Aku Dah Tak Macam Dulu... Siyess...

Hurm PPP dah tak macam dulu?? Apa ni munyik macam SENTAPan jer kan?? Ye aku mengaku... aku dah banyak berubah... dah tak macam dulu lagi... banyak benda yang dah tak sama macam dulu... Berubah macam mana pulak...?? (Eh.. ni mana tiba-tiba menjelma soalan ni?? ha ha ah tetiba jer enterprame kan). Dah.. puffffff gi jauh-jauh soklan.. aku tak perlu kan ko ye.. harap maklong...

Aku dah tak macam dulu.... maafkan aku...


Eh.. kat mana aku tadi?? Oh ye! Aku dah berubah. Ye.. i've totally changed. Dari segala segi. Hidup aku kini mula berubah setelah aku mula jatuh cinta pada kekasih-kekasih hati ku yang baru... la la la... (Aku ada kekasih hati ke?? Wow!) Ha ha ha.. ye tak percaya??? Tak percaya sudeh... nanti aku akan bagi tau korang di pengakhiran entri ni siapakah kekasih-kekasih baru aku tu ok. Tapi mohon perhabiskan bacaan entri ni sampai habesssss.... =..=

Kalau dulu satu hari tiga, ke lima entry aku layan, sekali harung... sekarang dah tak de.. aku dah semakin ketinggalan, aku dah berubah... aku kadang-kadang terfikir sendirik, adakah perubahan ini baik untuk aku, atau pun sebaliknya... puas aku fikir, guling2, tapi tak jugak mendapat jawapan yang pasti lagi mengsahihkan... kalau ada pun.. was-was jer jawapan dia... kabur je, macam pandangan orang yg biasa berkaca mata, disuruh tanggal cermin mata.. haa... lebih kurang macam tu la perumpamannya...

Tapi makin lama aku, fikir makin aku seronok pulak dengan perubahan ni... ye lah.. semenjak dua menjak ni, hidup aku dah tak kebosanan, dulu aku selalu jer bermuram durja.. eh.. ha ha ha.. la ni.. tak sempat-sempat nak bermurah durja... hati ni sentiasa ceria dengan kehadiran mereka-mereka, yang sentiasa ada disamping aku, saat-saat aku kesepian, saat-saat aku bersedih, saat-saat aku gembira lagi la.. mereka buat aku tak kering gusi.. kan... (sambil rasa gusi aku dengan lidah... ha ha ha).  Dan aku harap perubahan yang sedang aku lalui ni, tak akan menjauhkan aku dengah sifat lama aku... dan insyallah selagi aku bergelar blogger PARIPARIPUTIH.. selagi tu lah, tak ada apa yg dapat merubah diri dan personaliti aku yang kekal dengan lawak karoot, penulisan sengal, komen-komen "tak leh blah" aku dan sume-sume yang sengal le... 

Aku tetap PPP yang dulu cume.... cume.. CUMA APA?? Cuma kini hidup aku lebih bermakna dan bahagia dengan kehadiraan insan-insan baru dalam hidup aku... dan aku sayang dengan kekasih-kekasih baru aku  ni, ibarat aku sayang ehem ehem (biorle rahasie ye dok) aku keh keh keh... ok la... aku tau hari ni hari minggu.. esok ramai yg nak kerja/nak sekolah/nak exam, jadi aku x leh nak melalut panjang2. Dah.. meh! meh! aku kenalkan siapakah kekasih2 baru yg kini bertahta di hati aku... ready?? Jeng! Jeng! Jeng! ha ha ha sound effect tak menahan tuuuu... :P

TADA!! Ya inilah barisan-barisan kekasih hati aku terkini: Aku adalah admin untuk setiap GROUP atau PAGE di bawah, aku nak ucapakan terima kasih kepada mereka-mereka yang memberi kepercayaan kepada aku untuk handle or take care of their group. Maklum la aku ni newbie (keh keh keh newbie sangat le tuww kan?) Tak sangka lak derang sudi "hire" aku jadi admin kat page and group derang... insyallah selagi aku diperlukan, aku akan berusaha untuk membantu mempormosikan group atau page2 ni, itu janji aku. Dan pada page aku pun aku menggunakan khidmatan teman-teman blogger yang sudi membantu aku untuk memeriahkan dan menyerikan page Masih Cinta dan Group Masih Cinta aku... thanks guys! :) 

















P/S: PADA KORANG YG BELUM JOIN ATAU LIKE PAGE DAN GROUP2 AKU DI ATAS MOHON LIKE DAN JOIN RAMAI-RAMAI, LAGI RAMAI LAGI MERIAH... OK THANK YOU FOR READING... AND HOPE YOU HAVE A PLEASANT HOLIDAY...LA..

hidup.ku.sentiasa.dikelilingi.orang.orang.yang.aku.sayang
@paripariputih.blogpsot.com





Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

42 comments:

  1. nak join gak :) harap hana pun dikelilingi oleh org yang sayang

    ReplyDelete
  2. wow, keep do what u do because your work is wonderfull..tolong promote page orang, jadi penyeri di FB..nice work. ^_^

    ReplyDelete
  3. @hnahdy

    silakan silakan... :) yup derang dalam page and group ni suka buat lawak.. so digalakkan ha ha ha... (ermmm ni buka promote ek ni... memmang betul betul ha ha ha)

    ReplyDelete
  4. @Nisa Kay

    Ok! why are you still on9 ni?? Ha ha ha... jan terlewat utk esok jer dah la... thanks... really happy if people recognize and appreciate your work ^_^ hope you do too :)

    ReplyDelete
  5. sy sokong cik ppp, siap tolak kuat lagi dari belakang..hehehe yg penting, jgn nangis2..

