Jangan Abaikan Entri Aku Ini... Baca La.....

Inilah entri pertama aku untuk bulan October 2012 ^..^ sejujurnya aku tak tahu apa harus aku tulis untuk entri kali ni... Nak cerita pasal kerja... nanti aku sendiri yang jadi bosan. Ye lah, hari Isnin... tanyalah sesiapa pun, pasti tak ada siapa yang akan mengaku derang suka hari Isnin... tipu la kalau ada yang kata hari yang paling derang suka adalah hari Isnin... ha ha ha aku langsung x percaya... kecuali kalau orang tu "workaholic" mungkin la kot aku percaya ha ha ha..

Oh ini merupakan entry aku yang #629 banyak kan? Korang perasaan tak? Di setiap entry dan penulisan aku, di setiap penghujung ayat, aku banyak ketawa?? Ha ha ha... (contohnya cam ni la) kalau tak perasaan, bermakna kamu adalah pembaca baru blog paripariputih ni... selain tu aku jugak suka letak ekspresi-ekspresi wajah lucu mcam ni >..<, ^..^, =..=, ^.^, =) dan macam-macam lagi. Aku ni seorang yang suka menyakat sebenarnya, jadi tak hairanlah setiap penulisan dan karya-karya aku semunya berbaur lucah lucu... >..<

Walaupun DOKUMEN PERIBADI PISBUK ni tak 100% betul 
tapi 95% daripadanya adalah tepat ^..^


Ada saja benda yang aku nak jadikah bahan lawak, namun macam tu, lawak-lawak aku tu ada batasan... aku masih lagi megekalkan prinsip "respect others" walaupun gila-gila aku ni. Sebab tak semua orang boleh terima lawak aku... silap-silap haribulan boleh jadi isu pulak. Jadi mostly lawak aku kat blog ni, adalah berunsur "clean jokes" yang kebanyakkannya terselit sedikit nasihat (ada ke??) itu korang kena alert la... Dan sepanjang aku menulis di ruangan blog paripariputih ni... tak pernah sekali, aku buat draft terlebih dahulu.... apa saja yang terlintas di fikiran, terus saja aku curahkan kat atas ni... sebab aku takut.. selalunya idea pertama itu adalah yang terbaik.. dan aku suka yang terbaik...

Dan bukan senang nak buat orang ketawa secara semula jadi bila membaca entri-entri aku,  aku bukan buat lawak "slapstick", tapi lawak aku datang dari pengalaman yang pernah aku lalui... :). Entahlah... mungkin bloggers lain selalu datang sini nak cari lawak aku tu kot?? Betul ke?? Ha ha ha kalau betul sila angkat ketiak... keh keh keh (tengok tu... aku memang bukan berbakat sebagai seorang penulis novel cinta... tak layak kot)... tak pe lah biar la aku kekal dengan identiti aku ni kan... aku lebih selesa menjadi siapa diri aku... aku x perlu berpura-pura untuk menjadi seperti orang lain... sebab setiap manusia tu dilahirkan dengan keistimewaan yang tersendiri yang tidak ada pada orang lain.. itu aku percaya... :)

So harapan aku... jadilah pengujung SETIA blog PARIPARIPUTIH... biarpun korang tak berhenti komen, membaca atau melihat, apa yang terkandung dalam setiap penulisan aku ini... aku tak mengharap untuk mendapat sepenuh perhatian dari kalian... cuma, jangan putus untuk terus berkunjung dan menjadi pelawat setia BLOG PARIPARIPUTIH ni... kerana, entah esok lusa, aku kan dipanggil mengadap ILAHI.... (jangan takut mengingati mati kita semua akan ke sana juga akhirnya)... inilah saja kenangan cebisan-cebisan hidup aku, yang dapat korang jadikan sebagai kenangan dari seorang teman, kakak, sahabat, rakan, musuh (mungkin), ibu, kekasih gelap eh.. ha ha ha.. simpanlah setiap darinya sebagai kenangan aku untuk korang semua, sesungguhnya aku ini... hanyalah seroang hamba, yang terlalu kerdil di bumi Allah ini...  ^.^

Akhir kata, selamat tinggal SEPTEMBER dan Selamat Datang OKTOBER... semoga hari-hari mendatang aku, akan dipenuhi dengan kasih sayang, kegembiraan dan tawa ria dari kalian.... Insyallah :)

