MAKE OVER LA PULOP! MEKACEH POTIA ^.^

As salammualaikum salam tengah hari MONDAY BLUEs (blues ke??) ha ha ha... eh mesti sesetengah daripada peminat-peminat follower tegar aku terkezut badak... (walaupun badak tu, sikit pun x peduli).. bila masuk lam blog aku.. ni kan?? Ha ha ha jan le korang terkejut... ko tak sesat pun sebenarnya... dan ko tak masuk blog orang lain pung... dah betul la tu... jemput-jemput !! parking keta korang kat mana-mana kawasan dalam blog aku ni, yg korang berkenankan.. ha ha ha...

Sebenarnya aku harap pembedahan plastik perubahan pada muka blog aku ni, dapat memberikan image baru kat blog PARIPARIHITAMPUTIH...mohon korang suka kan jugak.. walaupun korang x suka... sebab "suka suki hati aku le.." ha ha ha ni blog aku.. aku nak buat make over ke, over take ke, over shadow ke hapa ke ... ko hade?? mua ha ha ha >..< 

Tu la yang dua, tiga pat lima hari ni.. aku banyak low blood profile jer.. memandangkan rumah aku ni masih lagi dipenuhi "semen basah.." jadi tokeh kontraktor POTIA KANG aku, nasihatkan aku supaya jangan panjang-panjang gatal-gatal tangan nak renovate sendiri rumah aku ni.. maklum lah aku ni kan stock2 "MOMPAN MALAYA TERAKHIR" kat dalam blog ni... jadi... bukanya reti sgt nak tukau2 HTML tah kebenda tu kan... aku lau bab-bab makan tidur aku suka la.. ha ha ha KO HADE?? tapi dalam bab bab si polan HTML ni aku memang la kalau dapat nak bercerai terus dari dia... >..<

Ha ha ha ini lah TOKEH KONTRAKTOR POTIA KANG... 
ha ha ha pemalu orangnya...


Puas dia pujuk rayu aku (ni AKU TIPU keh keh keh) supaya tukar template aku yg jeltas vogidevas ntah hape-hape ntah... sebelum ni kan.. suka2 aku jer buh widget sampai tokeh kontraktor POTIA KANG aku tu membebel dia kata "lu suka suka talok itu widget woo... waa tatak titun woo mau kasi repair itu widget... manyak susah mo cali makan ini macam amoi..." Eh amoi.. ha ha ha apakah?? Selepas kami bermanja-manja bermessage2 di PM PISBUK.. berlarutan pulak calling2 kat phone... ha ha ha utk mencapai kata persetujuan.... gitu... setelah ditolak, campur, darab dan bahagi akhirnya inilah hasil yang kami dapat... eh?? ha ha ha

Maka sebaik saja orang masuk lama blog MAKE OVER PPP ni... banyak le feedback2 positive yang aku terima (tak sempat2 lobang idung aku nak kempis, dah asik kena puji jerk keh3)... maka aku teka hingga saat ini.. saat aku menekan2 tubi keyboard aku ni ramai la... pelanggan2 yang berduyun2 meminta abam sayam eh abam KONTRAKTOR POTIA KANG (SEPUPU PUA CHU KANG) aku tu utk buat kan jugak makeover kat blog derang.. ha ha ha GOOD LUCK la ye abam POTIA KANG

NOTA SERIUS: POTIA thanks for everything... jasa mu akan ku kenang sampai bila-bila... ini adalah satu PENGHARGAAN yg tak ternilai buat PPP selain dari pertolongan yg sering diberi oleh MR.COPY PASTE pada aku dan juga perkara2 yg melibatkan blog PPP... hanya Allah saja yang mampu membalas segala jasa dan budi baik kalian. Speechless jap.... Sebab blog aku ni bermula dari 0 tapi alhamdulillah dengan sokongan kawan2, yg tak putus2 bagi aku semangat tuk terus berblogging... maka aku kuatkan tekat aku... ku tolak tepi semua perasaan "mood ke laut" itu jauh2... dan blog aku ini masih terus bernafas sehingga saat korang membaca entri aku ini, disebabkan kamu SEMUA... (TAK ADA SESIAPA PUN YANG TERKECUALI... )  thank u all... I LOVE U WITH ALL MY HEART 

thank.u.ALLAH.for.giving.me. true buddies
@
paripariputih.blogspot.com




Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

39 comments:

