Isnin | Kecewa Dalam Redha...

Assalamualaikum hari ni dah masuk hari Isnin bersamaan 10hb. Disember 2012. Esok selasa seluruh negeri Selangor cuti, termasuklah aku... jadi aku boleh senyum lebar sebab Rabu pun aku bercuti. Jadi pada orang-orang yang bernaung di bawah daerah WILAYAH PERSEKUTUAN tu.. mohon korang bertabah la ye ^_^.

Menyentuh pasal "bertabah" ni kan... memang sebenarnya aku dah "mati kutu" (walaupun tak de la pulak kutu atas kepala aku ni...) apabila blog aku ni dah tak boleh nak upload gambar. Terkelamput kejap "mood" aku bila aku diberitahu aku punya limit untuk upload gambar dalam blog ni dah sampai maximum. Hurm... ok masa tu reaksi aku MKTLDD... haaa... ko hade?? Tengah2 "panicking" pun still nak ada style mata ke atas tu?? Tak hado kan?? Ha ha ha... sengal... aku pun mula la mengerah otak aku berfikit macam mana aku boleh nak upload gambar jugak... tapi setelah diperah higga ke titisan peluh terakhir pun aku masih tak jumpa jalan keluar... 

Nak dipendekkan cerita, aku cuba cara A-Z, last-last aku tetap perlu dikenakan charged untuk aku mengupload image-image baru di dalam blog.  Ini disahkan senirik oleh Si PICCASA tadi, masa aku godek2 blog aku ni... "mangkuk plastik betei" dalam diam hati aku membrontak... ha ha ha... Tapi tak pe.. aku ni bukanya jenis orang yang cepat putus asa... lagi susah dia bikin aku... lagi mentabah aku akan cuba untuk memudahkan diri aku... kan... Dia tak bagi upload cara A apa susah, aku buat la cara B la la la la... ok la disebabkan aku tak leh upload gambar2 baru... meh aku nak upload gambar2 lama aku... he he he nak tengok tak gambau masa aku jadi FRONT PAGE utk MALAY MAIL...?? Ha ha ha jan gelak tau.. ni gambau lama ni... mungkin sebab aku jadik FRONT PAGE,  habis sold out paper MALAY MAIL hari tu. Ha ha ha ini AKU TIPU (sila muntah limanamplo kali)... so sebagai permulaan enteri RECYCLE, gambar ni saja la yang aku dapat kongsi gelap dengan korang.. Harap bertabah menuggu hingga aku jumpa gambar seterusnya.

MALAY MAIL FRONT PAGE... 
TAHUN HURM TAK INGAT 1993 kot...


Gambau ambl snap dri keratan paper, jadi kualti pung lebih kurang 
ala2 kadar jew ye harap maklong ha ha ha...

aku.dlm.dunia.modeling??hahaha@www.paripariputih.com


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

37 comments:

  1. Salam PPP, Fist time tahu yang upload ni ada limit ek? sebelum ni Nasir tak tahu pun.. huhu..

    Takpelah ppp mana tahu ada cara lain nanti.. bertabahlah.. hehe..

    Wow... Retis betul ppp.. cayalahhh.. ehehhh...

    ReplyDelete
  2. aku bertabah tilik gamba tu ko ke tak

    mohon pencerahan

    ReplyDelete
  3. dah cecah limit picasa 1GB..senang jer caranya..buat akaun google baru..upload la gambar kat situ kmudian transfer la link kt picasa yg baru tu ke blog skrg ni...

    ReplyDelete
  4. @nasir hamzah

    Waalaikumsalam entah la tapi tadi ppp cuba mcm boleh plak hurmm tak pe next time cuba lagi..

    Tak retis mana pun Nasir... masa zaman ingusan jew tu ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  5. @Iffah Afeefah

    Rentikan la tilikan ko tu PIPA ha ha ha masa tu aku slim ok ^_^ jan la ko nak bezakan dgn fizikal aku yg terbaru ni h aha ha ^_^

    ReplyDelete
  6. @kopi pasta

    MIKO... asal tak tidur lagi?? Ha ha ha menyangkit insomnia PPP letuww ha ha ha ^_^..

    Tak tau la tpi kan tadi PPP saja je upload gambar baru.. erm mcm boleh pulak.. :P will try and erro thanks ya...

    ReplyDelete
  7. wow..wa cair tgk lu PPP..mohon dating ngan wa.heheh

    ReplyDelete
  8. @zaxx


    cair ke MK caer?? ha ha ha awat tak tidur lagi ni zul?? ^_^

    ReplyDelete
  9. wah prggan ktga bru nk dpndekkn crite? Haha . Wah untung masuk paper . Hehe

    ReplyDelete
  10. tahniah ppp masuk paper..thn tuh kita masih lagi sekolah..ekekekkk!!!

