Rasa Yang Bercampur Aduk

Assalamualaikum semua warga blogger yang aku sayangi, kasihi, cintai & hormati... Mohon jan la korang tersedak atau terkelamput pabila membaca entri aku yang seawal pagi, dah terpublish kat semua wall-wall pisbuk korang ek... Memandangkan aku telah dengan tak sengaja tertidur awal semalam 12:30 (ha ha ha awal sengsangat le tuh kan...) maka timing aku a bit balance sikit kot, insyallah and hopefull will be back on track... fuhhhh!

Apa pun itu bukanlah tujuan aku untuk berkongsi dengan korang entri aku di pagi Khamis yang indah dan mulia ini, tetapi aku nak kongsi like "sharing is caring... ek??" Ha ha ha dengan korang apa yang terjadi dalam hidup aku sepanjang bulan ni.... kalau nak diceritakan dari awal tahun sampai ke penutupnya, harus korang berkemah depan lapppy atau pc untuk memperhabiskan boreh bacaan entri aku kan... Well well well, aku x le sekejam itu... nak paksa korang membaca itu ilmu yang bermanafaat entri aku ni... cukup la sekadar aku huraikan secara ringkas dan saksama keh keh keh (dalam ringkas2 pun, ni pembuka kata jer dah nak dekat limanamplo baris dah ne mue he he he)
JOM RAMAI-RAMAI "LIKE" PAGE MASIH CINTA...


RASA YANG BERCAMPUR ADUK... acnor rasanye tu kan?? Nak di ceritakan secara salamiah hassan ilimiah aku tak reti.. jadi mari aku terangkan secara biology filem logika logik: Rasa dia adalah sikit-sikit macam rasa korang makan "rojak pasembor" atau minum air batu bata campur | manis.lemak.merdu.berkrim disukai ramai keh keh keh.. ok ok. jom jom aku jadik serius... ok dari awal OCTOBER hinggalah penghujungnya yak yak yeh yakni semalam, banyak betul yang aku tempuhi...


Semenjak di awal2 Ashari bulan lagi, aku dah sibuk dengan perkahwianan BOSS aku (mengalahkan dia lak, aku yang lagi sibuk dari dia ha ha ha)... lepas tu, diikuti pulak dengan process pengambilan Sunarti... kemari kau! ha ha ha, pembantu rumah aku mak aku, lepas tu diikuti pula dengan HARI RAYA QURBAN, yang baru saja berlalu beberapa hari atau minggu yg lepas, dan semalam, alhamdulillah anak saudara aku, dah selamat menjalani pembedahan "tulang belakang" dia, (terima kasih aku, atas doa-doa kalian) dan dia telah dimasukan ke wad biasa dari wad ICU... dan perkara paling akhir... dan paling menggembirakan aku sebagai penutup tirai bulan OKTOBER lepas aku disahkan menjadi JUTAWAN (he he he aku tipu hiok hiok hiok - gelak style anak-anak kucen aku lam group APAKAH).

                         MIKO                                        ZUL DE AERIAZZ

 

Dan saat paling menggembirakan aku, disaat penutupnya bulan OKTOBER... aku telah mendapat satu berita yang sangat-sangat buat aku terharu... nak tau apa...?? Yezzzz... untuk pengetahuan korang hasil titik peluh serta kasabaran, serta usaha itu tangga rumah berlari2 anak, ke sana ke sini, ibarat larian 4x400 meter... akhirnya apa yang aku usahakan itu telah pun memberikan aku lembaga hasil dalam negeri hi hi hi, dengan kata lain PAGE MASIH CINTA aku telah berjaya mencecah ke 1000 LIKE... yihaaaaa! Rasa nak melompat2 kijang pun ada dah ni... Dengan itu, aku jugak nak ucap MEKACEH pada dua orang abam2 encem ADMIN aku yakni yakinlah pada sabun JAITUN he he he iaitu saudara ZUL DE AERIAZZ dan saudara MIKO aka MR.COPY PASTE... kerana telah bertungkus lumus menukang... rumah MASIH CINTA aku.... (walaupun derang, pasal bab-bab cinta ni haus... tapi berkat kesabaran, keganasan, kebrutalan dan kegarangan aku hiok hiok...) maka alhamdulillah kini mereka ni boleh la korang jadikan bakal menantu paling romtika di amuk ha ha ha.... 

Jadi aku harap korang pun teruskan usaha mengLIKE PAGE MASIH CINTA aku tu ek.. klw2 rasa tensi dgn GF ke BP ke ko gi le sana, insyallah banyak panduan, kata-kata semangat, lagu2 jiwang, dan ayat2 pedas yang boleh korang buatkan sebagai pemangkin semangat korang yang hampir pupus ditinggalkan bekas kekasih awal ashari dan akhir mue he he he... akhir kata maju lah SUKAN UNTUK NEGARA... eh?? Kena mengena ke ni?? Kwang-kwang-kwang.... >..<

P/S: MISI HOSPITAL AKU SETERUSNYA... AKU NAK JADIKAN FOLLOWER AKU SAMPAI 2000, tapi aku tak akan tergesa-gesa.. sebagai permulaan 1500 target aku dalam tangan.. ha ha ha dah macam target nak score limanamplo A la plak lam exam kan :P akhir kata dari aku PAPAI OKTOBER AND WELCOME MR SWEET NOVEMBER :)

andai.engkau.masih.kucintai@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

32 comments:

  1. Semoga segala impian ppp di bulan Nov ini tercapai...

    ReplyDelete
  2. Norhaizan terima kasih :) aminnnnnn

    ReplyDelete
  3. erk maaf terkelamput tu natang ape eh? :P Alhamdulillah semua urusan mama dipermudahkan ia.. wah abam2 dua orang tu admin sana ke? boleh buat calon untuk nenek aida tak? haha.. Cayalah mama dah 1000+ tu.. chaiyok2!!

