N3 SABTU | Aku Pakai Susuk??

Panas... panas... malam ni tajuk entri aku sepanas cuaca "global warming". Hum susuk... siapa tak tau apa itu susukkan?? Kalau korang tak tau apa itu susuk.. Mohon gi tanya abam google. Tapi meh sini aku nak story kat korang, serba sikit tentang susuk ni. Setahu aku susuk ni banyak di gunakan untuk menambah "kecantikan", bukan tu jew, ada gak susuk untuk melariskan jualan. Dan susuk ni ada macam-macam jenis, ada susuk berlian, susuk jarum, susuk emas... hummm macam-macam ado... Tapi tajuk aku kat atas tadi tu macam aku yang memakai susuk kan?? Ha ha ha... (tarik nafas dalam-dalam) Korang konfident ke aku memang pakai susuk? Untuk apa lak aku pakai susuk kan? Untuk nampak sentiasa muda, cenggitu?? Ha... tu la mentabah aku nak bagi tau korang... dan dan... hurmm aku rasa buat yg kali ke berapa dah ni... dah berbelas-belas enteri aku buat pasal ni, cuma tajuk jew lain-lain (takut guna tajuk sama, nanti bosan lak korang kan).

Ni le lebih kurang sesi soal jawab antara 2 orang bloger buddy aku 


Baru dua hari lepas ada lagi blogger buddy aku yang mempersoalkan umur aku... dia mati-mati, ingat aku 25/28 tahun?? Mueh he he he... bestnya... mudanya aku... (sambil senyum sumbing, macam kambeng kena jirus air lak aku) Berkali-kali aku meng"deny" tapi dia tetap tak puas hati, lagi-lagi pulak bila dia tengok gambau DP aku yang nampak muda...ha ha ha... bila dah berkali-kali orang buat kenyataan cenggini (diulangi, orang lain ye yg cakap, bukan aku) mentabah jew aku senyum, bila difikir2kan balik, hurmmm aku rasa bagus gak kan.. ha ha ha... tapi yang jadi masalah lepas tu... bila dah lama kenal aku mention pasal anak, derang dah cuak, sebab apa.. sebab orang dok tanya berapa umur aku sebenar.....(lagipun menipu tu bedosa) la la la la.... dan mentabah jugak la aku nak bersoal jawab dengan derang.

Ini Gambar Hari Jadi Sepupu Masa Ni Umur Aku 19 


Ini Gambar Hari Jadi Aku Yang Ke 38 - 2008 
(Itu Ex-Boss Bukan Ex Boypren Ye Harap Maklong)


Yang Ini Gambar Raya Aidilfitiri 2012 - 
Kira Paling Latest Jugak Le...


Tapi tak apalah, aku bersyukur jugak la dianugerahkan dengan muka "awet muda" ni kan... Yang pasti "keawetan muda" aku ni, tak de kena mengena dengan susuk. Aku ni usahkan susuk, bomoh pun aku tak penah jumpa... Wat apa nak susuk-susuk ni, dah le berdosa, pas tu sakit, kena berpantang, kena renew bila expired, tak kekal lama, buatnya tiba-tiba ko keras acanor kan?? Setahu aku, kalau orang tu pakai susuk, dan kalau derang meninggal, tak diterima dek bumi... entah le walwahualam...  Jadi pada yang masih tak percaya akan usia sebenar aku.... mohon la percaya... tiada susuk yang aku gunakan untuk kelihatan muda, selain dari air wuduk, senyum sokmo, dan apa yang datang dari hati perlu ikhlas, bila kita lakukan sesuatu dengan ikhlas, seri tu akan terus ke wajah.. dan selain dari give-ted (mue he he he sila muntah)... satu lagi.. lain kali tanya aku camner teknik nak make up.. ha ha ha..

