Kaki...


Eh! Pendek jer tajuk aku hari ni?? He he he... Hari ni aku CUTI... cuti penat selepas berhari-hari terperuk kat dapur, so aku mintak boss "BOSS ESOK WA PONTENG CUTI BOLE KA??" Tanpa segan silu terus dia approved dgn meng sms aku balik keh keh keh... penat wei.. aku.. korang tak penat ke tengok aku?? Hu hu hu bila dah penat tu sume anggota badan la sekali masuk kan? Termasuk le kaki aku... penat woo berdiri tak renti-renti... ko hade? Masak macam nak bersilat (eh.. macam bersilat ke??? mua ha ha ha).

Sebenarnya aku bukan nak citer pasal CUTI aku hari ni... tapi aku nak citer pasal KAKI... kenapa pulak aku nak berciter pasal kaki kan?? Ha tu la korang tak tau... sebenarnyakan, KAKI kita ni selain Allah jadikan untuk kita berjalan... ada juga penggunaan kaki yang sinonim dengan aktiviti-aktiviti seharian kita... tak caya..?? Tapi mostly jenis-jenis kaki yang aku nak share ni, banyak menjurus kepada aktivti yang kurang sihat. Oleh itu pada korang yang lemah semangat, lemah kepala lutut, lemah sendi2... sila dapakan nasihat pawang doktor sebelum membaca enteri aku ni ye! Harap makong sangat2, keh keh keh. Jom aku panjangkan kisah-kisah kaki ni kan?? Lai lai lai...

KAKI GADUH ~ Orang yang kuat bergaduh... cepat nak marah, atau cengei...silap2 ari bulan, cicak berbunyik sikit pun dia ajak gaduh dan lestik cicak tu sampai mati aiyakkkk! he he he


KAKI BOTOL ~ Orang yang pantang nampak botol... asal nampak botol jer dia pensan, asal pensan jer tu... mesti dia menoggok dari botol keh keh keh... (setitik air dr botol tu ko minum 44 hari solah ko x diterima) 


KAKI PAKAU ~ Oh dia ni memang x ble bla.. dia sama jer le dengan "fulan" kat atas tu... sekali dah terlibat susah der ko nak mati berhenti... tu lum lagi part dia mengamuk kat mak/bini dea sebab kalah... no money no honey le... mua ha ha ha


KAKI RASUAH ~ Huk aloh!!  Nampok pitih... bulat mata demo! Eh kenapa tiba2 aku kecek Klate?? Ha ha ha... ni orang yang memberi dengan yang menerima tu sama jer hasil suapan dia kan... bayangkan ko suap nasi kat mulot ko dan anak2... hasilnya.. ha.. lu pikirlan sendiri...


KAKI TERAJANG ~ Ha ha ha ko mana-mana sempat jer Dol! Nak terajang org! Silap-silap ari bulan... Abam bangla yang lalu depan dia sambil beri senyuman ikhlas pun ko nak terajang ek?? Keh keh keh... 


KAKI SKODENG ~ Ha... dia ni memang bahaya... ko baik2 le dengan orang2 yang kaki skodeng ni... (aku rasa cita2 dia masa dulu2 nak jadi papparzzi atau FBI kot, tapi credit lam exam tak cukup, tu yang buat business sendiri tu) skodeng orang he he he..


KAKI LEPAK ~ Aku paling tak gemor dia ni le... kerja dia tau melepak jer kat tembok, tengok orang lalu lalang, pas tu bila nampak anak dara mula la... sound effect tikus modok dia munyik2 kan?? Aku rasa... dari dia melepak kat tembok ni, dia lepak kat Mesjid lagi ada pakedah ye dak???


KAKI KIPAS ~ Hamboii!! Baekkk punya kipas no!! Ang dok pakai kipas cap apa?? He he he... Dia ni x merbahaye... tapi... klw ko punya saingan kat opis tu.. harus makan ati dibuatnya. Nak pulak jenis boss yg double standard... janji dahi licin/muka ala2 abam Aaron Ajis, tak pandai buat kijo belakang kira, dan yg pengipas tu pulak ayat POWER ROOT... ha... apakan?? Pikir le sendiri..


KAKI BULI ~ Ni... dari jaman-jaman sekolah rendah aku dulu dah ada... (eh bukan aku pun dulu kaki buli ke?? keh keh keh... eh aku baek la.. mua ha ha ah)... Dia kijo dia lain takde asik nak buli orang jer.. nasib cikgu tu cikgu, kalau tak dengan cikgu2 sekali dibuli apakah??


 KAKI WAYANG ~ Agak dia ni udah tak ade kerja lain gamaknya? Dah tu duk layang citer wayang 24 jam, pantang ada citer baru, dia la yg mula-mula terpacak kat depan pintu panggung tu ha ha ha... agak kalau dah gian sgt nak tengok wayang... harus citer tamil pun dia gi kot?? Mua ha ha ha...


KAKI MOTOR ~ Ha yang ni pulak pesen dia, motor tu kalau boleh dari kapchai dia nak modified jadi macam keta BATMAN... ha ha ha ko hade?? Itu lum lagi bab munyik ekjos dia yang boleh pecah gegendang tinga kalau dia preng! preng! minyak... sakit tingo den tau..


KAKI LARAM ~ Di ni lebih kurang nak sama le dengan Cik Senduk, tau nak melaram jer kerja dia, asal celik mata jer dok mengadap cermin, kalau cermin tu idup lama dah retak ha ha ha.. paling kelakau nak beli kuih kodok pisang Mak Jemah kat depan gate umah dia pun, kalau boleh nak pakai bulu mata pelsu ala pelakon2 SPA-Q haaaa ko hade?? He he he...


