Gangster Comel

Erkkkkk! Gangster Comel?? Ni tajuk filem terbaru Dato Yussof Haslam ke neh?? Keh keh keh... gempak siottttttt! Kalau le betul aku diamek berlakon dalam filem Gangster, harus aku rasa aku akan dibagi watak... "Mak Mah!!!!! Mana Kopi O saya??!" kan??? =..=  Oh... no no no... dulu masa muda-muda ok la kalau nak berlakon-lakon ni kan?? La ni, umuq pung dah nak masuk ke 42 tahun ni, rentikan le nawaitu ko tu nak berakon bagai PPP weh... (dulu masa aku muda belia, ada la jugak merasa berlakon watak ciput, jadik setiausaha kepada Dato Aziz Sattar dalam Filem Suci Dalam Debu lakonan Kumpulan Iklim, Sidi Oraza (hero) & Julia Rais (heroin), cerita ni dalam sekitar tahun 90-an). Tapi itu cerita dulu-dulu. Dan yang ni pun, yang aku nak ceritakan ni pun, sebenarnya cerita dulu-dulu jugak, tapi cerita masa aku sekolah menengah.  

Harap maklong dia ni tak de kena mengena dengan 
"GANGSTER COMEL" yg aku nak cerita kan ni >..<


Aku ni masa sekolah rendah, aku sekolah campur, lelaki mompan, so bila naik tingkatan bapak aku hantar aku kat sekolah mompan, SEK MEN (P) ST.MARY, dulu sekolah tu kat Jalan Sultan Ismail, betul-betul terletak di belakang Bangunan MAS. Tapi la ni, sekolah tu dah takde, tinggal tapak jer kot. Disebabkan faktor-faktor keselamatan maka sekolah tu dah dipindahkan ke lokasi baru iaitu di Selayang. (tapi aku tak sempat pindah situ, dah berbelas tahun lepas aku tamat sekolah tu, barulah derang pindah). Bila cerita pasal sekolah mesti semua orang ada kenangan pahit dan maniskan? Kalau korang tanya aku opkos la.. banyak sangat-sangat. Sekolah tu banyak simpan kenangan, he he he. Tapi sekolah aku ni memang la buruk, kadang-kadang tu aku tengok dah macam rumah JUON pung hade.. kan... tapi tak pela yg penting aku dapat pendidikan kat sana, dan alhamdulillah, akhirnya berjaya jugak aku bila dah besau.

Ha ha  ha muka "innocent" aku masa tingkatan satu... 
baik jer kan?? He he he


Masa aku masuk sekolah ni mula-mula, rasa macam semut jer... mana tak, kat sekolah ni sume orang cakap omputeh, aku?? Dah le tak reti cakap, paling tak suka bila cikgu tu ajau dalam bahasa Inggeris, mati kutu aku. Tapi nak tak nak aku harus jugak teruskan. Masa aku masuk dulu tak silap aku dapat masuk Arts Stream kelas ke 3, yang ni tak kira ko pandai ke lembab ke terus dia masukkan, tapi bila dah ambil periksa penilaian aku masuk kelas no2. Masa mula2 masuk, baik jer. Sume ikut arahan, aku lak dapat duduk sebelah kawan aku ni nama dia Zetina (dia ni pengkid - kalau dia x pakai uniform harus le orang ingat dia lelaki) sesuai le dgn aku, sebab aku ni jenis ganas gak, tapi aku tak penkid :P. So lama2 tu makin ramai le kawan-kawan aku.

Ni masa aku tingkatan 4 (Form 4 Arts 2), aku ni x le bijak macam orang lain, kekal dalam kelas ke dua, tapi tah kenapa le derang suka sgt kat aku, masa ni aku dilantik sebagai ketua darjah... tengok le kawan2 aku tu suma macam mak2 orang jerk kan?? Ha ha ha...


Dekat kelas aku tu derang suka berpuak-puak, races, tapi aku tak amek pot pun, bagi aku sapa-sapa nak kawan dengan aku go a head, aku tak kisah. Asal korang jangan sakitkan hati aku sudah. Dan aku teka mungkin sebab tu dari aku tingkatan 1 sampai 5, ada jer jawatan yang aku kena pengang, tak de bendahari, penolong ketua tingkatan dan ketua tingkatan. Sebenarnya aku tak mau, tapi entah le.. kawan-kawan aku ni... aku jugak yang derang nak suruh. Tapi paling best aku walau pun dalam kelas tu aku yang boleh dikatakan paling kenit, tapi sume respek aku keh keh keh (dah rasa macam TAIKO lak kan)... sebab aku jenis tak suka bermusuh2. 

