Silence Day Of Wednesday | Selamat Hari Jadi PPP

Selamat Hari Jadi PariPariPutih

Hari ini Rabu bersamaan 
12.12.2012 
genap
42 tahun aku hidup di muka bumi

Hari ini bertambah lagi usia dan jua tanggungjawabku
serta menjadikan aku lebih matang dek ujian mendatang...

Hari ini akan menjadi saksi ketabahan diriku mengharung
onak dan duri...

Semalam ALLAH telah memendekkan lagi jarakku dengan-Nya...
semakin kurang tempoh beramal...
semakin kubur mempersiapkan tempat untukku....
semakin bersedia malaikat datang menjemputku.....
semakin dekat masa amalan dihitung 
dan semakin hampir haruman firdausi
atau azabnya neraka jahanam....

Marilah kita sama-sama bermuhasabah atas amalan kita lakukan
selama ini...


Doakan semoga aku akan dipanjangkan usia
Masih dapat bernafas di muka bumi
Masih dapat menatap sinar mentari pagi
Masih dapat menatap wajah ibu & ayah tercinta
Menatap wajah suami & anak tercinta
Wajah teman-teman yg ku sayang
Dan dapat melihat keindahan alam yang tak tentu bila pengakhirnya...


Sesungguhnya 
Cinta.Kasih.Sayang
tak pernah luput dihati ku ini... 
melainkan ajal  memanggil 
Untuk aku menemui PENCIPTA ku

Aku sayang kamu semua... 
Sayang yang tidak terucapkan dengan kata-kata
Terima kasih kerana menjadi sebahagian dari 
kebahagiaan hidup ku...

P/S: Terima kasih atas ucapan tarikh lahir yg diterima, semoga apa jua doa kalian buat aku, akan dimakbulkan amin.... ^_^

www.paripariputih.com


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

27 comments:

  1. Assalamualaikum...

    Selamat Hari Ulang Tahun Kelahiran cik ppp... Ada hikmah Allah melanjutkan usia seseorang, jd dengan itu jadikan tahun berikutnya ini lebih baik dari tahun sebelumnya, insyaallah.. semoga cik ppp diberkati, dimurahkan rezeki dan dilindungi Allah...

    Jangan main hujan tau.. nanti demam..hehehe

    ReplyDelete
  2. @azstory

    Walaikumsalam...

    Thanks Az ppp akan ingat pesanan itu.. terima kasih sbb sudi menjadi kawan ppp yg tak seberapa ni.. dan semoga persahabatn kita ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat ^_^

    main hujan?? insyallah tak..

    ReplyDelete
  3. Salam Hari Jadi Mama PPP,
    Semoga tahun ni & tahun2 mendatang membawa lebih dari 1001 makna dalam kehidupan mama..
    Tak ada apa yang boleh diberi, cuma doa yang mampu kukirimkan.. Moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberi keshatan yang baik & berpanjangan, punya keluarga & teman2 yang saling sayang menyayang..
    Teruskan hidup dengan penuh ketabahan kerana disitu lahirnya keikhlasan..
    Mengharapkan mama terus sudi membantu anak mu ini yang masih terumbang ambing dipukul ribut & badai.. I always need ur support, ur words, ur advice.. thank U so much mama PPP.

    ~Happy Birthday, sweet 42 =)

    ReplyDelete
  4. @baby comel

    Tiada hadiah yang lebih bermakna bagi seorang insan dari sebuah doa untuk kebiakan dirinya ... thank you Aima... insyallah selagi Allah kurniankan akal buat akak.. selagi itu la kita akan saling ingat mengingati dan saling bantu membantu... terima kasih jugak sbb percayakan akak ^_^ kawan 1 dalam 1000 belum tentu dapat yg benar2 ikhlas semoga ikatan kita ni kekal hingga ke jannah amin ^_^

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah. dah 42 tahun idup tapi bru hari ni saye jupe blog ni ^^


    slmt ulang tahun..!!!!

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah .. Selamat ulang tahun kak ;)

    ReplyDelete
  7. @baby comel ucapan potia sama mcm aimababycomel ni...

    ReplyDelete
  8. Someday we will laugh..
    Someday we will crying..
    Someday we fell so lonely..
    Someday we just Silence..We feel a silence day sometime..
    We fell so lonely..

    Hope today you not be unhappy..
    Because today.. the day is yours..

    Sis Nor Zaimah, This Quote i was created special to you because you are my sister,

    Sister,

    If lovers are like moon and Sister are like stars than i have noticed that the sky looks good without moon but not without stars.

    Some like Sunday Some like Monday, But i like Your Birthday.
    Happy Birthday my Lovely Sister and usually we call you as mama..
    A Birthday wish remainds you the first CRY
    Mama start your day with us and with sweet blessings the day will be yours. Many happy returns,

    My dear sister,
    A Birthday is A Million Moments, Each holding A Promise Of Fulfillment Of UR Dreams, & ACCOMPLISHMENTS Of Some Special Plans..

    With fully in my heart i'm (we)..
    Wishing u a day soft as silk..
    white as milk..
    sweet as honey & full of sweet.
    may all your dreams come true..

    WITH fully in my heart and with tears we wish you,

    HAPPY BIRTH DAY TO MY SPECIAL PERSON WHO (I) WE CALL MAMA..

    in je hadiah besday yang termampu dari Potia.. harapan potia.. biarlah persahabatan ini leyap ditelan zaman namun berharap biarlah ianya kekal dalam kenangan...

    ReplyDelete
  9. selamat hari lahir..semoga terus dilindungi Allah

    ReplyDelete
  10. wah tahniah sekali lg kepada PPP...nak kena nyanyi lagu Allah selamatkan kamu ramai2 ni...huhu

    ReplyDelete
  11. happy birthday ^_^

    ReplyDelete
  12. hapi besday dear..mga pjg umur n murah rezeki dan sntiasa diberkati..insyallah.salam kenal ya dr blog bb cumei.

    ReplyDelete
  13. sekali lagi.. selamat hari lahir...

    dan selamat cuti-cuti.. mesti ko dok berjimba ni kan Datin PPP :D

    ReplyDelete
  14. Selamat hari lahir... moga makin muda hendaknya hehhehe

    ReplyDelete
  15. selamat hari jadi kak Nu Zime, semoga murah rezeki, sihat dan ceria selalu k. huhuhuhu

    ReplyDelete
  16. selamat hari lahir semoga panjang umur murah rezeki

    ReplyDelete
  17. tahniah ppp sbb lahir tarikh yang best

    tarikh lahir aku jangan lupe lak k

    nak mintak nynyi gak haha

    ReplyDelete
  18. Selamat Hari Lahir Sis PPP.. we love u so much <3 :)

    ReplyDelete
  19. selamat hari lahir PPP.. semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa dilimpahi kebahagiaan sampailah bila2..amin..

    ReplyDelete
  20. happy bdy ye kak... muah2...

    ReplyDelete
  21. Nice entri ppp, NH suka..

    happy besday ppp, semoga dirimu sentiasa dalam rahmat dari-NYA... Amin....

    ReplyDelete
  22. even da wish, tpi tetap nak wish jgk lagi..
    hapy belated besday mama ppp

    ReplyDelete
  23. end of 12.12.12 no more 12.12.12

    ReplyDelete
  24. selamat hari jadi..rasanyer tak terlewat sgt..may Allah bless you..

    ReplyDelete