Potia Oh Potia...

Ekekekek! (mohon jan confuse dengan gelak tersebut, sebab itu bukan lah gelak style aku) ha ha ha ha--------------> ini baru gelak PPP. Tapi mesti korang tertanya-tanya kan?? Kenapa tajuk entry aku kali ni aku seru seru nama Potia lak?? Apa yang si Potia dah buat kat aku?? Dia buat aku marah ke hape?? Dia ajak aku couple eh gaduh ke hape kan?? Kalau nak tau, sume-sume tu tak betui.... tu sume "pitnah" semata-mata (eh dah mcm drama swasta la plak munyiknya muehehehe).... So pada aweks2 yang ada menyimpan hati kat abam POTIA ni, muhun jan risau ek.... aku tak amek de pakwe korang ni... dia ni budget stock anak ikan... adik tiri aku jer... tempat aku kesat2 ingus bila sedeh, tempat punch card punching bag aku eh?? Ha ha ha ha.

POTIA - THANKS A MILLOIN :)


Sebenarnya korang tak tau.... tu le untungnya bila korang jadik "warga emas" ni.... sume orang sayam (eh ye ke?? ke aku yang perasan? ha ha ha lantak le) Ye le... aku ni pun sebenarnya naik kematu.. segan dah dengan POTIA, mana tak nya... asik dia jer yang tolong aku.. tolong bukan sikit-sikit pulak tu... tolong kasi perabaih sume licin makanan blog aku dia kasi renovate, sebelum ni pun dia dah renovate, tapi kata dia... tak puas hati nampak tak kemas (bagi aku itu kira dah kemas le tu... maklum aku bukannya reti nak ubah2 template ke hape kan). Jadi minggu lepas, sekali lagi dia suarakan nak ubah template blog PPP ni... jadi aku pun bak kata pepatah... mcm orang mengantuk dioffer bantal le katakan... so tanpa byk songeh aku pun ber "pm-pm" dgn dia ala kadar (ha ha ha)

Header ni pun dia tolong buat kan, bertabah dia dengan kerenah aku 
yang nak itu... ini... mueh he he he


Selepas bincang-bincang bagai nak rak buku, maka kata sepakat pun dah disetujui... dah zup zap, zup zap... siap le rumah bangga-low PPP ni... Dan macam yg korang tengok aku ni jenis, kalau buat entry tak reti-reti lah nak pendek2 suma  makan dua tigapat hari baru boleh habis baca kan? Maka si POTIA ni carikan solution tuk aku... dia buatkan aku READ MORE... dia hidden kan mana2 yg ta penting tu, shout aku pun dia kasik semunyik.... dan macam-macam ada la.. kalau korang merayap2 kat blog PPP sekarang... 

Lau x caya gak, ni ha bukti kukuh... 
bawak gi COURT ni boleh menang kes ni.. :P


So aku harap dia ok-ok jer setelah hampir 5 hari (termasuk hari raya korban pun, dia terpaksa bekorban nak menyiapkan blog aku ni... ) Jadi... POTIA... lastly but not least... thank you so much... semoga ganjaranya hanya Allah jer yg dapat membalas... and my doa for you... hopefully one day, your SILENCE BLOGZ will be one of the most popular blog... insyallah....

P/S: Dalam dunia berblogging ni pun ramai jer kawan yang sudi membantu... dah alhamdulillah, so far ramai juga teman-teman blogger aku yang bantu aku dalam memberi semangat untuk terus berblogging... akhir kata maju lah blog-blog untuk PPP keh keh keh... >..<

perbuatan.mulia.akan.dibalas.dgn.balasan.mulia
@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

32 comments:

  1. xtau nak komen pe (tu jelah ayat kita kn -tapi komen berjela pastu. cakap tak serupa bikin sungguh) hehe

    ~putih blog mama PPP ni. cantik, secantik orgnya.. meriah, dah tentu semeriah hatinya. tenang, setenang air yg mengalir itulah mama PPP..
    Sentuhan yg sgt indah dari seorang insan yg baby xpernah tau namanya :) tapi memiliki hati yg sungguh mulia, itulah incik Potia..
    apa-apa pun, thumbs up utk blog mama PPP.. putih itu tenang.. cantik,
    Moga blog PPP & Silence Blogz terus maju + jaya

    Ok, done.. dah baby tutup mulut. kang sampai esok tak abis cakap :p

    ReplyDelete
  2. Mue he he he amboi dan mcm bagi ucapan kat perantin baru jerk.. mekacih le baby.. and tahniah..sbb jadi org pertama yg kumen kat blog wajah baru akak ni... :) semoga kita semua akan berjaya dalam blogging ni insyallah...

    thanks kata2 baby tu buat akak semangat balik kot yg sebleum ni mcm layu tak cukup air... memandangkan kawan2 blogger lain pun ramai yg mood dah kelaut.... entah le... moga mood ke laut tu kejap2 jer :p

    ReplyDelete
  3. malu i tau... auwww.... ekekekekek... thanks kak tiri review sakan nampak... padahal ada menda yg tertinggal lupa nak masukkan... apa benda? biarlah rahsia...

    ok2 potia cakap... Quick Reply komy lupa nak buat ekekeke... nnt2lah potia buat ok..