P/S: Ik Hanif aku harap ko puas hati dengan penjelasan dan bukti2 kukuh yang ada neh.. Dan 12.12.2012 nanti aku akan bertambah tua aku akan jadi 42 tahun ^_^ ha ha ha... 

susuk.atau.awet.muda@paripariputih.blogspot.com


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

54 comments:

  1. Lawa tarikh 121212 tu. Hehe. Btw Paripariputih tetap cun :)

    ReplyDelete
  2. mama memang awet muda la..
    pipi mama tu yg paling kita geram, rasa nak cubit2 je. pinjam tau nanti mama pipi tu :p
    ~cer cite sket apa rahsia mama dari muda sampai dh around 40 ni still maintain je?
    kita tau xde maknanya susuk-susuk jadah benda tu semua. kan mama kan?
    Semoga mama terus maintain cantik begini.. sihat tubuh badan selalu, :)

    ReplyDelete
  3. mama memang awet muda la..
    pipi mama tu yg paling kita geram, rasa nak cubit2 je. pinjam tau nanti mama pipi tu :p
    ~cer cite sket apa rahsia mama dari muda sampai dh around 40 ni still maintain je?
    kita tau xde maknanya susuk-susuk jadah benda tu semua. kan mama kan?
    Semoga mama terus maintain cantik begini.. sihat tubuh badan selalu, :)

    ReplyDelete
  4. kahkahkah . hebat mama :D

    nanti org ingat cucu mama tu ank mama ja .

    kembanglah mama ek ? hehe :)

    ReplyDelete
  5. puak2 iluminati target 121212 kiamat..dorang cakap la.. ok aku diam :x btw, caye dah!

    ReplyDelete
  6. PPP memang gojes...erm 12.12.12 cantik la date tuh :)

    ReplyDelete
  7. betoi2 anugerah tuhan. tp seyes,klu x ckp umo 40,mmang x prsan lngsng.awet muda tuh. :)

    ReplyDelete
  8. Wah satu bulan lah kita ppp, hehehehh.. untunglah ppp tergolong dalam golongan awet muda... nasir pun mengakuinya tapa rasa ego dihati..hehe

    ReplyDelete
  9. ini buat aku teringat movie bertajuk SUSUK. tapi hakikatnya aku tak tengok lagi wayang tu. Bagaimana pun kawan aku dengan gigihnya cerita movie susuk tu kat aku dari awal sampai habis. siap dgn gambaran dan suara latar yang macam seram lah kononnya cerita itu. jadi aku bagi markah A++ untuk kawan aku kerana gaya penceritaan yang kelas A sampai aku terpegun dengar cerita wayang SUSUK tu hehehehee...

    12.12.12

    sila nantikannya dgn tabah :D

    ReplyDelete
  10. JR pula spesis awet tua, masa umur 25 ada org kata umur dah 35 sebab JR simpan jambang (nak macho le konon)...nanti kalau umur 90 (sempat ke?) org akan kata umur JR 100...wauu bangganya....

    ReplyDelete
  11. tidak tersangkal lagi...hehe

    ReplyDelete
  12. wak pon nak awet muder jugakk.. ahaKss

    ReplyDelete
  13. haaaaaaaa PPP KELIHATAN MUDA. tu yg ramai tak caya.
    rahsianya...
    1. amalkan hidup sihat..
    2. ceria selalu mcm ppp...

    ReplyDelete
  14. wow ! apa rahsianya...? ekekek

    ReplyDelete
  15. cik ppp aritu beli colegen 4 peket habis dah ke? hehehe just kiddin.. serius masa mula2 tgk gambar pun xcaya yg cik ppp ckp yg cik ppp dah 42..

    Rupanya bukan sy sorang perasaan..huhu

    ReplyDelete
  16. amal pun tak sangka jugak
    baru tahu mama dah 40

    ReplyDelete
  17. ahahah yang penting ceria dan mesra dgn semua org. ALHAMDULILLAH :) kan kan kan

    ReplyDelete
  18. aik? 40?? konpom susuk. hahahahha.. bg tips sikit utk kekalkn kecantikan ...

