Malas……Ke Kepala Angin?

Pernah tak dalam hari-hari korang, atau minggu-minggu korang, rasa malas nak bercakap? Rasa bila ada orang ajak ko layan borak ko rasa nak “hempuk” jer orang tu dengan apa-apa jer benda atau objek yang dekat tangan ko?? =..= Paling sengal kalau time tu, orang yang nak ajak ko borak-borak tu pulak buat lawak bodo, atau lawak karot… lagi la limenamplokali hampeh kan????

not-talking

Aku selalu jer macam tu… tapi aku masih boleh kawal emosi aku dalam kata lain, atau lebih tepatnya “berpura-pura”… tapi aku ni jenis yang tak boleh duduk memerap, mulut katup, diam, membengap sebabnya “that’s so so not me”. Sebab aku dilahrikan untuk berkata-kata, walaupun kadang-kadang aku hilang punca untuk berkata-kata, tapi mulut atau tangan aku ni tak boleh… aku rasa boleh masuk tanjung rambutan le aku kalau aku berdiam diri 24jam, seminggu, sebulan apatah lagi kalau makan tahu…MATI KERING tau dibuatnya…

Tapi ada jugak hari-hari yang aku rasa MALAS.. sangat-sangat, sama ada nak bukak mulut, nak pandang orang kiri kanan, nak senyum, nak beramah-tamah… ADA (aku tak tipu), kalau tak de itu namanya NAMPAK BEBENAU AKU NI PENIPU… selagi ko dinamakan manusia, selagi tu le ada penyakit yang aku panggil “kepala angin”… tapi aku tak sampai hati nak buat “kepala angin” dengan orang sekeliling… (korang menyampai tak??… aku rasa… aku tak, biar pun aku terpaksa buat-buat ok….biar pun borak atau senyum aku tu tak ikhlas, tapi aku lagi tak rela SHOW OFF KEPALA ANGIN aku tu kat derang…

Ha ha ha ni entri ni kuar pun sebab aku rasa macam kepala angin aku tu dah mai kot… tapi macam aku tulis kat atas ni AKU JENIS TAK MENYAMPAI HATI… biar sendiri parok, asalkan aku tak sakitkan atau buat orang keliling aku kecik hati (mohon la bertabah dengan kebaikkan aku ni kan… ko hade cenggitu??) Jadi… kalau ko rasa komen2, atau lawak2 aku tu tak menjadi… mungkin ini lah faktornya MALAS atau KEPALA ANGIN?? Mana satu ek?? Entah… aku pun tak pasti…

malas.mungkin.kepala.angin.itu.bukan.aku@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

34 comments:

  1. manusia x pernah sempurna PPP

    ReplyDelete
  2. hahaha edy tau time bila yang takde mood nak bukak mulut tu.hahahahahha kidding
    hurmmm ceria je....awet mude.hehehe
    tp edy asenye takde la kuat mrah..cool je

    ReplyDelete
  3. bila dia mai , jangan izin kan dia masuk k ? :D

    ReplyDelete
  4. @Edy Fee

    Amobiiiii Edy kemain... ha ha ha nak kena pukul muntut neh ha ha ha >..<

    Mmg pun tak tau bila muka awok tu marah ke tak :P

    ReplyDelete
  5. @Cik PensiL

    Cik Pensil mohon buat kan tembok ye supaya 'DIA' tu tak leh bolos.... :P

    ReplyDelete
  6. ha dah mai dah, dah mai dah! hehe.. semua ada perangai nie kot mama.. cuma yg bezanya org tu tunjuk dengan tak tunjuk je kot..

    ReplyDelete
  7. perengan pertama aku setuju sangat.hahaha .. lebih2 lg kalau takde mood. haha..
    mohon jgn cakap dgn aku :D

    ReplyDelete
  8. moody la tuh. hehehe...

