah lodeh makan dengan nasi impit dan aku goreng ayam madu... perghhhhh! Mantop! Ha ha ah..

Nong thanks tau yg dalam tapauware tu dah tinggal sikit... 
yg dalam paket satu lagi tu aku masih simpan ^..^ 
kuih makmur ko pun tinggal sikit ja lagi 


Oh semalam aku rasa sangat terharu dan betul-betul terasa seperti "diriku begitu berharga" he he he... nak tau sebab apa? Sebab, blogger buddies aku tu masing-masing bawakan aku buah kelapa buah hati buah tangan untuk aku sob sob sob (mici pinjam bahu ko jap aku nak lap ingus ha ha ha). Tima kasih la kat DATIN SRI NONG ANDY, ko macam tau-tau jer aku ni pemalas nak buat kuih raya, jadi ko bawakkan aku kuih MAKMUR (sedap Nong), dan dua kuih popular di Sabah (sorry aku tak ingat nama yg ko cakap tu)... 

Cik Zaitul... ko punya MUG ni akan aku penuhkan setiap pagi/malam dengan 
KOPI-O kegemaran aku ^..^



Pas tu Cik Zaitul lak ko bagi aku MUG yg CUN (thanks Zaitul aku suka sgt2 mug tu, sayam nak pakai dulu...) Nantilah bila aku dah puas tengok aje, baru aku guna ek?? And last but not least, PUYAKKKKK lab you!!! aku tak sangak se "brutal-brutal" ko ni, pandai ko baked "KEK KEPALA BATIK" dah lah cantik macam orangnya, sedap pulop tu.. ha ha ha..

PUYAK... nom nom nom cedap "kek batik" ko ni... ada lagi setapauware tu... 
sayam aku  nak habis kan ha ha ha macam tu pun bole... Maceh puyak.. ^.^


Apapun, aku happy sangat-sangat... ingatan korang buat aku "speechless", aku faham susah payah korang, nak membawak buah hati eh buah tangan buat aku... thank you guys... aku sayang korang ketak ketak ketat-ketat (eh tul ke ayat aku ni... ha ha ha aku men belasah jer ni). Semoga di suatu masa dan ketika nanti, Allah akan pertemukan kita semula... insyallah ^..^

aku.sayang.korang.ketat.ketat.giler.kentang.ha3@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

33 comments:

  1. tante nor zaimah bler lah pulak sye blh jmper tnte...

    ReplyDelete
  2. thanks... blushing dah i.. ;p

    ReplyDelete
  3. seronok kan?huhu seriously tak serik jumpe akak :)

    psttt..nanti nak yang macam atas tu jugak..macam sedap je :p

    ReplyDelete
  4. jiwa kacau pastikan jiwa ko dah betul2 tak kacau... baru ko dtg jumpa kau ek?? ha ha ha >..< naroommmm baaa.. ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  5. untunglaa mummy.. eh? :p

    ReplyDelete
  6. zulhilmi tempoyak weh! ko bila masa lak mai umah aku?? ha ha ha... ni aku cite pasal puyak tino.. mu tu jate... kah kah kah >..<

    ReplyDelete
  7. Mk Syahir: Kannn?? ha ha ha aku pun tak serik2 gak nak jumpa ko ni lagi... Yg kat atas tu.. bole ja kalau ko Syahir >..<

    ReplyDelete
  8. Mr She.. untung jan tak untung.. ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  9. seronoknya...nie wat kn kita x sabar2 nk jumpa mama...hikhik

    ReplyDelete
  10. @zul de alexis a'aa aku pun x sabar2 nak jumpa ko zul ^.^ mohon cepat2 plan ok :)

    ReplyDelete
  11. gua singgah sini ngan muka selambe je , tak cemburu pun cuma marah je. hahaha :D
    mintak la sikit PPP makanan2 tu .. jgn show2 je :P

    hujung bulan ni aku nak pegi KL , mohon buat rumah terbuka besar2 untuk gua, hahaha >..<

    ReplyDelete
  12. mici: ha ha ha ada aku kesah ko buat muka dualamba pung?? mua ha ha ha.. weh siyes ko nak mai ujung bulan ni?? muhun call aku bagi no hp ko ok... >..<

    klw ko datang aku bagi makan biskut cap ping pong jer cicah ngan kopi o, ok la tu kan?? mua ha ha ah >..<

    ReplyDelete
  13. bhahaha .. weh sedap apa roti tu , aku kat sini cuma waktu tdo je tak makan. kalau tengah tdo boleh makan aku nak je makan.

    jadik aku rasa takyah je ko bagi roti tu ngan aku , yg special sikit la kan. hahaha

    ReplyDelete
  14. ha ha ha boleh ja kalau ko... >..<

    ReplyDelete
  15. nampak sedap!! mama.. i want that..(T^T)

    ReplyDelete
  16. Dapat hadiah lagi.
    Rasanya ini kali kedua kan. ...
    Bestnya

    ReplyDelete
  17. bab makan.. saya amat suka suki.

    ReplyDelete
  18. bestnya.. x pernah berkesempatan jumpa blogger lain.. :)

    ReplyDelete
  19. kuihh makmurr ! pebrett cekk !

    ReplyDelete
  20. nanti aku tg lg bawak bekal

    maklumlah student hak2

    ReplyDelete
  21. anis sure you do.. ha ha ha meh sini amek :P

    ReplyDelete
  22. Hanif ye ke kali kedua?? ha ha ha aku pung x henggat daaa... >..<

    ReplyDelete
  23. Lezza aku rasa bukan ko jer kot yg bab makan suka suki, rasa sume org pung sama jer kot :P

    ReplyDelete
  24. Bella a'aa... syook habesssss! >..<

    ReplyDelete
  25. muhammad asyraf sempat2kan le.. tapi kena kesabaran yg tinggi ni.. sbb masing2 byk hal...

    ReplyDelete
  26. pelangi biru oh... pebret ko ek?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  27. iffa.. ha ha ha boleh jer.... :)

    ReplyDelete
  28. kak aq jeles xterhingga hendak'y.. seriusss

    ReplyDelete
  29. Lina aku pun siyes ni... ha ha ha ko jeles ek?? mohon cepat mai sini :P

    ReplyDelete
  30. Yes m back darling ;)
    Curi2 update ditgh2 life yg very tight up ..... Xoxo

    ReplyDelete
  31. ch000tz miss u so much... and am so worried... haiysss next time lau nak pi mana2 hint2 sket... cuak dah aku ni... XoXo balik ke ko yg lama menghilang :)

    ReplyDelete