Mohon Bagi Idea...

Ok.. kali ni entri aku agak serius sikit... aku nak mintak pendapat korang semua. Kalau la aku punya uwang untuk membuka bisins... bisinis apa yang sesuai pada pendapat korang?? Ini kena fikirkan dari segala sudut... Kecuali bisnis "makanan" aku tak nak... sebab banyak kijo... hurmmm mohon pada sesiapa yang ada pandangan bernas buleh beri cadangan...

Sekadar gambar hiasan... mohon abaikan.. 
sbb tak tau nak boh gambau apa kan.. ha ha ha >..<


p/s: aku rasa ini n3 aku paling ringkas dalam sejarah ha ha ha >..< 

business.apa.sesuai@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

10 comments:

  1. okey, first mama kena tanya diri dlu
    apa kepakaran mama?, apa kelebihan yg mama ada yg boleh mama gunakan utk tarik org? i mean mam punya tarikan tu hebat kan, aura maksud baby.
    bisnes tak semestinya kita jual barang betul tak mama?? kadang2 ilmu atau kepakaran yg ada pun kita leh jadikan dia sbg batu loncatan.. contoh mama mungkin boleh jadi consultant, advisor ke.
    pandai buat kek tak semestinya kita kena jual kek kan. kita leh buat duit dgn hanya mengajar je..
    dan yg paling penting, dengan kepakaran & ilmu yg kita ada, kita mampu menambah nilai hidup orang lain -maksudnya kita dah berjaya..
    (contoh Dr. Azizan Osman -dia berbisnes dgn membantu ramai org utk jadi kaya & berjaya dgn hanya bercakap berdasarkan ilmu & pengalaman yg beliau miliki) He's my mentor -mahu jadi seperti beliau satu hari nanti. InsyaAllah..
    ~maaf mama, panjang lebar pulak cerita =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Kena tahu kepakaran dulu. Hmmmmm minat juga dan yg mana rsnya boleh diuruskan.

      Delete
  2. Owh, saya provide servise install aplikasi dekat Fan Page. Aplikasi berfungsi untuk tambah Like/Fan sesuatu page tuu. Kalau berminat, boleh PM saya dekat FB. HEhehe. :D

    ReplyDelete
  3. wah cadangan baby tu ok gak..

    ReplyDelete
  4. Saya ada idea projek bisnes. Cuma perlu partner yang betul2 consistent. Kalau PPP betul nak, jom jadi partner. Kita bincang-bincang dulu. Contact saya.

    ReplyDelete
  5. saya setuju dengan baby comel :)

    ReplyDelete
  6. erm, pendapat baby comel boleh digunakan pakai :)

    ReplyDelete
  7. Baby comel idea mantap

    ReplyDelete
  8. Assalammualaikum kak :)

    Saya suka pendapat aima@babycomel ^_^

    Akak tnya bisnes pa sesuai dgn akk..saya pun tak pasti kak..

    Tapi..based on ur personality, saya tengok akk seorang yg energetic, aggresive..and of course,cheerful. Org2 jenis ni salunya tak suka something yg theoretical. Lagi suka buat sesuatu, dan terus nampak hasilnya.

    Apa kata akk cuba something yg berkaitan bidg pengurusan majlis? Majlis kahwin agak berat tuk permulaan.. arrange birthday party ke? Setiap majlis ada cabarannya.

    Problem solver pun ok juga.. dengan pengalaman akk, dah tentu banyak makan garam dari kami yg muda tak tahu apa2. Share ur experience with us..

    Eh, rasa mcm merapu je. kih3. Pa2 hal, kaji personaliti diri akk mcmna, kenalpasti minat, pastu cari idola atau sumber yg baik sbg rujukan.

    ReplyDelete
  9. http://sbinfocanada.about.com/cs/startup/a/10startingtips.htm

    ReplyDelete