    ReplyDelete
  6. @azstory

    ha ha ha mohon tolak guna tilam dunlop boley???

    nagis tu adalah rencah dalam hidup seroang seni bernama ppp cecewah.. nagis lam hati jer... (malu nak tunjuk kat org... ) :P

    ReplyDelete
  7. Bahagia kenal mama PPP.. saya xkenal mama yg dulu. cukup utk saya kenal mama yg hari ni & U're soooo sooo sweet mama.. sat g baby like sume yg kat ats tu ye. InyaAllah

    ReplyDelete
  8. @baby comel

    aik baby pun tak titun lagi..?? ha ha ha hadeh... muhun tidur ye... aku ni jan di ikut mata dah tak betul setting dia.. yup yup.. jom ramai2 like and join group tu.. biar jadi sebuah keluarga bahagia.. :)

    thanks baby :)

    ReplyDelete
  9. sokong miss PPP.. hehehe. sweet je. igt berubah napa td. =) okay nak join~! heheh.. nanti aina like k. ^^

    ReplyDelete
  10. Makin meletop nampaknya.. Huhu

    ReplyDelete
  11. ite da like n join sume page2 mama nie haa..hhehe...

    sma maju kehadapan jgn toleh ke blkg ag naa.. ^^

    ReplyDelete
  12. @aiNa yaZiD

    silakan silakan... kehkehkeh.. nak join limanamplo kali pung boleyyyy :P

    ReplyDelete
  13. @the malay male


    del euwwwww malu i keh keh keh... >..<

    ReplyDelete
  14. anna pon nak join jugak la kalo cmni... =)

    ReplyDelete
  15. @Yana Sakura


    bagus2... klw dapat group yg aku tak join pun ang like sekali naa.. ha ha ha alololo tomeyy jew dia :)

    ReplyDelete
  16. @ANNA MARIANA

    wow! ni bukan maria mariana ke?? he he he sila2kan besau tapak tangan stadium Wembley aku tadahkan >..<

    ReplyDelete
  17. wah rupa blog bertukar lagi

    ReplyDelete
  18. lol mati katak aku hengat ko dah buat plastik surgery jadik Mayam Karim..hehe..

    ReplyDelete
  19. @Mrs Velentine

    aa'aa org nak tolong ppp alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  20. @Ahmad Saufe

    kemain... tak ingat dosa la aku lau cenggitu kan.... ha ha ha silap2 hari bulan dari Mayam Karim jadi muka pys opppa lak ha acnor?? keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  21. aku rasa perubahan Datin PPP menyenangkan.. hahaha.. kenapa? sebab tak payah la aku lari terkejar-kejar n3 yg banyak itu.. baca dengan santai aja :D

    kalau ppp buat n3 5-6 dalam satu hari.. pastu aku tak online 3 hari.. maknanya dah berbelas n3 aku ketingalan.. nak kejar dgn tenet aku yg kejap sporting kejap tidak memang moody di buatnya hehehe... jadi untuk aku perubahan PPP lebih kepada positif buat aku ekekekekek..

    ah.. page itu separuh darinya aku dah like..

    ReplyDelete
  22. @Nong Andy


    ha ha ha mujur la ko suka dengan perubahan aku ni wahai datin nong... aku jugak gumbira klw kawan2 blogger aku gumbira... jom kita gumbira suka suka... eh... ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  23. Pelik betul design blog PPP sekarang ni.. Dah macam masuk laman berita je.

    ReplyDelete
  24. @Romeo Laut

    ha ha ha >..< anggaplah ni laman berita terkini ini pun salah satu perubahan nya romeo :)

    ReplyDelete
  25. Manusia akan berubah..
    PPP berubah eiqa pun ada berubahnya jugak.. :)
    banyak nyee kekasih kekasih PPP.!!
    :D

    ReplyDelete
  26. @Eiqa Almond

    mohon gembira dgn perubahan ku ini ye wahai cik eiqa almond :)

    ReplyDelete
  27. Nak join blh x?hehehe.

    ReplyDelete
  28. apesal smua taa jmpe bton join @ like mama ? unlike adee lhaa .==''

    ReplyDelete
  29. baca entri diiringi lagu, sayup rasanya.
    hmmm berubaha ke arah lbh bahagia apa salahnya. beruntung kekasih2 baharu itu. heheheheheh

    ReplyDelete
  30. @Pelangi Biru

    itu bermakna dah like atau join :)

    ReplyDelete
  31. @Leeza dayasari [santai leeza]

    a'aa ni dah kena pandai2 bagi masa.. biar adil dah saksama ekekeke >..<

    ReplyDelete
  32. Ramainya kekasih dia....saya nak joint berkasih dlm grup tu takut istri cemburu pulak...hehehehhe...

    ReplyDelete
  33. pergh..dia sibuk ke page rupanya..hehehehe

    ReplyDelete
  34. @Jay Ar

    mohon tengok jer pun boley... tak semestinya kena join :)

    ReplyDelete
  35. @boni kacak

    al maklong nak kembangkan business ha ha ha >..< (business le sgt :P)

    ReplyDelete
  36. i'm happy for u cik ppp :)

    ReplyDelete
  37. nak join jugak...almaklongler cik tulip dh jauh ketinggalan nieh...haruslah lah speed ala2 hussin bolt...ekeke...thanks PPP..i lab u

    ReplyDelete
  38. @Pink Tulip

    ha ha ha apakah?? jan speed laju2 sgt pelan2 pun tak pe bukan ke mana pun benda2 tu :)

    ReplyDelete
  39. @miz ruha

    silakan silakan like semua terus ha ha ha

    ReplyDelete