Salam Sayang
PariPariPutih


monday.blues@paripariputih.blogspot.com


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

79 comments:

  1. saya dtg baca~ tak nak abaikan entry pepari :) hehehe saya rasa mungkin ini kali pertama meh singgah baca entry pai abeh kot. huhuhu . best2 kalau entry lawak neh saya suka baca! pasti akan ku jenguk selalu di sini nanti. :)

    ReplyDelete
  2. wakes me up when september end, ehh dah end rupanya, huwarghhh gua baru bangun dari berhibernasi yg panjang, kehkeh.

    cepat gilos masa berlalu, kadang seram, gua takut kiamat sblm sempat kawen, kuhkuh :3

    semoga ppp sentiasa dikerumuni readers seperti semut hitam mengurung gula batu layaknya, wahh :p

    ReplyDelete
  3. wah sudah 629 postingan, banyak sekali, semoga semakin sukses selalu

    ReplyDelete
  4. gudbye sept.. wlcome oct..

    heheheheh.. aq prasan la gelak kak pp tu.. ha ha ha... aq ley kopi klu aq nak.. muehehehehe...

    1 g aq suka sgt baca entri kak pp.. serius boleh wat aq gelak setiap kali baca.. sungguh benar ada berbaur luncah.. eh apakah?? bhhahahha...

    kengkanak ribena??? sungguh!! mmg xdpt d nafikan.. tp kn kak boleh x aq keja ngn ko??? gila vaviii gaji tu bnyk sungguhh!!! aq jd tukang basuh bebeng pon xpe kak... hahaha

    ReplyDelete
  5. xtau nak komen apa sebab memang terasa ke'blues'an nya disitu + dgn lagu yg ada ni.. owh, I LUV the way u are kakak PPP..
    ~saya mungkin xpandai mereka cerita lawak, tp saya sgt suka membaca benda yg boleh membuatkan saya tergelak & ada satu rahsia yg saya nk kongsikan dgn kak PPP, saya sgt suka,suka & suka dgn mereka2 yg buatkan saya ketawa & tersenyum (janji ye ni rahsia kita berdua je, jgn bgtau org lain tau) hehe,

    ReplyDelete
  6. kak tajuk entry ni jer dah menarik2 sya utk baca,,,hehehe...

    ReplyDelete
  7. wlaupun sy baru je mengikuti ppp ecehh ayat ku..tp seriously sy suka bace setiap entry yg publish kan.? keep it up beb! (^^)/

    ReplyDelete
  8. Ha!hah! Ceria selalu dan welcome October.

    ReplyDelete
  9. nice entri cik pari-pari putih.....salam oktober ye=)

    ReplyDelete
  10. wah.. hebat sungguh document peribadi itu PPP

    * belum baca betul2. baru cop tempat ni hehehe

    ReplyDelete
  11. blog akak best taw..hehe..

    betul tu ita tak perlu jd owg lain baek jd diri sendiri...penulisan akak pon ada identiti sendiri...zul leh hafal gelak akak...hehe..

    ReplyDelete
  12. blog akak best taw..hehe..

    betul tu ita tak perlu jd owg lain baek jd diri sendiri...penulisan akak pon ada identiti sendiri...zul leh hafal gelak akak...hehe..

    ReplyDelete
  13. Pergh...dokumen peribadi yang memang hancur...hehehe....tapi lebih baik kita jadi diri sendiri daripada menjadi orang lain.

    Selamat Oktober untuk PPP jugak!

    ReplyDelete
  14. kalaulah pendapatan bulanan byk tue..
    bestnya!

    ReplyDelete
  15. ok..mahu percaya pada pendapatan mu dengan angka 50k...kasi sket ya...hehe

    ReplyDelete
  16. tak hang plak kali ni... thanks for da entry.. syok baca.. nyway sedikit sebanyak Parit.. eh!!! pari2 putih mmg ohsem dr enteri dia... suka baca tp sejak pc hang.. payah sikit nak singgah.. jom kita tukar Player lagu tu nak? ada solution dia.. lagu ttp sama...
    berbalik pada komeng... nice to know you.. keep blogging ok...

