Gigi Villa - Kelembutan

Ini adalah lagu kegemaran aku... aku suka lagu ni sebab ia punya maksud yg sangat mendalam, dan paling aku kagum penyanyi Filipino ini menyampaikan lagu ini dengan baik sekali... and her name is Gigi Villa this is an old song... semoga rasa damai mendengar lagu ni..

=.=

Embedding disabled so kena click di you tube...
sorry for the inconvenience caused 


Kelembutan Lyrics
by Gigi Villa

Mengapa ku bermuram di senja yang remang ini
Senja yang terbenam di pinggiran warna pelangi
Kuabaikan keyakinan tentang hari hadapan
Yang pasti bersinar terang

Mengapa kuharus bermasam muka denganmu
Menilai kelembutan yang lenyap dari pandangan
Kulenturkan kekerasan bersunyi dan berfikir
Hatiku tersusuk duri

Oh tuhan berikan aku ketenangan
Untukku kenali diriku
Laluku dakap alam yang indah terbentang
Dihiasi bintang-bintang berkerlipan

Tidak kukesali masa silam yang berlalu
Kerana waktu ini kufahami erti sendu
Kan kutimba ilmu-ilmu
Ku jamah buku dan cerita
Kan ku kenali warna dunia


http://paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

7 comments:

  1. xpernah & 1st time dengar lagu ni.. kena dengar banyak kali baru akan melekat kat otak sini :)
    ~malam selamat kak PPP

    ReplyDelete
  2. wahhhh..bestnyerr lagu neh..
    mendalam pulak mksud dia kan mama :)
    pes time dga neh..hehe

    ReplyDelete
  3. ye lah..ini 1st time dengor lagu ni..nama penyanyinya pun tak pernah dengar. Best jugak lagu ni...

    ReplyDelete
  4. Hooo.. Leeza pn baru je dgr lagu

    ReplyDelete
  5. Lembut lirik dia....
    Ayat power...boleh kasi kat bini ni...kikiki

    ReplyDelete
  6. lagu zaman PPP jiwang2 dulu ehh. hehehe >..<

    ReplyDelete