BLOGGER RETIS | Pergh! Rakan2 Blogger Buddies Aku Rupa-Rupanya Retis

Tepat jam 3:33:33 saat pada hari Selasa 15 hb Januari 2013... aku masih tak leh tidur. Sistem pembentongan saraf mata aku mungkin telah bertukar kepada waktu Amerika aku teka. Memandangkan orang lain sume tengah sedap berdengkur, aku lak sensorang kat ruang tamu ni, mentabah jew.. aku menaip macam aksi seorang novelist la plak kan.. ha ha ha... Dan disebabkan mata aku tak leh nak lelap lagi, jadi seperti biasa, aku akan menghupdate entri blog paripariputih setakat yang aku termampu. 

Sebenarnya, sebelum ni aku ada buat satu entri TAK KU SANGKA RUPA2NYA BLOGGER BUDDIES AKU RETIS mengenai peladuk dua serupa, di mana rupa-rupanya, rakan-rakan blogger buddies aku, ramai yang muka derang iras-iras artis tempatan. Dan untuk pengetahuan korang, n3 aku tu mendapat sambutan sangat mengalakkan, hingga tak cukup kaki dan tangan, aku nak membalas respons-respons dari para peminat derang yang menyuruh aku meminta autograph dari derang (HAHAHA INI AKU TIPU) :p. Dan oleh sebab teralu banyak sangat sambutan, sampai dah mengalahkan pencapaian FILEM-FILEM BOX OFFICE DAVID TEOH, maka dengan kembang hati dan lubang hidong, aku telah membuat season terbaru TAK KU SANGKA RUPA2NYA BLOGGER BUDDIES AKU RETIS MUSIM KE DUA.. agagaga ko hado?? hahaha

Kali ini bukan saja aku tampilkan pelanduk dua serupa dari artis tempatan, malah artis luar negara pun hado. Tak cayo??? Tak cayo... lu tengok senirik la kan... aku cakap lebey-lebey kang korang kata aku KELENTONG... ha jom la kita tengok, sapakah BLOGGER BUDDIES aku, yang pasti akan "TERPITAM" selama limanamplo jam, akibat terlampau lah terkejut baban, bila mendapat tahu bahwasanya, WAJAH-WAJAH derang tu mirip, sepesen dgn artis-arits fofular hahaha... Apa lagi, jomle kita layan gambar-gambar derang ni... agagagaga...

IK HANIF VS FAHRIN AHMAD
POTIA VS REMY ISHAK
KOPI PASTA VS YUSRY KRU
KORN EL JR VS TOM WELLING
BLUE WENDY VS YUNALIS
CIK ZAITUL VS ROSEYATIMA
TEMPUYAK VS SENIWATI SARIMAH
PARIPARIPUTIH VS NORISH KARMAN

HE HE HE... SEKARANG KORANG CAYA TAK CAKAP AKU?? HA TU LE... AKU MANA PENAH TIPU ORANG, DOSA TAU TIPU-TIPU NI... agagaga. Tapi aku rasa paling seiras antara banyak-banyak tu PARIPARIPUTIH vs NORISH KARMAN... (sila muntah lima nam besen keh keh keh) Tang mana yang paling mirip tu kan?? Aku teka, TANG RAMBUT PALSU tu eh.. ha ha ha.. Dah! Nite.. aku nak membute K-BAI... see you tomorrow..

RAKAN.BLOGGER.KU.RETIS.RUPA-RUPANYA
@








Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

71 comments:

  1. pepagi lg buat aq tergeleak mcm kucing nak bersin.. hahahahaha... adakah aq berdosa melihat kak pp mendedah kn aurat??? mohon d tutupi.... ekekekekke

    apa kes muka dgn seiras sewajah maya karin?? skrg dh brubah norish karman?? hahahahahahahaha..

    sebelum subuh tetiba terasa tergeletak d perot aq melihat gambar tersebut..

    ReplyDelete
  2. haha..pergh mantap ar... memang seiras giler yg last tu...rmabut mengurai,guna jari pun boleh,hahahaha

    ReplyDelete
  3. yang last sekali 2 yang paling iras.. huhuhu
    http://my1scape.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. wah bestnya ada kawan artis2 ni... mohon diminta autogrf..teingin..:) hehehe

    ReplyDelete
  5. wahhhh rajinnya.. siap matching2 lagi..

