Dan Aku Pilih Dia...

Pilih dia?? Sapa dia? Lawyar?? Engineer?? Mompan Kabaret?? Eh.. ha ha ha sume-sume tu bukan dan tak do keno mengeno langsung ngan entri aku kali ni, harap maklong dan paklong ha ha ha, ko hade ke maklong and paklong?? Yang sebenarnya dua tiga hari ni... aku diserang penyakit malas.. aku teka... sebab dah pandai pulak aku berkira-kira nak menulis entri... ha ha ha... otak bergerakpun seumpama paddle beskal tua, yg dan kering minyak dirantainya... betul ke apa yang aku tulis ni?? Aku teka betul la ni kot... ceh.. nampaknya aku cuba untuk mengeraskan menegakkan benang basah kunun

Eh Zul Zaxxx... ko dah kenapa main kenyit-kenyit mata ngan aku neh?? 
Ha ha ha ke ko sakit mata ke hape ni??


Sebenarnya dalam kepala otak aku ni, ada banyak entri lain aku nak buat... tapi bila aku tapis-tapis, dan setelah aku perah secara terperinci isian yang aku dok terperam kat lam kepala... akhirnya ni la dia hasil buah fikiran aku tu ha ha ha... Dan kau Zul Ak a.k.a Zaxx yg aku pilih... untuk apa?? Untuk blog review aku kali ni >..< mohon ko jan sentap dengan aku, sebab aku amek gambau ko yg konon2 nak buat DUCK FACE tu kan.... ha ha ha.. read my lips ADO AKU KESAH...??? (erk tapi aku pasti sangat2 cik senduk mesti menyesal sebab tolak pinangan ko dulu kan bila dia tengok gambau narooommmmbaek ko neh ha ha ha)... 

Erk.. aku paham ko terlalu excited sbb aku pilih ko utk blog review kali ni.. 
tapi ko jan lompat2 kijang boleh tak?? Harus jugak kan nanti aku usung ko 
guna pintu ha ha ha...


Dan juga sebagai rakan kongsi TISSUE ko, aku rasa aku berhak untuk mempromosikan ko sebagai are you sleeping partner aku yang selama ni, dok berhempas pulas menaikkan sales jualan tisu kita... (walaupun sehingga hari ni aku masih tak terima-terima stock tissu yg aku pesan 5 bulan lepas kan) ha ha ha >..<

Ni ko nak bodek aku ke hapa?? Keh keh keh 
(thanks, tak sangka lak, aku ni adalah idola ko rupa-rupanya kan)


Dan macam biasa la... pesanan NOTA SIDEKICK aku pada blogger2 yang aku pernah review. Dalam berblogging ni mcm-mcm yg ko akan lalui, macam-macam perasaan yang ko akan rasa, jadi my advise to you... berbloglah mengikut flow kehidupan harian ko... kadang2 bila kita terlalu memaksa diri untuk menulis... maka hasilnya pasti menghampakan, bila dah hampe dah pasti rasanya macam hampas jer kan?? Sebab kekeringan santan... mcm tu la jugak idea untuk menulis blog.. belum lagi dengan kekangan masa yg sangat terhad (aku faham ko tu kan bz), cuma satu jer never ever stop writing, sebab bila ko dah lebih banyak malas.. maka hilang la kerajinan dalam diri ko tu... Dan aku percaya.. ko punya identiti tersendiri.. ko punya byk idea... dan aku yakin di suatu masa nanti ko pasti akan berjaya seperti blogger-blogger sifu yang ko senaraikan di atas tu.. trust me... and trust in HIM insyallah... 

my.business.partner@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

31 comments:

  1. blog bro nie best..tapi dia bz dan jrg update kalau selalu habt2 beliau nie....kagum penulisan yg ohsem :)

    ReplyDelete
  2. @zul De Alexis yup ha ha ha aku suka tulisan ohsem sengal dia tu.. mmg x leh blah... >..<

    ReplyDelete
  3. saya suka dia! saya suka dia selalu jengah! dan blog awak pun best. memang korunk semua best2 erk??? korn dan aiman pun kawan korunk ker?? huhuhu

    ReplyDelete
  4. Sue PeLik erk saya pun suke dia jugak ha ha ha eh... ye le kiterang ni kenal mengenal nape?? X caye?? baikle pecaye ye?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  5. wahh..abg neh mmg hebat mama..hehe..
    teringin nk jd cm dia..tp asenyer
    <<--- bizi cm dia gak..hekhok :p

    belog abam zaxx mmg ohsem la..zasss.. :D

    ReplyDelete
  6. yeah, si dia punya identiti sendiri.. hebat2. cuma rasanya si zaxx ni jarang berupdate kan.

