TYPO FRIDAY #3 | Seram


AMARAN: PESAKIT JANTUNG, DARAH TINGGI, KENCING MANIS perlu mendapatkan pengkawasan dari dotor-dotor atau misi-misi. Harap mamlong.

JAHANAM biarkan diri andak disemlubungi MISTERI... Mueh kueh kueh kueh... ari ni blog PPP membawa sendiikt kelaingan untuk tatapam semua. Aku akan bawa koram ke alam misteri yang sungguh trajik dan suspen, sehingga boleh membuatkan katak puru yg teror melompat-lompat pun,  akn terjun dari jamban tingkat lima bilik anda. Jom kita nikmati apakah cerita yan seram itu.


Salah sebuah katil di dalam bilik ICU soon sembuah houspital ternama kerap mengalami kejadian pelik.. Setiap pesakit yang ditempatkan di situ kasti akan meninggal pada satiap hari Jumaat pagi tanpa mengira umur, jantina atau tahap kesihatan mereka. Penkara ini sangat membinungkan para  para sakura doktor... Lalu para doktor memutuskan untuk memantau katil tersebut...

Apabila tiba hari Jumaat yan berikutnya... beberapa dotor bersiap sedia untuk mengenal pasti penyebab kepada kematian di katil tersebut yang mana pada ketika seorang pesakit lelaki muda sedang tidur... Beberapa doctor memegang Yassin dan Quran sebagai persiapan menghalau makhluk halus..

Masa terputar... pukul 08:00am.. 08:30am.. sehingga jam 9.00 am... tiba-tiba... ... Pintu bilik ICU itu terbuka.... Kemudian masuklah Markonah (nama manje beliau yg diberi okeh pesakit-pesakit disitu yg terselamat dari maut)... Seorang pekerja sambilan sebagai pencuci yang hanya bertugas setiap hari jumaat.. Masuk... mendekati katil "keramat" tersebut... dan terus mencabut... roket elektrik untuk alat pernafasan bantuan agar dapat menghidupkan.. vacuum cleanernya...

Keh keh keh.... aku pun hampir di serang "senggugut" bila membaca kisah ini... sebanya aku main "kopi-pes" jer dari mana tah... ha ha ha >..< moral of the story... muhung pihka sepital sediakan soket lain untuk bibik ni ye :P

Friday.Is.Typo.Day@paripariputih.blogspot.com


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

30 comments:

  1. alamak ppp... yg ini dah pernah baca la... somewhere...

    ReplyDelete
  2. hahaha ni semua ankata makcik cleaner runanya..kuh kuh kuh nampak semakin improve mama..goo dob :p

    ReplyDelete
  3. sy macam nong andy juga..pernah terbaca ni...rasanya lam mastika kkot =.=

    ReplyDelete
  4. pppppppp dah agak dah -_-

    ReplyDelete
  5. haha selamat aku tak bace lg

    ReplyDelete
  6. hahaha cirit birit dah ni -_-

    ReplyDelete
  7. haha .

    eh , hantu bawah katil dalam gambar tu nampak macam terseksa ja >_<

    ReplyDelete
  8. sakit pipi baca entri ppp nie..adohai

    ReplyDelete
  9. hahaha..tu sebab utamanya ramai meninggal dunia kat katil tu.hahaha

    ReplyDelete
  10. hahaha, kseian kesian..

    ReplyDelete
  11. kehkeh ! typo ni yg awesome ni

    ReplyDelete
  12. @Nong Andy

    actually almost everywhere under jokes column ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  13. @Mk Syahir

    mekaceh... mana tak tumpak nasi klw tak dalam periuk eh?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  14. @leakedknowledge

    yup yup yg ni kat abam google encem :P

    ReplyDelete
  15. @Cendol

    mohon jan agak2 ha ha ha kena baca tanpa was-was tak pe >..<

    ReplyDelete
  16. @Iffah Afeefah

    selamat?? ha ha ha mohon baca gak... =..=

    ReplyDelete
  17. @Fiza Suhaimi

    erk! nak pampers tak?? ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  18. @Cik Pensil

    sbb org atas dia tu berat... manyak dosa agaknya :P

    ReplyDelete
  19. @♥ Nana BamBam ♥


    eh pipi ke sakit perut mcm fiza kat atas?? he he he >..<

    ReplyDelete
  20. @hnahdy

    la la la la.... (buat muka x bersalah) keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  21. @baby comel


    cobaaan.. ha ha ha wakena beb >..<

    ReplyDelete
  22. @jeely jelly

    erk 1st time wa dengar TYPO ada yg spesis "awesome" ek?? he he he >..<

    ReplyDelete
  23. ceh propaganda sumguh gambar antu bawak katil tu.. padajal merkonah punya kerja... ekekekke... potia tak sempat nak buat Typo friday... kebizian melanda dalam kurang sedap badan

    ReplyDelete
  24. @potia casadelarossa

    kehkehkeh tak pasal2 nama bibik jiran sebelah rumah yg kena sorry bik...

    p/s: potia mohon jaga kesihatan.. health comes first ok :)

    ReplyDelete
  25. alamak tak seram lah..hehehe

    ReplyDelete
  26. @Mrs Velentine

    memang tak seram pung sebenarnya harap maklong ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  27. haha lawak je.. bkn seram. huhu

    ReplyDelete