Entri Motivasi Jumaat | Mengaku Aje Le...

Jam di sudut bawah kiri laptop aku menunjukkan pukul 10:30 malam... tapi rasa macam dah pukul 5:00 pagi "se-piee" lak aku rasa. Sunyi sepi macam kat dalam bilik pembeku ehem.. ehem.. lak aku rasa (tak berani lak aku nak sebut, tengah duduk kat rumah sengsorang ni... maklum, yang lagi berdua tu gi "ngeteh" kat kedai mamak)... Mentang-mentang le ari ni tak de kelas mengaji... selamat aku, lau tak, hurmm tak tau mana nak sorok muko ni, bila berdepan dengan usataz. Maklum le insiden kain ku terlondeh, masih terngiang-ngian di kepala hotak aku neh... =..= malu gila sioottttt... (aku harap ustaz tak ingat dah kejadian tuh :P)

Tapi itu bukanlah motif sebenar entri aku malam ni... Yang sebenarnya aku nak menulis entri MOTIVASI.. untuk diri aku sebenarnya ni. MOTIVASI kebendakan?? Ye.. motivasi untuk menyedaukan diri aku ni... jan le nak perasaan "retis" sesangat.... (eh pilis la.. bila masa lak aku cakap aku ni macam retiskan??) Mue he he he... tak nak mengaku letuwwww... bek ang mengaku PPP kan? Kan???  Ahhhhhh!! Tak de makna nyewww la...Eh! aku berdialogue dengan diri senirik rupanya... magikkan...?? Mue he he he... (mohon bertabah, aku buat macam ni sebab, takde sapa pun kat blog hatta, pisbuk ketika ini untuk, aku utara selatankan persoklan ini). Maka nak tak nak, aku harus tanya diri aku.. sebab dia jeww yg tahu perasaan aku masa ni... korang hado?? Takdo kan?? Ha ha ha... 

Ini pabila dalam keadaan "LUPA DIRI"


Dalam dunia blogging ni... dua menda jer yang selalu korang akan hadapi... saat-saat "gembira"... dan saat-saat "kemurungan". Saat gembira bila menderu-deru orang komen2 kat "pisbuk", pas tu tak menang tangan ko nak balas komen derang kat blog, setelah ko meng "ping" kan entri ko tu... Wah! Masa tu rasa macam dunia ni ana.. yang punya... lupa kat rumput, lupa kat tanah yang selalu kita jejak, lupa diri kejap, lupa yang dalam hidup ni...kita ibarat macam "putaran roda" impian - kita pusing HALIM... sekejap kat atas, kejap kat bawah... (jangan tipu le, kalau ada yang kata... derang mendang dok kat atas.... aku berani kerat leher ayam, buat sup ha ha ha) tak pung macam kata USOP WILCHA... NAMPAK BENO MENIPUNYA KOME TU.. he he he... Ini time angpa berada di atas..

Ini dalam keadaan baru tersedau hidup ni macam 
"Kita putarkan RODA ITU HALIM" he he he


Kalau waktu angpa berada dibawah... ha macam ni la... macam yang aku rasa skerang... rasa nak tutup blog, rasa nak diactivate PISBUK, rasa tak moh dah pandan lap top aku... usah kan pandang jeling pun kalau boleh aku tak nak.... Tapi... kalau dah ang tu blogger tegar... (aku le ni bukan tuju pada sapa-sapa pung, harap jan SENTAP dan jan terasa la palk.... ) Jenuh dah cakap... aku nak berenti jadi blogger, tak mo on9 dah... yeletuwww.... tak sampai lima minit of lappy... muntut dah macam duduk atas besi panas.. keh keh keh... Ah cakap banyak pun tak guna... senirik punya blog... pandai-pandai le kan masing-masing nak wat ape... ok itu jer ENTRI MOTIVASI aku harap maklong keh keh keh (langsung tak mencirikan MOTIVASI aku rasa ha ha ha).... dah dah..  malas aku nak tulis berjela-jela... K-POP EH! K-BAI.... >..<

p/s: aku pun tak tahu... sampai bila la aku mampu bertahan....