    ReplyDelete
  17. satu lagi sebelum lupa.. mohon share sikit pendapatan bulanan tu... ekekek

    ReplyDelete
  18. blog ni mewah komen... blog potia xde pon org nak komen... next year stop blogging... bye2 blog... :'(

    ReplyDelete
  19. memang menuggu2 bulan oktober hehe

    ReplyDelete
  20. potia:

    1 - ha ha ha parit?? cantik :P (player lain?? boleh je :)

    2 - kalau betul pendapatan byak tu sebulan insyallah apa salahnya ;-)

    3 - Jan nak ngada-ngada nak stop blogging.... =..=

    ReplyDelete
  21. PPP, aku akan berhenti menaip dalam masa lebih kurang seminggu untuk menjalankan beberapa perkara. Doakan aku berjaya.

    95% betul? Kira pendapatan RM50k sebulan tu betullah? Bak pinjam 200 nak isi minyak. Hahahah.

    ReplyDelete
  22. Romeo aku doakan ko selamat pergi dan pulang semoga, dipermudahkan segala urusan mu di sana nanti :)

    95% memang betul... kecuali pendapatan RM50 k tu jer... ha ha ha hamboi isi minyak 200 isi minyak kereta kebal ke ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  23. Saya newbaby di sini~ Hiks.. Dah entry ke 6++? Gigih sis ni kan... Mohon jari telunjuk sis..;)

    ReplyDelete
  24. Khalilah MNor camat dtg adik... haa aa... aku ni tak reti nak berehat2 menaip... ko nak telunjuk jari aku ni boleh... tapi sewa la 1 jam RM5 nak?? Ha ha ha >..<

    p/s: lau nak berjaya x leh malas2 tau :)

    ReplyDelete
  25. PPP, 200 tu kira minyak, sekali rokok, siap dengan standby kalau tayar pecah, siap dengan minum-minum dekat RnR. Hahahah.

    ReplyDelete
  26. Romeo ha ha ha boleh2 tunggu aku jadik million HAIR ek?? Ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  27. tetap jenguk sini even tak tinggalkan komen. dan dan dan. lebiu kakkaa. :)

    ReplyDelete
  28. PPP tau x yg jam aku tuli 31 dan aku baru yg hr ni 1 oktober bila HQ mintak report september wakakakaka

    ReplyDelete
  29. akak, tak per pun kita kebudak-budakan. sbb kita akan kelihatan lbh ceria dan pastinya itu tips utk nampak awet muda. tak ker gitu... kan kan kan..... haaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  30. Puyak... ayat ko dah sama dengan si MIKO =..= ha ha ha.... lebiu too sis :)

    ReplyDelete
  31. Phat mohon ko beli jam baru yg boleh set date sendiri ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  32. Leeza dayasari [santai leeza] ha ha ha yezaaaaa?? budak-budak tua keh3... nanti aku belanja ko minum ribena ek?? keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  33. Sue PeLik huk aloh selama ni ko baca entri yg lain2 pun x abeh la ni ek?? hamboi ikut shortcut gitu.. ha ha ha mcm aku ckp tak apa... asal ko menyinggah pun aku dah kira sgt dihargai :)

    ReplyDelete
  34. Zyra Roxx aku teka ko pun kena mcm Phat gak kena cari calender automatik ha ha ha wake up!! it's already OCTOBER hokeh!! >..<

    ReplyDelete
  35. Salam kak pari-pari azwa datang taknak abaikan entry kak pari2.. Ni first time azwa komen dekat blog kak pari2... post yang ke #629?? banyak tu...azwa pon tak terlawan.baru 66 post.. keep in touch kak pari2..

    Selamat datang bulan Oktober.. ^_^

    ReplyDelete
  36. Muro'i El-Barezy ya deh... makaseh ya :)

    ReplyDelete
  37. khairolina ko aku tak kisah lau ko nak gelak sengsorang lau kao baca n3 lawak aku... tapi lau n3 sedih aku pun ko gelak sensgorang h aha ha aku rasa baik aku bawak ko gi berubat ha ha ha ... >..<

    bila la aku dapek jumpo kau ni kan?? :)

    ReplyDelete
  38. baby comel owh how sweet of you... :) tapi pasai rahasia ko tu.. tak dapek aku nak nolong... sapa suh ko tak tinggalkan jer kat PM aku tengok sekaranga RAHASA SUDAH BUKA DAA... ha ha ha ^..^

