Belajarlah | Terima Perubahan...

Aku tengah menconggak-conggak dengan jari, malah bertabah juga melibatkan jari-jari kaki ku yang tidak berdosa ini, dalam pengkiraan berapa lama dah aku tak "menghupdate" n3-n3 dalam blog PARIPARIPUTIH.COM aku ni kan (muehe he he... saje kasi besaq sket dot.com tu). Mesti korang rasa pelik bin ajaibnya cinta mu kenapa boleh jadik macam tu?? Ha ha ha ha ha (bagi aku gelak sat... guling2 dulu mana2 yg patut...) Ok.. dah... sambung balik... aku rasa terjadinya "fenomena" itu ialah mungkin kerana aku terkejut dengan "renjatan" perubahan yang berlaku secara mendadak kat dalam diri aku, hidup aku, pekerjaan aku, blog aku dan jugak pisbuk aku... nak kata aku ni berani tak jugak... nak kata tak berani pun. tak jugak.. ha ha ha apa ke "sengal" kenyataan aku ni kan??


Yang sebenar-benarnya aku takut pada perubahan. Nak tau kenapa?? Sebab aku rasa aku dah jadi manusia yg dah terlalu adapt dengan "comfort zone" dalam hidup aku... Yo.. takut nak berubah pada kebaikan tu bodo le tu.. (erk.. kan dah kena bodoh senirik). Memang aku bodo... peluang depan mata banyak jew... tapi kebanyakkanya sume aku let go dan berlalu, sekali jenitk semua peluang tu hilang... :P kadang-kadang menyesal pun ada... tapi macam mana aku nak belajar berubah untuk menjadi yg lebih baik dari apa yang aku ada sekarang kan? Dan jawapan itu sebenarnya ada pada diri aku sendiri... dan masalah aku adalah aku ini jenis yang "always look down" pada diri sendiri, kurang keyakinan, dan boleh dilablekan sedikit manja (cecewah mohon bagikan kaki sedas dua, kat pipi aku yg macam pau ni... bak kata baby aima ha ha ha)...

Bisikan-bisikan "halus" yang sering membantutkan 
niat aku pada perubahan... ni lew dia ni "polan" ni... mencik aku kat ko...


Mana tak manja... dah semua dari A-Z orang yg buat kan tuk aku. Nak ubah layout blog, POTIA yg tolong buatkan, nak tukau template pun POTIA yg buatkan, nak tukau DOMAIN DOT COM pun tunggu POTIA yg buatkan, nak buat "widget exchange banner" punya animation pun POTIA tolong buatkan, nak kasi laju lappy aku pun MIKO tolong buatkan, latest comment link pun MIKO tolong carikan, blog PARIPARIPUTIH kena hack pun MIKO tolong dapatkan balik, nak header baru pun LANA tolong buatkan, nak DOODLE pun ramai yg tolong buat kan ZUL DE AERIAZZ, AMIRUL VERDASCO, EIYQHA ZULAIKAH,  nak animate KUCEN pun AZ STORY tolong buatkan... apa lagi.. ha nak create group MASIH CINTA kat PISBUK pun ZUL DE AERIAZZ tulun buatkan... Ha.. Nak buat EVENT pun si SHAQ L' MIEUX tulun buatkan, siap ada banner "SUPERB" lagi.... Apa lagi.. ha tak reti guna TWITTER pun IK HANIF tulun ajau kan... Nak tahu tentang "Alexa Traffic Rank" MK SYAHIR tolong carikan.... (itu tak termasuk blog review yg pernah org2 lain buat kat aku.. berratus dah kot... tak terkira mue he he he) Jadi... jadi... korang pikirlah balik manja tak manja aku ni?? La la la la sambil TLDDMKA (tangan letak di dada, mata ke atas) bak kata rakan kongsi gelap aku yg baru CIK IFFAH AFFEFAH >..< 

Jadi untuk diri aku ni... PPP belajarlah untuk menerima perubahan, sampai bila asik nak dok takuk lama jew kan.... Cuma ada juga perubahan-perubahan yang aku tak berapa suka dan agak sukar untuk aku terima.... (yang ni tak payah la aku share dengan korang... senirik jew la aku pendam... bukan dapat duit pung kalau aku citer kat korang ha ha ha)...