  1. makin cantik n tak berat pon ppp

    tahniah

    xde spe nk ejas blog aku ke errr

    ReplyDelete
  2. untung la kak pp.. ok dah.. xberat mcm selalu tu.. nak buka pon loading je...

    apapon benapas la sekejap.. aq tau semen kt dindingtu blom kering.. nnt aq tolong keringkn guna pengering lambut... eh?? hahaha

    ctik dah kak.. nampak dah keayuan d ctu.. xde dah garang2merah...

    ReplyDelete
  3. huwargghhhh..untunglaaa T___T

    ReplyDelete
  4. ehh, blog siapa ni? blog siapa ni? mana blog ppp??kekeke :P

    ReplyDelete
  5. dah cantik blog ni... ringan jer...

    ReplyDelete
  6. wah... cantik plastik surgery ni..w2at kt negara mana?hikhik...
    mancung hidung,pipi gebu dah,hehehe

    anyway,,,kemas ,nice and loading pun laju,..gud job potia..:) hihihii

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum kak.

    As i said..saya suka rupa baru ni. Cantik! Hehehehe. Dan paling penting, lagi ringan dari yg sebelum ni ^_^

    ReplyDelete
  8. Iffah Afeefah... Owhh! Aku ingat tadi ko kata aku yg makin cantik he he he rasa nak blushing la plak kan... keh keh keh >..<

    p/s: ko tukau le jadi pari2 insyallah senang nak buat permintaan keh3 >..<

    ReplyDelete
  9. khairolina untung x untung la aku yg untung POTIA pensan ha ha ha =..=

    erk.. apakah selama ini blog PPP nampak lebih kepada KEMACHOAN ke?? ha ha ha >..< sian aku :P

    ReplyDelete
  10. Mk Syahir alo lo lo meh sini meh... come to mamam boleh aku lepuk sedas dua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  11. miko mohon jan sesat ke blog lain... kalau rasa2 nak tersesat mohon guna GPS atau GPS MANUSIA (peta) he he he ^..^

    ReplyDelete
  12. Cik Puan Izan ye?? Mekacih... ringan? agak-agakle kan berapa kilo tu?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  13. wah..dah tak berat da.hehehe. owh, itu rupanya encik potia ye?? first time dapat tgk dia..hehehe

    ReplyDelete
  14. zaxx aa'aa ko survery2 wat kat mana ni... ko nak buat jugak ke?? aku rassa best ko buat kat SINGAPORE keh3....

    apakah =..= aku terpinggir... sampai ati ko ketepikan partner tissu ko ni?? :P

    ReplyDelete
  15. Tinta Lana walaikumsalam :) hu hu hu santek... dan ringan.. ha ha ha ko hade??

    p/s: ayahnda dah balik ke lum?? jan lupa ya menda yg bernama makanan tu tinggalkan kat akak sikit keh3 ^..^

    ReplyDelete
  16. boni kacak a'aa dah ringan rasa leh melayang2 dah ni... ha ha ha..

    erk?? apakah sblum ni x penah ke tengok wajah jelitas potia?? ha ha ah >..< ye itu lah dia lau berdepan2 ayu jer sopan santun gitu mcm mompan malaya terakhir lagi... ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  17. nice agt mama.. :)
    kite sukee sgtt..sbb tenang je wane biru neh..ta berat..loading pn cepat je kuar..kite nakjgk abam potia..hihiks! =)

