EH | Tak De Maknanya...

Salam 3 Malaysia... (ayat baru yang aku cedok dari blogger yang aku baru kenal NASI HANGIT) ha ha ha mentabah aku tengok DP Facebook dia tu... cukup "mengundang" untuk aku swing kan ikut luar tingkap ha ha ha.. Jan marah aku Nasi.. aku men-men jer weh...

Well well well... aku rasa tahun ni sama jer macam tahun-tahun yang sudah-sudah... dah 42 tahun cara sambutan tahun baru tu sama jew... Lagi-lagi orang akan tanya padia azam baru hang?? Bila hang nak jadi boss?? Nak cakap bila hang nak kawen tu... nampak sangat la tak lojiknya kan.. sebab aku dah kawen.. eh.. Pas tu kalau kat tv tu asik-asik tujukan ucapan, kalau boleh kat satu dunia nak tuju ucapan, sampai ke hamster-hamster peliharaan pun derang nak bagi ucapan eh.. ha ha ha


Lepas tu paling tak menabah... sana sini ada konsert... banjir-banjir pun tak kan nak adakan konsert kan?? Entahlah.. itu la sebab aku rasa sambutan tahun baru tu, takde la apa-apa sangat. Bukan tak nak bersemangat ke apa, memang ada, cuma aku rasa kalau nak berazam, tak payah tunggu tahun baru jer kot, sebab adalah lebih baik kalau kita pasang azam tiap-tiap hari. Contohnya hari ni aku nak penuhkan solah aku, hari ni aku nak lebih rajin bekerja untuk diri, ibubapa/ anak-anak/isteri. Atau hari ni aku nak start kurangkan merokok, esok lusa nak kurang kan dua tiga kotak sebulan.. ha kan bagus cenggitu...

Aku cuma fikir dalam keadaan dunia yang semakin uzur ni, macam mana cara untuk aku perbaiki diri aku, amalan aku, solah aku, dan macam-macam benda selain dari hiburan aku fikirkan. Dunia ni dah tua.. tak tahu esok lusa ke... (tapi aku sentiasa berdoa supaya amalan aku ada, walaupun tak banyak, sedikit untuk aku bawak ke sana nanti). Ni mesti ada yang cakap alah.. macam la alim dan bagus sangat nak citer pasal perkara2 ni kan?? Aku tak marah korang sebab kubur lain-lain kan.. ha ha ha.. betul la tu. Dan sebenarnya ini lebih kepada peringatan untuk diri aku sendiri.

Tapi apa-apa pun, pada korang semua sambutlah tahun baru apa cara sekali pun, cuma janganlah tahun baru ni, menambahkan lebih banyak gadis-gadis yang akan kehilangan dara semata-mata sambutan HAPPY NEW YEAR... esok-esok diri sendiri yang susah, tak pasal2 azam tahun baru dari nak jadi terbaik dalam diri, terus jadi ibu tertinggal eh.. ha ha ha.. renung-renungkan dan selamat beramal.

EH.Takde Maknanya @ www.paripariputih.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

50 comments:

  1. aku mls pasang azam, sume gagal aku kire

    jdi aku anggap 2013 adalah tahun kawen aku ehhh

    ReplyDelete
  2. @Iffah Afeefah

    aminnnnnnnnnn aku doakan pun macam tu.. mohon ingat wasiat aku tu h aha ha ^_^

    ReplyDelete
  3. heh heh..macam biasa.. sambutan akan diadakan depan pc je.hehehe.malas nak ke mana2.. dengan sesaknya, pening kepala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boni sama le kite, pp pun x penah celebrate new year kt mana2 tv pun kadang x tengok dok layan movie jer boley?

      Delete
    2. Boni sama le kite, pp pun x penah celebrate new year kt mana2 tv pun kadang x tengok dok layan movie jer boley?