    ReplyDelete
  6. Memang Retis semua terutamanya yang paling Akhir tu. :)

    ReplyDelete
  7. taleh blah retis yg bwh sekali tu. akakska.nk signn

    ReplyDelete
  8. yg bawah skali tu belah kiri tu RETIS paling fofulur :)

    ReplyDelete
  9. perghhh. hehehehe. ade iras :)

    ReplyDelete
  10. hahahha.. tom welling kata nya... boleh pengsan maa macam ni. eekekeke

    ReplyDelete
  11. ekeekeketj.... tak leh blah.. buat tgelak dan bangga kembang montot smpai zip seluar rosak... remi sahak ekekeke

    ReplyDelete
  12. tiba2 jatuh cinta dgn rosyatima

    ReplyDelete
  13. ekeekeketj.... tak leh blah.. buat tgelak dan bangga kembang montot smpai zip seluar rosak... remi sahak ekekeke

    ReplyDelete
  14. ekeekeketj.... tak leh blah.. buat tgelak dan bangga kembang montot smpai zip seluar rosak... remi sahak ekekeke

    ReplyDelete
  15. norish karman?.. keh keh keh

    nama PPP kena tukar, kepada Norisha Karnain...bleh?

    ReplyDelete
  16. @Lina Hamiedah

    aku kan paripari, ikut keadaan le haru la menjerupa-menjerupa mengikut skrip blog eh! ha ha ha

    mohon ko terimala aku seadanya kali ni sebagai norish karman ekekeke

    ReplyDelete
  17. @zaxx

    agagaga mohon ko jadi PA dia zul ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  18. @Nik Muhammad Jameel

    Cik Nik mame pung tang rambut jer agagaga

    ReplyDelete
  19. @amier faiz

    bak mai tapak tangan ang aku sign eh.. ha ha ha

    ReplyDelete
  20. @Mia Liana

    itulah akibat bila insomnia aku menyerang...

    ReplyDelete
  21. fahrin ahmad tu layak jadi abg ipar ik hanif je >.<

    ReplyDelete
  22. fahrin ahmad tu layak jadi abg ipar ik hanif je >.<

    ReplyDelete
  23. @Muttallif

    Euwww blushing sude pp ku eh.. ha ha ha hai Tallif ^_^

    ReplyDelete
  24. @bai baizura


    Mohon ang amek autograph dia tu last stock nyer artis tu ha ha ah

    ReplyDelete
  25. @Que Achmad


    Kemahengggg Que Achmad kite ni hahaha

    ReplyDelete
  26. @Cik Rongoks Ika


    Iras-iras buah bacang ek cik Rongkos ha ha ah

    ReplyDelete
  27. @KorN


    Mohon pitam limanamplo kali korn ha haha

    ReplyDelete
  28. @potia casadelarossa

    hai abam remy sehak eh.. ha ha ha

    ReplyDelete
  29. @Nizam.Ariff


    hahaha apakah... mana gak ko dpt nama Norisha Karnain tu ^_^

    ReplyDelete
  30. @Ain Dzaya


    Agagaga wa teka Ik hanif bertabah jew tgk kenyataan ko tu ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  31. err lgi sekali...lagi sekali mukaku dipromosi. dr afgan berevolusi jadi yusri kru la pulak..haha =.=' macam2 ppp ni..ada jer idea yg nk dicurahkan..:)

    ReplyDelete
  32. @kopi pasta

    hahaah MIKO untuk maju ke depan kita harus berevolusi eh.. ha ha ha hey yusri agagaga

    ReplyDelete
  33. wah... memang mirip la Datin...


    *rambut palsu datin tu paling tip top kekekekekek

    ReplyDelete
  34. @Nong Andy

    nong hahaha mo guling2 bah aku tengok gambar tu ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  35. wow, hebat2... semuanya geng blogger sengal...but gmbr sy takdo... alamak, sodihnya

    ReplyDelete
  36. sebenarnya dah 2-3 kali ushar sini...jeles ngan PPP coz dapat jadi retis....

    #ingat nak mohon gambar sebelah Siti Norhaliza tapi i punya doc salah oter muka i pulak..."jaga ko doc, see u in court"

    --> Sila abaikan dialog meroyan kat atas...hahaha<--

    ReplyDelete
  37. @cik tenggiling

    tenggiling aku nak letak tapi disebabkan nama pena ko ni tenggiling jadi tak leh nak masuk dlm catergori retis tenggiling tu bukan ke adik beradik tenuk eh.. :p

    ReplyDelete
  38. @Dikbi Kamaruddin

    Dikbi mohon cari doc lain.. dia tu hari tu rasa sangkut pengkajian tentang misai tu yg ada jambang bagai cicir kat muka mu tu hahaha ^_^

    ReplyDelete
  39. hahaha.... iras betul... :D :D

    ReplyDelete
  40. kah3 selamat muka aku xde

    bertabah je miko0 tgk gamba die

    part fahrin ngn yusri, tom tu ade iras

    y norish tu aku tatau mne iras

    rambut je kot kah3

    ReplyDelete
  41. @miz ruha

    mentabah nak cari gambau yg serupa dgn blogger tu... =..=

    ReplyDelete
  42. @Iffah Afeefah

    hahaha mohon jan cemburukan rambut ku yg iklan sehingga bole diguna dengan jari pun boley ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  43. Cayalah... macam siapalah agaknya pemikini ye

