Berjimba Lagi Dgn Blogger | Di Zoo Negara...

Okep jam lappy aku dah tunjuk kul 4.08 pagi, ini bermakna dah masuk hari AHAD... happy weekend sume... tapi.. tapi.. asal mata aku tak mengantuk-mengantuk ni? :P Parok! Parok! Dok tahu camne nak wi mata bagi ngantuk?? (Eh asal lak, tetiba wa kecek Klate ni?? ha ha ha). Aku teka sebab timing tidur sudah lari. Ok apa-apa pun, aku bukanlah hendak berkongsi dengan korang pasal masalah "mata tok seh nok pejam" (kecek klate lagi :P) tapi aku nak share dengan korang kisah aku berjimba-jimba dengan blogger lagi.. wa wa wa... kelass gitu kan... heiuww heiuww hieuww.

Berposing adalah acara  WAJIB lau korang berjimba-jimbaan dengan aku.. 
HARAP MAKLONG


Sebenarnya sesi jimba-jimba ni tak plan pun. Semalam masa aku on9, dpt msg dari blogger buddy aku MK SYAHIR. Tetiba dengan nada brutal dia tu dia tanya? MAMA SUK TAK GI MANA2 KEW?? dan aku dengan nada GANGSTARZ aku pun tanya dia balik AWAT MK?? Pas tu dia cakap nak jumpa aku lau aku tak kemana-mana (rindu aku letuww ha ha ha :P mohon muntah pelangi macam CIK  IFFAH AFIFAH selalu sarankan). Selalu macam tu la, kalau kita tak rancang mesti dapat jumpa, tapi yang plan awal-awal tu hampeh! Kadang-kandang sokomo last-last minit tukar plan... tapi ni la yg di katakan KITA HANYA MAMPU MERANCANG,  TUHAN YANG MENENTUKAN SEGALA-GALANYA ye dop?? Aaa'aa.. Nak di jadikan cerita maka tiba la jugak MK di depan rumah pak guard, dari jauh aku dah tengok dia ha ha ha muka cuak, takut tak jumpo umah den letuww... (actually this is our 2nd meet up, selepas beberapa bulan lalu dia datang).

Sementara menunggu MK yang tersangkut kat Sg Besi... 
aku menyengalkan diri berposing  ha ha ha


Bila dah jumpa tu macam-macam le yang nak digossipkan ceritakan... dari kerja, rumahtangga (eh bila lak si MK kawen?? NI AKU TIPU! Sapa2 yg berkenan dengan anak dara bujang aku ni, mohon isi borang masuk meminang, harap maklong ha ha ha). Lepas dah park keta dia kat dalam, maka aku pun apa lagi terus "merempit" kat SUP ISLAND untuk sama-sama makan candle light dinner tengahari dengan MK... Lepas dah bertabah menikmati nasi-nasian, dan minum-minuman, aku pun meneruskan rempitan aku ke WANGS WALK... kunun2 nak NONTON SINETRON.. sekali tu sampai sana, AMEK KO! Penuh... parking dah macam tahu sumbat aku tengok... tak dew tempat...  Last-last aku tukar haluan kiri eh tukar haluan gi KE ZOO NEGARA... dalam keadaan hujan renyai2 tu, kiterang redah jugak ZOO, aku bertabah nak gak gi ZOO tu bukan apa, bayangkan last sekali aku gi masa anak aku tadika kot! La ni dia pun dah boleh kawen besau dan tinggi dari aku pung baru aku dpt jejak kaki ke ZOO... 11 tahun tak gi situ.. mana tak rindu =..=

Last aku gi ZOO masa anak aku rendah dari aku... la ni bukan takat lebih tinggi dari aku.. 
malah dah pandai merunggut dalam hati.. ceh...!!