    ReplyDelete
  11. thn 1993?? msa tu baru 4thn.. aq teka aq xpndai menulis guna tgn kiri.. ehh..hahhaha

    ReplyDelete
  12. Amboi mama kita ni.. Cantik smpai ke sudah.. Wah dh lama jd retisss rupanya. 93 tu baby baru nk jejak kaki g sekolah. Mama dh berposing masuk paper.. Hehehehe... Suka tgk mama yg cantik ni tau

    ReplyDelete
  13. Salam kak..utung lah jadi penhias akhbar..huhu..MV x ada...

    ReplyDelete
  14. @Sue Bee

    A'aa masa ni korang sume masih ingus-ingusan gitu h aha ha

    ReplyDelete
  15. @Lina Hamiedah


    sekarang ko tulis guna tgn kanan ke kiri?? ^_^

    ReplyDelete
  16. @baby comel

    Amboi ketaq lutut ai kena puji dek baby ha ha ha ^_^ thank you ingat setiap manusia yg dijadikan Allah tu adalah cantik tak de yg tak cantik... klw tak cantik pada pandangan mata kasar, tapi ada kecnatikan yg tak terlihat oleh mata... ^_^

    ReplyDelete
  17. @Mrs Velentine

    Alo lo lo MV bukan grand pung jadik cover tu.. ha ha ha lain la masa tu ai Mayam Karen... ^_^

    ReplyDelete
  18. 1993 wa tingkatan 3 tu datin :D


    cuba try test yg ini PPP

    http://sayanakcerita.blogspot.com/2012/11/kuota-upload-gambar-di-blog-sudah-habis.html

    ReplyDelete
  19. Noona as a happy receptionist... Comella. Patutla ade yg antar guna2 dulu.. Ehmm..terbefikir jap.. Aku bru 3tahun..

    ReplyDelete
  20. @Nong Andy

    Nong thanks nnti aku gi tgk ok ^_^

    ReplyDelete
  21. @Amirul Verdasco Nadzri

    comey?? blusing ai.. ha ha ha pasai guna2 tu perghhh.. mmg x leh bla...

    ang baru 3 tahun ek alo lo lo comeynya ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  22. tahun 1993 ?? hemm..saya belom lahir lagi aunty...hehehe...=)

    ReplyDelete
  23. assalaamualaikum. tumpang promote ga domain for all participants kat sini k,, do join :D

    mujadafewa.blogspot.com/2012/12/giveaway-free-domain-for-all.html

    buat email gmail baru. then tambah admin. boleh upload cam biasa balik :D

    ReplyDelete
  24. asal komen wa pg td tak de -..-'' k wa repeat balik.

    mata dengan senyuman senget je sama. yang lain berbeza..kekeke.. tak sangka mama ppp ni retis.. ohsemm. nk mintak tanda tangan plisss ^___^

    ReplyDelete
  25. salam paripari putih
    Rindu rasa tak berkunjung kemari.
    Apakah khabaqnya?

    ReplyDelete
  26. Assalammualaikum kak..

    Glamor tul kak ak ni,hahaha.

    Time ni, saya mandi pun selamba tak kai baju..masih tadika lagi,hi3.

    ReplyDelete
  27. @cik kaki ketawe

    opkos dear that was far back... ^_^

    ReplyDelete
  28. @Hana Jalil

    hamboi... kemain ko kan ilang kew wa rasa dah kena telan ni ha ha ha mohon bertabah ^_^

    ReplyDelete
  29. @TiranaAduka

    walaikumslaam mohon selalu2 la jengah teratak aku ni ^_^

    ReplyDelete
  30. @Tinta Lana

    a'a time ni kebanyakkan korang masih srot srot dgn ingus ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  31. sebenarnya baru tahu selangor cuti siang tadi. sepupu dtg umah. leeza mcm pelik lah napa dia tak g kuliah. baru nk bebel, dia kata cuti. dgn pantasnya pg tgk kalendar... yaaa cuti.

    ReplyDelete
  32. wah 1993? time ni sy bersunat pun blum lg...hehehe..

    ReplyDelete
  33. @azstory


    lebih kurang tak ingat exact year.. tapi dlm tahun tu jugak... ha ha ha kemain lagi ^_^

    ReplyDelete
  34. aiyooo gmbar censored kot.. korn x bleh nak tgk lah,... huhuhu

    ReplyDelete