HYPER CONTEST | Ada Apa Dengan Blog MkSyahir.com

Assalamualaikum semua... hari ni genap la enam bulan aku menjadi ahli kumpulan kongsi gelap GROUP APAKAH yang diterajui oleh pemilik dia yang "manis tarak kacak juga" eh... iaitu MKSYAHIR. Sebenarnya aku pun telah diperkenalkan oleh adik tiri aku kepada si SYAHIR ni... Aku ingat lagi ayat pertama yang dia cakap kat aku, macam ni la... SELAMAT DATANG... POTIA SURUH JAGA AWAK BAIK-BAIK... ha ha ha kemain lagi.. korang hado.. nak "wish-wish" orang yang baru masuk lam group cenggitu sekali?? Tak hado silo duk diam diam situ ha ha ha... dan terbuktilah dia kotakan apa yang pernah dia ucap pada aku dulu (^_^).

Ok itu baru mukadimah tu, lum lagi kandungan limabulan kehamilah MKSYAHIR eh.. ha ha ha. Jadi memandangkan entri ni adalah berkenaan dengan tuan body blog yg bernama MKSYAHIR jadi ijinkan sekiranya aku nak describe tentang DIA... cecewah... ko dah sedia tak ni SYAHIR?? Pandangn ikhlas aku tentang blog ko?? Bagus.. mohon ko bertabah ngan 'MAK TIRI' mu yang AWESHOME (katenye.. bukan aku yg kate, dia yang kate).

http://www.mksyahir.com/2012/12/contest-ada-apa-dengan-blog-mksyahir.html

Sebenarnya aku nak kategorikan blog MKSYAHIR.COM ni kepada beberapa bahagian. Bahagian pertama. First time aku masuk je blog dia aku ingat blog keagamaan.. sebab ada tagline yg terpampang dengan tagline ni: HIDUP INI PENUH DENGAN PERSOALAN DI SANA NANTI BELUM PASTI JAWAPANNYA. APAKAH? (tapi mana gi ilang tagline tu? Apakah?) Lepas tu aku baca dari kiri kanan, depan belakang, atas bawah.. aku cari gak mana kisah ugama?? Ha ha ha mentabah aku cari.. baca punya baca rupe-rupenya SENGAL tuan blog ni. Sebab entri dia macam-macam mana serius pun mesti terselit dengan lawak cakap kedah dia tu ha ha ha ha boleh pitam kalau korang jenis yang tak mentabah gitu.

Ok blog dia kalau korang stress dengan hidup, keluarga, kerja, boyfren/gf, mohon jengah-jengah lah blog dia. Sebab blog dia ni memang penuh dengan perkataan-perkataan yang tak terpikir pun akal dan minda korang. Tak caya nanti gi la usha blog dia. Memang sengal.. dan kesengalan itulah yang membuat aku ketagih untuk datang selalu dan baca setiap updates entri dia. Dari blog dia jugak la aku belajar beberapa vocab lucu atau trademark si MKSYAHIR yang sampai sekarang kadang-kadang aku pun terikut-ikut guna dalam hidup harian aku... Macam perkataan BETEI, NAROOOM, LIMANAMPLO KALI, ABAM, SAYAM ha ha ha dan banyak lagi... yg aku tak senaraikan... Ok enough dgn lawak jenaka.

Seterunya aku rasa dalam lawak-lawak dia, banyak gak dia buat CONTEST yang actually banyak membantu menaikan traffic, especially for newbies, aku masuk join dulu, first time pun dah dapat menang hadiah. And trust me, kalau korang masuk CONTEST kat BLOG MKSYAHIR.COM ni, pasti tak akan kecewa. Semua hadiah yang dijanjikan mesti dapat, tarak tipu punya. tak caya?? Korang tanya le orang-orang yang dah penah menang, lewat macam mana pun mesti dia akan kotakan janji-janji dia. Dan sebab itu jugaklah bila dia buat CONTEST mesti BOOM! EH.. HA HA HA (MOHON UP KAN LAGI HADIAH UNTUK NEXT CONTEST) 

Untuk yang lain boleh dikatakan blog MKSYAHIR.COM ni pun banyak buat amal jariah. Baguslah. Sambil berblogging sambil buat amal.. Tapi perkara paling penting yang aku jumpa kat blog ni adalah IKATAN KEKELUARGAAN yang terpahat antara Dia dan blogger-blogger lain, dia memang mudah di dekati.. tak sombong, paling penting aku jumpa keluarga besar sejak aku jumpa dia, blog dia dan group APAKAH... yang aku rasa tak akan jumpa di blog-blog lain... semoga MK dapat meneruskan usaha murni dia tu, walaupun sejak kebelakangan ni, blog dia agak sedikit suram, tanpa entri-entri terbaru. Finally nak tanya, MK tak nak tukar layout atau color ke kat blog tu ha ha ha?

