Insiden | Nasi Minyak

Naroommmm baek punya tajuk ha ha ha... geleng kepala limanamplo ribu kali le tadi aku, masa kat kenduri kawen tu. Aku dengan nasib "sengal" aku ni tak habes-habes. Dari Insiden "kain londeh" menyampai ke yang hari ni, tak de satu pung yang tak sengal adeh.... :P

Congrats Rees & Myza - Semoga Berkekalan Hingga Ke Akhir Hayat


Tapi sebelum aku citer kat korang part insiden tu, meh nak citer kat angpa sume. Hari ni, walaupun cuti Deepavali, tapi ada jugak orang yang ambil kesempatan buat kenduri kawen anak depa.. termasuk le sepupu aku ni. Nasib aku tak gi Sabtu ni, ye la... jarang orang nak wat kenduri kawen tengah minggu hari Deepavali lak tu. Mujur le aku tak jumpa tossai, capati, roti canati, putu mayam kat kenduri tadi, kalau tak mau berkampung aku kat situ keh keh keh (al-maklong aku ni kat peminat NO1 Aarom Ajis Tossai mue he he he). 

Omey tak?? Ni La Cenderahati Utk Tetamu, Apple Hijau Dip Lam Coklat Yang Di Buat Macam Tux (mompan punya design crawang2, tapi x dapek nak amek, tertinggal kat sana =..=)


So lepas aku memastikan anak-anak aku kat PISBUK dah dimandi, dan di susukan eh! Ha ha ha baru le aku bergegas siap nak gi, janji ngan Pak aku nak jemput dia kul 11 pagi, kul 10.30 aku masih tercangguk depan lappy. Boley?? Ha ha ha aku dan sistem "last minit" aku kan. =..= (En. Somi dah jeling2 manja kat aku ~ suh aku bersiap). So bila dah bersiap tu tepat pukul 11:06:58 saat Sreeeetttt! (ha ha ha sungguh x le blah sound effect aku ni) Keta aku drift depan umah pak aku, aku masuk jab cakap hai hai bai bai kat mak aku (dia tak pergi sebab keta dop muat :P) so macam lipas kudung aku memandu ke Putra Jaya Percint 9, kat umah abang aku, kiterang janji nak konvoi dr rumah dia sbb, kenduri tu kat Percint 8, walau dekat jan harap le aku boleh cari... harus sesat sampai ke SEREMBAN lak nanti ha ha ha.

Inilah Pasangan Memplai (Kira Dua Pupu Aku Le ~ Pengantin Lelaki)


So bila sampai kat situ ramai le saudara-mara aku yang dah sampai, aku besa la kalau orang nampak aku macam derang nampak LADY DI (keh keh keh ~ siap lambai2 tangan ala-ala tuan muteri gitu.. ko hade....) So ramai le yang datang berborak dengan aku, yang dalam PISBUK pun ramai gak yang pandang gitu-gitu jer (maklum malu le kat pisbuk kemain lagi, bila dah jumpa depan-depan haram senyum jer memasing ha ha ha) Tapi aku dalam pisbuk bising, kat luar  lagi le bising kan... so aku ni satu hal, kalau gi mana mesti lah nak bergambau, kalau tak bergambau aku rasa tak complete majlis yang aku hadiri tu (keh keh keh muhun muntah sekarang :P)

Ni semua sepupu2 aku a.k.a geng main game FARMVILLE ha ha ha tapi kami dah bersara.. suma pakat-pakat malas nak main dah, yela dah byk harta sampai 4 juta duit aku nak buat apa kan...


Yang Ni Sepupu Aku Punya Bini dan Anak dia, Dianya tak dok kat Yamen Kijo... (erk asal la mato derang tu macam kena pukau... mujur gambau aku maintain ha ha ha..)


Jom sambung citer, dah tu al maklong... yang mai ni kan retis, (uhukkkk! uhukkk! ekekek muhun jan tersedak keh keh keh) :P. Jadi masa aku tengah sedap makan tu, ada la sepupu aku lagi sorang ni mai kat meja aku, aku makan memang selalu yang paling last (retis mana boleh makan gelojoh2 kan?? eh? ha ha ha jom2 muntah lagi meh), anak dan en.somi aku dah settle nasi derang. Tinggai le aku jer yang masih terkial-kial dok pulun nasi minyak narommm baik punya campur lak rendang daging yg marvelous... perghhhh! Sekali tu aku stop jap... demi memenuhi permintaan peminat sepupu aku tadi tu tuk bergambau... Masa tengah bergambau tu le... angpa tau... baik jer waiter tu tak tanya dulu aku dah sudah ke blom?? Terus jer dia angkat pinggan aku yang masih byk lagi lauk, yang baru aku gigit "sebyte-dua"... =..= perghhh! Hangin aku (En.Somi dan anak aku dok pakat gelak2 kan aku) Last2 nak cover malu (sebab depan aku tu ada orang lain gak) terus jer aku mintak anak aku ulurkan bekas air suh tangan boley?? Ha ha ha... kempunan aku nak perabihkan nasi minyak tu kan.... (aku hanya mampu memandang waiter tu hangkut pinggan aku jauh dari meja aku) Mangkuk hayun tul aku membebel lam hati... sian tak sian aku ni?? T__T. Tapi untuk mengubat hati aku yg terluka dek insiden nasi minyak tadi, last2 sebelum bertolak balik ke KL abang aku ajak aku "tapau" NASI ARAB - SABA (kat Cyberjaya) muehe he he... (sat lagi baru aku nyekek)...