    ReplyDelete
  9. bila baca penulisan cm penuh emosi cm nak sampaikan masage pada org yng kpla angin je hehe

    ReplyDelete
  10. @Aida Omar

    jaga jaga cik salmah.. jaga jaga keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  11. @Michelle Hopell

    Kannnn?? Tapi itu mcm jer... aku x sampai hati nak wat camtu =..=

    ReplyDelete
  12. @aswadz

    boleh la... lebih kurang... :]

    ReplyDelete
  13. @iiima ❥

    memang le itu tujaan dia mohon sapa2 rasa dia kepala angin sila angkat ketiak ha ha ha :p

    ReplyDelete
  14. sama lah kita..saya kalau tiba datang bulan, saya akan jadi diam seribu bahasa... bersendirian..

    ReplyDelete
  15. macam citer adam & hawa ain kate die xde mood...huhu

    ReplyDelete
  16. @ika

    oh ye ke?? ha ha ha mintak maap aku x penah nonton citer tu.. walaupung abam aaron ajis yg berlakon :P

    ReplyDelete
  17. Mama PPP baby pun lebih kurang je. Cuma mybe sbb baby lambat panas. Kdg2 smpai ofis baby rse xsuka nk bercakap dgn sape2 pn. Nk nengok org pn rsa cm semacam je. Tp bila org start tegur then hu ha hu ha i'm okey balik. Back to normal

    ReplyDelete
  18. sebenarnya tadi tengah hari dah baca n3 ni.. tapi curik-curik baca aja.. tak drop komen dan main langkah-langkah.. sekarang ni baru baca baik-baik... :D

    namanya manusia tentulah byk mood. Mood happy ada.. mood sedih ada.. mood emo ada.. mood nak marah ada.. lagi-lagi pempuan yg byk ganguan hormon haha...

    sabar-sabar ajalah cik abg sekalian hehe...

    *PPP, aku pong selalu juga ada mood kepala angin tu.. penah sekali kelapa angin aku naik... aku gaduh dgn anjing jiran aku hahahahaha..

    ReplyDelete
  19. @baby comel

    baby... lau ko satu opis dgn aku... dah sah sah kena cop KEPALA ANGIN budak ni keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  20. @Nong Andy

    Nong jangan lakukan aksi demikian di office lain kali, bahaya utk reputasi kerja anda ha ha ha >..<

    erk apakah?? dgn doggy pung ko kepala angin gak?? Mue he he he >..<

    ReplyDelete
  21. bulan mengambang eh? haha

    ReplyDelete
  22. @-meeSUPERGIRL-

    masalahnya bukan bulan mengambang pun asik nak kepala hangin :P tapi bukan aku le kebanyakkan orang le..

    ReplyDelete
  23. jom makan eskem la..baru ada mood...

    ReplyDelete
  24. Puan dtg bulan kot.. ekekekek jgn marah ye

    ReplyDelete
  25. @Ain Dzaya

    jom jom beskin robing ek?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  26. biasa latu..manusia.mmg tak boleh lari dr itu.manusia bukan robot yg ada stu perasan...em kadang2 pura2 tu bgus.sedikit sbyk tak buat org terasa...sy pon kerap juga. err bukan kepala angin tp kepala MALAS...bahhahhaa :p

    ReplyDelete
  27. @leakedknowledge

    yup berpura-pura demi menjaga hati org itu baik.. especially kalau org yg macam ppp ni kan miko?? eh.. ha ha ha mohon (terjun tiruk limanamplo kali) >..<

    kepala MALAS ek.. ha ha ha

    ReplyDelete
  28. Pari2 putih,
    Saya jugak ada musim membisu tapi still saya boleh kawallah....

    ReplyDelete
  29. @Mak Wardah

    Alhamdulillah macam tu la sebaiknya demi diri sendiri dan org sekeliling kan? :)

    ReplyDelete
  30. lain org lain perangainye..

    nana kalau haid hanginnnn je..haha

    ReplyDelete
  31. @♥ Nana BamBam ♥

    erk.... ha ha ha ko tak cover2 tul nak tulis menda tu :P

    ReplyDelete