      Delete
  4. Baby xpernah sambut thn baru luar rumah. Selalunya dh tertido dlu sblm org buat countdown.. Huhu, welcome 2013..:the truth is 2012 terlalu byk masam manis pahit masin payau da kelat.. Tapi itulah yg mengajar utk terus hidup :)

    ReplyDelete
  5. Baby akak all the time mcn tu jugak, cuma kt umah akak ni meriahnya org akan main mercun, so we all tgk dr balcony je la. For 2012 citer happy byk la jugak coz I got to know most of the beautiful and owesome bloggers. Tapi pahit,payau,kelat and so on tu ttp akan ada in every year I guess

    ReplyDelete
  6. selamat tahun baru ppp. rasanya tahun ni dan bakal tahun 2013 takda azam konkrit kot. jadinya takda azam sbb dh dpt expect azam tu takkan tercapai...

    ReplyDelete
  7. @kopi pasta

    Selamat tahu baru jugak miko. yup same here. Cuma yg pasti 2012 brings sweet memories for me sbb dpt jumpa bloggers in "real-life" especially MIKO eh... hope persahabatan ini akan terus berkekalan hingga ke akhir hayat kita semua insyallah amin.. ^_^

    ReplyDelete
  8. azam korn pun da ade. eh pestime tau pasang azam.. ngeee

    ReplyDelete
  9. @KorN

    Alololo so suweet.. apa pun azam Korn akak doakan Korn akan dapat penuhi azam tu happy new year KORN ^_^ thanks for the friendship

    ReplyDelete
  10. aku tak perasan tup2 esok aku dah kena keja.time bila taun barunya pon aku tak hengat :P

    ReplyDelete
  11. Setiap kali nak tiba tahun baru rasa nak tergelak tengok cerita azam mengazam ni. Cerita bakar duit dgn bunga api dan konsert pun satu hal jugak. Tak masuk lagi cerita pekerja2 Dewan Bandaraya yg komplen krn terpaksa kutip banyak kondom hasil sambutan malam jahanam tahun baru. Aduhai...dunia semakin tua, tapi akal manusia masih tak tua2, masih spt sambutan tahun baru 50 tahun dulu....

    ReplyDelete
  12. @afzalsukasuki

    aku lagi suka camtu kot.. sbb klw cuti satu hari, pas tu kena naik kerja balik alamatnya mmg mood ke laut le jawabnya =='

    ReplyDelete
  13. @Jay Ar

    Itu la pasal... tapi susah nak habaq.. benda ni individu.. ada yg suka ada yg tak.. so tepuk dada tanya solero eh.. ^_^

    ReplyDelete
  14. dari buat konsert,baik diadakan majlis2 bacaan yassin dan sebagainya...bersyukur kerana kita masih dipanjangkan umur(dan semakin dkt dgn kematian)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tul tu tapi rasa2nya tahun ni kurang kot concert

      Delete
  15. happy new year kak pari-pari putih gojes ..hik

    ReplyDelete
  16. azam lama pun x tercapai lagi.. hehe

    ReplyDelete
  17. selamat tahun baru PPP :)

    ReplyDelete
  18. aq nak kawen je kak.. ehh
    hahaha

    slmt thn baru kak.. smoga perkenalan kita smpi bila2..

    ReplyDelete
  19. dah 3tahun azam nak kurus tp tak kurus . kakakkak

    ReplyDelete
  20. Ti auguro un 2013 che inizi bene, prosegua come desideri e che termini con grandi soddisfazioni.
    Ti auguro di camminare su una strada chiamata vita, di inciampare in una pozza chiamata fortuna, di cadere in un abisso chiamato felicità.
    Ti auguro un amore sincero accanto a te che sappia comprenderti e guardarti nel cuore con amore
    per ciò che sei.

    ReplyDelete
  21. @yana yani

    thank you yana ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  22. @ejulz

    ha ha ha tak pe boleh tunaikan tahun ni...

    ReplyDelete
  23. @Lina Hamiedah

    Amin.... ha ha ha semoga di makbulkan ^_^

    ReplyDelete
  24. @-meeSUPERGIRL-

    Mohon tahun ni yg ke 4 kan?? Start diet ok ^_^

    ReplyDelete
  25. @Giancarlo

    Giancarlo same to you thanks for your wish ^_^

    ReplyDelete
  26. azam saya setiap hari ada azam....kdg2 tiap minggu :)

    selamat tahun baru paripariputih :D

    ReplyDelete
  27. setiap kali tahun baru sinonim dengan gejala maksiat sampai hilang dara dan teruna.. apakejadahnya semua ini?