Gambau ni disnap, sebaik saja selepas kejadian INSIDEN | Nasi Minyak aku hilang dari pandangan =..= (cover line jer tu senyum2 tu... ish ish ish)..



P/S: Moral of the story... jangan bergambau waktu angpa tengah makan, kalau tak mo pinggan ang di bawak larik... ha ha ha... 

insiden.nasi.minyak.orang.kawen@paripariputih.blogspot.com



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

22 comments:

  1. abisla lapa la kau balik kenduri kan gaga

    ReplyDelete
  2. Alololo, ciannya mama kita nasik kena sambar =)
    xpe, nanti time baby kawin mama dpt seat khas sebelah pengantin ye :p
    hehe, mohon bersabau ya mama :)

    ReplyDelete
  3. hahaha padan muka mama..tu la tak bawak caer lagi..kih kih kih

    ade menantu tak mama bwk blk utk caer? :p

    ReplyDelete
  4. HAHAHA... gelak kuat2 :))) KAH3.. jangan nanty tido teringat ingat sudah la ye.. btw, baik punya cover line eh.

    ReplyDelete
  5. kesian kat ppp... pinggan nasi kena ambik....
    ^_^ muhun cover malu dengan basuh tangan... :D :D

    ReplyDelete
  6. haha.. tak patut betul patutnya dia tanya dulu dah habis makan ke belum. nasib mama tak mengamuk kat situ :P

    ReplyDelete
  7. tuu la mama org dah cakap makan tu makan sungguh2 , kan tak boleh nak fokus dah . :D

    Cantik pengantin pompuan tu ^^


    ReplyDelete
  8. kenapa tak mengamuk kat sana masa pinggan tu dibawa lari???hahaha

    ReplyDelete
  9. hahaha...kejam sungguh waiter tersebut.tak patot tak patot.btw kiut la cenderahati tuh

    ReplyDelete
  10. lorr...tu le mama..spe suh bergambau sakan sgt..kan da kna tarik upih pinang ...eh!..nasik kna kidnap..hihi..kalo kita sibuk bergambau mmg le waiter tu igkn kita da ciap mkn..hee

    btw, selamat pengantin baru :)

    ReplyDelete
  11. hahahah....x sempat habis makan la nie..yg cik ppp pon satu..tunggu la habis makan dulu kot ye pongggg :D

    ReplyDelete
  12. @Iffah Afeefah

    tau tak pe tapi aku cover blk beli nasik arab ^_^

    ReplyDelete
  13. @baby comel

    T__T bertabah aku makan penuh khusyuk... tetiba ilang cenggitu jewww.... sambung nages balik T__T

    ReplyDelete
  14. @Mk Syahir

    ceh! bertuahnya anak... ha ha ha majuk kau x jadik membawak jodoh tuk ang... mohon belikan aku barang limanamplo pasang baju kelawar ek?? keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  15. @Hana Jalil

    ha.. tu nak bahan aku letuewww kan?? =..=

    ReplyDelete
  16. @miz ruha

    nasib le aku ni stock retis kan... pandai kaber line gitu.. ko hade?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  17. @Aida Omar

    memang tak patut T__________T sadis sungguh...

    ReplyDelete
  18. @Cik Pensil

    tu aku makan bersungguh2 letuewww tapi ghaib gak pinggan aku :P

    ReplyDelete
  19. @boni kacak

    stock retis mana boleh "marah2" depan public... kan... (sila muntah skrg wahai bonito ha ha ha) >..<

    ReplyDelete
  20. @Pink Tulip

    haaa... memang KEJAM.... haram dia tak de rasa bersalah.. dia blah dengan muka budget pelayan terajin T___T ketika itu .....

    ReplyDelete
  21. @Yana Sakura


    eh mana boleh, nanti kang kata retis belagak pulaop kan... ha ha ha (mohon bertabah dgn kenyataan aku ni ye) :p

    ReplyDelete
  22. @♥ Nana BamBam ♥

    tak sampai hati nak tolak permintaan peminat... eh?? ha ha ha >..< ada peminat rupe2nya aku ni... (tulun terjun tiruk skrg! :P)

    ReplyDelete