    ReplyDelete
  19. @Apih El Nino


    tu le... tapi tapi.. ada gak yg ckp tarikh tu tarik... akhir zaman erk... tak tau nak ckp apa... cun aiyoooo malu woo kena puji keh keh keh... >..<

    ReplyDelete
  20. @baby comel


    baby ermm ermmm rahsia aku.. aku tak de rahsia muehe he he... aminnnnn ^_^

    ReplyDelete
  21. @Cik Pensil


    erk.. kembong jugek lewww keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  22. @Ikmal Hanif

    =..= hurmmm... tak tau apa nak cakap... bagus.. lau ang dah caya ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  23. @Pink Tulip


    mekaceh mue he he he boley tak nak gelak cenggitu?? ;p

    ReplyDelete
  24. @Nur Shuhada


    masuk ko ermmm dah limanamplo org cakap menda yg sama... (bilang, siap kira guna jari kaki sekali ha ha ha)

    ReplyDelete
  25. @nasir hamzah


    oh nasir pung baby saggi ek?? wah ada geng nampaknya ppp wuwee ^_^

    ReplyDelete
  26. @Nong Andy

    nong aku penah gak tg citer tu.. erm tapi tgk sikit2 jew mcm mengarut kot ha ha ha.. tapi ada la sikit2 kena mengena dgn amalan susuk :P

    ReplyDelete
  27. @Jay Ar

    keh keh keh.. jgn lew ckp awek tua... ckp org lama baru lew tak mentabah mendegarnya ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  28. @Ahmad Saufe


    ye ye apai... buat pertama kali nya ko setuju ngan aku kan?? eh! ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  29. @Wak Gelas™

    jemput wak.. silakan...silakan... ^_^

    ReplyDelete
  30. @azstory

    alamak az dlm stock habes sudah.. ha ha ha... ok.. i guess you are the 100th person yg fikir cam tu.. ha ha ha sabau jew la... ^_^

    ReplyDelete
  31. @Cik Amal

    ha ha ha mohon sangka-sangak kan yew ^_^

    ReplyDelete
  32. @MawardiYunus

    ya alhamdulillah ^_^ anugerah yg tak semua org dapat i feel blessed ^_^

    ReplyDelete
  33. @-meeSUPERGIRL-

    ye letuww kot... ang nak jugak tak?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  34. @tirahzairi

    bak mai peng... (cakap ganu ^_^) ang nak aku singgggg kat mana?? mue he he he ^_^

    ReplyDelete
  35. wah, ni kes awet muda kak. hehe

    ReplyDelete
  36. dah tu asyik ketawa jer memanjang mcm mana la tak awet muda...hehe...

    12.12.12 :)

    ReplyDelete
  37. @leakedknowledge


    Miko can't help it la.. ha ha ha la la la la


    12.12.12 tak sabar tunggu ... hope my wish will come true...

    ReplyDelete
  38. Tgk la anak di sapa :p

    ReplyDelete
  39. Lahh.. ingt kan baru lepas SPM.. ekekekee... main2 je k PPP...

    ReplyDelete
  40. @Mk Syahir

    ehem ehem anak dia ang dgn aaron ajis keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  41. @KorN


    kemainnn korn nampak noo kelentong muehehehehe ^_^

    ReplyDelete
  42. aunty memang nampak muda pun... sy ingat aunty baru 20 hingga 30 la kan..sebab gaya aunty hapenning gilerr..macam orang sebaya saya..sempoilah aunty...=P

    ReplyDelete
  43. yg penting bg tirana aduka sihat,ceria dan senyum selalu..itulah tirana aduka.

    ReplyDelete
  44. ha, baru baca.... tu la, kadang2 bila kita cakap org x percaya... len kali kena tunjuk ic kot...

    #mmg banyak lg nak kena belajar ilmu awet muda ni...hihi

    ReplyDelete
  45. ko dah tua ea?dh nak tahap warga emas la ni?hahaha

    ReplyDelete
  46. @Dikbi Kamaruddin

    tu la penat kadang2 tu hahaha senang aku ia kan jer ye tak habis citer ha haa h

    ReplyDelete
  47. @afzalsukasuki


    haaa aaa ko lagi 8 tahun cukup 50 hahah ko nak join tak eh??

    ReplyDelete
  48. hahaha aku percaya umo ko 42

    abb aku kan da tgk muke ko mse kawen

    lalalala

    ReplyDelete
  49. perh muda2.. jika selalu snyum akn nampak kita sentiasa muda kan??

    ReplyDelete