Sang Tikus Menari2 Bila Si Kucing Tak Nampak Diri...

Wah ni kelas sastera ke apa ni kan?? Tajuk makaiiii!! Dah macam tajuk Novel la plak.. mua ha ha ha... Well peps, I'm back on track... walaupun not even 100% fully recover from my illness. Tapi memandangkan aku ni, jenis yang tak reti nak duk diam kan (sebenarnya malam tadi lagi aku dan warm up gi kacau2 org ha ha ha) Bosan aku la.. asik terbaring mengadap TV yang bercakap, tapi tidak berinteraksi dengan aku... I need something that can talk and giggle with ok.. Ha ha ha dan sebab tu le aku pagi2 dah terpacak dok mengacau some of my blogger buddies

Ok i guess this is my first entry?? For today?? Eh nampak gaya mcm nak buat banyak jer lagi entri tu kan?? Besala aku, lau dah sihat... mulala nak buat Entri Marathon... (gila ko, dah berapa hari aku tak menaip, jari jemari aku ni dah put on weight dah wey) ha ha ha.. naa!! just kidding... Ok, jadi topik entri aku kali ini adalah, seperti tajuk kat atas tu la... bila Si Kucing Tak Nampak Diri.. Si Tikus Suka Menari-Nari...

Aku rasa situasi ni selalunya berlaku di pejabat-pejabat, bilik-bilik darjah, kedai-kedai.. perabot, belacan (eh apa kena mengena belacan ngan topik ni kan) mua ha ha ha... dan di mana-mana ceruk dunia sekali pun.. isn't it?? Cuma aku agak musykil la, lau menda ni terjadi kat dalam deck2 kapal (EN.ROMEO penah ke terjadi??) atau dalam kapal terbang, kapal selam mahupun kat dalam kereta kebal.. apa la agaknya akan terjadi seterusnya ek?? Ha Ha Ha.. memang tak dapek den nak bayangkan. Aku rasa-rasa, ada gak yg kapal dok langgau pulau, kapal terbang dok lending atas gaung, kapal selam naik ke darat dan kereta kebal dok lalu-lalang dekat taman2 perumahan... ko hado??  Mua ha ha ha >..< Dah! Dah! Jom kita layankan dua gambar yg betul-betul kejadiannya ek.. bukan tipu ne.. Yg kat White Board tu, memang aku dan rakan2 sekongkol di pejabat yang buat, pas tu siap post kat PISBUK suh boss baca.. ha ha ha boleh.. ada beran mau buat cenggini??? Nakal tak nakal aku neh?? >..< 

Ha ha ha BOSS kiterang siap balas balik melalui WhatsApp : Boss tak ada... buat kerja baik baik keh3 (nasib mood dia tengah baik masa tu... lau tak ha ha ha sendiri mo ingat la... :P) ko hade nak buat kat opis ko cenggini??


Ni lagi x boleh bla... Ha ha ha yang ni kawan aku snap kat restaurant Cina yang dia makan ari tu... Agak hilang akal ke hapa?? Ni aku syak... boss dia pung bersekongkol ni... gimik jer ni.. ha ha ha...


He he he nape?? Tak Caye?? Caye lae... 

P/S: LINA thanks for the TIPs :) really appreciate it 



Ok sampai sini dulu... need to walk away from my lappy... kena tukar uniform "supermom" dah... untuk rutin Saturday aku... kemas, masak, sidai kain, bawak baju anak gi dobi etc...etc... penat?? There's no istilah penat dalam KAMUS DIARY HIDUP KU :) ~ selagi belum tutup mata, kerja-kerja kerja.... papai alls till we meet again in my next entry  ya.. ^..^

alhamdulillah@paripariputih.blogpsot.com


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

29 comments:

  1. yahoo boss takde.. haha.
    boss takde maka sendiri jadik boss,kaki atas meja,tangan ke dada.
    hahaha >____<

    ko ni memang nakal.

    ReplyDelete
  2. Kak zan hari2 pakai uniform supermom lepas gantung uniform misi 10 tahun yg lalu...laaa dah lamer rupanya kak zan bertitle exstaffnurse!

    ReplyDelete
  3. Hahahah. Benda ni takkan berlaku atas kapal sebab kapten senantiasa ada. Kalau dia turun darat, chief officer ambil tugas dia. Kira memang takkan berlaku. Hahah. Cuma kalau waktu kerja, dia tak ada, bolehlah buat kerja cara sesuka hati. Hahah.

    P/S: Nama betul, dah pm dekat FB. Hahahahahahahahaha.

