Jom Kawen.. Eh?? Ha ha ha

Ok sebenarnya tajuk aku tu haruslah berbunyi cenggini, JOM TENGOK BOSS AKU KAWEN... ha ha ha... saja buat gempak kan.. Ko hade?? Mue he he he >..< Ehem... ok siyes.. sebenarnya aku tahu agak terlewat sengsangat untuk aku post entri pada hari Sabtu.. kan.. memandangkan waktu aku menaip entri aku ni, jam di lappy dah menunjukkan pukul 3.00 pagi (aku teka korang sume tengah berkeroh hebat, diselangi bunyi dengkuran dan diselangi dengan lelehan air mawar liur basi keh keh keh)

Congrats Reese & Chee Yong 


Sebenarnya aku nak buat enteri semalam... tapi entah apa salah aku kat UNIFI ni... asik buat hal jer.. aku tukau balik ke Streaymx nanti, baru dia tau kan... dah tu??? So aku takut dia buat hal lagi esok... baik aku tulis malam ni... selain INSOMNIA aku ni.. jadi errmm cam tu lah ha ha ha... lau aku tidur siang jadi malam memang x leh nak tidur.. bertambah segar jer rasa mata aku ni hah... (sbb tengahari tadi lepas balik dari "tea ceremony" badan aku rasa sangat2 letih.. aku jadi ketua "chi mui" dalam bahasa Melayunya PENGAPIT... atau lebih dikenali lam masyarakat cinta tukang collect angpau ha ha ha.. nasib tak kena penampau tadik... sebab aku berjaya kutip lebih dari RM500 kot dari perantin lelaki.. mua he he he, nanti aku akan buat satu entri pasal "kejadian chi mui ni... (malam semalam tidur kul 3 pg, bangun kul 6 mana x ngantuk)... so sampai jer rumah aku rebahkan badan terus tertidur sampai pukul 4.30, and aku rasa darah tinggi aku pun naik kot sbb lewat tidur dah berapa hari ni.. :\
Finally... sampai jugek :P


So petang tadi lepas En.Somi pulang dari kerja... kiterang pun bersiap-siap ke lokasi kejadian (ha ha ha dan macam citer CSI la plak kan??) Ok.. dah le invitation card lesap gi mana, dgn aku x mampu lagi nak ada GPS, dgn tak reti sangat selok belok jalan kat Kucai Lama tu.. pergh!! Memang satu cabaran la buat aku.. ha ha ha... Tapi ku redahkan jugak traffic jem tu... alhamdulillah akhirnya aku dengan kembang hati dan lubang idung berjaya gak menjejakkan tayar keta aku kat parking restaurant tu.. :P Sampai2 jer dah ramai orang, so aku dgn muka ala-ala Datin Sri Senduk terus menuju meja khas untuk tetamu beragama Islam, (aku nak tergelak org-org Cina tu bila lalu lalang meja kiterang mesti sume menoleh ~ jeles sbb makanan kiterang lagi masyukkkk dr makanan derang mua ha ha ha)..

Ok.. memandangkan aku kan tak dok anak mompan, jadi anak si Mark Lim le 
yang jadi sasaran aku untuk bergambau En. Somi pung memang suka 
si Shelby ni :) ~ she is so adorable...
 tapi hyperactive >..< 


Ok this is Farhan a.k.a Pa'an IT team Kami
 kemain lagi dia senyum kan.. ha ha ha


Anak bujang aku.. dan En. Somi.. 
muka letih sbb baru balik kijo dah kena gi wedding.. 
mue he he he >..<


Ok... Korang nampak ayam goreng berempah depan aku tu?? 
Ha ha ha last2 aku siap tapau balik sebab berluak 3 ketui jerk... 
byk sgt lauk tak terhabes..


Ini adalah tangan En.Somi.. aku ha ha ha.. 
tak tau aku apa motip dia kan buat cenggitu?? 
Mueh mueh mueh >..<


Ha ha ha aku lau x buat pose "peace" ni masa bergambau 
rasanya memang x leh kot :P


Kami punya "meja" special sket... 
pinggan sudu dan cawan sume didatangkan khas luar dr Restaurant tu :)
nasib boss aku jenis yg memahami.. lau tak harus aku x gi rasanya :)


Apakah?? Candid ke ni?? 


Ni la.. kiterang punya menu: Ayam goreng berempah, kari kambing, kari "kapla ikan" naroombaek punya, acar (mmg sedap), udang galah XXL, sotong goreng tepung & kat tengah2 tu aku teka nasi kunyit kot.. sbb ianya bukanlah nasi minyak spt yg selalu aku makan di kenduri kendara yg lain





Jadi itu jerla entri aku untuk hari ni (yg dah memasuki hari Ahad dah pun sebenarnya)... Gambar pun byk yg tak upload lagi.. mentara tu korang layankan jer la dulu mana2 gambau yg ada ni ek.. ok good morning... and selamat tidur... ha ha ha...

P/S: Aku akan merayap2 ke blog korang insyallah slow-slow sebab banyak tul yang tak sempat2 aku selak lagi entri-entri korang tu... mue he he he >..<

07.10.2012
4:17 am in d moring... what da???

Happily.Ever.After@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

13 comments:

  1. Pergghhh...menu tu memang terbaik!(buat menternak lemak)

    ReplyDelete
  2. pergh..aneka lauk..

    ReplyDelete
  3. ayam tu sgt mengghairahkan :)

    ReplyDelete
  4. uikk best kan jd chi mui heheee

    ReplyDelete
  5. yg jadi pengapit ni xdapat angpau dr pengantin ka? berapa sampul dpt?kekeke

    ReplyDelete
  6. sedapnye mkanan die..

    ReplyDelete
  7. makan bebeno lettew .. haha

    ReplyDelete
  8. hohoho.. pengapit ya..


    menu tu ohsem.. lapar aku jadinya PPP

    ReplyDelete
  9. Boss yg memahami. ....bagusnya..
    Gambar atas tu boss ppp ker...lawa gambarnya...

    ReplyDelete
  10. ohh bos kahwin. hehehe
    emmmm....
    udang itu sgt menggodakan. i like it so much.

    ReplyDelete
  11. untung dapat boss memahami...


    wahhh..klu tau best camnih tukar company lah..
    leh ke??
    hahhaha

    ReplyDelete
  12. sedapnya makanan tu..akak! mohon bg zul sikit..haha

    ReplyDelete
  13. Dengan merujuk kepada tajuk entri di atas, mohon dimajukan jika ada borang borang kosong dari mana-mana, barang selai dua.

    Sekian.

    wakakakaka

    ReplyDelete