Aku Di Lamar... Siyess...

Fuh!! Berpeluh-peluh aku pagi tadi... duduk tak selesa... makan tak kenyang (pada hal macam-macam dah aku belasah)... tapi naseb baik la mandi basah... eh?? Basah?? Apakah?? ha ha ha (nasib bek... sebab aku mendapat berita ni, sesudah aku touch down kat office)... gelabah gila aku dibuatnya... rasa excited ada... terkejut ada... sedih ada... boleh kata 1001 rasa BABAS la aku rasa bila mendapat lamaran tu...

Agak hilang akal tak, korang rasa orang yang melamar aku tu?? Dia tak tau ke, aku ni sudah mempunyai kekasih gelap awal dan akhir... (siapa?? mesti le en.somi ku >..< kan), perghh!! apa aku nak cakap dengan dia nanti?? Gila ke aku?? Nanyok ke aku?? Tegar ke aku??? Atau pun orang yang melamar tu yang mungkin hilang ingatan atau bakal kehilangan gigi dia dalam 5-6 batang keh keh keh...

Aku pun terkejut beruk makyeh pagi tadi... perghhhh! Gila sioooootttttt tahap apa punya orang la aku ni kan?? (haaa! haah! tu mesti le dah terang-terang nak kondem aku tu kan?? ~ tanpa usul periksa.. mencik! mencik! bangcikkkk tau....)


Tapi.. tapi.... ada tapi tu... baca lu sampai habis.... aku taklah seperti yang korang sangka.. sebab sebenarnya aku ni baik... dan masih waras... mueh he he he... mohon jan la cuak ye pada lamaran di atas... sebab yang sebenarnya-benarnya AKU TIPU je tu.. citer yang betul mohon baca di bawah ni... :P keh keh keh...

Oooooooooooooo (ha ha ha panjang aku punya o) kaedahnya... aku dapat oper kijo.... mue he he he (maaf ye demi keselamatan MAK JEMAH NEGARA... kawan aku tu, maka aku terpaksa edit gambau dan nama dia serta syarikat tpt keja dia.. ) tpi sebenanrya lebih kepada nak menjaga hati banyak pihak... (ceh.. budget jawapan retis yang nak kawen ngan somi orang lagaknya ha ha ha)

Tapi macam korang senirik nampak jawapan 'SELAMBA ROCK' aku di atas kan?? Ye.. aku tahu syarikat tu, kalau bagi offer bukan ciput-ciput... dan dengan berbekalkan kemahiran aku yang dah nak dekat sama lama dgn umur dinosaur di zaman batu dulu kala... keh keh keh.. aku pasti akan "up-up on the way" le gaji yang ditawarkan di samping benefits-benefits sampingan ala-ala "lenggan mak limah" gitu.. ha ha ha... tapi bukan wang ringgit yang aku cari (cecewah...) yang aku cari adalah keselesaan... dan kepuasan dalam bekerja... mungkin ramai yang akan kata "menggong" ke hape si PPP ni tolak tawaran yg cenggitu rupa adanya... ye memang aku menggog.. ha ha ha (bak kata lagu ni SUDAH CUKUP-CUKUP SUDAH) aku dah serik bekerja dengan orang-orang AYAM BELANDA... bukan merajuk... (sebab pernah kena retrench dulu...) tapi.. dah tak minat... =..=

Well Said Mueh eh ehe >..<


Tapi biarlah.. umur aku pun dah meningkat.. tak manis kalau aku melompat-lompat seperti rusa nani... (eh ada ke rusa nama nani?? Ha ha ha...) kan... (pada yang baru menapak dlm dunia pekerjaan... berpindah-pindah kerja adalah sesuatu yang negative di mata interviewer. Mohon bertahan dalam sesebuah pejabat tu tidak kurang dari sebulan - TIPS.. ni ...) nak ikut, ikut.. tak nak terpulang... So pada yang melongo (mulut ternganga dengan luasnya) tengok tajuk entri aku di awal tadi... mohon katup kan balik mulut serta rahang korang rapat-rapat ye.. ha ha ha... Sekian entri sengal aku di hari Isnin yang berbahagia ni.. 

P/S: Sebagaimana setianya aku pada sesebuah ikatan percintaan, perkahwinan, begitu jugaklah setianya aku pada syarikat dan boss aku... he he he ko hade?? >..< (boss muhun upkan GAJI wa tahun depan boleh?? ha ha ha ^..^)

i.must.be.insane.rejecting.some.goldmine@paripariputih.blogspot.com



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

29 comments:

  1. yeayy..sy dah agak dah..muehehehe..wah..on the spot je make decision..hebat akak :)

    ehh..ada lobang kerja untuk fresh garaduate rojer2 la saye akak eh :p

    ReplyDelete
  2. Mk Syahir - muhun la resume barang selai dua kat akak.. dan tulung huraikan ko punya bidang tu...

    p/s: ang dah register tak dgn mana2 agency perkerjaan tak?? this is very important... :) mohon register.. ok

    ReplyDelete
  3. makan tak kenyg? ai, balun mcD td time lunch tak kenyg2??isk :P

    perghh perghh..pkerja berdedikasi la katakan. rmai yg nk memancing bkerja dgn mereka...bgus2..tp kn klu gji tu 10x ganda dr skrg, perghh perghh...lumayan...haha sj nk provoke. :P

    ReplyDelete
  4. miko a.k.a leakedknowledge as i said in the bracket (pada hal macam-macam dah aku belasah)=..= ha ha ha kenyang sebenar2nya nehh... burppp!!