    ReplyDelete
  4. bila bos xde memang la happening ofis.. huhu, tp ujung bulan tunggu la dia punya muka cam apa je kalau target tak achive. slmt berhujung minggu semua =)

    ReplyDelete
  5. Tudiaahhhh.. Naya kalau boss baca.. HAHA

    ReplyDelete
  6. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete
  7. cop tempat dulu..

    *cam tu boleh????

    ReplyDelete
  8. Michelle Hopell bah ha ha ha ko aku tak heran bah.. ko tu kan ketua kelas eh?? kampung dusun mmg la gangstarz segala gengster eh? tul ke keh3 >..<

    ReplyDelete
  9. Norhaizan hakim erk saya (keh3 first time gunakan perkataan saya... pelik lak rasa :P) bukan jer kena pakai uniform supermom utk saturday working mother + supermom boley?? >..<

    ReplyDelete
  10. Romeo Laut ooo cenggitu ek kaedahnya ... paham paham aku ingat... bole suka2 hati jer biarkan kapal tu jalan sendiri... maklum la skrg ni kan sume pakat2 guna automatic gate pun automatic... lau boleh basuh muka pung ada robot yg tulun buatkan ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  11. Romeo Laut ooo cenggitu ek kaedahnya ... paham paham aku ingat... bole suka2 hati jer biarkan kapal tu jalan sendiri... maklum la skrg ni kan sume pakat2 guna automatic gate pun automatic... lau boleh basuh muka pung ada robot yg tulun buatkan ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  12. baby comel owhhh jadik ko ni termasuk la dalam group2 yg suka berjimba2 bila boss tak de ek?? he he he same le kite ^..^

    ReplyDelete
  13. ZWAN SABRI masalahnya boss aku mmg dah tau pung acanor tu kan?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  14. Outbound di malang thanks aku kan kunjungi juga blog kamu yg bila kelapangan nati.. makseh dong lewat kemari mua ha ha ha >..< senang banget dpt kenalan dari seberang... >..<

    ReplyDelete
  15. Datin Sri Nong KALAU KO BOLEH AJA BAH ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  16. wah!!!!!!!!!! bestnya bos x dew..kihkih
    akak! alhamdulilah dh makin sihat kn? :)

    ReplyDelete
  17. Zul De Alexis kiterang boss ada ke takde sama jer perangai masing2 sengal ha ha ha >..<

    Alhamdulillah semkin pulih ni :)

    ReplyDelete
  18. sama jak kita kak..klu bos xdak... huh mengalahkan bos plak ni.. hahaha...

    sihat dah ke?? syukur alhamdulillah.. sory la bru komen.. line bb xelok.. ni pong g uma kakak aq semata2 nak on9 n komen entri ni.. muehehehehe

    ReplyDelete
  19. hohoho... Datin PPP, aku baru baca dgn bersungguh hati n3 ini dah ya.. sungguh hebat bos PPP, boleh gitu erk?

    tu yang kat kedai tu lagi gempak! maunya aku makan kat kedai tu ekekekeke...

    ReplyDelete
  20. aku tkde boss

    jadi aku tak paham rase xde boss tu heee

    ReplyDelete
  21. Lina aku rasa bukan kite due jer cenggini la.. i guess almost everyone ha ha ha...

    thanks dear aku dah beransur2 sihat ni alhandulillah :) next time mohon jan susah2kan diriko nak gi sana sini... semata2 nak mengomen n3 aku yg tah hapa2 tah ni ok? Ingat tu..

    ReplyDelete
  22. Nong cam aku ckp le.. time mood ok hebatla.. lau tak ha ha ha masak gak dibuatnya :P

    kedai cinta tu bah.. nda halal bah.. ha ha ah

    ReplyDelete
  23. iffa mohon cari kerja segera agar ko dapat merasa susana camner lau ada bosshhh ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  24. ni lah yg terjadi bila bos cuti... nak nakal pon wa tak kisah tp bila bos skodeng menggelabah masing lari wat kerja masing2 ekekekeke..

    ReplyDelete
  25. Eh mana PotiaCasaDelarossa tahu?? cam penah kena je ni?? keh3 >..<

    ReplyDelete
  26. pehhhhhhhh,sempoi la restoran cina tu,haha

    ReplyDelete
  27. onie sempoi + sengal ha ha ha >..< but it's a good promo tau :)

    ReplyDelete
  28. Hahaha waktu sekolah dulu cikgu xde mcm ni lah, yang pengawas mcm aku ni yg tunjuk belang pergi main2 dkt luar kelas =.="

    Kelakar betul restaurant tu xD

    ReplyDelete
  29. hehehe xpela kak.. uma aq ngn uma akak aq xjauh pon... 1tmn je kot.. cuma adelah beberapa uma kena harungi tuk smpi rumah akak aq tu.. hehehe...

    bunyik cam jauh je kn???

    ReplyDelete