Misi Ku Masih Belum Selesai... (berjimba dgn blogger lagi)

Pergggh!! Hari ni macam "happening" sungguh aku rasa >..< sebab happy dapat kembali berjimba-jimba dengan blogger buddies. Sebenarnya perkara ni tak dirancang pun... Aku baru menyampuk-nyampuk jer chat antara si Anis, Syakir & Si Katak Comel kat dalam group APAKAH?? semalam... sekali tu pagi tadi aku dpt message dari Hanis... dia cakap "mama dia and Syakir akan datang lepak-lepak atas para kat rumah aku"... so sepantas kilat aku mulakan opss superwoman aku...

Oh.. Ini Bukan Kumpulan K-Pop ye... 
Ni adalah Kumpulan Band Baru "Che Kiah Dan Anak-Anaknya" 
ha ha ha >..<

Oh.. Ini style baru amek gambau... orang kat atas.. 
camera man dia duk bawah boley??

Aksi ni macam pernah ku lihat.... tapi di mana ye?? >..<
Aku bingkas bangun, kemas mana-mana yang patut, mandi, kemudian aku hidupakan injin keta gi ke kedai mamak dgn anak aku... untuk mengalas perut dengan tossai dan telur setengah masak yg di makan dengan kicap.... perghhhh! Tak menahan jugak le...ha ha ha >..< En.Somi tak do, tadi dia kijo. So sebaik sampai jer kedai mamak, hujan turun mencurah-curah, lebat, tapi hati aku happy sebab macam hujan rahmat ni, dalam hati aku berkata-kata (eh asal lak aku menulis mcm tulis novel la plak kan??) ha ha ha...

Selsai makan aku bergegas ke MYDEEN, beli barang2 dapur, aku tak tau apa nak masak, tapi aku rasa lau derang datang tengahari just nice la lau aku prepare lunch... so aku pun fikir-fikir, aku ckp nak masak "Sup Tomato Sumbat Daging". "Steak Telur" and "Ayam Goreng Madu (packet)... apa lagi aku ngan anakku lelaki MIRZA pung dah mcm lipas kudung jer amik barang-barang yg nak dimasak... bila dah habis kat luar masih hujan... jadi hari ni aku mandi tiga kali le sebenarnya tadi, ha ha ha... sebleum gi mandi, pas tu kena hujan mandi... last2 bila balik aku mandi lagi sekali sebab apa?? Sebab takut demam la plak nanti...

Ayam Madu Goreng Nom Nom Nom

Sup tomato sumbat daging (tapi tadi daging x dok so tukar pada ayam) pun sodap :)

Ni Steak Telur Goreng ~ Bila aku malas nak masak, inilah menu aku, mudah ringkas dan sodap :)

Ingat MAMAK je ke yang ada teh tarik buih mcm buih sabun?? Ha ha ha >..<

Any how, alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, walau pun ni semua x dirancang... Dan aku perasaan, selalunya apa saja yang dibuat tanpa perancangan mesti jadik... kalau yang dirancang2 tu selalunya ke laut jer semua... itu lah namanya KITA HANYA MAMPU MERANCANG, TUAHN YANG TENTUKAN :) ~ kiterang macam biasa lah kalau dah mai umah aku harus aku suruh derang POSE tak henggat ha ha ha... (sebenarnya kalau di conggak2 tadi ada 238 keping gambar yang dah disnap) Tapi aku dah tapis mana2 yg tak perlu, or tak berapa menjadik gambau dia... klw nak tengok sume versi, mohon korang gi kat PISBUK aku... kat sini berat... malas aku nak upload sume, mohon diterima alasan aku ni ha ha ha... >..<

Ok sebenarnya kiterang MENGIDAM nak posing atas rumput permaidani tu... tapi matikan niat bila MATA PAK GUARD tu tah kelip2 memerhatikan gelagat comel kami ha ha ha (sila terjun dalam besen) >..<

Ini namanya pose suka-suki aku le.. ha ha ha KO HADE?? >..<

Yang ni terkejut sebab entah sapa le kat depan ktierang tu terjun lam swimmingpool tu style OPPA GANGNAM STYLE ha ha ha ha 
Happy nampak?? Muehe he hehe >..<
Owh! This is my lovely family... 3 org jeeerrr :)
Aku suka gambar ni :)
Aku dan Anis sedang bercerekarama kat bawah pohon mambu ha ha ha >..<
Ha ha ha ni pose tak le bla... suka suki tunjuk muntot kat camera man... :P

