Kerana Usia...

Kerana usia?? Napa ni?? Apa citer pasal usia ni kan?? Ya.. betul la tu.. aku nak citer benda yang berkaitan usia... hari tu dah ada dah.. tapi hari ni versi lain sikit.. Korang tau tak berapa jarak usia kita?? (Antara aku dan kebanyakkan blogger senantero dunia ni? ~ korang la tu, yang aku maksudkan) Kalau ko nak tau sila kira umur masing2 ok.. ko tolak umur aku yang lahir pada tahun 1970... dengan umur korang... jadi dapatlah keputusan jarak antara umur ko dan  aku... (nak gelak pulak aku masa menaip ni)...


Kadang-kadang aku sendiri tak terfikir aku boleh rapat ngan blogger2 yang umur dia jauh lebih muda dari aku... pelik.. tapi itu lah kenyataannya... dan sehingga aku menaip entri ini, aku sangat yakin masih ada blogger2 baru.. yang tak tahu bahawasnya aku ni berusia 41 tahun, dan akan menyambut hari lahir pada 12 December ujung tahun ni (ingat tu.... saja bold kan supaya korang tak lupa mua ha ha ha.... tulis dalam diari korang keh keh keh sila lompat kijang 20x).


Apa yang aku pelajari di sini... usia sebenarnya tidak menghalang kita dari bersahabat... dan mungkin persahabatan yang dibina ini lebih kukuh... dari yang aku sangkakan. Aku selalu rasa cuak.. bila aku berchatting or blogging. Persoalan2 ini selalu jer bermain: Boleh ke derang terima aku, adakah aku ni nanti akan dipandang sinis oleh blogger2 lain yang seusia aku? Entah aku sendiri tak berani nak fikir sume tu... tapi yang pasti tiap kali aku berbual dengan korang hidup aku ceria...disebabkan "kesengalan tahap maximum" korang buatkan aku tak kering gusi (walaupun aku dah lap gusi aku berkali2 dengan tola GOOD MORNING).

Kalau aku masih muda aku nak ajak korang
 lompat kijang macam kat bawah ni ^..^


Bukan aku tak pernah tanya derang, nape derang boleh masuk atau "ngam ho" ngan aku...??? dan inilah antara pengakuan2 dan selingan kata2 derang: aku ni sengal, aku ni loyar buruk, aku ni rock me amadus he he he, aku ni muka tembok (eh ye ke?? tembok Cina tu ke??)... aku ni awet muda (auw... ni yg buat aku hilang ingatan jap, keh keh keh mohon lompat tirus ramai2 cepat!!)...  ada tu pulak kata entry aku sume sempoi2 (bukan x nak buat n3 siyes.. tapi bila tengah2 tulis sume ke laut, suma jadi entir komidian karot.. acano kan?? ha ha ha)... lepas tu aku kalau komen, sume aku nak bolot (nak penuh satu page, mengalahkan entry tuan belog eh... ye ke?? ha ha ha sukati aku la... ko hade??)



Pada yang pernah jumpa aku personally hari tu.. korang tau la, aku jenis macam mana punya manusia kan??? Tapi kalau ko tak kenal aku... jangan harap aku nak senyum.. sebab aku ni jenis tak memandang orang kiri kanan mua ha ha ha (mesti ramai yang kata aku sombong... ha ha ha ... don't judge me, by my nostril ha ha ha)... Dan aku paling pelik walaupun aku ni jenis yang "outspoken" tapi masih boleh diterima.. (ampun maaf ye kalau ada yang terasa... aku memang cenggitu... cakap tak reti nak tapis dulu... main bleasah suka suki aku jer)...

This is all I've got to say ^.^


Lastly... pesan aku... bersahabatlah, berkawinlah berkawanlah dengan aku.. selagi nafas berbau ni ada.. ajal maut tak pasti.. kan... esok lusa kalau-kalau (aku dah tak de...) korang jengah la blog aku ni... sebagai tanda "persahabatan" kita... jangan takut untuk menyentuh pasal mati, sebab semua orang akan ke sana juga... aku berkawan dengan sesiapa saja... tak kira ko orang berada, ko orang sederhana, ko tak punya apa-apa, ko jelita, ko huduh, ko kacak, ko tak ensem... suma aku on... yang penting niat kita mesti ikhlas... itulah yang membuatkan sesebuah persahabatan itu lebih kukuh dan lebih manis... 

