Orang Ke 3

Apa benda orang ke 3 pulak aku citer ni kan?? Bukan ke ni malam ke 4 dalam minggu ni?? He he he hari Khamis malam Jemahat lak tu kan??? (Ha mula le tu aku sebut malam Jemhaat kemain lagi bulat mata korang kan?) Aku ada satu SOKLAN CEPUMAS... tuk korang sebenarnya.. Pernah ke sepanjang umur hidup korang, dalam hubungan korang ada orang ke-3.

Korang Orang Ke 3 Ke... Atau Mangsa Akibat Orang Ke 3?? Ha ha ha


Tak kira la orang ke 3 dalam rumahtangga ke, dalam persahabatan ke, dalam percintaan ke atau dalam pertunangan?? Ha details lagi aku bagi... orang ke tiga yang aku maksud kan ni bukanyer.. syaitan ke, orang yang menang di tempat ke 3 ke... atau orang yang memang dari dalam perut mak dia lagi dia suka no 3, no no no... not that no 3...

Yang aku maksudkan orang ke tiga ni ialah, orang yang mempunyai unsur-unsur bakal memecahbelahkan persahabatan, percintaan, pertunangan dan perkahwinan atau yang sewaktu dengan nya... Kadang-kadang disebabkan orang ke tiga ni le, orang bergaduh laki bini, boypreng dan golpreng bercekau macam panda kat lam zoo kat negeri cina, tunang dengan tunang berwrestling dekat depan public... ish ish ish. udah udah le jenab weh.. malu nengok dek orang ko  berebut jantan kan. JENAB: Hey sedaaaaaaaaaaaaaaaaaap! you.. what you care..?? (sekali dia speking daaa) ha ha mesti itu la jawapan yang ko akan dapat lau ko cuba-cuba masuk jampur (apa daa) kan dalam urusan kelambu orang keh keh keh!

Aku bukan apa saja nak tengok reaksi korang... kadang-kadang dalam perhubungan ni ada benda kita perlu bercerita pada pasangan, ada kalanya tak perlu mua ha ha ha... Sebab aku kalau kat pisbuk tu menda yang aku paling malas ialah.. mula mula kita accept dia jadi kawan.. ok pieng, pas tu men poke2, pun pieng, pas tu paling aku tak tahan PM... pas tu cakap manisnya ha ha ha... garuk kepala aku la... kalau macam ni boleh dikategori kan sebagai org ke 3 ke?? :P

Nak kata aku ni baik sangat pun x la kan.. (betul apa sekurang-kurang nya aku jujur..) Mula-mula setakat derang akan tanya dah makan ke hapa ke aku layan le.. tapi bila dah mcm lain macam jer.. harus la aku akan peram jer msg dia ha ha ha (nak pulak org yg aku peram msg dia kat pm tu, orag taman kat area-area rumah mak aku, yg dari kecik aku kenal, tak pernah lak bertegur sapa, bila msg2 dah kawin ni, dia pm sekali tu eden jawab le, lepas tu eh.. berkali-kali lak dio pm den.. pas tu siap cakap tak titun lagi ker... ha ha ha aku garuk ketiak lak kali ni.. so last dia pm aku tu, terus aku x jawab habes citer.. nanti aku layan kang, aku lak jadi unsur2 orang ke 3 lam umah tangga dia kan acano tu..keh keh keh...)

Dan sebenarnya aku x heran, ni bukan kali pertama aku kena... dah lali.. bukan setakat orang ke 3, kalau ikut-ikutkan menyampai ke 100 pung hado... ha... ko hade?? he he he...  (tapi no worries la.. i can handle this, serock-rock aku berjimba-jimaban ngan lu orang, aku tetap aku, binik orang dan mak orang keh keh keh) ingat tu PPP?? ~ peringatan pada diri sendiri daa.. korang apa tau?? Ha ha ah...K.BAI GOOD NITE ALI GATO....

kalau.aku.jahat.dah.lama.aku.selingkuh.mua ha ha ha.
@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

18 comments:

  1. syaf lah jd orng k 3 sbb orng yg pertama mak dia...2 lah hubugn kami sparuh jalan..walaupun dh bercndng nk bertunang dh pun...wkakaka

    ReplyDelete
  2. hah aku tak pernah merase lg

    tapi aku pernah la dingorat dengan ayat pelik2

    mmg jgnla layan

    seremmm

    ReplyDelete
  3. Hahahah. Aku suka kalau ada orang kedua, ketiga dan keempat. Hahah. Tentu-tentu sahaja menarik.