Dialogue petang tadi masa kat ZOO: PPP: Erm napa tak dek orang ni MK?? Pelik aku.. Tak kan la kita bertiga jew?? MK dengan muka kompiden dia tu, dengan selamba menjawab soklan yang terpacul dari mulut aku: Wa rasa  ramai gi kenduri kawen, tak pun cuti sekolah, tak pun nenek derang yg nikah.. macam2 la dia bagi reason, di atas ketidakpuasan  hati aku, melihat ZOO negara lengang macam padang jarak padang terkukur... sambil2 snap gambau PAK BELANG... sehingga la  kami didatangi oleh dua orang SECURITY GUARD yang dengan muka agak serius macam BABUN dalam kandang yang aku nampak masa jalan-jalan tadik... Dengan wajah bangga dan hidung kembang sedikit hidung KING KONG macam dalam wayang tu: ERM ZOO dah tutup ye... sila keluar ikut laluan ni... PERGGHHHH! First time aku gi melawat ZOO ada escort hantau kiterang ke gate keluar ZOO... ko hade?? Ha ha ha.. kemain punya lama tak mai sampai kena halau baru kiterang balik... MANGKUK HAYUN SUNGGUH! Lepas ni entah bila lagi lew aku nak jejak kan kaki kat ZOO tu kan.. akhirnya dengan muka setebal tembok CINA kiterang pun balik le... ha ha ha what an experience... So jom le kita sama-sama layang gambau2 BERKOMIK yang aku buat tadi masa aku berjimba2 dengan MK dan ANAK aku kat ZOO semalam...  la la la la...















P/S: HARAP SAPA2 YANG ADA BERKAITAN DENGAN ZOO tu.. MOHON LEW AGAR DI CANTIKAN BINATANG2 LAM KADANG2 TU... YANG AKU BANYAK NAMPAK ADALAH RUMPUT HIJAU.. BINATANGNYA LANGSUNG AKU TAK DPT TENGOK...KALAU ADA PUNG SEKETUL DUA... SUNGGUH FRUST =..=

jimba.jimba.kat.zoo.negara.dgn.mksyahir@www.paripariputih.com



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

40 comments:

  1. Mama PPP dgn abah MK sengaja menimbiulkan kejelesan kami kan.. Xpe2 mu abah :(
    Syokla tengok korang happy.. Im happy for U

    ReplyDelete
  2. mohon betulkan ejaan nama aku

    setiap masa tag aku xtau eja jugak..

    dala xajak aku jalan smlm

    #tacing haha

    ReplyDelete
  3. nampak sangat dorang tak bersihkan kandang tu sampai tak nampak binatang dalam tu..adeh.ni yang buat tak ada mood nak ke zoo ni

    ReplyDelete
  4. pergi zoo ye...
    pernah gi zoo negara taun 2010...
    lepas tu tak jejak dah...

    ReplyDelete
  5. fuyoo..bestnyeee..sampai kaki mama tak ajak wa..ekekekek :p

    ReplyDelete
  6. wa nmpk perot Mk tertonjol...hehe

    ReplyDelete
  7. jelesnye.. nak topi tu jugak hahahaa

    ReplyDelete
  8. wuwuwu.. best seyhh... klakor dialog tuh..
    to MK : apesal aku nampak ko makin sihat jer ni bro?

    ReplyDelete
  9. ahahahaha... klakar dialog tuh..

    tp kenapa wa sampai sini??? ahhh mencikk...x ajak... T__T

    ReplyDelete
  10. hahahaha.. sengal jer gambar-gambar korang hehe...


    Datin PPP
    last time tak kesampaian gi zoo.. lenkali kita pergi k? :D

    ReplyDelete
  11. ouch... zoo.... ok fine... mcm jeles jer rasa dlm hati nie, sbb leeza dh yg beberapa tahun merancang nk ke zoo, haaaaa

    ReplyDelete
  12. nak topi binatang tu..:) nak nak..tp ada tak topi dugong"? wa minat..dh lma wa nak wat jdikan pet wa..hahaha

    ReplyDelete
  13. jelesnyaaaaaaaaaaaaaaaa ! haha XD

    ReplyDelete
  14. bestnye .. umm . nak join jugekkk

    ReplyDelete
  15. saya menjeleskan diri.. saya outt..

    ReplyDelete
  16. wah..jeles...
    aku suke pic ppp yang ade misai ..
    cumei lah..


    takpe2..

    ReplyDelete
  17. Salam.

    Ketawa saya dibuatnya entry ni, hehehe.