jadilah.diri.sendiri.kerana.itulah.yg.terbaik
@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

27 comments:

  1. usia bukan penhalang...lagipun mak sya baya akak juga...i2 yg buli ngam

    ReplyDelete
  2. mama!
    sekali lagi mama buat air mata ini menitis jatuh ke bumi... InsyaAllah mama semoga memori kita akan terphat sebagai kenangan tuk blogger baru suatu hari nanti...agar mereka taw persahabatan Alam maya jugak boleh rapat sgt2....dah macam keluarga....susah senang gelak tawa sentasa bersama...


    x kira apa pun cabaran alam maya kita akan tempuhi bersama-sama...

    Mama!
    biar pun kita tidak di kenali asal kita punya kawan-kawan yg sentiasa ada dan menyokong kita, itu sgt bermakna mama...untuk kita menempuhi liku-liku kehidupan..


    semoga group apakah akn menjadi sebuah group blogger yang akan sentiasa menjadi sebuah group keluarga yang sangat rapat..Kalau ada masalah kita share bersama-sama..agar tiada yg sedih or terasa..

    insyaAllah kita sama-sama jaga depa yew akak... Thank Mk sebab berjaya menyatukan hati semua penduduk kmpungnya..

    love U all Blogger apakah...andai suatu hari nnt aku tiada ingatlah aku sentiasa yew...

    masa akan memisahkan kita...hanya doa yg dpt kita...T_T

    komen ini aku kirimkan bersama air mata persahabatan...

    ReplyDelete
  3. hahahha betul, apa ada pd usia, its just a number.
    tak paham pd manusia2 yg titkberatkan sgt soal usia

    #gua dgn shong jaraknya 12 marhalah, keh keh :p

    ReplyDelete
  4. salam mama..

    walaupun bukan mama yang beranakkan diri ini,,tp mama tetap disyangi..

    mama

    walau kita tak pernah berjumpa, tapi setiap kali dating kat alam maya, mama selalu wat diri ini tersenyum manja...

    mama

    bukan usia yg jadi ukuran, tapi hati,,, beza jarak usia langsung tak dirasakan kerana mama memang sempoi..syg mama

    mama
    harap kita dapt berjumpa satu hari nanti..bolehla mama senduk2 kan kepala ku ini..:)

    mama
    love u...
    abam zul gak..sayang kamu..:)

    ReplyDelete
  5. terkedu kejap baca entry di selitkan dengan komen zul tu...
    mama PPP, mama kan rock.. kalo rock, cepat cepat buat peace.. (even korn x nampak)... ehehe.. korn akan ingt ayat ni... jika dlu kita knal cuma alam, maya, but kita pernah jumpa kan...
    hope to see u again mama PPP...
    (mulai hari ni kena panggil mama PPP lah.. eh buleh ker..?)

    ReplyDelete
  6. 41? wahhh tuoo.. kehkeh takde la tua pun. PPP aku terasa dgn ayat ni "blogger2 yang umur dia jauh lebih muda dari aku" mudanya aku wahh sila jelez ye PPP :P
    kita bersahabat sampai bila2,umur bukan penghalang. aku suka ngan entry ko,seriously bulih buat aku gelak sorang2. adek cakap "gila!" hahaha ..
    smlm aku nangis tetiba ingat ko terus aku senyum..wahh sweet nye aku ni. hahaha .. boleh kalo aku nak ucap besday ko sekarang? lg cepat lg bagus. hehehe ^^

    ReplyDelete
  7. wahh nak mama jugak lah..

    mama..pedulikan kata orang..manusia tak pernah puas, sana sini ada ja yang mahu dikritik..

    mama..betul tu, umur bukan penghalang untuk kita besahabat juga berkawan..

    mama..tahniah saya ucapkan kerana berjaya menceriakan hidup kami semua..seronok dapat kenal mama..sungguh..

    tabik sepering katil kat mama sebab mama bijak sesuaikan diri..mama memamng ohsemm :)

    semoga ukhwah yang terbina kekal hingga akhir hayat kita..

    sayam mama padat-padat!

    ReplyDelete
  8. waaa beza kita 19thn.. kak pp sma ngn umo kak aq , hmmm apapon aq happy ba bkwn ma kak pp.. xde apa2 beza pon.. biar usia mnjarakkn itu hanya angka,janji persahabatan, perhubungan kita kekal selamanya.. amin..

    i love u kak.. thanks ya jd sahabat ku..