    ReplyDelete
  4. Aida Omar ha ha ha jom belajau ayat baru "terkelamput" tu kira adik beradik dgn terpeleot kakinya cenggitu le lebih kurang ha ha ha

    sila le sila nak bagi kat sapa2 pung boleh ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  5. jeles tngok 2 org jejaka tertempek kat situ.. nak jugak mama..(T^T)

    congrats mama... group mama tu akan terus hidup dan meriah..:D

    ReplyDelete
  6. ha ha ha mohon ANIS bertabah jan jeles... keh keh keh..

    thank you aminnnnnn :)

    ReplyDelete
  7. Moga tercapai misi follower tersebut

    ReplyDelete
  8. Wow...bila lam atak terjah sini. Macam-macam yang berubah.

    Blog jadi macam makin cantik, foloower makin ramai, fan page pun dah ada....Tahniah PPP.

    Semoga terus berjaya.

    ReplyDelete
  9. masih cinta?
    tengah femes sekarang, biasa lah admin retis. hahaha >___<

    yeahh maju2 ~
    lau aku buat page kompom mama sorang je sudi like :(

    ReplyDelete
  10. Del thanks for your endless support :)

    ReplyDelete
  11. Tallif alhamdulillah... ramai yg menghulurkan bantuan dalam memperbaiki blog paripari ni :) ppp hanya tengok jer... >..<

    thanks ya bw sini :)

    ReplyDelete
  12. mici... a'aa yg retis abam dua org tu jer aku belakang tabir jer he he he

    mohon buat cepat2 dan inform aku... sbb aku nak jadik org pertama yg like page ko tu nanti.. kedua baru si manuk dan ketiga baru le si itit...

    ReplyDelete
  13. terbaik :)

    tahniah mama :)

    ReplyDelete
  14. o.. tahniah dah 1000 :D

    tu dua org encom boy tu masih single kan.. leh le aku buat menantu ekekekekeke...

    Tapi Datin tak leh buat menantu memandangkan anak PPP lelaki ekekekeke.. tak dapat jadi menantu.. jadi anak-anak angkat kesayangan ajalah :D

    * sekali lagi PPP.. jgn nak berangan nak berhenti tulis entri.. tak meriah la kalau xde PPP :D

    ReplyDelete
  15. syahir *..* mataku berkelip2 mcm kelip2 ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  16. @nong thank you... nak ckp komen ko yg kat bawah tu jer... ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  17. Assalammualaikum.

    InsyaAllah..saya yakin boleh tercapai. Tak dapat hujung tahun, tahun depan ada lagi 365 hari lagi kan :)

    ReplyDelete
  18. @Lana aminnnnnnnnnnnnnnnn :)

    ReplyDelete
  19. tahniah mama.. keep it up utk dua org abg tu, bravo ye :)

    ReplyDelete
  20. baby thank you :) ha ha ha itu dua org keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  21. tahniah ppp...
    moga agar misi dan impian tercapai... ^_^

    ReplyDelete
  22. miz ruha... aminnnnnnnnnnnnnnnnn :)

    ReplyDelete
  23. tahniah!!! mohon bagitau potia bila dah sampai 1500 org like nnt sbb potia nak unLIKE pastu LIKE semua biar potia jadi org ke 1500 tu...

    pastu mohon bagi hadiah ok.... ekekek

    ReplyDelete
  24. ha ha ha sabau jer lah... nak hadiah ek... baju kelawar boleh?... keh keh keh.. mohon berebut dgn MK Syahir nanti ek?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  25. tudiaaa...terpampang besaqqq muka kita kat atas tu...hahaha..pasrah seadanya...smoga org yg like tu berganda2 lg shingaa mececah juta-jutaan lemon...kekeke

    sedia memulakan tugas d page mc :)

    ReplyDelete
  26. MIKO keh keh keh.. nak suruk muka ha tu dia cek kasi tepek baekkk punya besau.. ha ha ha amin.... mudah2an :)


    bagus bagus.. page mu page ku jua kan?? eh?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  27. congrats cik PPP...semoga dapat cecah target tu..huhu

    ReplyDelete
  28. dah like da page tu..lama da..heh heh :P

    ReplyDelete
  29. untungnya untungnya

    ReplyDelete
  30. jgn la kejar follower nt follower lari.. Har har har. Maaf trlawak bungek pulak kt cni

    ReplyDelete
  31. whoa..tahniah mama :)
    eh2..ade 2 hero encem..nak msuk minang boleh?? ekeke
    <-- dulu pena jaga page abg angkt smpi jd 2000 dlm msa 1 bln lebey..hehe ^^

    Majulah nasihat untuk semua .. :D

    ReplyDelete
  32. bape diorang bayar tuk mama buat entry tuk diorang ni.ehhehehehe kidding..hehehehe femesla diorang pas ni

    ReplyDelete