12.12.2012 No Apa Ni?


Figne!!! Nape idea tak datang lak ni??? Makin lama makin lembab idea menulis nak datang... kabur-kabur jer dia datang... menyorok-yorok di celah-celah pintu kamar?? Eh macam tajuk lagu lak ha ha ha... meh meh,,, mai cek nak cita kat angpa sume.... korang nampak tak nombor kat bawah ni?? Ha lau korang nak tau ini le tarikh bezday aku... tak berapa bulan jer lagi ni...  cantik tak nombol hari lahir aku tahung ni?? Hu hu  hu ko hade?? Aku tau.. mesti korang cakap lam hati... eleh lama lagi... kecoh jer mama ni kan?? (Ye le tu dok ngutuk aku sesedap rasa ko jer kan)... eh mesti le aku happy... Tapi... tapi kan... ada lak yang kata tarikh ni... ermmm tarikh akhir zaman :( erm... (Hanya Allah jer yang tentukan hari tu nanti...) dalam suka suka ni aku tanya pada diri sendiri.. dah cukup ke bekalan aku nanti?? Gi  haji belum... Nganji Quran masih lum khatam (yg dulu2 tu dah 3 kali le khatam) ni yang aku belajau malam... solat aku cukup ke?? amal ibadat aku pung?? Hurm kalau di pikir-pikir balik.. aku rasa mcm nak reverse jer masa kan.. tapi mustahil...


Oh ya tahun ni lau aku sambut hari lahir, genap le umur aku 42 tahun... tua dah >..< tapi alhamdulillah... aku masih lagi diberi kesihatan yang baik... jadi mohon jan lah lagi korang muskil ngan umur den ni yo?? Ha dah terang-terang aku tulis kat sini.... kalau korang kata tak caya... tak dapek le den nak nolong lagi.... ha ha ha... Petua aku?? Kalau korang tanya aku tak amalkan apa-apa petua pung... tapi yang pasti aku suka gelak... baik masa menulis dlm blog, bercakap dlm phone atw pung kat luar.. lagi satu perangai aku yang tak ubah2 dari kecik... kuat menyakat orang... tapi yang paling tak le blah perangai aku ni... kuat merajuk... (ha ha ha malu den... ) tapi itu la aku.. tak de yang istimewa pun dengan insan yang bernama PARIPARIPUTIH ini... aku pun macam orang lain jer... 

Ha ha ha mohon jeles sket-sket udah ek... aku harap bila dah masuk umur 42 ni aku masih lagi nakal macam dolu-dolu.. dah ehem2 maintain cute.... >..< 
mue he he he...  (mohon lompat kijang 42 kali)

Dan aku harap masa hari jadi aku nanti, 
ada lah orang (zul ak) buatkan aku kek setinggi ni he he he


Mueheheheh... nak hadiah cenggini boleh?? 
(nak siap ada ekor cam tu gak) >..<


Tapi yang lebih afdal.. doakan la supaya aku aku panjang umur, murah rezeki, dipermudahkan kehidupaan dunia dan akhirat dan sentiasa bahagia di samping orang2 tersayang dan teman2... itulah hadiah yang paling berharga bagi aku :)...
P/S: Tapi tahun ni 12.12.2012 jatuh pada hari RABU...:( 
nak celebrate kebenda tengah2 minggu kan??


aku.tak.de.idea@pariparipuith.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

35 comments:

  1. selamat hari lahir..semoga pnjgumur dan dimurahkan rezeki..:D

    dlm mimpi je lh dya blh bg hp tu.dya pun xmampu nk beli hp mhl cenggitu.haha

    ReplyDelete
  2. dya bunga alo lo lo so suweeet... ussah kan ko aku pun sama ha ha ha >..< thanks ya... awal lagi ni...

    ReplyDelete
  3. erm lawa besday ko nye tarikh eh

    nak adiah eh?

    kasih sayng ley x?

    ReplyDelete
  4. Iffah Afeefah... nak nak.. itu lagi tiada nilai :) ha cepat2 mana kasih sayang ko tu?? :)

    ReplyDelete
  5. tiba masanya nanti...ada la dapat gift dari kawan2 mahupun sedara mara huhuhuhu...

    nak wish lambat lagi kan

    ReplyDelete
  6. Telor Power ha ha ha aminnnnn.. haa aa lagi 2 bulan lebih :)

    ReplyDelete
  7. nk telor busuk x??