    ReplyDelete
  7. Yana Sakura :) satu jer aku nak ckp ngan ko... NAK SERIBU DAYA... TAK NAK SERIBU DALEH :)

    ReplyDelete
  8. BABY klw dia free dia selalu jer update, tapi kekangan masa buat dia x sempat nak menghupdate :)

    ReplyDelete
  9. mama PPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wa dh nages sebaldi!!! mohon bekalkan balance tisu2 ko tu, wat aku lap smua air mata...hihii

    thnks a lota mama...u r my idol too..:)

    ok mama wa ingt semua pesan mama, wa pun nk ucapkan time kasih coz slalu support wa..k nnti wa akan cuba gak curi2 masa tuk update n carik idea... n wa syg follower n reader wa..teruskn support zaxx in da house..:)

    ReplyDelete
  10. mohon zaxx sain d jari wa ni...

    kak pp miss u.muuaahhh

    ReplyDelete
  11. zaxx!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ha ha ha balas balik ko punye exclamation mark tu kan... tissue?? aku nak mintak ko balik ada le... meh3 sini amek bahu aku ni gantikan tisu (mohon kesat ingus ko dulu ha ha ha).. ok aku akak support ko hingga ke penghujungnya eh?? ha ha ha

    rajin2 bw, rajin2 update n3, rajin2 komen ok... all the best to you zul semoga suksess sentiasa berada di pihak ang :)

    ReplyDelete
  12. Lina ha ha ha muhun mintak sign kat tapak kaki sekali he he he... >..<

    miss u too dear >..< hope everything's good now :) take care :)

    ReplyDelete
  13. kenal dia ni sangat2..hehe

    ReplyDelete
  14. aku nk p terjah

    cm best je

    ReplyDelete
  15. boni kacak: yezaaaaa?? ha ha ha cantek la tu... :)

    ReplyDelete
  16. iffah afeefah... mohon terjah le byk kali pung ang nak terjah.. mue hah ha ha >..<

    ReplyDelete
  17. Salam.

    Kakak..nak tgk akk buat gmbr mulut itik jugak..hek3

    ReplyDelete
  18. Lana mohon jang mintak HUDUH jadiknya lau akak yg buat pose mulut itek tu ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  19. haha..teruja baca komen2 kat atas ni...perghhh dh capai taraf sumber inspirasi utk org berblog dh ppp ni...sifu...

    " kadang2 bila kita terlalu memaksa diri untuk menulis... maka hasilnya pasti menghampakan"

    haa...sbb tu jarang ada entri kt blog sbb tkut mghampakan..alasan smata2 padahal malas..haha

    ReplyDelete
  20. MIKO erk.. ha ha ha mana la ada tahap sifu (sambil blushing)..

    " kadang2 bila kita terlalu memaksa diri untuk menulis... maka hasilnya pasti menghampakan"

    haa...sbb tu jarang ada entri kt blog sbb tkut mghampakan..alasan smata2 padahal malas..haha ~ itu memang MALAS... ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  21. pernah baca entri si dia...
    dan memang sengal tak ingat...
    seronok baca sambil gelak sorang.. ^_^
    hilang tension. :)

    ReplyDelete
  22. miz ruha... ha ha ha tau tak pe >..<

    ReplyDelete
  23. Leeza sama-sama.... silakan-silakan ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  24. hahahaha

    kopi pasta

    "ALasan semata-mata padahal malas"

    hahaha.. tau takpe!

    ini Zul memang encom lah PPP...!

    ReplyDelete
  25. waaa... Zul Ak semakin kebizian mengalahkan kebizian aku... die melupakan blog beliau seketika.. kesian blog die... kesian.. kesiann.. kesian.. (nyanyi mcm lagu kosong)

    ReplyDelete
  26. Nong ha ha ha itulah yg sebenarnya kan alasan si MIKO tu??? :P

    ha ha ha buka ko jer kata dia encom, cik sendup pung ckp cenggitu eh?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  27. Korn ha ha ha apakah... lagu baru najwa latip ke tu kesian kesian.. eh mcm sedap gak lau buat lagu tuh mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  28. wahhh..beliau memang hebat..entry gila-gila but still educated :)

    ReplyDelete
  29. Ca'er muhun pinangkan utk Zul De ha ha ha >..<

    ReplyDelete