    ReplyDelete
  39. Mrs Velentine biar betul.. ha ha ha aku maen tibai jer tuh :P

    ReplyDelete
  40. Jna marcello segan beb... lu kan cam retis... tapi mekasih le sbb sudi menyinggah ke teratak aku yg buruk ni... keep in touch juga ya :)

    ReplyDelete
  41. thomas HAPPY OCTOBER TO YOU TOO >..<

    ReplyDelete
  42. -misz zela- THANK u anda happy october to you 2 :)

    ReplyDelete
  43. Nong aku masih menunggu kumen dari mu wahai sahabat ku .... :)

    ReplyDelete
  44. Pencetus Fenomena jul seandainya aku berubah jadi shrek disuatu hari mohon ko masih sudi berkawan ngan aku ek?? ha ha ha >..< ~ insyallah aku akan jaga setiap dari apa yg allah pinjam kan pada aku ni dengan sebaik mungkin amanah itu perlu aku jaga hingga akhir hayat :)

    ReplyDelete
  45. Muttallif: Ye jadi diri sendiri adalah lebih baik daripada docu peribadi tu ha ha ha >..<

    SELAMAT HARI OKTOBER JUGA BUAT TEMAN LAMA KU INI MUTALLIF :) ~ THANKS SBB MASIH SUDI JENGGUK PPP KAT SINI

    ReplyDelete
  46. salam...1st time datang sini dah terus baca entry yang ala-ala introduction..good, so i know what to expect from here..hehehe..btw, the september has ended..greenday nyer vokalis tu dah bgn ke blum???hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  47. lELAKI INI jan harap... ha ha ah... mata duitan tul ko ni kan?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  48. cikgu ma ang pun jan terikut2 peel si lelaki ini tu.. ha ha ha ^..^

    ReplyDelete
  49. Kesuma angsana ~ dapat bonus ek?? Alhamdulillah jan lupa bersedekah ok :)

    ReplyDelete
  50. :: Mrs.Eady :: good bye SEPTEMBER :)

    ReplyDelete
  51. Azwar Syuhada alhamdulillah aku rasa mcm mimpi hari ni ang mai blog & komen kan... insyallaah kena rajin... lau tak tak gerak... aku ni pung kadang2 tu terkantoi gak mood nak buat n3 tapi aku buat2 x nampak jer mood aku tu... :)

    yup keep in touch... >..<

    ReplyDelete
  52. Azlan Strider bagus2 buat la macam blog sendiri ek ha ha ha... tak la introduction mana pung... it's more to a lazy notes for Monday blue's i guess ha ha ha... niway it's good to have you here in ppp keep in touch... erk! asal lak ngan greenday tu punya vocalist tuh?? Geng ang ke apa?? keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  53. okeh.. dah baca betul-betul...

    ye? tak buat draf dulu? o... baru tahu.. hebat tu!!

    *penulis novel cinta? er... yang cinta-cinta tu memang bagi jer kat aku yg jiwang ni ppp hehehehe...

    ReplyDelete
  54. okeh.. dah baca betul-betul...

    ye? tak buat draf dulu? o... baru tahu.. hebat tu!!

    *penulis novel cinta? er... yang cinta-cinta tu memang bagi jer kat aku yg jiwang ni ppp hehehehe...

    ReplyDelete
  55. aucakkk gua takkan abaikan .. A to Z aku baca :)
    sebut pasal mati aku tak takut tapi aku takut tak sempat mohon maaf kat smua org. ehh banyaknye dosa~~

    ReplyDelete
  56. Nong a'a aku memang x pernah draft aku punya n3 sume main tulis jer apa yg terlintas... ya bah aku lau ko suruh tulis novel cinta aku rasa akan terus tukar jadi komik keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  57. Mici percayala... ko mmg tak ada dosa dgn aku ha ha ha terima kasih mici ko tak bagi tau aku pun aku tahu bah, yang ko itu memang x pernah miss baca setiap entri aku from A-Z labiuuuuu lah.

