ENTRY BERANTAI | LETAK LAGU DALAM BLOG

Letak lagu dalam blog? 
Banyak blogger pemes mencadangkan tak payah la letak, alasannya, berat nak loading dan menyemak halwa telinga. Baiklah itu blogger pemes yang kata!!

kita dengar apa pulak pendapat blogger underground  macam aku ni tentang letak lagu dalam blog.

1. Kertas Warna Merah said
-  Lumrah irama dan lagu tak dapat di pisahkan, kadang kadang kita nak ekspresikan jiwa kita dengan lagu yang bermakna. bagi aku tak salah nak letak lagu dalam blog, tapi kena jagalah konsep. takkan nak letak lagu trash metal kan. terkujat abang dan kakak bila bukak blog. hehe

577234_318504091556095_257156877690817_803128_1406961398_n
paripariputih said... 
Aku dibesarkan dengan lagu... bagi aku lagu selain boleh memberi aku ilham dalam apa jugak yang aku lakukan, ia boleh memberi aku semangat untuk menjalani kehidupan aku... dengan lagu jugak aku bisa tertawa dan menangis... kerana disetiap lagu ada ceritanya...
3. Zul De Alexis
Forward Zul De Alexis...

Ini lagu kegemaran aku ^..^ (walaupun ko x suruh aku letak, tapi aku letak juga)


ini adalah entry berantai. kepada yang kena forward, sila beri pendapat anda di dalam entry blog anda. ^^ blog sebelumnya dan selepas, sila copy dan paste pendapat rakan rakan blogger anda di dalam entry yang anda dah buat. (zaman dulu dulu punya stail main tag tag.hehe)

entry.berantai.letak.lagu.dalam.blog@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

19 comments:

  1. ade lagui ke xde ke no hal...

    ReplyDelete
  2. aku no hal, ada ke ? zde ke? hantam je, yang penting dia ada bw dekat aku. hooho

    ReplyDelete
  3. biasanya org yang koomplen ni internet nya slow lah.... biasa la, ape yg kita buat pasti ade pro n kontra.. dlu pon korn ltak lagu dalam blog, tp diorang suh buang, so korn buang jer...

    ReplyDelete
  4. nk letak lagu boleh jer.. lagu yg muzik bukan dok tetiba jerit2...
    haaaaa

    ReplyDelete
  5. Terserah kpd kita nak letak lagu or tak. Yg ptg kita bahagia. Betul tak?

    ReplyDelete
  6. Maksud letak lagu ialah masa mula2 log in blog dah kena dengar lagu...hehehhehe.
    Pertama ia memberatkan..
    Kedua masa kita tengah blogwalking kita pun tengah dengar lagu..so kena dengar mana lagu dehh..hihhi

    ReplyDelete
  7. setakat letak video, pe de hal. org nak bukak tidak tu suka hati dia la. tp kalau org yg blogging sambil keje..hehehe...memang berlaga la bunyi sleeq dgn mesin fotostat:P

    ReplyDelete
  8. aku tak kisah sangat kalau masuk blog yg ada lagu,janji cepat loading.Ada kala aku akan buka lama2 blog tu kalo lagu dlm tu sedap.keh3...

    ReplyDelete
  9. Pendapat Talif, jika kita rasakan ia memberi kesan baik kepada sendiri dan pendatang ok.

    Tapi kalau tidak, mungkin juga tidak ok. Macam selalunya lagu yang PPP pakai lagu yang lembut dan menenangkan. Rasanya tiada masalah kepada sesiapa.

    Lain ceritanya kalau lagu dalam blog tersebut tiba-tiba nyaring...perghhh...terkejut....

    ReplyDelete
  10. terpulang citarasa masing2lah ye

    ReplyDelete
  11. hak individu nk letak ke tak.. aku lebih suka tak letak hihi

    ReplyDelete
  12. Ish. Jenuh aih nak kena copy paste apa bagai.

    ReplyDelete
  13. ini pendapat peribadi saya je tau. harap tak kecik hati..

    macam saya, saya memang akan dengar lagu tiap kali bukak pc.. setiap kali on pc saya dah standby lagu2 yang saya nak dengar. jadi, bila tgh2 bw tu, ada blog yang pasang lagu, sedikit sebanyak mengganggu keharmonian saya.haha.ayat tak leh blah.

    ReplyDelete
  14. ada ke xde ke, baby no hal.. ok je, sbb kita memang suka layan lagu & menyanyi =)

    ReplyDelete
  15. padangan saya...

    bila buzy, saya tak kan jenjalan sebab susah dengar banyak melodi dalam satu masa...

    bila tak buzy dan tempat yg sesuai no hal pon dengar lagu di blog kawan2 yg lain...

    tapi haru gak la...kalo 2-3 blog sekali buka berlagu, irama yg berbeza tambahan suara latar di belakang laptop...hehhehhe

    tengok mcm hari punya la panjang nak komen...sebab layan lagu u la nih..hehehe

    ReplyDelete
  16. tapi mcm mana nak off lagu background u, sebab nak dengar lagu najwa tuh... :)

    ReplyDelete
  17. aku biasanya on pc jer.. playlist pon on juga. Jadi bila masuk blog org yang ada lagu.. jadi double sound la pula.. kenalah pause salah satu :D

    satu lagi. aku ada masalah tenet slow, jadi mana2 blog yg ada lagu biasanya bertambah2 slowlah bila masuk blog tu... jadi malas masuk blog tu :p

    tapi utk PPP ada pengecualian :D

    ReplyDelete
  18. hewhew. kalau lagu best syok ok lah. :)

    ReplyDelete
  19. kadang2 perlu kadang2 tak. sbb ada yg letak lagu yg boleh buat jatung lemah, dan kadang2 gua seniri bukak lagu, so bila blogwalking secara pukal kena tutup semua tab utk elakkan bising. sodih sodih

    ReplyDelete