Entri 570 Ko Hade?? - Soto Ala Ketty Perry.. Eh! PerryPerry

Aku harap masih belum terlambat nak pos entri utk hari ni... tapi malang sekali jam di dinding dah menunjukkan pukul 11.57 mlm. Ini bermakna lagi 3 minit nak menhala ke midnite, maknanya ini enteri aku utk esok le kan... huw huw huw... pada korang2 yang aku tak jawab kat shoutbox wangi busuk... atw komen2, sila la jgn kecik jantung, sebab bukan aku sengaja aku memang busy body sangat hari ni... ha ha ha... ni pun ala-ala nak meniarap dah atas tilam, ku gagahkan jugak mata dan tangan aku ni tuk menaip...

Jadi aku sempatlah jugak merakamkan kejadian hari ini, seperti yang selalu-selalu aku buat, (kalau boleh time aku tengah tidur macam rabbit cute tu pung aku nak rakam, keh keh keh). Dan diam tak diam, bising lagi le tak leh diam kan?? ha ha ha, Soto Ala Ketty Perry.. Eh!Perry Perry ni adalah entry aku yang ke 570 TAHNIAH! PPP (sila la puji diri sendiri, jangan suka mengharapkan pujian orang lain, sebab selalu pujian org lain tu jarang ada yang ikhlas keh keh keh).. Oleh sebab aku malas nak menaip dah, jadi silalah pahamkan jalan cerita entri aku ni dengan menengok gambar secara turutan, kalau tak paham jugak... ko buat-buat paham jer la ek.. ha ha ha :P

Step 1 - Rebus Ayam untuk buat sup soto...


Kuar kan ayam, untuk di carik2


Ni bahan dan rempah penumis soto, aku buat tak ikut resepi... 
buat suka-suki yang aku rasa sedap...


Tumis bahan2 tadi dalam periuk lain.. 
(sementara dapur sebelah panaskan sup air rebusan ayam) tadi..


Isi ayam yang dah dicarik2 dan bagedil yang aku dah goreng..


Ok ni dia kuah soto aku..


Soto Ala Perry Perry Putih...


Ok ni la mee goreng basah ala mamak mama perry... mua ha ha ha makan ngan cilik jeruk... ummphhhh!!! 


Ni tetamu paling awal aku (neighbour Maldives) Sementara aku menghidang makanan, dia on kan hp dia siap nyanyi lagu M.NASIR satu hari di hari raya.. keh keh keh hafal pulak dia tu.. cakap2 biasa haram dia x reti.. ha ha ha :P


 Ni aje le yang sempat aku hidang untuk derang...


Tetamu2 malam aku... yang paling kanan tu bukanya ada soto lam tu, tapi HAMSTER aku Si Datuk K yang dibawak kulu-kilir.. apa kah?? ha ha ha >..<


Chef ni yang tak leh BLAH ni... ha ha ha >..< Sukati aku la... nak masak
style camner, pun kan... ko hade?? Mua ha ha ha ^..^


 PENAT SIOTTTT! SUK PEPAGI NAK BUAT RENDANG AYAM PULAK, LODEH.. MEE LAGI DAN LAGI DAN LAGI.. HA HA HA >..<

layanlah.tetamu.yang.datang.dengan.rasa.hormat.walaupun.dia.seorang.pengemis
@paripariputih.blogpsot

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

23 comments:

  1. gamba last tu... mcm dah nak bersilat dah..

    ReplyDelete
  2. haha..pnt sgt gmbr last 2 ha

    ReplyDelete
  3. haha.. samalah kita penat Datin PPP, aku pagi2 lagi dah masak, Ayam kari, ciken musrom, kuah kacang, ketupat instant, udang merah dan mihun goreng. mulanya nak juga masak rendang instant ahaha.. tapi last2 ayam tu aku masuk balik kat fridge.. dah letih ekekeke (tak kompiden masak rendang hahaha)

    ReplyDelete
  4. <--- orang yang tak dapat2 lagi nak pi.. padahal dia paling dekat. muahahah.. ada saja halangan mendatang. eh besok ada makanan lagi la.. segan ooo datang dah la sengsorang. :P

    ReplyDelete
  5. Pari-pari, antara komentor tegar yg leeza tgk.. waaaa
    salam perkenalan.

    ReplyDelete
  6. 570? fulamak..banyak tol..TAHNIAH..ikhlas nih :) haha

    ok, 1...2...3 dh ready tahan air liur drp meleleh LOL

    tgk jerla yg mampu dbuat, nk merasa xdpt den..kekeke. ntuk si hubby dpt isteri supermom yg terer mmasak...

    err..yg last pic, kemain bersilat tu..haha

    ReplyDelete
  7. hoho sdapnya sis....pic y last 2 mmg gempak hehe gnas sis =)

    ReplyDelete
  8. amboiii..kemain mama kita nie..hehe

    ReplyDelete
  9. tgk gambar2 tu, terus rasa lapar perut ni..haha

    ReplyDelete
  10. entry 570? banyak tu ..
    tu lah padahnye PPP sebab "pandai" sangat masak jadik semua dia nak masak. bagos kata incek suami. tiap hari syg :P

    ReplyDelete
  11. zanairin: tu kalau lama sikit tu mmg mau kuar sila pulut aku tu.. ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  12. piko ija: bukan setakat penat sgt, tapak kaki aku pun dah naik kematu mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  13. siap bersilat nak memasak tu hehehe

    ReplyDelete
  14. wah wah Datin Sri... byknya menu open house ko?? meriah!!! paling best udang tu le... mohon pos laju kat aku boleh?? ha ha ha (mesti udang fresh2 lau kat sabah)

    rendang ayam tu memang sedap dimakan, tapi remeh untuk memasaknya (bukan remeh susah) tapi dari segi lama dia patut pun ko gibup ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  15. Aida.. ye la... apakah sudah sampai hari ni ko tak mai mai... mecik! mencik! ha ha ha

    ReplyDelete
  16. Leeza dayasari [santai leeza] komentator tegar tak po.. jan perolok tegar ha ha ha >..< salam kenal2 gak :)

    ReplyDelete
  17. MIKO: LOL mujurla ikhlas :P ye 571 dah pung... hu hu hu. Apakah ada count down siap tu >..<

    haa aa untuk le si suami yg dapat makan isteri dia masak (ikut mood puan isteri boleh?) ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  18. Nira lama x nampak... ha ha ha ganaz jan x ganza sebenarnya senaman kaki... dah kejung... byk sgt berdiri :P

    ReplyDelete
  19. Zul De Alexis citer byk tak guna.. meh la dtg sini tulun ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  20. boni kacak h aha ha x dapek den nak nolong :P

    ReplyDelete
  21. MICI: Aku kalau kepala keretapi tu boleh dimakan, dah lama dah aku buat masak lemak kepala keretapi.. haaa... ko hade?? keh3 >..<

    ReplyDelete
  22. Kesuma Angsana kalau boleh cenggitu le rasanya.. nak bersilat petang tu ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  23. Soto!!!!!!

    Dah 570 entry?? Tak terkejarla nampaknya, am baru 8 entry kat blog haha.

    ReplyDelete