P/S: Pernah satu ketika dulu aku tolak tawaran dari Ex Boss aku utk jadi MANAGER, alasan aku , belum bersedia utk memikul tanggungjawab. Lepas tu kena sengal dengan kawan aku dia kata: KAK NOR orang kalau dah bagi offer tu bermakna dia percaya dan yakin kita mampu melakukannya... see see.. sengal tak sengal aku.. ha ha ha... ^_^ but... frankly I hate certain-certain changes in my life T__T. FULL STOP.

changes.makes.me.a.new.me
@


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

47 comments:

  1. err PARIPARIPUTI? hahahahahaha mcm pelik bunyik bila tertinggal 'H' =.=

    ReplyDelete
  2. wah! dah ber dot com dah skrg.... tahniah....

    ReplyDelete
  3. 1 jek yg potia tak puas hati. tu nuffnang tu bila nak tkr??????? bila link blog dah berubah nuff akan error...

    ReplyDelete
  4. @potia casadelarossa

    tahniah kat potia gak sbb dah byk lahirkan blogger yg ber dot com ^_^

    ReplyDelete
  5. @potia casadelarossa

    ppp dah bertabah mencari sbb apa tau potia masalanya dia mintak password utk tukar pasword baru tu yg ppp x jumpa password lama tu =..=

    ReplyDelete
  6. mama tertinggal stu.."bila nak berak je Zaxx tlg cebokkan,," :P hahah

    xpe mama, yg penting kita selesa dgn apa yg kita wat.. bukan tak nak berubah, tp masanya belum tiba..:)

    ReplyDelete
  7. Kalau kita sudah berada di comfort zone, alhamdulillah.. bersyukur rezeki dari Allah..

    Sy akan buat perubahan apabila diri memang sgt2 perlukan perubahan.. namun jika sudah berada selesa di comfort zone i'm prefer to stay and update to perfection.. birpun kesempurnaan itu hanya milik Allah, namun kita wajar mencari dan belajar ke arah kesempurnaan..

    ReplyDelete
  8. @zaxx

    mencik aku... tau.. jan la bagi tau org pasal tu ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  9. @azstory


    well said, cuma kadang2 geram dengan diri sendiri... tak berani nak mencuba... =..=

    ReplyDelete
  10. saya dgn si Az Story tu lebih kurang je mama.. Kita serupa. terlalu bergantung dengan org lain. mcm saya sendiri sampai umur dah 25thn masih lagi prefer nk duduk dgn mak, semuanya mengharapkan mak lg. Main reason saya mcm ni sebab saya rasa selamat bila ada org jaga saya ---> Comfort Zone

    Dan saya juga takut nk mencuba sesuatu yg baru. Sbb saya sukar nak terima hakikat kalau percubaan saya tu nanti gagal..
    Try & Error? saya takut dgn risiko tp saya tetap mahu bicara soal perjuangan. Camne ye tu mama?

    ReplyDelete
  11. @baby comel

    Aku rasa dalam hidup ni untuk berjaya kita kena berani mencuba dan berkorban demi kejayaan (tapi bekorban yg ke arah kebaikan la... ) ececeh mcm lew aku ni berani ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  12. Datin PPP,

    aku pong spesis keras kepala n suka berada di zon selamat hehehe.. tapi PP memang manja ahahaha.. best oh ada org nak manjakan PPP :D berbanggalah utk itu. maknanya byk yg sayang :D

    ReplyDelete
  13. Nong... ha ha ha tiba-tiba aku nak sebut dialogue "serasa diriku begitu berharga" muehe he he >..< mekasih nong... ko pung sebenarnya ramai yg sayang ko... ko jew yg tak perasaan harap maklong dan paklong ^_^

    ReplyDelete
  14. hahaha ko manje dan dimanjekan

    sume lelaki dikeliling kau

    bagus jugak ade dorg kan

    aku ajar tddmka

    letak tu ko y tambah k haha

    ReplyDelete
  15. tu lah guna kawan .. ehh ? ehehe

    ReplyDelete
  16. @paripariputihsaje jek nak bagi DOT com kat sahabat2 yg baik dgn potia... bagi pon bukan suka2 bagi... mesti kena ada syaratnya kang ada plak yg terasa...

    ReplyDelete
  17. Baguslah berubah ke arah baik dan tahniah krn dah berdot com...