    ReplyDelete
  4. mama!
    best kut kalau ada owg ketiga...nnt leh main gaduh2..kih2

    ReplyDelete
  5. pernah terasa ada org ke3 dlm hubungan dulu (dia leh bagi pinjam kete kesygan dia kat pempuan lain sdgkan daku xpernah pun merasa duduk as a driver dlm kete tu walaupun dh kawan lama) then bila kita merajuk tanya dia knp camtu, jawapan marah dia adalah "kau siapa, dia tu siapa!) owh.. terlupa pulak siapa diriku yg sebenarnya ketika itu. sejak2 hari tu, i really dont care. do whatever u want to do. janji jgn kacau aku.. huhu, keras sungguh hati kita kak bila bercakap perihal 3rd party dlm relationship ni =(

    ReplyDelete
  6. org ke tiga ni memang dasar tak tau malu..umm.. kiwi penah je jadi cmni...tapi nak salah kan pmpn tu x buleh jugak.

    tepuk sebelah tangan tak berbunyi kan...huhu

    ReplyDelete
  7. sentap hati ni bila dikecewakan.. pengalaman mengajar diri untuk lebih dewasa.. hanya mampu tersenyum.. :)

    ReplyDelete
  8. Saya sokong...
    Yang penting kita pandai bawa diri..
    Kalau dah lain macam baik jauhkan doro..kangtak pasal-pasal tersangkut...hahahhahaa.
    Aku tempat kerja 90% perempuan Indo, Malaysia, Myammar..huh!!! banyak dugaan..

    ReplyDelete
  9. Belum pernah merasa lagi situasi cenggini.. tapi memang sakit kot kalau terkena kat batang hidung sendiri. T_T

    ReplyDelete
  10. Kalau sng, datang a lawat blog. Lama tak blogwalking. Slamat berkenalan. ^_^

    ReplyDelete
  11. pernah rasa..tapi dalam situasi berbeza.. complected akak T__T

    ReplyDelete
  12. org ke-3 mmg bole merosakkan hubungan yg istimewa

    ReplyDelete
  13. sperti yg kak pp tau la.. org ke-3 tu muncul dan secara tiba c dia nikah plok doh... ha ha ha(pinjam sat noh) mengong la... rupanya msg dgn laki org plak aq ni.. hahahah

    ReplyDelete
  14. pernah dulu menduakan hahaha...

    ReplyDelete
  15. PP kan comel bab tu la org suka nak ngorat, hehe ..
    org ke-3 ye?
    penah dulu aku diduakan.depan2 aku kantoi dia.aku hentak dia punya hp.tp tu bf lama. haha..aku dah tinggalkan dia.

    since now takde n harap2 takkn ada. takut kalo ada org ke-3/ doakan hubungan aku ni. hee..

    ReplyDelete
  16. Rasanya pernah kot... masa bercinta-cintaan. ex gal si dia datang mengoda. Tapi pasang surut perhubungan memang macam tu.. biasalah. masa masih cinta-cinta ni kita masih ada pilihan. Dia ada pilihan, kita pun masih ada pilihan. Dia curang? hurmm.. jom carik yang lain yg lebih setia. Tapi kalau dah kawin kenalah komitment.

    apa-apa pun jodoh yang ada sekarang ni kita tak boleh takbur yg ia akan berkekalan. Semua itu aturan tuhan tapi penting juga kita sendiri kena menjaganya. hargai ia semasa ia masih mekar. Kita tak tahu masa hadapan. Nurul n Ajai yang bukan main romantik pun bercerai.. moga-moga di jauhkan semua bala seperti itu. Amin.

    ReplyDelete
  17. ppp, gambar tu comel la :D

    ReplyDelete
  18. hmm org ke 3?

    hampir pernah. agak2 bau nak dtg, cepat2 undur diri.

    lebih rela jd org ke 4. haha pejadah 4

    ReplyDelete