    Dedikasi.. la sgt.. ha ha ha.. malas dah miko mmg ikut kan nak grab yg better offer tapi memandangkan ramai orang ramai lak cengkadak nya nanti.. biar la ppp bahagia di sini.. berpegang pada rezeki dimana2 :) takut2 nanti, lagi byk duit kita takut lagi kurang ingatan kita padaNYA (nauzubillah)

    ReplyDelete
  5. eleh tgk tjuk pn dh xthu..ehek

    ReplyDelete
  6. Nyamuk Terbang eleh aku png tahu tgk ko punya typo tu he he he >..< jom kita terbang sama-sama nak?? paripari dgn nyamuk bukan lebih kurang sama ke?? ada sayap keh3 >..<

    ReplyDelete
  7. Wah akak.. Kita pn syg kerja kita, bos kita, huhu.. Hebatla akak xpyh fikir2 nk bg feedback terus jwb.. Klu dh slesa biarkan aje... Tp sy plg slesa duk rumah je. Huhu.. Tunggu dpt laki kaya la jwbnye hehe

    ReplyDelete
  8. Kdg bile dah sebati keje itu dgn kita, mmg rasa syg nk lepaskan..


    P/s : ada keje Kosong lg tak? huhuhuhu...

    ReplyDelete
  9. @baby comel... ha ha ha aku lagi lak.. klw dapat nak bersara jer boleh... ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  10. ♥ Nana BamBam ♥ tau tak po.. eden lagi malas nak tukau2 kerja.. hiassyy kerja kosong ada tu yang aku dapat offer tu amek la.. ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  11. Aku memang akan rembat sahaja offer yang lebih tinggi. Hahaha.

    ReplyDelete
  12. Romeo Laut andai aku jugak berfikiran spt ko.. tapi aku dah tak kuasa... ha ha ha memang syiokkk oh gaji besau... tapi dalam hati kecik nak gi tempat baru... tu yg aku maleh pikir.. :P ang tak pe aku galakkan sbb ang masih muda belia... :) mohon kumpul byk2 duet.. >..<

    ReplyDelete
  13. tadi saya mati mati terpikir akak dapat jemputan dari nuffnang pergi event besor2..

    btw, kalau dah setia sehidup semati dgn job sekarang REJECT terus yang tu... keh3

    ReplyDelete
  14. baru nak ucap tahniah -.-

    ReplyDelete
  15. Cik Amal tak yah le nak bermati-matian sebab aku ek?? keh keh keh.. tak de maknenya nuffnang tu nak jemput aku.. duit aku tu tak berubah2 dari tahun 2010 sampai le skrg asik 26 hengget =..=

    ReplyDelete
  16. StuntWomanWho :) TAHNIAH ha ha ha itu menunjukkan yg ang tlh membaca entri ni dengan jayanya dari hujung kepala menyampai le ke nota penghujung ibu jari kaki post aku neh.. keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  17. best cite the proposal tu.. ^_^

    ReplyDelete
  18. miz ruha... =..= aku henngat ko kata entri aku yg beshhhh >..<

    ReplyDelete
  19. wah...wah..wah... hebatlah smpai kena lamar-lamar :D

    tapi Datin PPP memang jenis setia.. bertuah le bos Datin ni kan.. ada staff yang setia. Tu wajib bos naikkan gaji tu :D

    kerja.. paling penting selesa ye tak? gaji tinggi kalau tensen memang tak lama jawapannya :D

    ReplyDelete
  20. @nong sebenarnya aku dah tak larat nak gi interview... tukar tempat kerja.. tukar meja tukar kawan2 tukar enviroment... :p

    ReplyDelete
  21. setuju tu...dalam bekerja, keselesaan adalah perkara yang paling utama...

    ReplyDelete
  22. Boni Kacak.. yup... bila selesa fikiran tak tension baru boleh buat kerja dgn dedikasi :)

    ReplyDelete
  23. Boni Kacak.. yup... bila selesa fikiran tak tension baru boleh buat kerja dgn dedikasi :)

    ReplyDelete
  24. mohon bos naikkn gaji pekerja setia ni :D

    ReplyDelete
  25. amranaiman AMINNNNNNNNNNNNNNNNN :) terima kasih atas doa tu :)

    ReplyDelete
  26. akak ada kerja kosong x?

    x kisah kerja aap zul sanggup nk kerja dr bawah nie...nk cr duit..uhuhu

    ReplyDelete
  27. Zul De Alexis... kerja kosong kat mana sini?? Ada.. tapi kena bertabah rajin carik :P

    ReplyDelete
  28. terkezut..ingtkan bakal dpt papa baru,hehehehe..wa respect kt mama dpt wat keputsan bijak.>:)

    ReplyDelete
  29. Zaxx ha ha ha .. agak2 le lau ang nak dpat papa baru :p

    a'aa aku dah malas dah beralih-alih kerja... memandaila sudah kerja kat tempat skrg :)

    ReplyDelete