Kisah Sadis| Aku Tak Reti Ber "Twitter"...

Mohon jangan la korang gelak kan aku, sebaik jer membaca tajuk entri aku malam ni. Ye le... orang nak ber MY SPACE... aku pun nak MY SPACE.. orang nak berFACEBOOK aku pun nak berFACEBOOK... orang nak berBLOG aku pun nak berBLOG... akhir sekali orang nak ber TWITTER aku pun nak berTWITTER...  last- last TWITTER aku tu aku jadikan TUKUN atau lebih sesuai  sebagai  penyeri "sosial networking" aku je... :P

So ni entri paling malas aku, pada siapa-siapa yang nak follow aku, mohon follow la ye... tapi kalau aku tak "retweet" tu, paham-paham jer la (bukan berlagak retis, tapi cakap pun tak guna) ha ha ha... nanti la, bagi aku masa nak "menghadam" TWITTER"  usage ni ^_^

SUDI-SUDI LA YE MENG "FOLLOW" AKU KAT TWITTER AKU NI ^_^


P/S: Aku tahu sebenarnya guna TWITTER ni lebih mudah dari mengunyah maruku! :) 

aku.ada.semua.tapi.tak.tau.guna.acano?@paripariputih.blogspot.com



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

40 comments:

  1. samalah.. kengkadang xtau nak tweet apa, just baca tweet org je..hehe..

    ReplyDelete
  2. hehe..biasalah tu..dulu-dulu saya pun gitu juga..twitter saya guna semata-mata nak follow up artis korea je..muahhahaha..oppss.. ^___^

    ReplyDelete
  3. @azstory

    at least tau le jugak... ni dah tweet tak tau nak cari kat mana ha ha ha sadis ke tak?? >..<

    ReplyDelete
  4. @Nurul Aini

    tak pela senang sikit nak refer balik ye dak?? mesit si psy ada lam list tu kan? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  5. nana ade gak la bela burung biru tu..tp x pandai nak suruh die bercakap cakap..hahahaha

    ReplyDelete
  6. Myspace ? ntah ape khabar ntah myspace tu. Berkurun tk on *tipu. baru sebulan lps on* :D Haha

    Twitter pun baru nak merajinkan diri. Kih3..

    ReplyDelete
  7. @Hana Jalil

    myspace aku ada 500 follower pas tu tak ingat password terus aku tak bukak ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  8. ahahahaha.. kita sekapal rupanya Datin PPP..

    eh.. dlm gambar twitter tu aku nampak icon twitter aku jer.. si halle berry tu pic aku kat twitter ekekekeke...

    ReplyDelete
  9. datin .. aku tak pernah ada My space hehehehehe...

    ReplyDelete
  10. @Nong Andy

    mohon approve aku cepat aku tak tau lak ko pakai dp si halle berry tu ha ha ha kemain lagi... >..<

    ReplyDelete
  11. aku tak penah terpikir pun nk buat twitter walaupun kawan2 suh buat. sebab utama, aku bodoh bab socialnetworking. hehehe... masa mula2 buat fb, terkial2 nak share post, nak komen, etc.. siap mintak org ajar. blog yg ada ni pun harubiru lagi..hahaha

    ReplyDelete
  12. tak pernah ada twitter & tak pernah terpikir nak adakan pon (buat masa ni la)..huhu

    ReplyDelete
  13. @Amirul Verdasco Nadzri

    alo lo lo cian ko... tak pe dun worry, aku pun tak reti gak ni tu baru nak usah2 tapi bagi aku blog paling utama

    ReplyDelete
  14. @Pink Tulip

    pelan pelan kasi kayuh... nanti lama2 terror la kot :p

    ReplyDelete
  15. aku memula pun tak reti. lepas lama kelama aku dah pandai. Tapi aku lagi suka twitter skang dari fb.. ehehehe

    ReplyDelete
  16. masalah utama aku tak suka twitter.. pc aku hang bila buka twitter.. mcm mana nak xplore haha..

    datin, aproved?

    apa yg aku nak aproved tu hehehehe... oh? follow me back ke?

    tak apa apa yg aku twitt ekekekeke... aku buka akaun jer.. pastu aku abandon.. smpai aku lupa pasword.. nak masuk je.. aku kena minta pasword balik.. kena lagi buka email.. leceh ekekekeke...