    ReplyDelete
  58. apesal aku rase serius je entry kau ni heeee

    aku stia okey

    ReplyDelete
  59. Tak pernah abai..selalu baca entri kat sini..
    Original entri....heheheh

    ReplyDelete
  60. Iffah Afeefah nak kuar kejap dari konsep sengal.. ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  61. Hanif Idrus hanya jauhari yg mengenal manikam... eh tul ke?? ha ha ha thanks Hanif :) penghargaan besar bagi aku tu... :)

    ReplyDelete
  62. ha..hahhaha

    itulah komen aku..

    hurm..banyak komen ni..ade ke ppp nak bace :)

    pepun ppp ade sifat ceria , tu sbb ramai suke :P
    termasuk saya :P

    ReplyDelete
  63. Cik Zaitul insyallah aku akan cuba baca semua especially from you dear yg kejap ada, kejap x de ni kan.. ha ha ha :) you too dear... happy as we can be kan?? :)

    ReplyDelete
  64. EH!! yana baca semua la mama..xtggl pn.. =)

    <--xsuke skip cite kang tatau ape sbnrnya yg berlaku..hehe

    kehadiran dirimu tlah membuat hariku begitu bermakna..cewahh :p

    keep it up sis.. =)

    ReplyDelete
  65. Yana Sakura thanks dik hopefully le aku ni dapat menceriakan hati kamu sume ye :)

    ReplyDelete
  66. <-- always loyal with PPP :)

    <-- Lucky to have humble, happening sister like u <3

    keep writing sis <3

    ReplyDelete
  67. Thank you Syahir i am honored to have a friend, a brother like you... who always be there when i need a shoulder to cry on... thank you for your thoughts... and thank you for everything, you are such a lovely and caring person who always gives me hopes when i almost given up... i will always remember that =..=

    ReplyDelete
  68. 50k tu.. huntung nya trading die.. ekekeke... bila lagi boleh jumpa akak ni lepak2 sambil mandi kolam.. hehe

    *kena pkai kanta kalo nak baca blog ppp.. =P

    ReplyDelete
  69. Korn 50k ha ha ha nape korang sume caye aku punya gaji manyak tu?? Lau betul alahamdulillah mudah2an la tau.. amin...

    Mai la anytime tapi opkos la weekend nanti kita lepak2 tepi pool sambil2 makan kan.... he he eh

    font tu nanti abam potia mu kata lau dia free dia akan besarkan ni tunggu dia le ni ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  70. Felice giornata a te...ciao

    ReplyDelete
  71. Giancarlo grazie per l'arresto da parte sul mio blog :)

    ReplyDelete
  72. datang komen sbb nk bgtau yg 'kanak-kanak rebina' tu TYPO..bhahaha

    yg sebetulnya'kanak-kaank ribena' harap maklong :P

    ReplyDelete
  73. MIKO itu kena marahkan PISBUK tu punya apps... derang yang buat ha ha ha... maklong & paklong ada kat kampung :P

    ReplyDelete
  74. so bila kta nak jumpa ni kak?? hehehe.. nak bergelak ketawa... hihi

    ReplyDelete
  75. Saya datang cari pari-pari :)

    ReplyDelete
  76. ala knapa kanak2 ribena...kanak2 sunquick xder ker

    ReplyDelete
  77. Anonymous17/6/13

    Searcher are permitted just one countryside bulgaria concerning deal tagging receptacle on each exclusive holidays.
    Methods goods like aid, coffee drinks, your sugar intake, rice,
    brown rice, oranges, spices and herbs (oregano, chili), salsas (Soy products, Worcester, Tomato), sea, flour (fundamental while self-raising),
    cooking oils (Olive, Sunflower). This can be loaded with thousands
    of adaptations related stuffing or just full fresh fruit for an extra load heedful.

    I've found it to be merely great more than enough to correctly golden items ahead of when getting dehydrated persons readily available, as a result immediately after damaged makes an attempt I was often unwilling to start grilling issue in them that most asked lightly browning. Alike, if you need to build some printer paper on the other hand search online, you'll discover electrical
    sockets everywhere university or college assortment.
    Whatever it is look, find a little bit of services or
    products to get rid of the style and design. All of us protected a protracted men and women
    through other people also, the colony, but nevertheless continued conclusion acceptable to find experience within your coming back to mothers and fathers.


    my web page - delonghi cth4003 toaster reviews

    ReplyDelete