    ReplyDelete
  44. @Pemikir

    kalau ditilik2 dari gambar DP ni dah mcam gusdur pun ada pak eh. ha ha ha jan marah ye wa men2 jer =='

    ReplyDelete
  45. Hahaha! Memang serupa la. Memang pelanduk dua serupa ek? :P

    Rajen gila carik gamba2 yg hampir sama ni. Tapi memang betul. Part Norish Karman tu memang serupa habes. Senyuman pun sama manesnya. Ewahh! Cuma rasanya Paripariputih cun lagi. Kehkeh! :D

    ReplyDelete
  46. @Liyaa Mf

    Liyaa... ko nak aku masakan apa tu k ko kan?? agagaga... tapi muka aku tu dah byk di edit kat apps tu... dah mcm kena suntikan botox di merata2 muka pun ada aku tengok ha ha ha sabau jer la... kan ^_^

    ReplyDelete
  47. nak sainnnnnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
  48. @Phat

    meh meh sini phat... ha ha ha nak sign tang mana tu?? ^^

    ReplyDelete
  49. yang last tu paling sebijik!! ahahahaha

    ReplyDelete
  50. @kak nora


    akak ok?? klw ko ok... aku pun ok gak eh.. ^_^

    ReplyDelete
  51. @boni kacak

    Kemaheng boni memperli wa hahaha ^_^

    ReplyDelete
  52. hahahahahahaha...
    ngek betul kau kak!

    ReplyDelete
  53. @Lelaki Ini

    nasib bek ngek... klw ngok?? ha ha ha ^_^

    ReplyDelete
  54. Norish karman pulak dah skunk ni ye.
    dulu maya karim.
    hahaha
    mama,aku tgk miko 2 kan x penah tgk kamera kalo ambik gamba.k jan gtahu dia.
    rahsia tau.
    kbai~

    ni stacy mariiii.
    ehh

    ReplyDelete
  55. @michelle De hunny

    Ha3 maya karim identiti 2012, 2013 norish harap maklong.. renungan mata dia tajam... tu sbb dia jarang pandang kamera, takut ada yg terluka wa teka eh

    ReplyDelete
  56. hahahaha.x le tahan pic yg last..tp korn tue nampak seiras..hehehe

    ReplyDelete
  57. @Mrs Velentine

    hahaha mmg x le bla yg last tu... yup Korn Tom Welling M'sia hahaha

    ReplyDelete
  58. rambut ngan kening je sama..ko check pusat si ik.perghhh berdaki!

    ReplyDelete
  59. @afzalsukasuki

    LOL sengal lu tok ketua... Agagaga.. tak kuasa de aku nak check2 bagai hahaha ^_^

    ReplyDelete
  60. Paripari putih, saya ketawa sorang2 sampai sakit perut! pandai buat lawak!

    ReplyDelete
  61. @Mak Wardah

    Mak Wardah mekasih nanti saya daftar masuk maharaja lawak eh.. LOL :P

    ReplyDelete
  62. Anonymous18/1/13

    semangat ppp buat n nih...
    mmg bertabah nak mencari mana yang sesuai..

    roseyatima pu roseyatima lah...

    aku suka lah...
    nati jupe lelain nak pic gan potia lah..die kan remy ishak ...

    idea ko mmg mahal lah !!


    cikzaitul

    ReplyDelete
  63. @Tanpa Nama

    finally dpt gak ko tengok Jai hahaha aku dah lama nak aim ko punya senyuman tu mcm Roseyatima classic sgt ^_^

    ReplyDelete
  64. <---baru sedar dari pengsan..agagaga :p

    ReplyDelete
  65. Anonymous20/1/13

    kak oo kak. baru ku mengerti mengape ku dipanggil sarimah tadi.
    aku bru bace entry ni. dush dush.
    tak same langsung. nehi kabhi nehi.
    tp gmbr last aku suke. hikss

    okay. bai.

    lebiu.

    ReplyDelete
  66. @MK Syahir

    mangun! mk mangun! hahahah ^^

    ReplyDelete
  67. mohon ko caya puyak >..<

    ReplyDelete
  68. memg la seiras sangat.! yeye je kan... yang muke papri2 vs norish yang ta tahan uh.. tang rambut je la yang same..yang lain ta kowt.! hee :)

    ReplyDelete
  69. aku tak boleh terima yang first2 sekali tuh....ahahahaha

    ReplyDelete