Ni lah tahun-tahun paling 'GANGSTER AKU" taiko tak hengat... padalah aku ketua darjah, tapi he3 tengok gambau pun mesti korang tau kan betapa nakal nye aku masa tu...


Jadi apa2 hal aku ni le tempat derang mengadu. Tapi kadang2 aku pun nakal jugak... time aku ok, ok laa... datang gila aku, mula la kau tunjuk jadik taiko keh keh keh.. tapi kan kalaulah masa tu boleh di ulang tayang, nak sangat aku balik ke zaman sekolah dulu... hurmm tapi tak pe kenangaan kat sekolah masih segar dalam ingatan aku :). Dan some of my friends dah pun meninggalkan dunia ni buat selama-lamanya. Semoga roh mereka ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. 

Ye derang ni geng-geng makan "KEPCI" bawah meja time cikgu tengah mengajau boleh? Ha ha ha... memang nakal derang ni... kuat buli orang, tapi hati baik he he he..


Ha yg ni pulak geng-geng TAIKO WAKTU REHAT.. he he he... 
mesti berlonggok kalau time rehat... ada jer cerita yg nak di bualkan... aku?? 
Lantak korang la... aku buat hal senirik je...


Untuk pengetahuan korang, sekolah aku ni telah banyak melahirkan orang-orang kenamaan, atau celebirity-celebrity popular di Malaysia, macam: TUN DR. SITI HASMAH HAJI MOHD ALI, WAN NUR ZALEHA RADZI, DANG SURIA (bekas penyampai berita TV3), penyanyi AISHAH, RIMA RASHIDI, AZZA ELITE, pelakon DATIN TIARA JACQUELINA, MARIA FARIDAH... dan ramai lagi (yang aku senirik tak kenal, sebab mostly my Junior)... so itulah serba sedikit tentang kenangan kat sekolah aku.. yg pastinya aku sempat le jadi 'GANSTER tapi yang COMEL' masa sekolah dulu >..< mue  he he he.... 

Ni le "kaki-kaki" aku masa tingkatan 5 dulu... boleh dikatakan masing-masing berjaya dalam hidup derang, dan ada yg dah migrate ke overseas, and kami masih lagi keep in touch, (walaupun aku selalu mengelak bila derang nak buat reunion ha ha ha jahat aku kan... sebab aku segan) derang suma hidup ala-ala MAK DATIN.. aku ni hurmmm so tu la sebabnya, tapi aku sayang derang macam adik beradik.. doa aku semoga derang happy disamping orang-orang tersayang :)


i.miss.my.school.and.my.friends@paripariputih.blogspot.com


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

41 comments:

  1. hehehe gangster tp cun2 belaka noo....:)

    ReplyDelete
  2. @Cik P.A.

    cun?? ha ha ha gelak guling 20 x :p

    ReplyDelete
  3. ohoo... gamba tahun bila ni ??

    ReplyDelete
  4. wah..kalau sy 1 kelas ngan akak dulu mesti sy ngorat akak dah..ehh?hahaha :p

    ReplyDelete
  5. kah3 . cantik mama pensil ni ;)

    cikgu mama tenggelam dengan peljar2 dia . haha :D

    ReplyDelete
  6. nor zaimah pkai skirt..
    seksa aku nengok..
    ahaha

    ReplyDelete
  7. gengster ke...huhu

    oh dulu pakai seragam jenis skirt ek?

    ReplyDelete
  8. pehh pehh.
    tibe2 rase ohsemm sbb kawan dgn taiko cunn.
    ni nak kene bayar yuran tak.
    nak mintak jage kawasan.
    kehkehkeh

    ReplyDelete
  9. pewwitt...pakai seket tu..