    ReplyDelete
  4. typo lah pulak...bukan komy... tapi komen... dah mcm en. Miko lah pulak bunyinya... ekekeke

    ReplyDelete
  5. Potia... ekekeke (eh mcm besh lak gelak stlye potia ni kan)... ermmm review sakan?? eh mesti le... org dah sakan-sakan tolong kita renovate blog ni... sampai masa raya pung renovate gak.. sure le review sakan...

    itu small the matter jer... klw nak dibandingkan dgn apa yg potia dah buat.... :) ha ha ha apa2 pun thanks ye potia ni ikhlas ni dari ppp thank you so much :)

    ReplyDelete
  6. perghhh perghhh..untungla sbb ada org sudi tulun ppp :) bertuah nasib bdn...hehe byk tol renovate ni dh mcm bli rumah baru pon ada :P

    ReplyDelete
  7. hehee. untung dapat orang tolong2 ni. :D

    ReplyDelete
  8. miko: ha ha ha mohon jadi warga emas supaya nanti ramai yg sudi tulun ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  9. ct kektus... alo lo lo tomey tomey dia... he he he alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  10. bestnyer ada yang tolong buatkan...

    ReplyDelete
  11. sejak blog ni bertukar, gua dpt rasa potia yg kerjakan, sbb ada nmpk aura potia.

    shoutbox tak sembunyi, bukak2 dia terus ke tgh. cek balik coding. erkk ok bai

    ReplyDelete
  12. Nizam ariff - alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  13. piraa yup yup.... shoutbox tu kena potia gak yg tengok... tapi klw kena cara boleh cuma kena click 2 x kat shoutbox tu baru di sembunyi balik tabir ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  14. nampak kemasss blog ppp..

    untungla ade org nak tolong an an annnnn :P

    ReplyDelete
  15. ♥ Nana BamBam ♥ mekasih... aa'aa alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  16. serius lawa kemas + jeles :( hehehe terbaik akak..abg potia pon terbaik <3 u both

    ReplyDelete
  17. ha ha ha sempat lagi tu jeles... dgn mama and abam tiri pung nak jeles..?? :) yup potia klw menda2 cenggini bagi le ke dia... habis dia kasi bikin santek2 :)

    ReplyDelete
  18. hahahha..kali ni nampak kemas..hehe

    ReplyDelete
  19. boni cam kenal jer gelak ang tu?? ha ha ha >..< senkiu senkiu :)

    ReplyDelete
  20. wah..header baru.. lagi kemas..pamdai potia nih mengedit blog ppp bagi lawoo...


    hmmm...potia single ek..apekate potia kapel gan saya sekarang ek..
    hahhahahha !!

    syuhhh..jgn kepoh2 au ppp...

    ekekkeke

    ReplyDelete
  21. cik zaitul: kemain ang naaa... puji pujian lagi bagi kat abam POTIA tu ha ha ha memae le dia singlet tu eh single... tapi ang kena bertabah le bersaing dgn mompan2 lain... al maklong dan paklong le kan.. si potia ni kan LELAKI MALAYA TERKAHIR... ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  22. tb2 aku rasa rasa jeles ngan ke sweet an ampa dua ni. dicadangkan agar ampa cuba berkenalan dengan lebih rapat. kalau jadi lah nanti. izinkan lah aku menjadi pengapit.

    komen aku mmg x kena ngena ngan review ni. heee

    ReplyDelete
  23. zulhilmi tempoyak.... aku rasa nak terjun bangunan dgn kenyataan ko ni kannnn..... =..= abes aku nak campak mana en.somi aku weh??? ha ha ha... >..< mohon diulangi... aku ngan POTIAM ni teman tapi mesra alam jer.. mueh he he he mohon jan jeleskan aku... ko nak jeles ko jeles kat POTIAM sorang ha ha ha >..,

    ReplyDelete
  24. aah... dah berubah wajah...
    tulisan pun nampak lagi jelas...
    baiknya potia...

    header baru tu sweet... ^_^

    ReplyDelete
  25. miz ruah... yup.... dari A-Z potia yg buatkan :)

    ReplyDelete
  26. * sorry typo miss ruha :)

    ReplyDelete
  27. warga emas disayangi, warga muda dihormati...kan noona? eh ke aku salah peribahasa?

    ReplyDelete
  28. Amirul Verdasco Nadzri ha ha ha eh betul la tu??? bila nak mai jumpa noona ni?? :)

    ReplyDelete
  29. besar kos renovate kali ne neh.. tambah fungi reply to komen nk bg cantik lg..^_^ pastu bg masuk econ 1 horse power cukup dah.. hehe xdela gurau.. overall kemas dan teratur..

    ReplyDelete
  30. azstory LOL... yup Potia terlupa nak add reply to komen (he'll do it later) aircon?? fuyoo harus le menabah nak bayar bill letrik ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  31. patutlah masuk2 jer tadi rasa pelik.. rupanya dah kena renovate lagik!! :D

    *bertuahnya badan :D

    nasib baik PPP tak cerewet.. aku pula jenis cerewet.. jadi susah nak suruh org lain renovate.. hehe

    ReplyDelete
  32. Potia memang baik.. untung siapa jadi kawan baik dia.. Moga potia sentiasa sihat dan berjaya dunia akhirat :)

    ReplyDelete