KAKI KONDEM ~ Kerja dia tau nak kondem orang jer... ada jer yang tak kena bila orang buat, siap jelir2 lidah lagi.. ha ha ha... agak2nya banyak no citer kan... lain kali suh je dia buat sendiri.. ha baru ko rasa... kali ni orang lain lak pakat ramai2 jelir lidah kat ko nak?? ha ha ha ^..^


KAKI BUKU ~ Bukan muka buku ye... aahhh orang yang kaki buku ni bagus, banyak ilmu yang dia timba... maklumlah hobi dia membacakan... tapi kalau dah terlampau membaca tu sampai ralit, penyamun masuk celah tingkap ikut belakang pun dia tak sedau, bahaye tu.. ha ha ha...


KAKI BOTOX ~ Oh! Yang ni trend dah skang.. tak kira laki pompan suma dah main botox jer... bila tanya tak mengaku... habis kalau minggu ni bibir tu kempis... tup-tup 2 minggu kendian dah bengkak apa kes kan?? Ha ha ha... kenapa la jugak nak ubah ciptaan Allah tu?? 


KAKI PISBUK ~ Keh keh keh... ni aku la ni.. tapi aku PISBUK kurang sikit... sekarang ni aku jadi kaki BLOG makan, tidur, masak, gi kijo... boleh kata segala-galanya blog le.. HIDUP TAK MENJADIK TANPA BLOG mua ha ha ha (semoga aku pandai kawal diri hu hu hu)


KAKI NGAYAT ~ Cessss I LAB YOU kunun... ha ha ha ko hade.... haa berhati2 la ya... di alam maya ni.. ramai saja yang geng2 kaki ngayat, (jangan terperangkap dengan cinta kaki ngayat.. kelasss.... dah macam tajuk cinta muka buku gitu...)


 DAH TAK LARAT AKU NAK MENAIP PASAI KAKI NI... ikutkan banyak lagi... jenis-jenis kaki yang aku belum reveal... maybe next time... tu pun kalau kaki aku x kebas, dok bersila lama-lama nak menghabisk entri aku ni kan... ha ha ha layan kan jer.... 

kaki.paling.cantik.didunia.ialah.kakinya.si.BIGFOOT.ha ha ha
@paripariputih.blogspot.com


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

25 comments:

  1. hihi. kesian kucim dijadikan bahan. kaki bola takde ka? mihmihmih

    ReplyDelete
  2. puyak mungkin ada... membawak ke episode seterusnya tu pun kalau aku rajin ha ha ha *..* (gelak sambil kelip2 mato)

    ReplyDelete
  3. kaki bangku x masuk ek PPP

    ReplyDelete
  4. kihkihkih. naseb kau gelak smbil kelip2 mate. kot gelak smbil pejam mate. macm mne ghupe nye. hiks

    ReplyDelete
  5. Salam.

    Penat aku layan entry kaki ko ni kak, kaki akak mana?ekk,hahahaha.

    Kaki botox tu, takut aku tengok..dah macam nak meletop jer ha,kih3.

    ReplyDelete
  6. aku suka jadi kaki skodeng dan kaki lepak hehehehehe

    ReplyDelete
  7. kakiku di muke mu...hahaha

    ReplyDelete
  8. kaki temberang, kaki bola, kaki cagu, kaki busuk, kaki hitam, kaki pengsan dan macam2 lagi jenis kaki.. hahaha..

    ReplyDelete
  9. haaha kuceng oh kuceng .. segala mcm kaki kuceng bole buat ye. hehe

    ReplyDelete
  10. Phat lum terjumpa lak gambau kucing yg berkaki bangku ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  11. Lana penat rehat jap.. ha ha ha botox tu ha aa... tapi itu buka botox betui tu.. hilang akal tul la kalau kucing pun pandai guna botox... :p

    ReplyDelete
  12. TP dua dua aku tak suka ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  13. Apai kakimu di muka ku ke?? atau kaki ku dipipimu?? ha ha ha ^..^

    ReplyDelete
  14. Aida ada tak pepatah kaki katak?? tak de lagi kan? jom kita cipta satu.. ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  15. Mici ikut aku nak guna manusia jer.. (lagi tepat) ha ha ha tapi takut la tetiba ada yg sentap lak kan??? so baik la aku guna en kucen... comel sket :P

    ReplyDelete
  16. lu memamng kratip weh!!

    pssstt..kaki awek xde?ehh?bhahaha

    ReplyDelete
  17. MK Syahir kaki awek tak de kaki aku nak lepaskan flying kick ada le.. nak ke?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  18. Datin PPP

    wah..wah..wah... comel semuanya si pelakon 'kaki-kaki' itu. paling best yg ubaisuai movie tu hehehe..

    ReplyDelete
  19. haha betol2 nanti dgn aku sekali tersentap :D

    ReplyDelete
  20. kaki botox tu aku le lau ko guna manusia.. mahu tak sentap aku.haha~

    ReplyDelete
  21. ppp , kaki cagu ade x versi kucing ?? ekekkekekek

    ReplyDelete
  22. aippppp.... kaki ngumpat ade x?? kaki minyak snyonyon ke.. hahahah

    ReplyDelete
  23. ehemm..wa kaki tidur..

    ReplyDelete
  24. ehemm..wa kaki tidur..

    ReplyDelete
  25. ehemm..wa kaki tidur..

    ReplyDelete