    ReplyDelete
  9. uwaa~~ nangis baca entry mama... honestly. u're the best mama.. u're the best ever... (T_T)

    ReplyDelete
  10. dah lama tahu usia Datin PPP sebelum masuk n3 lagi sebab dah tayang kat belah kiri atas. tapi tak kisah sebab aku pong bkn muda lagi... beza 8 tahun gitu hehehe..

    ReplyDelete
  11. terharu dengan statement abe zul tu :(,,terharu jugak bce entri ni,, x sia2 wa join group APAKAH?? hehhe

    ReplyDelete
  12. betul tu dlam bersahabat usia x pernah jad satu masalah or halangan! like KA boleh berkawan dgn kawan anak2 KA

    ReplyDelete
  13. Alamak sedihnya baca entry hari ni.. dgn music yg memang menyedihkan plak tu hak2

    Yup usia tak mengenal persahabatan ^^
    inshaAllah semoga kita dapat terus menjalinkan persahabatan sebagai rakan bloggers ;D

    ReplyDelete
  14. tuala good morning tu pun boleh lap benda lain.hahahahhaha

    p/s : usia bukanlah ukuran.. kita boleh berkawan dan bersahabat dengan sesiapapun.. tidak ada satu hadis pun yang mengatakan bahawa usia ni tidak boleh berkawan dengan usia ni. lagpun, ia hanyalah angka semata2. angka tidak boleh mengukur dan dibandingkan dengan sesuatu bentuk hubungan. hubungan tu bersifat universal. :)

    ReplyDelete
  15. serius , ain takod nakk knal dengan blogger yang jaoh umo dengan ain sbb ain takod ain tersalah ckap orgg akan anggp kite sbgai seorg takk ade adab .

    haha , wlaupon tgok kdang2 blogger ygg jaoh beze dgnn ain agakk prmah n cool jaa , tapi sbb takod agak kurng aja , sampai hari niee takk brani nakk bramah msra dgnn blgger yg jaoh usia .

    ReplyDelete
  16. semoga persahabatan di alam maya ini berkekalan selamanya... :)

    ReplyDelete
  17. kita kawin erkkk wakakakakakak kita kawan ^_^ Selamat Hari Raya

    ReplyDelete
  18. yup kak pari2...
    usia tidak menjadi penghlang.
    adakala jgn lah difikirkan usia kita ini lebh tua, kita berada pd situasi yg benar sahaja, begitu sebaliknya...

    ReplyDelete
  19. yup kak pari2...
    usia tidak menjadi penghlang.
    adakala jgn lah difikirkan usia kita ini lebh tua, kita berada pd situasi yg benar sahaja, begitu sebaliknya...

    ReplyDelete
  20. Assalammualaikum kak.

    Banyak yang lana nak cakap..tapi tak terungkap..

    Rasanya kena tulis love letter to kak zai :)

    The best part having u as one of my BB is.. akk sangat ambil berat pada semua org secara adil. And still, i can't do the same thing to you. I'm really sorry for that..

    Maapkan sy kak kalau bahase omputeh sya macam carca marba, saya kalau terlebih emo, mula la speaking terabur, heh3

    Saya sayang akak..tak pernah rasa kasih sayang sorg akk..sedihkan hidup ak ni,hahaha..payah tol jadi anak sulung seh..

    ReplyDelete
  21. Tak la tua mana pun... 40 an.. Kira muda lagi la tu. Menaip tak kira usia. Kalau kena gaya, ada blogger dah usia sama macam orang pencen, tapi karangan macam orang baru lepas habis sekolah. Heheh.

    ReplyDelete
  22. betul tu pari-pari putih, PPP kan happy go lucky oklah janji kita dapat membuat orang sentiasa tersenyum kan...moga PPP sukses selalu k....

    salam persahabatan yang tiada penghujungnya,,,,salam ukhuwah...

    ReplyDelete
  23. Tak der Makcik...kami semua suka kawan dengan makcik..ehhehehehhe
    Jokes..aku sebenarnya lahir 1974...
    38 tahun...

    ReplyDelete
  24. Si Pari yang cantik, usia bukan penghalang untuk bersahabat tapi keikhlasan yang jadi ukuran

    ReplyDelete
  25. kami x kisah pun umo kak peri2 brapa sbb blogger ni satu keluarga besar ^^

    ReplyDelete