    ReplyDelete
  17. @paripariputih

    yep2, blog paling utama walaupun update sebulan sekali..~sigh~

    ReplyDelete
  18. tak ada tweter .. tak tahu -_-

    ReplyDelete
  19. PPP, rasa seperti kita punya perasaan yang sama untuk mengeluarkan blog entri bertajuk twitter.

    Kalau nak faham, mungkin boleh belajar dari apa yang sudah Taliff pelajari dan tulis di Entri blog :)

    ReplyDelete
  20. Assalammualaikum.

    Kak, saya pun ada akaun twitter..tapi saya taktau la burung biru tu dah terbg ke mana..dah terlanggar pokok tinggi kot, terus terjelepok. tu dia, metafora hiperbola saya,hahahaha

    Zaman Myspace dulu, sy tade pun akaunnya. yg ada cuma friendster je. Tu pun, brapa kali guna.

    Kita serupa je kak..hehehe

    ReplyDelete
  21. Kita xde pape.. My adik & kakak selalu aje main tuwit2 ni. Kita ape pn xtau.. Xpelah. Lgpn kita bkn ada kwn. katak bwh tempurung.. Tu lah sy agaknya

    ReplyDelete
  22. @Nong Andy

    ha ha ha aku pung tak tau apa yg aku suh ang approve tu :P

    aku punya dulu ada la aku cuba cuma dah lama tak bukak byk features baru yg aku tak catch up will do that slowly

    ReplyDelete
  23. @Amirul Verdasco Nadzri


    mirul ang no worries noona ttp setia dtg walaupun ang x update buat lawatan rasmi ha ha ha

    ReplyDelete
  24. @Cik Pensil

    klw tak rasa nak active takyah ada pung tak pe le pensil..

    ReplyDelete
  25. @Muttallif


    a'aa ppp baca kat blog list.. nnti ppp kena gi and study sume2 ni kat blog talliff thanks taliff share sume2 ni pada org2 yg mahir ttg twitter ni terutama mcm ppp ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  26. @Tinta Lana

    walaikumsalam w.t.b lana.... akak harap lana dpt sesuaikan diri dgn tempat kerja baru... and harap lana dah boleh handle klw ada org tiba2 bercerita ttg kekasih dia keh keh keh...

    mohon keep track burung lana tu guna gps eh! ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  27. @baby comel

    akak pung x reti siyes le aku buka pas tu pusing2 dua tiga kali jumpa benda yg sama... jer klw terjumpa tu pung kira nasib... ha ha ha dah tu bukak 2 tahun sekali mana nak reti :P

    ReplyDelete
  28. Tima kasih kak.. aaa.. tu lah kak.. ntah la, agaknya muka saya ni tempat pengaduan nasional kot.

    Ini bukan pertama kali..banyak kali dah..tiba2 je, tgh tunggu bas misalannya, org sblh yg sy tak kenal pun duk bercerita masalh hidupnya.

    Pasrah,hahahaha.

    Haa..biar dulu lah burg tu. Saya rasa ia masih hidup lagi. Tunggu la, kalau hati ni tiba2 berubah jadi lembut, nak bela balik, saya bela lah nanti,hahahah

    ReplyDelete
  29. ada twitter cam serupa tak da je kan mama.. haha. sebab tak tahu apa fungsinya..

    ReplyDelete
  30. dah lama tak berburung ni..hikss

    ReplyDelete
  31. samo lah kita...hahahaa

    ReplyDelete
  32. @Aida Omar

    jom kita pakat ramai2 twitter tu wat tukun jer apa kata?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  33. @Mk Syahir

    walaupun x berburung mohon bagi aku ang punya nak follow :)

    ReplyDelete
  34. kadang tu tak tahu juga nak tweet apa...
    orang lain active aje bertweet...

    ReplyDelete
  35. @miz ruha

    ek??? ha ha ha sekapal le kite lau camtu :)

    ReplyDelete
  36. @miz ruha


    ha ha ha jom pakat2 x yah bertweet :P

    ReplyDelete
  37. aku hanya mampu gelak lam ati je..hehe

    ReplyDelete
  38. dulu2 pun tak reti nak guna twitter..bila dah tahu semua benda berlaku pun nak tweet..haha..jakun

    ReplyDelete