    P/S akk tu, akk patot gtau pengurusan kat situ..akk gtau kt sini, takda effect kat,hek3. Urmm, maybe gak turn akk mai, diorg binatang2 tu pakat nyorok. Malas nak kuaq kot..musim ujan keh, diorg kesejukan lau berjimba kat luar..eh? heh3

    Kak, kalau outing kat luar camni, seronok jugak bt rmai2.. hehehe. Saya pun dah lama tak pi..dah lama sgt. Bayaran masuk pun dah berlipatkali ganda naiknya kan (-_-)

    ReplyDelete
  18. @baby comel

    mohon bertabah dengan kami.. walau anak dah berderet tapi perangai ngalahkan kanak2 RIBENA harap maklong... eh bila lak si MK beranak pinak?? mua ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  19. @Iffah Afeefah

    Iffa itu trademark aku kan dengan segala typo bagai... tacing?? ko sejak bila lak pandai tacing2 ni Iffa Afifah?? ^_^ mohon lu bertabah kawan keh keh keh

    ReplyDelete
  20. @boni kacak


    Boni itu lew... rasa macam PPP jew yang nak masuk kandang hari tu jadik rimau boley??

    ReplyDelete
  21. @miz ruha

    mizz ruha.. herm.. nak promo pun rasa cam malas jeww

    ReplyDelete
  22. @Mk Syahir

    sudah terang lagi pakek torchlight ha ha ha sengal ^^

    ReplyDelete
  23. @piko ija

    hengseng le tu.. ko hade?? ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  24. @Rien Rose

    mohon gi zoo dan beli RM19.90 la la la la

    ReplyDelete
  25. @KorN

    wa rasa dah masuk 2 bulan setengah kot kandungan dia tu eh... ha ha ha

    ReplyDelete
  26. @Syakir Rahman

    Ingat nak apply masuk raja lawak jew ni... ^^

    mencik2 syaang kan shaq kan?? alo lo lo :P

    ReplyDelete
  27. @Nong Andy

    kami memang sengal datin harap maklong, lebih2 lagi lak jumpa di zoo negara ha ha ha

    insyallah next time ko mai kita gi... ^^

    ReplyDelete
  28. @Leeza dayasari [santai leeza]


    leeza muhun jan jeles sgt... dalam sangkar tu bukan nya aaron ajis ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  29. @zaxx


    Zul dugong lum buat lagi.. tapi wa teka derang tunggu hang mai jadi model baru depa invent satu kot ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  30. @Cik Fie

    Jawapan aku sama gak dgn si Leeza bukanya aarom ajis yg lama kandang tu :P

    ReplyDelete
  31. @khairolina


    sila masukkan diri dan tutup pintu supaya jeles x leh masuk eh.. ha ha ha

    ReplyDelete
  32. @CikZaitul


    Zaitul masuk yg ko ckap ni aku rasa dah limanamratus ribu org komen aku jeles ha ha ha ^^ tahniah!!

    ReplyDelete
  33. @Tinta Lana

    Lana.. boleh jew... ticket skrg sekepala RM36 kot, tapi klw ada mycard jadi RM30 sekepala... harap maklong blm lagi makanan dan cenderahati yg ada kat dalam tu mohon sorang bwak at least RM100 seroang sekarang utk bejimba2 kat zoo ni la la la la ^^

    ReplyDelete
  34. kemain ko punya berjimba ea??

    nasik kat umah dah masak x??hahaha

    ReplyDelete
  35. @afzalsukasuki

    LOL der wa lau berjimba pakej pesen makan kat luar jew h aha ha ^_^

    ReplyDelete
  36. ni citer pasal gambat ke pasal nak komplain zoo... ekekekek... frust sb tak dak info pon... klu tak....... tak mau citer la...

    ReplyDelete
  37. @potia casadelarossa

    ha ha ha Potia asalnya nak citer pasal gambar, tapi mcm tak puas hati lak bila gi sana jumlah rumput dan lalang melebihi jumlah binatang kat dlm sangkar tu :P

    p/s: potia sihat?? ^^

    ReplyDelete
  38. Cakap pasal zoo tiba2 teringat cerita Planet of the Apes...
    Cuba bayangkan jika JR, PPP dan blogger2 lain yg dikurung dlm sangkar zoo tu, adakah binatang2 yg sekarang dlm sangkar sudi datang tengok kita???

    ReplyDelete
  39. @Jay Ar

    tak pasti apa jawapan yg betul utk soalan tu JR =..=

    ReplyDelete
  40. err mk keseorangan jer ker? nmpak happening jer wlaupon bertiga..klu rmai2 yg dtg ni sure kecoh stu zoo smpai smua binatang kt zoo naik takut :)

    ReplyDelete