hidup.ini.ibarat.gasing@paripariputih.blogspot.com


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

28 comments:

  1. hahaha.. yang penting nawaitu tu kena ikhlas.. bila dah ikhlas, sedekah.. bila dah sedekah, pergi kedai runcit , beli asi krim.. pastu makan. hahaha. macam tak ada kena mengena je

    ReplyDelete
  2. @boni kacak

    boni aku faham perasaan ko ketika dan saat ini keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  3. Saya dah terbiasa dok kat bawah. Tak boleh bayangkan jika saya dok di atas.. pasti gayat dan rasa pening kepala dan akan berdoa supaya kembali duduk di bawah...

    ReplyDelete
  4. salam pari pari putih

    Maafkan tirana aduka.lama tak dtg sini.

    ReplyDelete
  5. mama PPP, kita ni terasa setiap masa kat bawah je. down, down.. xde keroje lain. nak buat lagu mana dah teman ni memang golongan yg terpinggir :p

    acecece.. down to earth sungguh kan anak mama ni. hehehe, dah mama kitaa retisss terpaksa la kita low profile.. hakhakhak,

    thanks mama.. apa yg mama cakap tu betul la. tp utk merasa zaman kegemilangan tu belum la lagi. alpaklung la kita ni budak baru belajar. ngaji pun xbetul lagi tajwidnye.
    mohon mama salurkan kekuatan tu agar diri ini terus-terusan bertahan menempuh segala ranjau onak berduri ni.

    Kalau nak ikut hati, memamg dah lama saya angkat kaki, pergi jauh dari dunia ni.. ehh, dunia blog ni maksudnya. FB? saya lagi la xtau nak buat pe sebenarnya kat fb tu. tp kat situ la bibit-bibir cinta bermula berkembang menjadi bunga mekar. ehh? melalut pe la kan..

    Bye mama, happy weekend. maaf lambat dtg sini. seharian yg sgt membizikan, balik keje sampai rumah terus tido kul3pg jaga dah xleh tido..huhu, LUv U!

    ReplyDelete
  6. itulah Norma kehidupan mama..bukan norma anak mak bidan sebelah umah jiran kita tu ye mama..hikss

    anyway, selagi masih berkesempatan sy akan sentiasa menjengah blog mama <3

    ReplyDelete
  7. dunia blogger ada turun naiknya ;) keep it up!

    ReplyDelete
  8. dunia blog yg penuh warna warni...

    ReplyDelete
  9. Ye ppp, memang ada benarnya apa yg ppp katakan.. tapi apapun ppp selagi kita boleh teruskan baik kita teruskan.. menulis kan banyak kelebihannya..

    nasir pun lama tak update ni, sibuk memanjang, hehe
    Terima kasih ppp sebab selalu mai komen kat blog nasir..

    ReplyDelete
  10. best pula layan lagu eh? hehehe... aku off kan lagu kat playlist semata nak dgar lagu blog PPP :D

    berkaitan motivasi itu heheehehehe... memang lambat sikit nak dapat point muehehehehe!

    tapi memandangkan aku blogwalking bersungguh-sungguh hari ini. jadi aku baca dgn tekun dan dapatlah juga point itu :D

    aku kekadangkan PPP, tak mo jadi blogger tegar.. tapi susah juga sebab kadangkala tu takut terlepas n3 best macam gaya tidur yg samseng tu ekekekeke..

    apa-apa pun blog PPP antara blog mesti terjah utk aku.. dan baru aku perasan Top komentator tu aku dah capai angka 70++ hahaha...