    saya pun sama mcm cik ppp.. tahun baru tahun ini sama shja mcm tahun2 lepas.. asal tahun baru je konsert.. asal tahun baru je kena stay midnight tgk bunga api bagai.. bukan xboleh, cuma apa kata tahun ini kita mulakan dengan sesuatu yg baik dan berfaedah..

    bagi umat islam pula, sy hairan kenapa tahun baru ini lebih dilebih2kan berbanding tahun baru Islam yang sudah lama bermula..

    apa2 pun tepuk dada tanya selera.. lihat sejauh mana kita mampu muhasabah diri dan menjadikan setiap apa yang berlaku sebagai tazkirah dalam hidup..

    ReplyDelete
  28. salam tahun baru

    ReplyDelete
  29. @❤Kamsiah❤

    setuju... paling2 pun klw susah sgt nak buat... for a start tak payah ada apa2 konsert kan

    ReplyDelete
  30. @yana yani

    same to you yana, rasa still not too late nak wish happy new year ^_^

    ReplyDelete
  31. @ejulz

    jom capaikan azam lama dulu ^_^

    ReplyDelete
  32. @Lina Hamiedah

    LOL insyallah amin amin... aku pun doa mcm tu gak ^_^

    ReplyDelete
  33. @Karukord jagau

    sama yg lama pung tak terbuat azam tu :P

    ReplyDelete
  34. @azstory

    az kan?? tu la... tapi kita hanya mampu meberi idea mana2 yg patut.. dan selebihinya terpulang jugak pada individu tersebut...

    ReplyDelete
  35. ehh , akak dah 42 ? hehe . tapi jiwa remaja meyyy . jadi mak angkat kite nak ? hehehe

    happy new year kak .

    mun kalau tengok konsert katt tv , mesti mun tertanya , ' ape akan jadi kalau tetiba KLCC jatuh atas dorang masa dorang tengah buat konsert ? '

    hehe :p

    ReplyDelete
  36. Selamat Tahun Baru PPP... tahun ni celebrate new year depan tv je.. pasal azam plak, just carried forward tahun lepas &lepas &lepas coz stil x tercapai lg (ni azam yg paling besar ler).. selebihnya cuma harap 2013 ni kehidupan akan lebih sihat & ceria & bahagia coz itulah petua awet muda..

    #nak jadi mcm PPP, nampak muda selalu.. :)

    ReplyDelete
  37. err aku rasa macam dah komen je kat sini

    jadi aku datang sini hari ni lompat bintang je la

    ReplyDelete
  38. @CikMunBlogger

    Mun apakah?? bertabah aku buat entri bagai.. ha ha ha samat tahun baru gak kat ko...

    jatuh.. masa wat concert tu?? hurm tak dapek den membanyangkanya penyet la kot eh...

    ReplyDelete
  39. @Dikbi Kamaruddin

    erk sakit tau ko sengat aku weh.. ha ha ha sama la aku klw pasang azam tak penah buat pun masalanya sehari dua jer semangat pas tu hampeh ha ha ha

    ko nak nampak muda mcm aku... mohon makan jamu mak dara eh. ha ha ha

    ReplyDelete
  40. @afzalsukasuki

    bila lak ko dha kumen2 kat sini tok ketua.. apa kata sambil lompat2 bintang tu ko bawak le kepci sekotak dua, kenyang sikit aku weh ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  41. Datin...

    aku BBQ kat depan rumah dgn jenjiran jer..


    *aku suka pesanan Datin.. sungguh benar sebenar-benarnya... Moga-moga jgnlah bertahun baru smpai lupa halal haram..

    ReplyDelete
  42. tahun baru umpama terus rasa forever alone dengan kerja bertimbun..hahahahah

    ReplyDelete
  43. tahun baru umpama terus rasa forever alone dengan kerja bertimbun..hahahahah

    ReplyDelete
  44. tahun baru umpama terus rasa forever alone dengan kerja bertimbun..hahahahah

    ReplyDelete
  45. setiap kali tahun baru org tnya azam...
    udah penat mau difikirkan. yg pasti nk lalui hidup dgn lbh baik.

    ReplyDelete