    ReplyDelete
  10. @Mk Syahir

    yezaaaaa?? keh keh keh blushing sude... *__*

    ReplyDelete
  11. @Cik PensiL

    euwwww malu den.. a'aa tenggelam sebab anak2 murid di sumanya nakal tak henggat :P

    ReplyDelete
  12. @Katak Comel

    masa tu aku lum insaf la ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  13. @♥ Nana BamBam ♥

    yup dulu x wajib pakek tudung and baju kurun :)

    ReplyDelete
  14. @Tem

    keh keh keh muhun bayo pengeras dalam limanampol sen satu jam :P

    ReplyDelete
  15. @boni kacak

    pewwwetttt masa budak2 ok la... skrg kalau pakai mmg alamat nak ko ha ha ha

    ReplyDelete
  16. hamboii..ade taiko siap..muka sume gangster..tp dlm hati ada taman..hoho..

    <-- krg amek gmba msa sklh dlu..kalo ade pn selit2 kt kamera kwn..hiokhiok..xde kamera..sadis.. her her

    ReplyDelete
  17. wow swit je ppp :)
    cuma yg tingkatan 1 tu muka poyo
    hahaha :P
    sweet moment memang pd zaman sekolah.
    ^__^

    ReplyDelete
  18. gambar yg last tu ingat yg pakai jacket tu lelaki memula tapi eh.. sekolah pempuan kan.. dan tgk pakai baju kurung...


    gengster ye?? hahaha...

    ReplyDelete
  19. Wahh.!! Smart laa mse kecik..
    ehhe nmpak gengster.. :D
    Tapi comellll..

    ReplyDelete
  20. @Yana Sakura

    alololo sian ko yana... takpe belajar pandai2 suk dah kerja byk duit beli camera ok :) snap le byk mana pung ko suka >..<

    ReplyDelete
  21. @Michelle Hopell

    ha ha ha memang POYO.. poyo pung x cenggitu kan?? ;P

    ReplyDelete
  22. @Nong Andy

    ha aa... memang dia tu mcm boy sikit, tapi ko tak tengo kawan aku yg lagi sorang tu nog lagi mcm lelaki >..<

    ReplyDelete
  23. @Eiqa Almond

    gangster + comel?? euuwwwww malu i he he he >..<

    ReplyDelete
  24. Ooo...
    Ada laa pengalaman jadi pelakon rupanya....

    ReplyDelete
  25. memang gangster sungguh tu mama PPP =) comel betul ye zaman muda2 remaja dlu..

    ReplyDelete
  26. Nasir pernah tengok lakonan ppp kat youtube.. untunglah.. ada gak kenangan jd pelakon..

    Sesekali teringat zaman lampau ni sungguh mengasikkan kan ppp..

    ReplyDelete
  27. Teringat balik zaman sekolah dulu. Fuh Kenangan :)

    ReplyDelete
  28. rambut2 org dulu2 mmg xleh blaaa...hehe old skoool :) kekeke ttiba teringat pic mak ayah time muda-mudi dulu hihi :)

    ReplyDelete
  29. @baby comel

    ini le namanya gangster pada luaran dalam hati ada taman :)

    ReplyDelete
  30. @nasir hamzah

    Owh mujur la sebab scene yg ppp berlakon tu dah tak dop lam youtube dah :(

    ReplyDelete
  31. @Muttallif

    kan zaman sekolah & zaman masa kat kolej mmg kenangan yg paling kita x boleh lupa :)

    ReplyDelete
  32. @leakedknowledge

    ha ha ha nak ke buat mcm tu miko?? but i'm sure one day akan keluar balik fesyen2 rambut mcm ni.. trust me ;3)

    ReplyDelete
  33. hahaha

    *tiba² ketawa*

    ReplyDelete
  34. @Päk Läng

    as salam pak lang :) rasa 1st time kenal kot :) thanks ye singgah sini :)

    ReplyDelete
  35. @ADZA IRDAWATI aka MAK DARA

    alamak! mak dara tengok ha ha ha kantoi >..<

    ReplyDelete
  36. terkesima wa tgk gambar cik ppp..hahaha..

    Dulu masa zaman sekolah sy tak suka mompuan.. diorang busuk..hahaha

    ReplyDelete
  37. @azstory

    terkesima?? mesti sebab nampak mcm UGLY BETTY kan? keh keh keh...

    ja'aat mana ada busuk tau T___T

    ReplyDelete
  38. kenangan zaman sekolah... ;)

    ReplyDelete