    ReplyDelete
  18. aik? bukan feveret PPP merah ke? ekeke

    ReplyDelete
  19. Yana Sakura masuk ko ni aku rasa dah beberapa org ckp ringan nak masuk... Aku rasa lau 2-3 org cakap yg sama mau rasanye koran masuk sat lagi suma pakat2 terapung ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  20. Zarif niat di hati tu mcm tu la, tapi aku dgn berat hati terpaksa tukar kaler kesayangan aku tu kan ex aku dulu kata klw kita cinta sesuatu kita harus berkorban he3 ni aku ikut pesan dia le ni... Muah ha3 x de la utk maju kita harus berani buat perubahan

    ReplyDelete
  21. mata nih terus tertumpu pada photo .
    banyak makanan atas meja .
    walaweyhhh :)
    haha ~

    ReplyDelete
  22. sgt untung..haha...ni msa open house ritu erk gmbr..

    ReplyDelete
  23. yoon da-hyun nampak sgt ko tengah lapau ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  24. hazwan hairy yg sgt sgt funnn ha ha ha... yo gambau open house ri tu :)

    ReplyDelete
  25. ehhh, fiza silap masuk blog ke ni?? mana blog kak ppp? heheh :D wahh, memang lain bebenor.. perubahan yang drastik.. ^__^ terliurnya tengok makanan atas meja tu :D

    ReplyDelete
  26. <------ org sini jeles.
    hahaha ..
    wah romantik nyer korang bermanja2.
    ehhh oppss pa gangnam style.
    ehehehe :P

    cantek blog mu bayammmm~

    ReplyDelete
  27. FIZA Ko bek-bek nanti lau sesat sapa nak cari ko?? Ni dah malam ni.. he he he alo lo lo terliur air liur nak amek tissu ni ^..^

    ReplyDelete
  28. mici ko nak join ke bermanja-manja cenggitu..?? meh meh sini ha ha ah... dey apakah...?? Bayam... stahu aku yg suka bayam POPEYE jer mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  29. okeh... 1stly. ringan.. mudah nak masuk :D

    2ndly... cantik.. biru mata memandang best!

    3rdly.. kena pakai kanta sebab font ppp kecil hehehe.. tapi xpe akan aku gagahi juga membacanya..

    lastly.. masih sengal macam dulu dan aku suka :D

    ReplyDelete
  30. Datin Nong no 3 itu paling kesukaan aku tak bole ubah dah yg tu... ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  31. eh bro potia pengsan ya?? kah2....

    hola kak ,nmpk kemachoan masa kaler merah gtu... skrg nmpk keayuan dah mcm kak pp sweet gtuu lorhhh....

    ReplyDelete
  32. Erk macho?? tak pasal lak aku kaler merah tu rupe2nye nampak macaho?? keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  33. punya selok belok cite dia. last skali nak time kaceh kat potia ja.. tudiaaaa.. haha

    ni ke berwajah baru? yeay tmpak kemas dan anggun gitu

    ReplyDelete
  34. ok laa, loading x berat & template kemas ^^

    ReplyDelete
  35. Aesya Zealous ko ni agak-agak le pung.. kan aku tulis nak bagi PENGHARGAAN kena la special.. tak kan le aku nak tulis 2 baris jer.. ha ha ha KO HADE??

    ReplyDelete
  36. caliph shuriken mekaceh.... rajin2 le terapung kat sini ek... dah ringan kan?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  37. akak, saya ni dr kecik sgt teruja dgn kaler biru blue ni.. makeover yg sgt menarik. cantik, haah xberat dh.. (eh,eh kemain je kan kita nak komen org) maaf ye kak sebab kita cakap byk kt sini :)
    errm, pls send regards (byk2 ye) dekat abg yg kat atas tu *_^
    terima kasih kak

    ReplyDelete
  38. baby bek ko ckp terus terang ko suka dan teruja sgt2 kat kaler biru tu ke atau kat abam potia tu?? mua ha ha ha insyallah.. eh bukan ke ko selalu bw kat blog dia?? >..<

    ReplyDelete
  39. wah blog sape ni? catik ..kemas... untung lah ada org edit blog.. ekekeke... eh! knp Potia jadi mcmtu muka dia? knp lain?

    ReplyDelete