"Hyper Contest - Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com" 
ini telah disponsor oleh blogger-blogger awesome "

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

28 comments:

  1. all the best..akan join jga..penaja pn hebat2..

    ReplyDelete
  2. aku pitam bace entry ni

    pe aku nk merapu psl blog die ni..

    bukak pun bru2 ni je T.T

    #mk syahir, aku xwjib kan? ehh

    ReplyDelete
  3. hahaha. ni mmgreview betei blog mksyahirah tu. gudluck mama¡

    ReplyDelete
  4. Mama PPP, abg Caer mama baru beranak kan dia 5bulan eh??.. Alololo comeynye abg Caer kita tu.. ni yang nk cakap "Abah MK, aku cinta padamu" ehh? =) hehehe, anak dengan abah sama-sama sengal je kan mama..

    Gudluck mama PPP, ni yg jeles ni. Potia tak cakap pun soh jaga baby baik-baik. :p kehkehkeh.. Terbaik la mama PPP

    ReplyDelete
  5. fuyoo!!..hehe..terbaik :))

    ReplyDelete
  6. Good luck PPP...rasa nak join tapi lum berkenalan lagi ngan empunya blog... boleh gitu?? next target utk skodeng...

    ReplyDelete
  7. salam paripariputih
    Ta baru dari sana tadi.
    Gud luck.

    ReplyDelete
  8. mama! abam MK baik..dia basuh ehem2 titew masa tadika dulu,hahah

    ReplyDelete
  9. sungguh..saya terharu sgt..terima kasih akak..huhuhu *speechless

    terima kasih sudi join dan selamat perjaya akak :)

    muah muah

    ReplyDelete
  10. @Tak hensem tapi kacak..ehh?


    ha ha ha amobi dah ckp tak hensem tapi kacak sampai tak buh gambar naa keh keh keh ^_^ apakah??

    ReplyDelete
  11. dasyat2 sponsor dan juri contest ni..terbaik..

    ReplyDelete
  12. gud luck ppp... ^_^

    ReplyDelete
  13. sy tag awak di http://justforcontest.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-fy-neb.html

    ReplyDelete
  14. alahai melepas nk jadi sponsor.. terasa kekecewaan di hati ini :(

    ReplyDelete
  15. semoga cik ppp terpilih, serius MK Syahir, kau tak pilih mama kau dikira derhaka..hahaha

    ReplyDelete
  16. hahaha gelak2 baca komeng atas tu :D
    good luck mama, wa nak join tp takut nak join.ehhh?
    sebab smuanya terer2 belaka.
    hahaha~~

    ReplyDelete
  17. hehe...senyum sesorang memalam cmni. all the best.
    tq tag di FB , Ty dah sponsor cukup la, bgi peluang yg lain pula join.
    Keep in touch ye. Do drop my blog xseberapa hehe.

    ReplyDelete
  18. datang sini... saya pon join jugak huhu .. gud luck ye http://mawardiyunus.blogspot.com/2013/01/hyper-contest-ada-apa-dengan-blog.html

    ReplyDelete
  19. Good luck and all the best ! :')

    ReplyDelete
  20. I wish u all da best Sis
    Dari segmen yang sama Hyper Contest-Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com, gud luck!

    Entry Terbaru:
    Cabaran SEO Blog 3 Dalam 1 Happy New Year 2013

    ReplyDelete
  21. dari contest yg sama

    ReplyDelete
  22. dah baca entry hyper contest Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com buat kali ke-2 untuk sesi pemilihan sortlist :)

    ReplyDelete
  23. tahniah..anda berjaya tersenarai dalam short listed top 14 :)

    ReplyDelete
  24. @MK Syahir

    wah short list tu.... hahahaha alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  25. Wah, pesertanya jagoan semua :)

    ReplyDelete