    ReplyDelete
  11. uhukss....aduyai Datin Seri Nek Nor Sambal Bilis Extra Peda, betui kata ang tu...tapi aku selalu rase aku owes kat tengah2 bak kain di ampaian tu...huahahaha

    ReplyDelete
  12. @Jay Ar

    Tak salah kot kalau sekali sekala kita berada diatas, cuma kita kena sentiasa beringat... langit tu tak selalu cerah ^_^

    ReplyDelete
  13. @TiranaAduka

    Oh tak apa ^_^ janji x lupa terus

    ReplyDelete
  14. @baby comel

    sebenarnya bagi aku baby atas atau bawah tu... sama saja yg membezakan klw kita berada dibawah lebih sedkikit perhatian yg diberi... dan untuk naik ke atas tu kita perlu berusaha keras untuk menyampai ke pucak... dan kadang2 tak sempat pun berada di puncak kita dah kecundang... dan di dalam keadaan itu la kita kena punya hati kering untuk meneruskan apa yg tlh di usahakan sebelum-sebelumnya utk mengecap kejayaan.. dan itu memang tidak mudah...

    ReplyDelete
  15. @Mk Syahir

    ha ha ha kalau norma anaknya mak bidan tu harus comey orangnya ^_^ niway thanks sebab tak pernah jemu2 menjengah blog aku ni... appreciate that... ^_^

    ReplyDelete
  16. @Fendy

    yup terpulang pada tuan blog bagaimana untuk mencorakkanya ^_^

    ReplyDelete
  17. @nasir hamzah

    Sama-sama nasir, insyallah selagi ada kedarat ni selagi tu le blog PPP ni akan bernafas... ^_^

    ReplyDelete
  18. @Nong Andy

    Datin itu jugak la yg berulang-ulang kali aku dok sebut, tak mo jadi blogger tegar, nak limitkan penulisan and so on.. tapi aku rasa penyakit "ketagihan" ni makin hari makin teruk ha ha ha.. rasa2nya bior tak makan dari tak berbologging ler.. boley???

    ha ha ha apa2 pun blogger2 mcm ko la yg membuatkan aku nekad utk terus berbloggin... sebab korangla isnpirasi pada setiap penulisan aku.. thank you ^_^

    ReplyDelete
  19. @Ahmad Saufe

    LOL apai mohon ko anjakkan sikit kedudukan ko tu ke atas.. sikit pung jadi le.. i know you can do it.. with little efforts kot ha ha ah

    ReplyDelete
  20. Rasanya lagi better kalau blog because you love it. Yelah... kalau buat sebab minat, expectation pun takde la sampai pressure diri.. huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  21. Macam tu la dunia blogkan. Ada masa kita berada di atas dan ada masa kita ada di bawah. Kadang kala kita ketandusan idea untuk mencoret.

    ReplyDelete
  22. hehehe, sy xmo jg blogger tegar, cukup sekadar bkongsi cerita dan pengalaman, org nak baca silakan, xmo baca apa ada hal, janji hati puas..hehehe

    ReplyDelete
  23. @fae jamal tu la yang dimaksudakn dgn kunfayakun..kalau Allah izinkan maka jadilah...takda rezeki nak jadi retis nak buat lagumana keng..walaupun dah abeh nghing (cara) versi kelataness

    ReplyDelete
  24. @fae jamal tu la yang dimaksudakn dgn kunfayakun..kalau Allah izinkan maka jadilah...takda rezeki nak jadi retis nak buat lagumana keng..walaupun dah abeh nghing (cara) versi kelataness

    ReplyDelete
  25. hahaha tergelak jap 15saat bila baca ayat2 kt gambaq tu plus ekpressi muka xleh blahh..laa ppp ni, view cket sbb ppp ping n3 d waktu org rmai xon9..myb ping n3 waktu time org tido, mmg la tak rmai..hhehe

    rmai jer yg nk bca n3 ppp ni. don worri too much

    ReplyDelete
  26. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  27. still mainain tirana aduka.disini

    ReplyDelete