Dah puas bergambo kat dalam, rumah guard pulak jadi mangsa (lampu sponsor by keta yg lalu lalang) ha ha ha
Dey... dalam lift pung mau possing jugak ke?? Adehhhhh parok parok... >..<
Punyalah gian nak bergambau, dgn security pung derang pose jugak ha ha ha >..<
Tapi... tapi... sebenarnya MISI AKU MASIH BELUM SELESAI.. kerana ada bebarapa orang lagi BLOGGER BUDDIES aku yang masih belum ku temui secara live atau face to face.. doa aku semoga disuatu masa Allah akan pertemukan jua aku dengan mereka-mereka ini amin.... :) Mohon ZUL DE ALEXIS, ZUL AK, MIKO, APAI, TINTA LANA, ETY, AIDA, ROMEO, AMIRUL VERDASCO, LINA & MICI fikir-fikirkan apa yang aku dok fikirkan tu ek?? :P Kerana... selagi aku tak dapat berjumpa korang... selagi itu lah MISI AKU BELUM SELESAI... Mohon amek tilam dan bantal untuk menengok gambau2 SENGAL aku petang semalam bersama-sama SYAKIR RAHAMAN, RAZANAH ANIS & SI KATAK COMEL...

Penulis (cecewah cittt.. ha ha ha) aku dan Razanah Anis
Aku Dan Si Katak Comel... (blog dia ni lelaki ye, bukanya blog mompan) :)
Dan inilah Syakir Rahman pemilik blog DiariSosial :)
aku.dia.dan.bloggers@paripariputih.bpogspot.com



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

25 comments:

  1. wahhhh , meriah ! posing kat kolam versi siang pun ade :)) Ade satu gambar tu sepesen dengan gambar kita yang dulu . Lapauuuu tengok makanan tu sumeee !

    ReplyDelete
  2. Ni betul punya berjimba2 ni, jeles pulak tengok....kalau dapat join kan best.

    ReplyDelete
  3. wah, makan2 tu tetap best.. entah bila la berkesempatan nk jumpa mama ni kn. jeles tengok tau =) hehe

    ReplyDelete
  4. tapi tapi kenapa 2 watak mpuan yg kat atas tu yg iras kembar tu tak dperkenalkan? siapakah mereka???

    ReplyDelete
  5. ewah Kopi pasta hehehe..

    selain gambar ala-ala Kpop itu aku juga suka gambar tayang montot di malam hari kat camera man itu ahahahaha.. yg tengah tu (katak comel agaknya) sungguhlah super bersungguh dgn aksi itu ekekekeke...

    gambar makanan itu memang buat aku kecur air liur utk sekian kalinya...

    ReplyDelete
  6. waaaaaaa!!!!!jelesnyer....

    ReplyDelete
  7. sakannya..huhuhu

    *jeles tak bertempat :p

    ReplyDelete
  8. ahahahhaa... sonok woaa!! btw, thnx ppp sebab wat kan teh tarik.... omnomnomnom... mula2 tuh memain je, x sgka plak wt betol2...ahahaha...

    ReplyDelete
  9. wah! bestnya!!
    makanan pon sedap2...nyum2

    ReplyDelete
  10. dah la! menyampah tengok. haha nak juga jimbai2 gitu T__T

    ReplyDelete
  11. ohhoi, bestnya...

    bila la dapat berjimba jimba dgn blogger macam tu jugak T___T

    ReplyDelete
  12. insyaallah dgn izin'y kita akan berjumpa... aq pun nak jumpa sgt ngan kak pp... hehehe... apapon kta hnya berdoa semoga kita akan berjumpa 1 ary nnt

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. nanti wa datang ngan zul de alexis ye . kahkahkah



    waaaaa jeless T_T


    p/s : sape yg lagi dua tu ek ?

    ReplyDelete
  15. wah..untungla blogger berjimba2 ek..nak jugak jimba2 lagik..


    hah...ade teh tarik jugak :)

    wow..tinggi betul buih ye ppp :d

    ReplyDelete
  16. wah..bestnya dapat berjimba sakan..hehe

    ReplyDelete
  17. Kalau ada sayap saya nak terbang tengok aksi k-pop tu....

    ReplyDelete
  18. uwaaaa jelez tak dapat join uhuk :(

    tapi sodap sodap belaka tengok makanan yang mama masak tu.. kecip dah air liur ni haaa.. heheh ^^

    ehh siapa dua orang cik gadis comel tu mama?

    ---> mama cunssss. suka smileee mama ^___^

    ReplyDelete
  19. kesian dia kelam kabut .. heehe~
    aksi tunjuk montot kat tengah tu melucukan. hahaha >___<

    btw , aku seronok tengok korang :)

    ReplyDelete
  20. kemain

    time ni aku lak nak jeles ngn ko

    patut ajk kami sekali haha

    ReplyDelete
  21. Apakah? Tak ajak. Huh!!!!

    ReplyDelete
  22. Bestnya.....semua hapi..

    ReplyDelete
  23. salam, hye kakPPP. singgah malam kat sini. hehe.. dah lama tak singgah. sowi la. huu.. template pon dah lain da. ish3,punya lama da tak online. btw its nice though.. :)

    ReplyDelete
  24. wah bestnya...nk jugak nnt akak..

    eh! semalam zul komen guna blog lain rupanya..haha

    ReplyDelete