Aku, Dia Dan Kucing...

Assalamualaikum w.t.b... (amacam sopan tak aku di subuh-subuh yang bening ni...?? Kelas... dah macam batman la pulak kan) Ha ha ha... orang tengah nenyak di buai mimpi, aku masih lagi terkebil2 kat sini, ditemani irama lagu sedeh.. "kiss the rain" hai apa nak buat... kalau dah ada penyakit susah nak tidur ni... cenggini le kan.. (nak pulak kelmarin aku tidur seawal 10.45 boley... jadi ini lah padahnya). Oklah cukup aku nak citer masalah INSOMNIA aku ni kan... sebenarnya aku nak story pasal.. something yang special hari ni .... mohon korang bertabah ya.. tajuk tu dah mcm best bebenau kan.. macam aku rasa dah boleh  jadik tajuk novel  gitu.. korang hade ke?? ha ha ha

Eh Kucen... Sini Kao... Kenapa Koa Curik Mickey Mouse Aku...?? 
Atototo.. tomey.. tomeynya kartun ni kan?? 


Ha.. korang nak tau apa yang specialnya kartun di atas tu?? Istimewanya animation di atas tu, adalah kerana, dia telah dibuat sebegitu cantik, catchy & unique khas untuk aku, oleh seorang blogger yang tahap-tahap retis... jugak pada satu ketika dahulu.. (but something wrong some where... blog dia menghadapai masalah.. dan pufffff!!! Gone... dlm sekelip mata.. eh betul ke cenggini yang dia citer??) NVM, nanti korang boleh tanya dia sendiri.. ok.. Jadi sapakah gerangan "jejaka malaya" yang telah bejaya aku tambat utk buat kan aku seekor Kucing Musang ni?? He he he... siapa lagi kalau bukan blogger AZ Story... and aku pasti sangat-sangat, ramai daripada korang dulu pernah follow blog dia kan?? Yezzaa... aku dulu x ramah sgt dgn dia.. maklum le aku ni bukan la retis.. klw nak dibandingakan dgn blog Si AZ ni.. dah la kemas, cantik lagi berkrim eh? Ha ha ha...

Mohon bertabah ya.. melihat header beliau.. 
yang aku suka gambar keta tu.. comey jeww...


Dipendekkan ceritara aku mula berjinak-jinak kat blog dia (eh dah mcm kucing pulak aku ni ha ha ha) sejak dia mula ON kan balik blog dia.. pertama kali aku masuk blog dia aku dah jatuh cinta dengan LAYOUT, SUSUNAN TEMPLATE yg simple dan kemas... (dalam hati aku cakap ni mesti tuan blog ni teliti orangnya.. ) so dari hari ke hari aku selalu jenggah blog dia.. mula2 tak berapa byk entri yang di tulis.. tapi aku ttp jugak berkunjung ke blog dia.. sebab aku suka komik2 serta kartun2 yg dia hasil kan sendiri... so at one time aku komen pasal cerita dia dan seorang aunty dalam bas.. maka dari situ lah bermulanya perkenalan antara si paripariputih dan si azstory.. aku suka sgt bila dia buat enteri pasal kucing.. ada satu hari tu, entah mcm mana pulak mulut aku ni boleh jadi tak de insuran.. aku siap ckp nak gak kucen seekor mcm dlm gambar yg dia buat.. he he he.. sejak dari hari tu... aku ingat sure aku punya permintaan tak di ambil pusing... sekali ha..AMEK KO!! Sekali dia siap buatkan  aku enteri bagai.. kan ko hade?? (ayat2 nak bagi korang terbakau.. hik hik hik)

Ok.. sepanjang aku kenal dia.. aku teka dia adalah seroang yang sangat misteri nusantra... tak pernah jumpa face to face.. tapi berbekalkan gambar2 yang terdapat pada blog beliau, aku tahu dia seorang yang sangat artistic, sayang haiwan especially kucen... So pada sesiapa yang masih belum follow AZ mohon la follow ramai-ramai.. kasi serbu blog dia kan... jadi.. tugas aku sampai di sini la dulu.. 

Baru aku perasaan, aku dan dia ada persamaan, mueh he he he, sebab pari2 kan ada sayap... dia pun ada sayap.. mungkin si AZ ni spesis pari2 jugak.. tapi dia paraparaputih kot.. he he he...


Sebelum tu mohon korang VOTE TOLONG PILIH KESUDAHAN BOLEH? ceritera KUCING MUSANG Cik PPP (berdasarkan pada voting tertinggi, itulah yang akan jadi penyudah cerita pada entry beliau tentang aku dan Kucing Musang ku itu - INI BUKAN SEGMENT YA HARAP MAKLONG DAN PAKLONG) spt gambar di bawah ni: 


P/S: Lastly thank you AZ suka sangat animation tu... hanya DIA saja yang dapat membalas segala kebaikan beliau pada aku... till then.. aku dah tak tau nak buat apa.. dah pukul 4.30 pagi pun mata aku masih tidak ada rasa mengantuk... kul 6 dah kena bangun balik... =..=


aku.dia.dan.kucing@paripariputih.blogspot.com




Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

27 comments:

  1. Siapakah sidia itu ye yg bjaya menambat hati mama kita ni?? :) nti kita lwat dia ye
    Mama ppp, kita takut kucin sjk dr dlu smpai la skg ni. Tp apa2 pn beliau sgt kreatif. Kita tgn kidal tp hampeh jgk kata nk melukis, main kaler2 pn bdk pra sekolah lg hebat. Hehe..

