ANUGERAH | Tuhan Jagakan Dia...

Salam.... 

"Bagaimanakan ku mula. Dan apakah kata-kata. Yang indah untuk diabadikan. Tiap wajah berkisah. Tiap madah bererti....Manakah ilhamku......" ayat ini aku ambil dari lirik lagu nyanyian M.Nasir berjudul Suatu Masa.

Ya... manakah ilhamku... agak lama jugak aku tak mengadap blog Pari Pari Putih, mungkin merajuk Dia pada aku, dulu dia selalu saja jadi keutamaan aku, tiap-tiap hari aku jenggah dan pastikan dia tidak sepi, tidak berhabuk,  tidak sunyi dan paling penting aku selalu hiasi Dia dengan entri-entri aku yang pelbagai kadang-kadang tu dengan entri-entri yang lawak macam rancangan MLM, kadang-kadang tu entri yang aku muatkan penuh emosi (ini bila mood aku merundum).

SATURDAY DECEMBER 15, 2012

Bukan tu aje... tanggungjawab aku, untuk menerjah blog rakan-rakan blogger yang lain pun turut terjejas. Dah berpuluh-puluh atau mungkin beratus kot, aku ketinggalan untuk membaca dan meninggalkan komen. Rupa-rupanya berblogging ni tak semudah mana yang aku sangka... sekali terhenti susah sangat nak mula.. Macam ada besi berani yang menyentap-nyentap jari aku dari menaip kat blog kesayangan aku ni... 

Dan banyak faktor yang menyumbang aku menjadi 'LEMAU' untuk mengemas kini blog PPP ni. Pertama sekalinya bak kata MIKO a.k.a KOPI PASTA aku jadi macam tu sebab aku tak boleh nak muat turun gambar kat dalam blog PPP (akaun aku dah melebihi limit) jadi bila macam tu, terus mood aku merundum. Sebab, aku adalah blogger yang kaya dengan entri bergambar. Dan harus aku akui kebenaran kata-kata dia.

Dan yang kedua aku ada misi yang masih belum tertunai, insyallah sehabis misi aku ini selesai baru entri ini akan aku hantar (mungkin by the time korang baca entri aku ni, misi paling special aku ni dah pun ke udara bersama-sama entri yang aku coret kan ni - insyallah). Dan faktor-faktor lain yang menghalang aku, aku terlalu sibuk dengan kerja pejabat dan perkara-perkara lain yang membataskan aku untuk menulis. Tapi insyallah aku janji, walaupun maybe tak fully 100% aku dapat tumpukan pada dunia bloggin, aku tetap akan gigih menulis dan berkongsi kisah suka duka aku, selagi aku bernafas, aku akan pastikan blog PARIPARIPUTIH sentiasa penuh dengan coretan-coretan kudus dari aku... 

Sekian, salam rindu, kasih dan sayang dari aku...


Special Thanks To:






Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

31 comments:

  1. Rindu nak tunggu mama update tau :)
    Yang penting Aima rasa bahagia bila tengok mama PPP happy..
    ~Aima pun baru je pulih dari kekecewaan, ubat sendiri.. Mcm M Nasir kata -bagaimanakan ku mula..

    ReplyDelete
  2. BANYAK nye gambar kau!!!

    *tacing sebab kene terima hakikat yg aku sememangnya gila gambar

    ReplyDelete
  3. Tuhan jagakan dia..dia sahabatku kan tetap milikku..(renovate cket)..hehe.

    xpe mama..yg pntg mama ttp update blog kan..Yana pn bkn dh jarang update kebelakangan nie..semua org perlukan masa msg2 kan..xpe..sume owg paham mama.. :)

    bila tgk owg yg kita syg happy mst kita ase bahagia kan..mama ttp dihati kami semua.. :D

    ReplyDelete
  4. ala..dah x leh upload gmbr ke kak?xpa2..cer try tutorial dr blog kak emas putih...dia ada ajar cara nk tmbh something la..godek2 k..insyaallah boleh upload gmbr lg..:D

    ReplyDelete
  5. dah abis tengok video.. tq mama.. satu kenangan yang amat bermakna buat diri ini.. semoga ianya berkekalan hingga ke akhir hayat....

    ReplyDelete
  6. terharu. rindu. ini serius!

    ReplyDelete
  7. alaaaaaa..jeles2..hehehe...meriah bestnya...

    ReplyDelete
  8. @baby comel

    masih merangkak-rangkak utk mengembalikan ilham yg entah ke mana hilangnya T___T

    ReplyDelete
  9. @Iffah Afeefah

    mohon lu jan nak tacing2 aku letak gambar ko comel jer kan kita dua.. MKTLDD ko hado?? ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  10. @Yana Sakura

    thank you yana... sbb selalu dtg sini and bagi sokongan pada akak tacing sude T__T

    ReplyDelete
  11. @Lyeen De Syifa

    Insyallah nnti wa gi terjah klw agak2 dah kritikal tak leh nak upload terus... tq

    ReplyDelete
  12. @Jiwa Lara

    you are welcome jiwa and thank you for be part of us ^_^ aminnn

    ReplyDelete
  13. @Hazmin Hamudin

    Alhamdulillah len kali dtg bwk buah tangan sekali eh.. ha ha ha

    ReplyDelete
  14. @ary_lee


    muhun tutup mata ha ha ha

    ReplyDelete
  15. @Zul Aeriazz

    Zul insyallah your turn will come aminnn ^_^

    ReplyDelete
  16. eh..rasanya ada tutorial tau macam mana kita nak upload gambar lagi jikalau dah habis kuota dua..cuba awak try google. hehehe

    ReplyDelete
  17. wuiyoo semua blogger yg dlm list bawah sekali tu pop ular, err popular i mean..ngehngeh~ =D

    ReplyDelete
  18. kak ppp bulan tgh mengambang ke? kakakakka

    misi ap tu ? tak sabar nak tahu :P

    perghh untung lah video lagu jiwang melelehh hinguss

    ReplyDelete
  19. @Nadia Elena

    meng ulor tak pe jan membuaya itu bahaye... :P

    ReplyDelete
  20. @-meeSUPERGIRL-


    kemain taknak 24 jam bulan mengembang weh h ah aha....

    ReplyDelete
  21. takpe mama..tu semua dugaan kecil je..kuatkan semangat, teruskan blogging..

    *eleh kate kat org :p

    TQ too mama coz dah jadi apart of my live :)

    ReplyDelete
  22. @Mk Syahir

    Thank you jugak kat Syahir for being part of my life :)

    ReplyDelete
  23. utamakan apa yang perlu...
    kuat semangat dan jangan putus asa...
    moga ppp baik2 aje... ^_^

    ReplyDelete
  24. salam
    Maafkan ta lama tak dg sini.

    ReplyDelete