    ReplyDelete
  8. piko nak demand sket sbb bezday kae?? nak telur setengah masak taruh kicap dgn lada sulah bule?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  9. errk, tingginya kek mama mau..
    hehe, xde pe pun dengan umur tu mama. janji mama terus sihat, sentiasa dimurahkan rezeki, terus diberi kekuatan utk melalui hari2 mendatang.. terus tenang & bahagia bersama2 mereka yg ada di sekeliling mama..
    ~mama, kita nak kawin 20.12.2012 hehe.. *dalam mimpi boleh la hahaha

    ReplyDelete
  10. Happy upcoming bufday . Hahaa . Ehh mama 42 ? Serious xpercaya . Akuuu xpercaya *alaa2 liyana jasmay*
    Anyway semoga mama sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki yea :D

    ReplyDelete
  11. baby comel... boleh jer... erk dah ada calon tak nak tawen 12.12.2012 ni ha ha ha.... >..<

    ReplyDelete
  12. unsecretostory ha ha ha aku nyanyi balik lagu siti nurhalija.. percayalaa.... ha ha ha >..< thanks for your warm wishes :)

    ReplyDelete
  13. Semoga dipermudahkan segala urusan mu

    ReplyDelete
  14. alaa..xde celebration ke?baru nak suruh mama beli baskin 4-5 kilo nak buat party ajak kawan2 caer :P

    selamat maju jaya mama..love u forever n ever <3

    ReplyDelete
  15. nak bgtau ..jumaat ni 19 hrbulan beday kitewww...


    pas jupe gan ppp , segan nak ckp aku n kau..segan !!

    huhuhu

    apa ada pada umur..
    42 tu ANGKA je.

    PPP , nampak tak macam 42 tau...

    ReplyDelete
  16. kalau yg dh lepas kita wish 'happy belated bseday'

    kalau yg tgh2 berlaku kita wish 'happy besday'

    kalau yg akan datang? err kita wish 'happy future besday kot' :P

    happy future besday ppp :)

    btw tak buat2 mkn ker hujung minggu sempena ulangtahun kelahiran tu?

    ReplyDelete
  17. arghh! kantoi dh umo dgn budak she shi, kehkeh

    nyway have a very happy birthday mama, have a blast! even weekdays pun, kuhkuh. gua doakan lu sentiasa murah rezekinya, hepi hatinya, deberkati olehNya, ameeennn.

    ReplyDelete
  18. xlama lg laaa... huhuhu.. untungla kak pp xlama bday... cntik sungguh tarikh tu.. tarik pilihan raya ke?? hahahahha

    ReplyDelete
  19. selmat hari lahir..moga panjang umur n dimurahkan rezeki..aminnn hihihi

    ReplyDelete
  20. horey! nk mama masak sedap2...nak zul ak wat kek sedap2...yes2/// zul n mk dtg mkn ja..haha

    ReplyDelete
  21. Mk Syahir nak ke?? buat celebration pesta buih sabun sambil makan eskrem ek?? ha ha ha...

    p/s: lab you too poeber and eber :)

    ReplyDelete
  22. CikZaitul oh! ala apa ko nak segan... ok special wish for you SEMOGA DIHARI KELAHIRAN KO PD 19HB NI... AKU DOAKAN SUPAYA KO DIPANJANGKAN UMUR, DIPERMURAHKAN REZEKI, DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN, DAN SEMOGA CEPAT2 NAIK PELAMIN... TERINGIN NAK MAKAN NASI MINYAK KO NI :)

    ha ha ha ya... age is only a number... tapi ia juga merupakan satu peringatan kepada kita bahwasanya mati itu semakin mendekati kita :)

    ReplyDelete
  23. THANK YOU COUSIN (MIKO) HA HA HA ... SUKA AKU BILA SI MIKO JADIK COUSIN :)

    niat hati tu ada gak nak wat makan2, but it would be good if can makan2 with my cousin ni kan?? eh?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  24. Zyra Roxx babeh... senkiu senkiu... aminnnnnnnnnnnnnnn jugak.. ha ha ha >..< mohon ko buatkan kek 21 tingkat jugak utk aku ek.. tu pung aku kira 1/2, price lau tak ko kena buat 42 tingkat ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  25. khairolina ha ha ha cantik cantik mcm aku gak kan?? eh a ha ha ha >..< mohon pak PM x wat masa tarikh ari jadik aku tu... i want peace plssss....

    ReplyDelete
  26. inche hlovate thank you dear ^.^

    ReplyDelete
  27. Zul De Alexis meh meh aku masa spesel tuk ko.. walaupun patutnya ko yg masak tuk aku sempena arik jadi aku kan?? ha ha ha mohon Zul ak wat kek ceklat tabur coki coki manyak2 atas dia ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  28. dulu phat ingat nak amik tarikh ni utk kawen tp dah jodoh awal so x jd la hehehe

    ReplyDelete
  29. Phat lau tak boleh le kite celebrate together2 ek?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  30. selamat hari lahir..semoga dipanjangkan umur dan sentiasa dimurahkan rezeki...amin...

    ReplyDelete
  31. Salam.

    Advance kakak ku ini,hahahah.

    Selamat menyambut hari lahir yang bakal menjelma nanti.. :)

    Ok, next wishes kita smbg bila tiba hari ya..insyaAllah >_<

    ReplyDelete
  32. boni kacak... mekaceh.. ha ha ha rasa terover retis lak aku dah >..<

    ReplyDelete
  33. Lana.. terlebey suda den ni ha ha ha... insyallah kita tunggu le sama2 kan... >..<

    ReplyDelete
  34. bua bday party besar-besaran la ye.leh la kitorang serbu ramai2.hoho

    ReplyDelete