    ReplyDelete
  2. baby alo lo lo tomey2 nya ko takut kucen ke?? kucen patung pung takut?? keh3... aku dgn kucen pantang nampak suma aku nak peluk.. lau kucen kurap tu tak boleh dipeluk pung aku nak peluk... auwwrrrr malu you blusing sude.. ha ha ha si dia itu... ?? Si AZSTORY... he he he hebak sungguh hasil seni dia.. dop cayo cuba gi blog dia :P

    ReplyDelete
  3. serius lawa dia lukis..huhu kalau lukis pakai tgn pon belum tentu lawa macam tu..kagum betul dengan orang2 yang pandai lukis guna software2 ni..

    yup blog dia pon kemas..suka :)

    ReplyDelete
  4. MK Syahir... kan..... itu la bila akak masuk blog dia for the 1st time macam WOW!!! terkedu kejap.. fuhh... comel, cute, kemas sume ada.. Ca'aer bila lagi nak buat cenggitu... pas tu lukiskan akak lak kucen boleh?? :)

    ReplyDelete
  5. perghhhh awesome la lukisan dia..edy ade jumpe 2 blog yang lukisan pkai software cun gile..lg sorang lee kun..name blog da tak silap..awesome.....kalau la edy pandai guna software tu.,huhuh

    hurmm siap ade soalan lak last2...dh macam citer dlm tb

    ReplyDelete
  6. Edy Fee... yup sebenarnya ramai aja yg blog derang ada lukis guna software, cuma nak cari yg betul2 cantik (kira lau pandang sekali tu, macam love at a first sight kan) susah... and i guess i'm one of the luckiest person, sbb terpilih untuk mendapat "penghargaan" ini :) wu wee... jom kita belajar lukis guna software :)

    ReplyDelete
  7. Comel larh kartun tue . Lucu pon ada gak . Hahaa , untung giler dapat . Kalaw la pandai melukis cemtu bole kasi beribu kucing gak kat PPP . Aiceceyy ^^

    ReplyDelete
  8. unsecretostory nak nak mesti comey... macam dia.. gak.. erk apa nama ang ek??? >..<

    ReplyDelete
  9. lama gmbr dia..pergh!

    mohon kenalkan mama..hiks :p

    ReplyDelete
  10. kalau lelaki yang sukakan kucing , bermakna dia adalah seorang lelaki yan penyayang..

    ReplyDelete
  11. wah!!
    menarik lak dga mama cite psal dia neh..
    hehe

    nak p b'kenalan la..hikhik :)

    ReplyDelete
  12. done follow!

    done juga buat ending untuk kucing PPP

    nanti nak tahu juga apakah akhir cerita kucing n PPP itu :D

    ReplyDelete
  13. Saya tak pandai lukis, bukan saja tak reti lukis kucin, lukis tahi kucin pun tak pandai...hehehehe...

    ReplyDelete
  14. Salam PPP... thanks k bagi komen kat entri nasir walaupun dah lama benor tak berupdate...

    Az story? kenal2 cuma tak berapa rapat ler...

    ReplyDelete
  15. ♥ Nana BamBam ♥ tak pasti lak aku sapa dia ehem ehem >..<

    ReplyDelete
  16. Zul De Alexis kan?? mohon gi ke blog beliau :)

    ReplyDelete
  17. boni kacak ok baru tahu :)

    ReplyDelete
  18. Yana Sakura ha ha ha kenal jan x kenal :)

    ReplyDelete
  19. Nong Andy thanks ang jer yg ikut peraturan :P

    ReplyDelete
  20. JR ha ha ha apakah >..<

    ReplyDelete
  21. nasir hamzah.. wah lama tul x dengar khabar.. oh no hal... bagi semagat kat kawan2 :)

    ReplyDelete
  22. baru singgah slps seharian di hutan..hehe

    er.. dh mcm blog & blogger review la pulak.. malu seh..

    niat asal sy nk suh cik ppp gunakan gambar tu wat enty apa2 sahaja berkatian dgnnya, tak sangka plak cik ppp citer pasal blog..adeh merah ngan dah kembang2 dh idung ni..

    Konsep yg sy cuba ktghkan select any bloggers as random and create something or story not only for my own entry but also the selected blogger. Secara tidak langsung dapat bertukar-tukar idea dalam 1 bentuk entry.. cipta keseronokkan dalam berblogging di samping tambah kenalan.

    Pada sesiapa dh singgah di blog sy terima kasih dn yg dh drop any comment pun sy ucapkan terima kasih.. sgt2 menghargainya..

    Namun terima kasih juga kt cik ppp sbb dh ping link kt fb dan sebagainya..

    Akhir kata kenapa gambar gif tu xgerak cik ppp?

    ReplyDelete
  23. AZ ha ha ha no probs... PPP mmg mcm ni tak puas hati kalau x dapat balas jasa orang yg berbudi dengan kita..

    Exactly, best said the concept is... something like "win-win situation..." beside change knowledge, opinion and so on... kan... yup.. frankly i guess form the comments most of them really admire your work.. tahniah.. you've done such a great job...

    Yup since ppp tgk AZ punya follower masih tak ramai so why not sambil buat entry review sambil tolong kawan2 upkan follower.. that's how I did to promote my other blogger buddies...

    yg gambar tu i've no idea... since yesterday tak gerak.. even lately most of the time when i ping my entry the thumbnail doesn't appears as it used to be :( i guess this got to di with the server kot.. sayang la tapi..

    So excited to have a look at the next story so called the ending of KUCING MUSANG CIK PPP last but not least THANKS SO MUCH :)ya..

    ReplyDelete
  24. kreatif gila dia buat kan.. boleh buat cerite katun nie.. aida dah follow dan vote sekali. :)

    ReplyDelete
  25. Aida Omar... ok thanks :)

    ReplyDelete
  26. owh, dh baca entry ni versi asal kt blog azstory ^^

    ReplyDelete