    ReplyDelete
  18. xdek pn owg yg manjakan ite cm mama tuh..

    jeles iteww..t jeles dgn bnda bek xpe kan..hikhik ^_^

    tah tah tahniah mamaku sayam..mohon belajau terima hakikat.. :)

    ReplyDelete
  19. alar... aku pun tak mau perubahan..
    tapi hidup kene berubah ppp.. utk masa depan..

    ReplyDelete
  20. nama saya xder wuwuwuwuuw

    ReplyDelete
  21. banyak betu jasa potia ... potia potia potia . tunik nama . bagi nama i/c dia lagi cun . heheheh

    ReplyDelete
  22. ramai betul pembantu mama ppp... ^_^
    ramai yang sayang kat mama... :)

    ReplyDelete
  23. @Iffah Afeefah

    ha ha ha mohon ko bertabah aku kan manja dan suka dimanja jadi tu yg tertambay y tu biar kasik lagi manjeww h aha ha >..<

    ReplyDelete
  24. @potia casadelarossa

    thank you potia, tak sabaar nak tunggu giliran siapa plak yg bakal memiliki domain percuma dari potia ^_^

    ReplyDelete
  25. sebenarnyakan.. di dalam kehidupan kita ni, kita sebenarnya kena berani utk mencuba... kalau tak cuba kita takkan tau apa hasilnya.. biar kita salah pun takpe pada awal2..itulah yang akan mengajar kita sebenarnya...saya yakin ppp mampu lakukannya.. asalkan berani utk mencuba je :)

    ReplyDelete
  26. @Yana Sakura


    jan jeles naaa.. aku rasa ang lau mintak tolong lagi cepat derang tolong ^_^

    ReplyDelete
  27. @CikZaitul

    ya untuk maju kita harus berubat ^_^

    ReplyDelete
  28. @MawardiYunus


    Ade tapi tak dimention seorang demi seorang ^_^

    ReplyDelete
  29. @-meeSUPERGIRL-


    ya potia dan kakak tirinya ppp mmg x dpt dipisahkan ^_^

    ReplyDelete
  30. @miz ruha


    alhamdulillah mmg tak putus2 dapat offer dr blogger lain ^_^

    ReplyDelete
  31. @boni kacak


    insyallah kalau ada lagi offer mungkin kena rembat gak kot ^_^

    ReplyDelete
  32. Akhirnya dah berdomain.. first2 memang agak cuak kan dengan perubahan.. macam mana pun perubahan ke arah kebaikan harus kita tempuhi :) good luck mama manja potia nie. eh. :P

    ReplyDelete
  33. @Aida Omar

    ha ha ha kemain miss froggy aida mana ade majewww ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  34. .com dah thniah atas perubahan tersebut

    ReplyDelete
  35. PPP dh ubah wajah.. santai leeza pun nak follow.. heeeeee so ubah lah.. hujung tahun tgh cuti, x ada kerja.. bager blog lah.

    ReplyDelete
  36. lama x singgah sini, tahniah dah pakai domain sendiri :)

    ReplyDelete
  37. @khairolina

    fuyo marsha londeh congrat wa.. lew... terharu i hikhikhik ^_^

    ReplyDelete
  38. @Leeza dayasari [santai leeza]


    muehe he he dah lama tak dengar perkataan 'BAGER' ^_^

    ReplyDelete
  39. @beckhrooy

    hey Beckhrooy yup... thanks ya singgah kat blog teman lama mu ini ^_^ hope u doing great ya...

    ReplyDelete
  40. hai cik pepari putih berseri colgate. hehehe relax lah chill je,jangan takut-takut untuk terima perubahan. :D

    ReplyDelete
  41. dotcom sudah. korn bila lagi?
    eh tny pada diri sendiri pula.. hik hik hik hokkk

    ReplyDelete
  42. @AzyAdnan

    kemain mcm colgate ek?? kelassss ha ha ha aku masih lagi ni sebenarnya mcm ada kupu2 dlm perut bila ada perubahan :P

    ReplyDelete
  43. @KorN

    insyallah... soon kan korn kan?? ^_^ cepat2 berdotcorn eh dotcom ha ha ha nnti boleh kita geng ^_^

    ReplyDelete
  44. nice entry.cuba yg terbaik for seo blog paripariputih.gud luck

    ReplyDelete